HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2841 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 26. 18:21

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 14:41

az. np.

ha nem gond, par napon belul letorlom oket, mert nincs sok helyem az ftp-men.

Nem gond.
Az np. mit jelent?
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#2842 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 19:01

Idézet: denes44 - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 18:21

Nem gond.
Az np. mit jelent?

ja, ez ilyen huje zsargon nalunk. allandoan angolokkal kell chatelni, es azok dobaloznak ilyen egy-ket betus cuccokkal. ez speciel annyi, hogy no problem. bocs, megragadt az agyamban :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2843 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:34

Gondoltam, hogy valami ilyemit jelent (eg: no para, etc.:cool2:).
De ha már 200-nál is zajos a gép, akkor azzal miért nincs probléma?

#2844 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 23:10

Idézet: denes44 - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 21:34

Gondoltam, hogy valami ilyemit jelent (eg: no para, etc.:cool2:).
De ha már 200-nál is zajos a gép, akkor azzal miért nincs probléma?

Ez az np nem annak fele meg, hogy "nincs probléma", hanem hogy "nincs mit", szóval te mondtad, hogy "kösz", erre mondta, hogy "np" :)

Btw. kompakttól ne is várj többet, szóval probléma sincs :) Olyan kompaktot még nem láttam, ami 100 iso felett ne lett volna zajos.
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#2845 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 10:08

Idézet: r2r - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 18:22

KODAK CX7330

4330 miben különbözik tőle?

Elvárás lenne:

* TV-OUT;
* film(mozgókép hanggal);
* Közeli tárgy "beszkennelése", pl.: olyan képet lehetne vele csinálni, hogy ol. egy újságot (betűket minden) el lehet olvasni (makró állítgatás?) vele?
* Helyzetfelismerés, tehát éjszaka is lehessen képet készíteni vele.
* 30E Ft alatt, árulnak, ennyit megér?

Ezekről tudnátok felvilágosítást adni a készülékkel kapcsolatban?

Hali!

A konkrét kérdésre nem tudom a választ, de mivel most karácsonyra kaptunk egy CX7330-at, gondoltam leírom első tapasztalataimat, hátha segít.

(eddig főleg egy Fuji s5000-t használtam (céges), nem egy kategória, az biztos...)

Ami nem tetszik:

- bár 3.1 Mpixel a felbontás, egy kép fizikai mérete legjobb minőségben is 6-800k, ami szerintem kevés. lehetne nagyobb is, talán jobb lenne a minőség. (ezt lehet, hogy egy firmware frissítés megoldhatná)
- PC csatlakoztatás: XP nem ismeri fel mint meghajtó, viszont a csatlakoztatás után elindul egy kis varázsló, amivel mindenfélét lehet csinálni... (nekem általában nem jönnek be a varázslók)
- hihetetlenül lassan tárolja el a képeket exponálás után.
- szinte semmilyen manuális beállítási lehetőség.

Ami tetszik:

- a "hozzáadott" CD telepítése után megjelenik mint meghajtó, (ez kicsit kompenzálja az előző negatívumot, de akkor is elvárnám, hogy ne kelljen hozzá driver), és ezután a lényeg, hogy külön el lehet érni a belső, és a kártya memóriát
- a kezelése tényleg egyszeű, semmi felesleges gomb, bárkinek odadod (pl. feleség), megmutatod hol, hogyan kell bekapcsolni, és annyi!
- méretéhez képest szerintem elég jó vaku
- talán a videorögzítés is elmegy (320*240@15fps), nincs időkorlát, amennyi a kártyára elfér.
- mivel kompakt kivitelű, elfér az övemen, mint egy mobil.

Pár napos tapasztalat után ennyi. A készített képeken (beltér+vaku, pár kísérlet vaku nélkül), én sok helyen látom a tömörítést, de fontos megjegyeznem, hogy kompakt kategóriában nincs sok összehasonlítási alapom.

