HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2911 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 04. 13:17

Idézet: anrab - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 12:14

A webkamera funkciót meg felejtsem el, vagy vegyek egy webkamerát pár ezer forintért :wc2:

Szerintem egyszerűen hibás gépet fogtál ki, valamit KELL prüttyenie az XP-nek akkor is ha egy drótszálat dugsz be abba az USB nyílásba akkor is :D (meg ne próbáld :)

#2912 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 13:24

Idézet: anrab - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 13:14

A webkamera funkciót meg felejtsem el, vagy vegyek egy webkamerát pár ezer forintért :wc2:

Milyen USB slotba dugtad? mert nekem a nyomtatóm csinált ilyeneket ha nem direkt a gépbe dugtam. (van a monitoromon is egy elosztó). Próbáld ki esetleg másik csatlakozóval is mert van olyan is hogy ugyan a gépen van a nyílás de az is egy elosztóba csatlakozik és az van amikor zavart okoz. Képek letöltésénél még megpróbálhatod az Xp-be beépített varázsló elindítsát ami a startmenü/programok/kellékek menüben találsz (a nevét most fejből nem tudom, nem Xp előtt ülök, de valószínűleg fel fogod ismerni)

Szerkesztette: Picassu 2005. 01. 04. 13:25 -kor

#2913 Felhasználó inaktív   Lez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 04. 18:07

Idézet: Socket - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 11:48

Bocs mindenkitől, tegnap kicsit túlreagáltam a dolgot.

Respekt  :respect:

#2914 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 20:57

Mai Volán jégkorongmeccsre ismét kimentem fotózni és gondoltam végre kipróbálom a jég mellett milyen, a lelátóról kicsit rövid az obim, az nem volt olyan jó. Lényeg a lényeg, mellettem fotózott a Nemzeti Sport fotósa + még egy kedves fotós hölgy ismerőse és hát csorgattam a nyálam :) A srác Canon 1DmarkII-vel, 400mm-es f2.8-as obival monopodról, a másik pedig Canon 20D + 70-200 f2.8 IS obival lőtt. Az egyik szünetben eljátszottam picit a gépekkel és azt kell mondjam nagyon brutál. A D70/20D páros egy játékszernek tűnt az 1D mellett, iszonyat az a gép. Hangja igaz, mint a géppuska, de kb egy képet nem is lehet vele lőni, picit lenyomtam az exponálógombot aztán két kép kapásból :) Igazából a 70-200-ra is kiváncsi voltam, ugyanis Nikon megfelelőjét szeretném egyszer beszerezni és igencsak tetszett az is. Ami fura volt, hogy igen nehéznek tűnt még ez is, pedig a 20D azért nem az a nagy darab. Szóval már ezért megérte kimenni, persze azért lett egy-két jó kép is :)

#2915 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 04. 21:08

Idézet: saen - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 20:57

... persze azért lett egy-két jó kép is :)

Lássuk!

Egyébként az 1D, 1Ds tényleg más kategória, de nem is vinném magammal kirándulni. Főleg ilyen obikkal. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2916 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 21:52

kedden lesz meg 70-200 2.8 IS :)))

mióta 1D/1Dmk2-öt próbálgattam azóta gondba vagyok, hogy mit vegyek 300D helyett nyáron...
annyira más kategória...
dehát 1Dmk2 iszonyat drága.
de egy használt 1D-n nagyon gondolkozok. 20Dvel egy árban van...
bár csak 4 mpixel, de végülis elég az :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2917 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 22:17

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 22:52

mióta 1D/1Dmk2-öt próbálgattam azóta gondba vagyok, hogy mit vegyek 300D helyett nyáron...
annyira más kategória...

Veszélyes dolog ilyeneket próbálgatni, nagyon könnyen megjön az ember kedve :)

Egyébként engem is meglepett micsoda különbség lehet két dslr között, ráadásul ezek a nagy obik nagyon jól mennek hozzá, olyan mint egy ágyú. Remélem azért én hamar visszazökkenek a valóságba a kis pici D70-nel.
A géped meg szerintem kifejezetten orrnehéz lesz a 70-200-zal, bár talán a grip segíthet a dolgon valamit. Nekem a 20D-vel eléggé annak tűnt és az nehezebb, mint a 300D. Az optikai minőség persze majd kárpótol.

