HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2931 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 05. 16:59

Itt vagyok!

Két vásárlással már járatosnak számítok? :)

Rengeteg dologra kell figyelni ebay-nél. Megpróbálok leírni párat, ami eszembe jut:
Először is, amit látsz, az a licit épp aktuális ára, az még fog feljebb menni, a licit lezárásáig.
Licitből kétféle van, van az egyszeri licit, ami fent van, a kép mellett. Ez igazából tök felesleges, ne is foglalkozz vele. Van alul is egy licitlehetőség, ami arról szól, hogy te mennyit szánsz a cuccra. Ha a licit aktuális állása pl 20 euró, és te beírsz ide 100-at, akkor 20,5 euró lesz az aktuális ár, és te fogsz nyerésre állni. Ha valaki belök egy 80 eurós ajánlatot, akkor megint te leszel a jobb, 80,5 euróval. Egészen addig, amíg valaki nem ajánl érte 100,01 eurót.

Licitálási tanácsok: ha érdekel valami, legyél online, mikor lezárul a licit. Használd az alsó maximális licitálási lehetőséget, mert lehet, hogy te többet szánsz rá, mint amennyiért végül elviheted. Mindig csak az utolsó 1-2 percben licitálj, figyelj arra, hogy addigra be legyél jelentkezve, mert különben lecsúszhatsz, ha akkor kell bejelentkezni. És soha ne 100 eurót adj meg max licitnek, hanem inkább 102,78-at, vagy valami hasonló, nem kerek összeget. Ezzel lehet elvinni azok elől birkák elől a cuccokat, akik szintúgy 100 eurót szánnak rá. Hidd el, nem fogod sajnálni azt a pár tized eurót. :)

Állapot: kénytelen vagy az eladó leírására, és a képekre hagyatkozni. Érdemes figyelni, mert van, akinél az Excellent++ kategória csak a negyedik a sorban. :)

Amit mindenképp nézz meg licit előtt: az, hogy szállít-e az eladó magyarországra. Vedd fel vele a kapcsolatot, és fixáld le előre a csomagolási és postaköltséget, és lehetőség szerint a fizetési módot. Sokan a licit után a csomagolási költségen próbálják behozni az alacsony leütési árat. Azt tudni kell, hogy a PayPal Magyarországon NINCS! senkinek, sehogy. Csak esetleg ha van más ország bankja által kiadott Card not present tranzakcióra alkalmas hitelkártyád, de macerás.
Egyéb fizetési módok: a legegyszerűbbek a Bank Transfer, Western Union utalás, némely országba van a postán rózsaszín csekk is, de nem mindenhova. Ezek elég drága módok, de kvázi biztonságosak. Bátrak próbálkozhatnak a valutát egy biztosított, tértivevényes levélben elküldeni. Ez nem túl gyors, és sokan nem fogadják el, de ez talán a legolcsóbb. Ha ilyet küldesz, a lóvét érdemes valami fekete karton közé, vagy cd-tokba dugni, hogy ne lehessen semmiképp átlátni a borítékon. További tanácsokat is tudok adni, ha kell.

Bizalom: Érdemes átnézni, hogy az eladó milyen véleményekkel rendelkezik, és azt hogyan szerezte. Ha a közelmúltban szerzett rengeteg pozitív véleményt, 1-2 eurós vételekkel, főleg sok pozitív véleménnyel rendelkezőktől, akkor valszeg átverés, felejtsd el. Ez azért van, mert ha valakinek van sok pozitív feedbackje, akkor ha valaki nem fizet neki, annak is pozitív véleményt fog adni, nehogy belerondítson az övébe. Az illem az, hogy ha az eladó megkapja a pénzt, akkor ír egy pozitív feedbacket, és a vevő az áru átvételekor egy másikat. Kezdőktől nem érdemes vásárolni, elég nagy a kockázat, és jogilag nem tudsz a dolgok végére járni.

Én két vásárláson vagyok túl: az egyik Németországból, kb 50 euró, postai csekken küldtem a pénzt, a másik Anglia, kb 150 font, biztosított levélben küldtem. A csomag mindkét esetben DHL-lel jött, nem került a posta kezébe. Ezt is le lehet fixálni előre, hogy mivel fogja küldeni.