Biztos megnéznék más típusokat is (nem tudom, hogy mennyire lehet kipróbálni...stb), talán mert nekem is fontos lenne 1-2 manuális beállítási lehetőség.

Mivel ajándék, örülök neki, és használni is fogom, mert ez mégis csak saját...mindíg kéznél van

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#2846 Felhasználó inaktív   saldi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 16:14

Idézet: gsc73 - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 9:08

- a kezelése tényleg egyszeű, semmi felesleges gomb, bárkinek odadod (pl. feleség), megmutatod hol, hogyan kell bekapcsolni, és annyi!

En a minolta A1-t is odaadom a felesegemnek, mar meg is tudja ugy fogni, hogy semmilyen folosleges gombot ne nyomjon be rajta :)
42

#2847 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 20:39

Idézet: r2r - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 18:46

Ezek az adatok mit mondanak?

Fontosabb paraméterek:

- CCD felbontása: 3,3 MP
- Legnagyobb felbontás: 3,1 MP (2032 x 1524)
- További felbontás: 2,8 MP (3:2-es oldalarány), 2,1 MP, 1,1 MP
- Képrögzítés: 16 MB belső memória, SD kártya, MMC kártya kompatibilitás
- Képformátum: JPEG/EXIF v2.2
- 37 - 111 mm-es objektív
- 3x optikai zoom
- 3,3x digitális zoom
- Rekesz: F2,7 - F8,7
- Élességállítás: 60 cm-től végtelenig (makró módban 13-70 cm között)
- Expozíció: automata, mátrix
- Záridő: automata, 1/2 - 1/1400 másodperces
- Automata fehéregyensúly
- Érzékenység: automata, ISO 90-180
- Vaku hatótávolsága: 0,6 - 3,6 m
- Vaku módok: automata, tele, vörösszem, vaku nélküli
- Állvány-csatlakozó: 1/4 standard
- Hangos videórögzítés: QuickTime MOV formátumban 320 x 240, 15 kép/másodperc
- Sorozatfelvétel: 3 kép/másodperc (3 kép/sorozat)
- Kereső: optikai / LCD
- LCD monitor: 40 mm-es TFT
- Önkioldó: 10 másodperc
- Interfész: USB
- Video output: PAL, NTSC
- Áramforrás: 2AA Li / Ni-MH akkumulátor / 1 CRV3 Li akkumulátor, illetve 3V-os adapter
- Beépített lencsevédő
- 190 g-os nettó tömeg
- Méret: 102,5 x 65 x 38 mm

CX6330

Fontosabb paraméterek:

- CCD felbontás: 3,3 MP
- Maximális felbontás: 3,1 MP (2032 x 1524)
- További felbontások: 2,8 MP (3:2-es képarány), 2,1 MP és 1,1 MP
- Képminőség fokozat (tömörítés): nem állítható
- Képrögzítés: 16 MB belső memória, SD kártya, MMC kártya kompatibilitás
- Képformátum: JPEG/EXIF v2.2
- 37-111 mm-es objektív
- 3x optikai zoom
- 3,3x digitális zoom
- Élességállítás: 60 cm-től végtelenig (makróban 10-70 cm között)
- Expozíció: automata, mátrix
- Zársebesség: automata, 1/2- 1/1400 másodperc
- Automata fehéregyensúly
- ISO érzékenység, automata, ISO 100/200
- Vaku hatótávolsága: 0,6 - 3,6 m
- Vaku módok: automata, valamint tele, vörösszem és vaku nélküli
- Külső vaku nem csatlakoztatható
- Állvány csatlakozás: 1/4 standard
- A hangos videórögzítés hossza nem korlátozott (memória határozza meg)
- Kereső: optikai / LCD
- LCD monitor: 1,6" TFT
- Önkioldó: 10 másodperc
- Interfész: USB 2.0
- Video kimenet: PAL és NTSC
- Áramellátás: 2AA Li vagy Ni-MH akkumulátor vagy 1 CRV3 Li akkumulátor, 3V-os adapter
- Beépített lencsevédő
- Tömeg: 175 g
- Méret: 102,5 x 65 x 38 mm