Képet majd teszek a másik forumba valamelyik nap, de most nincs már időm/kedvem képszerkeszteni, a nef file-t meg gondolom nem veszi be a fórummotor.

#2918 Felhasználó inaktív   Szigi2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 23:05

Az lenne a kérdésem hogy a HP Photosmart M307-ről mi a véleményetek? Érdemes venni? (3.2mp, 3* optikai zoom, 35000Ft)
Linux ha szegény vagy
Mac ha gazdag vagy
Windows ha lusta vagy

#2919 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 23:08

jah, nem könnyű a 70-200, de ha egyszer az Lek fogságába esik az ember, akkor nem szabadul :(

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2920 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 23:42

Idézet: Szigi2 - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 0:05

Az lenne a kérdésem hogy a HP Photosmart M307-ről mi a véleményetek? Érdemes venni? (3.2mp, 3* optikai zoom, 35000Ft)

Ahogy már többen mondták:

Fényképezőgépet fényképezőgépgyártótól... :p

Konkrétan ezt nem ismerem, de szvsz (pár rérgebbi HP alapján)
nem az igazi. Mennyiért van Canon PS A75? 45k környékén?
mt

#2921 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 08:53

Idézet: Szigi2 - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 23:05

Rakjál hozzá pár ezrest, és vegyél Canon A75-öt! Ha akarod, megindoklom; röviden csak annyit: nem fogod egy percig sem megbánni.

#2922 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 05. 09:26

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 9:53

Rakjál hozzá pár ezrest, és vegyél Canon A75-öt! Ha akarod, megindoklom; röviden csak annyit: nem fogod egy percig sem megbánni.

vagy canon a400at 36e hufert. ;) (nekunk az van)
de meg a nikon 3200 is jo vetel lehet.
a canon a75 pedig a mediamarktban 50e huf, a kodak 7330 pedig 30e huf, ha jol emlekszem.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2923 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 09:36

Idézet: ]{ukac7 - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 9:26

vagy canon a400at 36e hufert. ;)

Jogos. :) Az A400 ugyanazért a pénzért jobb vétel a HP-nél.

Az A75 ára pedig elég érdekes: nekem már a karácsonyi szezon előtt is rémlett, hogy lehet itt-ott 42-45e körül kapni, most pedig a depo.hu-n a legolcsóbb helyen is nettó 39e/bruttó 48,75e... :confused: Valószínűleg rosszul emlékszem.

#2924 Felhasználó inaktív   Szigi2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 14:07

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 10:36

Az A400 ugyanazért a pénzért jobb vétel a HP-nél.

Hát megnéztem az A400-at és összehasonlítotam a hp-vel szinte ugyanazok de valamibe jobb a hp.
Az a75 pedig túl drága bruttó 50000FT. De mér mondod hogy jobb vétel a canon mibe jobb a hpnál?
Linux ha szegény vagy
Mac ha gazdag vagy
Windows ha lusta vagy

#2925 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 14:28

Idézet: Szigi2 - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 14:07

Hát megnéztem az A400-at és összehasonlítotam a hp-vel szinte ugyanazok de valamibe jobb a hp.
Az a75 pedig túl drága bruttó 50000FT. De mér mondod hogy jobb vétel a canon mibe jobb a hpnál?

Szerintem vegyél Olympus C-310-et, 35 bruttó és jobb mindegyiknél.

#2926 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 14:43

Idézet: Szigi2 - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 14:07

Hát megnéztem az A400-at és összehasonlítotam a hp-vel

a nagylátószög ennyire nem lenne fontos?
szerintem sokkal lényegesebb, mint a tele

ezek pedig erre nagyon nem jók, mindig lemarad majd vmi a képről beltérben: már a HP is 40 mm-ről indul, az A400 meg egyenesen katasztrófa a 45 mm-el...

