Idézet: EV6 - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 11:06
Üdv!
Olcsóbb gép választásában kérnék tőletek segítséget. Kb. 2 jelöltem maradt: Canon Powershot A75 és Panasonic DMC-LC50. Árban gyakorlatilag egyformák, adatlapjukat böngészve az derült ki számomra, hogy a Pana egy hajszállal mindenben gyengébb, viszont neki Leica objektívje van, ami azért nagyon komoly plusz. A Canontól visszatart még, hogy van itt a cégnél egy Digital Ixus V, aminél bóvlibb digitgépet nemigen láttam még. Néztem a Steve's Digicams-on mindkét géppel készült mintafotókat, itt is sokkal jobban tetszettek a Pana által készítettek, de hát ez csak néhány darab, ezek alapján nem merek döntést hozni. Ti melyiket vennétek?
A Digicam oldalán található, a Várat ábrázoló képen a torony oldalán a Panasonic valami eszméletlen nagy CA-t produkál. Borzasztó zavaró. A Canon képe szvsz jobb, valahogy összeszedettebb.
Idézet
Pana egy hajszállal mindenben gyengébb, viszont neki Leica objektívje van, ami azért nagyon komoly plusz.
A Canonnak meg Canon objektívje van, ami azért nagyon komoly plusz.
Szerk: nem akarom leszólni a Leica objektívjét, de azt tudni kell, hogy ebben a szegmensben kétféle objektív van: gyenge és még gyengébb. Csak egyiknél ez, másiknál meg az a hiba dominál. Ízlés dolga, ki melyikkel tud együttélni.
Szerkesztette: Thrawn 2004. 11. 30. 14:22 -kor
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.