Most hirtelen ennyi. Keresd meg az index ebay topicját, az nagyon szokott pörögni.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2932 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 17:02

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 16:45

sziasztok!

aha, szóval lehetséges, hogy valaki mondjuk egy Sigma EX 17-35 f2.8-f4 DG DF HSM obit elkezd 10 Euroért hirdetni, aztán várja, hogy licitáljanak magasabbra? mert ilyen egészen extrém árakat is láttam, ami teljesen megkevert.

mi van, ha egy ilyenre nyom valaki egy "buy now" gombot? akkor megmarad ezen az összegen? az úgy nem lenne túl logikus, mert akkor csak gyorsan rányomna mindenki a gombra és már övé is lenne olcsón a termék. ez hogy van?

akkor majd megpróbálom figyelni, hogy miként változnak a kiszemelt csomagok árai és megnézem, hogy mi lesz. de még mindenképpen várom, hogy valaki hozzáértő adjon guideline-okat.

üdv!

Ja igen! A Buy it Now, vagy Sofort Kaufen ár külön, egy magasabb érték szokott lenni. De ha valaki elkezdi a licitet, akkor az eltűnik.

Van még egy apróság: sok helyen van minimálár, ami alatt az eladó nem köteles eladni a cuccot. Ez nagy baromság, mert akkor miért nem kezdi onnan a licitet? :think: Ez az angolok reserve price-nak hívják, németeknél még nem találkoztam vele.

#2933 Felhasználó inaktív   Szigi2 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 05. 18:18

Idézet: NiCE - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 15:28

Szerintem vegyél Olympus C-310-et, 35 bruttó és jobb mindegyiknél.

Már én is kinéztem egy Olympus C-370 et, de a 310-es mér drágább pedig az régebbi tipus összehasonlításnál csak azt vettem észre hogy a 310-nek 1,8 inches kijelzője van és mindkettőnél CCD 1/2.7 inches ez mit jelent és mi jobb ha nagyobb vagy kissebb ez az érték? tényleg jobb az A400-nál és a hpnál mert ennek 35mm-es az optikája vagy milye.
Linux ha szegény vagy
Mac ha gazdag vagy
Windows ha lusta vagy

#2934 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 21:57

Idézet: Szigi2 - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 18:18

Már én is kinéztem egy Olympus C-370 et, de a 310-es mér drágább pedig az régebbi tipus összehasonlításnál csak azt vettem észre hogy a 310-nek 1,8 inches kijelzője van és mindkettőnél CCD 1/2.7 inches ez mit jelent és mi jobb ha nagyobb vagy kissebb ez az érték? tényleg jobb az A400-nál és a hpnál mert ennek 35mm-es az optikája vagy milye.

1/2.7 inch a CCD méretét adja meg. A nagyobb érték - azaz a nevező kisebb értéke - a jobb, azonos pixelszám esetén kisebb zajt eredményez.

Néhány jellemző méret:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2935 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:42

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 14:17

Szerintem egyszerűen hibás gépet fogtál ki, valamit KELL prüttyenie az XP-nek akkor is ha egy drótszálat dugsz be abba az USB nyílásba akkor is :D (meg ne próbáld :)

Hát ez az, valamit kellene pofáznia az XP-nek, de nagy csend van, nem emleget új hardwert, a fényképező ledje sem vilog, mely jelzi a kapcsolatot. Már kipróbáltam két másik gépen (egy Win' 98-ason és egy 2000-sen, mind2-n müxik :( ), tehát a fényképező jó. A számítógép használt USB portjára pedig már tettem fel infra portot, pendrivet..., tehát az is müxik
:mad:  Nem tudom, örüljek, vagy sem...
Kiskunhalas és vidéke Határőrség

#2936 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:48

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 14:24

Milyen USB slotba dugtad? mert nekem a nyomtatóm csinált ilyeneket ha nem direkt a gépbe dugtam. (van a monitoromon is egy elosztó). Próbáld ki esetleg másik csatlakozóval is mert van olyan is hogy ugyan a gépen van a nyílás de az is egy elosztóba csatlakozik és az van amikor zavart okoz. Képek letöltésénél még megpróbálhatod az Xp-be beépített varázsló elindítsát ami a startmenü/programok/kellékek menüben találsz (a nevét most fejből nem tudom, nem Xp előtt ülök, de valószínűleg fel fogod ismerni)

Nekem csak a házon van kettő, hátul, alaplapi. A monitoron nincs, de az alaplapiak mással működnek.  A fényképezőhöz adott leírás szerint valami 1.1 szabványú USB kell neki. Gondolom ennyit már csak tud a számítógépem (PenDrive és InfraPort megy rajta).
Elmegyek, keresni a Start menüben a kellékeknél a spec képtöltő programot, bár, ha a hardwert nem látja...