#2927 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 15:04

sziasztok!

kicsit Offtopic, de nagyon foglalkoztat a kérdés és más úgysem tudna olyan jó választ adni, mint Ti, ezért felteszem.

szeretnék majd vásárolni egy Zenitar 16mm-es halszemet, ha lehetőség adódik rá és nézegettem e célból a Ebay.de oldalát. nos, felmerült néhány kérdés. leginkább az érdekelne, hogy miként lehet ott vásárolni és mire kell figyelni. ha van valakinek kedve és ideje, akkor összeírná, hogy az ilyen vásárlásnak mik a fontos kritériumai és mire kell nagyon figyelni?

a dombornyomott hitelkártya gondolom fontos, de hogyan érdemes eljárni?

szeretnék például egy filmes vázat is majd később és nézegettem a Canon EOS-30 gépeket. erre a kulcsszóra kiad vegyesen EOS-30 és EOS-33 gépeket is, (a 30-as tud szemkövető AF-et, amire nincs szükségem, de gyakorlatilag ugyanaz a két gép) és elég sokféle áron kaphatóak. van például 200 Euro felett, ami biztos nagyon új lehet (a tulaj szerint 7 tekercs film volt még csak benne), de van 60 Euróért is, ami biztosan kicsit viseltesebb. például kinéztem egy EOS Elan 7 (EOS 30 USA változata) vázat, amihez ad a tulaj egy BP300 gripet és egy 38-76mm optikát, leírást és egy EOS-1 könyvet, mindezt 100 Euro értékben.

ha én most mondjuk kíváncsi lennék az olcsóbb darabra, akkor hogyan tudom "megnézni" az állapotát? honnan tudhatom, hogy az illető nem egy működésképtelen vázat küld el nekem majd? elvileg vannak az értékelő hozzászólások és azok alapján érdemes tájékozódni, azt mondták egyesek. ha nincs negatív hozzászólás, akkor az illető megbízhatónak tekinthető?

hogyan lehet fizetni? előre fizetek és aztán várom a sült galambot? mi az a Paypal? mi kell a biztonságos fizetéshez?

és még egy dolog: vannak irreálisan olcsó dolgok fenn. például a 62 Euro értékben kaphat az ember egy EOS-30 vázat és egy 28-80 optikát, amire azt írja a jóember, hogy "neuwertig", tehát újszerű állapotban van. állítása szerint alig használta, nem karcos, eredeti dobozzal adja. na, ez most tényleg ilyen olcsó vagy valami susmus van?

másik példa: Sigma EX 20mm f1.8-as lencse 35 Euro-ért? ez most (leírás szerint szintén újszerű) kamu vagy valami hibás lencsét akar elsózni? honnan lehet ezt megtudni? mert újonnan azért más az ára, 430 Euro. akkor ez most mi lehet?

azt szeretném tehát kérni, hogy ha valaki szokott Ebay-ről rendelni, akkor egy kis összefoglalót írjon, hogy hogyan érdemes eljárni. nem kell minden fortélyt leírni (utolsó pillanatban még rálicitálni és hasonlók), mert nem ez a része érdekel, hanem csak a főbb ismérvek és "biztonsági" tanácsok foglalkoztatnak. szeretnék majd valami használható állapotban levő használt vagy majdnem új felszerelést venni, de el szeretném kerülni a buktatókat.

köszönöm előre is a segítséget!
üdv!
.
.
.

#2928 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 15:20

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 16:04

sziasztok!

kicsit Offtopic, de nagyon foglalkoztat a kérdés és más úgysem tudna olyan jó választ adni, mint Ti, ezért felteszem.

szeretnék majd vásárolni egy Zenitar 16mm-es halszemet, ha lehetőség adódik rá és nézegettem e célból a Ebay.de oldalát. nos, felmerült néhány kérdés. leginkább az érdekelne, hogy miként lehet ott vásárolni és mire kell figyelni. ha van valakinek kedve és ideje, akkor összeírná, hogy az ilyen vásárlásnak mik a fontos kritériumai és mire kell nagyon figyelni?

a dombornyomott hitelkártya gondolom fontos, de hogyan érdemes eljárni?

szeretnék például egy filmes vázat is majd később és nézegettem a Canon EOS-30 gépeket. erre a kulcsszóra kiad vegyesen EOS-30 és EOS-33 gépeket is, (a 30-as tud szemkövető AF-et, amire nincs szükségem, de gyakorlatilag ugyanaz a két gép) és elég sokféle áron kaphatóak. van például 200 Euro felett, ami biztos nagyon új lehet (a tulaj szerint 7 tekercs film volt még csak benne), de van 60 Euróért is, ami biztosan kicsit viseltesebb. például kinéztem egy EOS Elan 7 (EOS 30 USA változata) vázat, amihez ad a tulaj egy BP300 gripet és egy 38-76mm optikát, leírást és egy EOS-1 könyvet, mindezt 100 Euro értékben.

ha én most mondjuk kíváncsi lennék az olcsóbb darabra, akkor hogyan tudom "megnézni" az állapotát? honnan tudhatom, hogy az illető nem egy működésképtelen vázat küld el nekem majd? elvileg vannak az értékelő hozzászólások és azok alapján érdemes tájékozódni, azt mondták egyesek. ha nincs negatív hozzászólás, akkor az illető megbízhatónak tekinthető?

hogyan lehet fizetni? előre fizetek és aztán várom a sült galambot? mi az a Paypal? mi kell a biztonságos fizetéshez?