Miben tud jobbat a CX7330?
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#2848 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 04:52

hello

Vannekem egy sony dsc-V1 fenykepezom es az utobbi idoben eszrevettem h minden kepen rajtavan egy piros pötty. Mármint azon a kepen latom amit letöltök gépre. Nem pontosan 1 pixel, inkább érzékelőben van vmi gáz, mert olyan mintha photoshoppal nyomtak volna oda.
katt
Look at that shit.
MIez?  :think:
Vigyem szervizbe? Fél éves, gariban kicserélik, vagy mi a loturot csinaljak vele?  :grrr:
Eleg idegesito, pirossaga reven csak a nagyon szingazdag es izgi kepeken nem latszik de pl egy estin igen. Nem tuntethetem el minden keprol egyenkent... :D

PLz help nekem, thx.

Szerkesztette: FireShadow 2004. 12. 28. 04:54 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#2849 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 07:29

szervízben, gariban könnyedén megcsinálják, aggodalomra semmi ok.

#2850 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 12:26

ha valaki tudja, hogy hol találok Panasonic FZ20hoz leírást online, az szóljon/adjon linket pls.
(angol és magyar is jó)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2851 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 21:14

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 13:26

ha valaki tudja, hogy hol találok Panasonic FZ20hoz leírást online, az szóljon/adjon linket pls.
(angol és magyar is jó)

http://service.us.panasonic.com/operman/fi...x?model=DMCFZ20

9MB English
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2852 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 21:27

thx
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2853 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 13:21

Idézet: EV6 - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 15:53

Jah, további fejlemények: nem lesz idén digitgépem. Tegnap elmentem a Duna Plazas Megapixelbe, merthogy ők is leárazták a Z2-t. Csak épp nincs nekik, állítólag a Minolta kavar valamit és nem szállít, talán hétfő-kedd környékén lesz, de nem sok az esély rá, akkor pedig idén már kizárt. Ezután ismét elmentem az Edigitalba, mondja azért nem hívtak, mert nincs gép és velük a Minolta kerek perec közölte, hogy idén már nem is lesz. Itt feladtam, valószínűleg fel lehetne hajtani valahonnan raktárból egy darabot, de annyira nem sürgős. Elhalasztottam januárra, akkor pedig egy Z3-at fogok venni, mert a képstabilizátor az jó dolog... :)

Szia.

Ugyanabban a cipőben jártam mint Te, de én türelmes voltam :)

14-én rendeltük meg a Neten, de én nagyon kitartóan hívva tudtam velük beszélni (mert nem kaptam semmi igazolást, hogy lesz vagy nem lesz, csak hogy "folyamatban", azt mondták nincs készleten Z2, talán Karácsony előtti 1-2 napban kapnak. )

Valóban így is lett, 23-án megjött az áru, és ma a futár már hozta is a gépet.

S most itt van előttem a Dimage Z2 :cool:

Kép

Szerkesztette: Kory 2004. 12. 29. 13:43 -kor

#2854 Felhasználó inaktív   linyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 29. 22:16