és még egy dolog: vannak irreálisan olcsó dolgok fenn. például a 62 Euro értékben kaphat az ember egy EOS-30 vázat és egy 28-80 optikát, amire azt írja a jóember, hogy "neuwertig", tehát újszerű állapotban van. állítása szerint alig használta, nem karcos, eredeti dobozzal adja. na, ez most tényleg ilyen olcsó vagy valami susmus van?

másik példa: Sigma EX 20mm f1.8-as lencse 35 Euro-ért? ez most (leírás szerint szintén újszerű) kamu vagy valami hibás lencsét akar elsózni? honnan lehet ezt megtudni? mert újonnan azért más az ára, 430 Euro. akkor ez most mi lehet?

azt szeretném tehát kérni, hogy ha valaki szokott Ebay-ről rendelni, akkor egy kis összefoglalót írjon, hogy hogyan érdemes eljárni. nem kell minden fortélyt leírni (utolsó pillanatban még rálicitálni és hasonlók), mert nem ez a része érdekel, hanem csak a főbb ismérvek és "biztonsági" tanácsok foglalkoztatnak. szeretnék majd valami használható állapotban levő használt vagy majdnem új felszerelést venni, de el szeretném kerülni a buktatókat.

üdv!

Nekem saját tapasztalatom nincs, de a kollegám most vett itt egy gépet (F80 s Nikon_használt)+Sigma 28-135 makro (új)+új polár és új UV szűrő volt neki postaköltséggel 125 eFt. Ez még kint is 190 körül lenne újban. ebből 70 eFt volt a váz ami kint kb 140 eFt és ha nem tudod hogy nem új a gép akor nem is mondod meg róla. Egyszerűen tökéletesen újszerű, egy karcolás sincs rajta. A németeknek a használt cuccok nem olyan értékesek mint nekünk, alig használt cuccokat is töredék áron lehet venni.
De már ha csak azt megnézed hogy az új termékek árai is mennyivel alacsonyabbak akkor is jogos ez az arány.

#2929 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 16:02

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 16:04

sziasztok!

...

...
üdv!

Őőőőő... Amiket néztél árakat azok véletlenül nem a licitek éppen aktuális árai?

Tehát még el nem adott cuccot néztél, amire folyt a licit, vagy azok az árak miket írtál,
azok befejeződött licitek végárai? Nagyon nem mindegy... egy darabig érdemes figyelni
azokat a dolgokat amik érdekelnek, hogy tudd, kb mennyire szoktatk kifutni a licit végére.

Láttam én már olyat, hogy a hülye németje fellicitálta a két éves 10D árát a 20D bolti ára fölé...  :omg:
(Nem, nem adott hozzá semmi extrát az eladó, csak gép/akku/papírok... :D )

Én még nem vásároltam, csak figyelgettem, szóval reméljük
csak felbukkan itt valaki, aki járatosabb a témában.  ;)
mt

#2930 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 16:45

sziasztok!

aha, szóval lehetséges, hogy valaki mondjuk egy Sigma EX 17-35 f2.8-f4 DG DF HSM obit elkezd 10 Euroért hirdetni, aztán várja, hogy licitáljanak magasabbra? mert ilyen egészen extrém árakat is láttam, ami teljesen megkevert.

mi van, ha egy ilyenre nyom valaki egy "buy now" gombot? akkor megmarad ezen az összegen? az úgy nem lenne túl logikus, mert akkor csak gyorsan rányomna mindenki a gombra és már övé is lenne olcsón a termék. ez hogy van?

akkor majd megpróbálom figyelni, hogy miként változnak a kiszemelt csomagok árai és megnézem, hogy mi lesz. de még mindenképpen várom, hogy valaki hozzáértő adjon guideline-okat.

üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148