Noha EV6, Degeczi, FakeJack írásait olvasva úgy tűnik, hogy el kellene sűllyednem szégyenemben, hogy mertem egy magyarkodó, sarlatán digitális fényképezőgép forgalmazónál venni egy használhatatlan szart, amit merészelnek a kiváló Dimage Z2-höz hasonlítani, mégis bátorkodom megjegyezni, hogy
- noha az elsők között vásároltam náluk még szeptemberben, de már akkor sem állították, hogy az Elite-13-as gépüket maguk tervezték, csak azt mondták, hogy ők forgalmazzák és azért teszik rá az emblémájukat, mert megfelel azoknak a műszaki, gazdasági kritériumoknak, amit a kiválasztott piacszegmensüknek (családi fényképezés) nyújtani szeretnének,
- végeztem a saját gépemmel is zajtesztet, és éppen úgy, ahogy Alvaro tette a Z2-jével, 50, 100, 200 és 400 ISO-n készítettem képeket, a képek megtekinthetők itt:
.
http://www.impressca...ewtopic.php?t=8
.
Szerintem egyáltalán nem rosszabbak, mint a Z2-vel készített képek. Denes44 - ezeket is nézzed meg!
.
Egyébként meg már Galilei is elég profi optikákat tudott csiszolni, és nem vagyok hajlandó elhinni azt az ostobaságot, hogy az azóta eltelt pár száz év alatt kizárólag néhány cég volt képes ezt a titkot elsajátítani. Azt azután meg végképp nem hiszem, hogy a nagy brand-ek alsó kategóriás, Kínában gyártatott, tömegeknek szánt olcsó digitális fényképezőgépei bármiféle technikailag felsőbbrendű paramétereket mutatnának az ugyanezen gyárakból kikerülő, ugyanezen alkatrészekből építkező nem nagy márkanévvel szemben. Ezért mertem - alapos bevizsgálás után - egy frissen induló cégtől vásárolni.
.
Tudom, hogy a piac tele van digitális szeméttel, de nem lenne baj, ha nem az előítéleteiteknek, hanem a szemeteknek hinnétek. Nézzétek meg az Index Digital honlapját: ott elég sok gépet tesztelnek folyamatosan, úgy vélem, hogy van összehasonlítási alapjuk. Az Elite-11 és az Elite-13 is sok elismerő szót kapott, és a tesztképek sem rosszak. EV6, Degeczi, FakeJack: a szemeteknek higgyetek, ne a mindent elöntő propagandának!

#2855 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 22:24

Megnéztem. jó kis teszt. :)

#2856 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 12. 29. 22:42

Idézet: linyi - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 22:16

Noha EV6, Degeczi, FakeJack írásait olvasva úgy tűnik, hogy el kellene sűllyednem szégyenemben, hogy mertem egy magyarkodó, sarlatán digitális fényképezőgép forgalmazónál venni egy használhatatlan szart, amit merészelnek a kiváló Dimage Z2-höz hasonlítani, mégis bátorkodom megjegyezni, hogy
- noha az elsők között vásároltam náluk még szeptemberben, de már akkor sem állították, hogy az Elite-13-as gépüket maguk tervezték, csak azt mondták, hogy ők forgalmazzák és azért teszik rá az emblémájukat, mert megfelel azoknak a műszaki, gazdasági kritériumoknak, amit a kiválasztott piacszegmensüknek (családi fényképezés) nyújtani szeretnének,
- végeztem a saját gépemmel is zajtesztet, és éppen úgy, ahogy Alvaro tette a Z2-jével, 50, 100, 200 és 400 ISO-n készítettem képeket, a képek megtekinthetők itt:
.
http://www.impressca...ewtopic.php?t=8
.
Szerintem egyáltalán nem rosszabbak, mint a Z2-vel készített képek. Denes44 - ezeket is nézzed meg!
.
Egyébként meg már Galilei is elég profi optikákat tudott csiszolni, és nem vagyok hajlandó elhinni azt az ostobaságot, hogy az azóta eltelt pár száz év alatt kizárólag néhány cég volt képes ezt a titkot elsajátítani. Azt azután meg végképp nem hiszem, hogy a nagy brand-ek alsó kategóriás, Kínában gyártatott, tömegeknek szánt olcsó digitális fényképezőgépei bármiféle technikailag felsőbbrendű paramétereket mutatnának az ugyanezen gyárakból kikerülő, ugyanezen alkatrészekből építkező nem nagy márkanévvel szemben. Ezért mertem - alapos bevizsgálás után - egy frissen induló cégtől vásárolni.
.
Tudom, hogy a piac tele van digitális szeméttel, de nem lenne baj, ha nem az előítéleteiteknek, hanem a szemeteknek hinnétek. Nézzétek meg az Index Digital honlapját: ott elég sok gépet tesztelnek folyamatosan, úgy vélem, hogy van összehasonlítási alapjuk. Az Elite-11 és az Elite-13 is sok elismerő szót kapott, és a tesztképek sem rosszak. EV6, Degeczi, FakeJack: a szemeteknek higgyetek, ne a mindent elöntő propagandának!

Szia!

Milyen tömörítés mellett lőtted ezeket a képeket?  A "nagyítások", vagyis a karfa képei 1:1 arányúak, vagy tényleg nagyítottad.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2857 Felhasználó inaktív   linyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 30. 08:27

Idézet: Studi - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 23:42

Szia!

Milyen tömörítés mellett lőtted ezeket a képeket?  A "nagyítások", vagyis a karfa képei 1:1 arányúak, vagy tényleg nagyítottad.

A karfáról nem nagyítás van, hanem csak crop, kivágás, 1:1-es kép. Igyekeztem egy kellően sötét felületet megmutatni, ahol a zajosodás elég jól látszik, ahogy az érzékenységet növeled.
JPEG tömörítést használtam, a gép ***-os beállítását (ez tömörít a legkevésbé). Ahogy zajosodik a kép (ISO 50, 100, 200, 400), úgy növekszik a jpeg fájl mérete; rendre 1,17 - 1,16 - 1,18 - 1,32 MB-osak. Látszik, hogy a 400-on már egy rakás hülye zaj pixellel küzd a tömörítő algoritmus, és rendesen el is tárolja azokat, azért lesz nagyobb a fájl. A felbontás 2272*1704 pixel. Nappal készült a felvétel állványról, természetes fény mellett. Beállítások: F=5,6, idő: 1/2 - 1/4 - 1/8 - 1/15 másodperc. Fókusztávolság: 7,74 (ez kb. 47 mm-rel ekvivalens).

Szerkesztette: linyi 2004. 12. 30. 08:39 -kor

#2858 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 08:41

Idézet: linyi - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 22:16

venni egy használhatatlan szart

fölösleges túlspiláznod a dolgot - ilyet senki nem állított!
csak a cég megtévesztő PR anyagairól volt szó

#2859 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 12. 30. 09:18

Idézet: linyi - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 8:27

A karfáról nem nagyítás van, hanem csak crop, kivágás, 1:1-es kép. Igyekeztem egy kellően sötét felületet megmutatni, ahol a zajosodás elég jól látszik, ahogy az érzékenységet növeled.
JPEG tömörítést használtam, a gép ***-os beállítását (ez tömörít a legkevésbé). Ahogy zajosodik a kép (ISO 50, 100, 200, 400), úgy növekszik a jpeg fájl mérete; rendre 1,17 - 1,16 - 1,18 - 1,32 MB-osak. Látszik, hogy a 400-on már egy rakás hülye zaj pixellel küzd a tömörítő algoritmus, és rendesen el is tárolja azokat, azért lesz nagyobb a fájl. A felbontás 2272*1704 pixel. Nappal készült a felvétel állványról, természetes fény mellett. Beállítások: F=5,6, idő: 1/2 - 1/4 - 1/8 - 1/15 másodperc. Fókusztávolság: 7,74 (ez kb. 47 mm-rel ekvivalens).

Engem az aggaszt, hogy mind a n;gy k;p rettenetesen jpeg artifactos. A zajszűrő eljárásuk ellenben annyira elsimítja, szétkeni a zajt, hogy lehet, azzal már a neat sem tud hatékonyan foglalkozni.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2860 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 09:41

nagy lehet a tömörítés: 4Mp-es képek mellett elég kis méret az 1.1-1.3Mbyte
2Mbyte környékén lenne célszerű

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első