#2937 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:53

Ahogy olvasgatom, hogy milyen gépekről dumáltok, én egy nagyon gagyi fényképezőt vettem. Aiptek SlimCam 3200 - 20 000-ért. Teljesen automata. Aki ért hozzá, legalább annyit mondjon, hogy az árát megérte  :confused:  (azon kívül ugye, hogy a saját gépemre még nem tudtam képet letölteni róla)  :reklamacio:
Na, majd a következő gépem... :smoker:

#2938 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 23:09

usb-re: probaltad mar ugy, hogy semmi mast nem "latott" az usb boot utan, hanem legeloszor is a fenykepgepet? szoval huzz ki mindent belole, es ugy bootolj. aztan bedughatod csak a gepet.
esetleg meg boot elott tedd ra, de semmi mast.
lattam nem egy esetet, ahol a kulonbozo usb eszkozok osszeakadtak. siman, pedig nem is egy portba voltak dugva :think: hiaba, semmi sem tokeletes, pc :omg:

fenykepgep megerte-e? ennek csak egy modja van, hogy megallapitsd. ha szamodra elfogadhato kepeket keszit, es nem idegesito a hasznalata, szoval tenyleg hasznalhatonak talalod, akkor igen, megerte, hisz bagoert vetted. csodat nem kell tole varni, csak a realisat :)
realitasok talajan en pl. tokeletesen elegedett vagyok a Z2-mmel, mas kerdes, hogy nagyon fur belulrol, hogy kene mar dslr, mert az olyan szep es jo :omg:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2939 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 00:06

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 23:09

..., hogy kene mar dslr, mert az olyan szep es jo :omg:

és nagyon, de nagyon drága. :(

Egyébként egyet értek alvaroval, azt, hgy megérte-e a gép, csak te tudod eldönteni. Képminőség, kezelhetőség szempontjából is mindenkinek mások az igényei.

#2940 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 04:36

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 0:06

és nagyon, de nagyon drága. :(.

dehogyis
.
.
.
.
.
annál még drágább :p
sajnos dslrnél az első, legkisebb, legolcsóbb dolog a váz. utána köré lehet venni mindenfélét. utána meg a körítéshez új váz.... :)
de azért objektivpark, kiegészítők ha egyszer megvannak, akkor azokat remélhetőleg elég sokáig nem kell cserélni...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2941 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 05:00

remelem NAGYON sokaig :)

vegulis, tolem, amig szet nem esik darabjaira :)
szerintem mondjuk egy 20d azert hozza mar eleg jol azt minoseget, amit viszonylag tisztesseges kisfilmes szerelekkel/elohivassal/nagyitassal/szkennelessel/mittomen elerhetnek, szerintem elegge elegedett lennek vele. mar csak beszerzesi forrast kell szereznem, mert itt meg annal is dragabb, bezzeg amrikban, ahol egyebkent is jobban keresnek... :(

(uveget most szandekosan nem emlegetem, azt mindkettohoz eppugy meg kell venni)

Szerkesztette: alvaro 2005. 01. 06. 05:01 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2942 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 09:41

Idézet: anrab - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 22:48

Nekem csak a házon van kettő, hátul, alaplapi. A monitoron nincs, de az alaplapiak mással működnek.  A fényképezőhöz adott leírás szerint valami 1.1 szabványú USB kell neki. Gondolom ennyit már csak tud a számítógépem (PenDrive és InfraPort megy rajta).
Elmegyek, keresni a Start menüben a kellékeknél a spec képtöltő programot, bár, ha a hardwert nem látja...

Én a helyedben még két dolgot próbálnék ki: BIOS-ban lehet állítani, hogy v1.1 legyen az USB vagy v2.0. Alapból persze a gyorsabb v2.0-n áll és visszafelé kompatibilis, de lehet, hogy a fényképeződnél valamiért mégsem, ezért megpróbálhatod kézzel v1.1-re állítani. Ha pedig esetleg NForce2 alaplapod van, akkor találsz egy olyan opciót is, hogy Enhance USB compatibility, ez alapból Disabled. Ha engedélyezed, talán megjavulhat.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2943 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 11:23

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 16:59

Itt vagyok!

Két vásárlással már járatosnak számítok? :)

.
.
.

Most hirtelen ennyi. Keresd meg az index ebay topicját, az nagyon szokott pörögni.

köszi szépen!  :up:

sok hasznos infó volt a hozzászólásban, most gondolkozom rajta. majd még nézegetem az oldalt és alighanem kérdezni is fogok.

üdv!
.
.
.

#2944 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:32

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 10:41

Én a helyedben még két dolgot próbálnék ki: BIOS-ban lehet állítani, hogy v1.1 legyen az USB vagy v2.0. Alapból persze a gyorsabb v2.0-n áll és visszafelé kompatibilis, de lehet, hogy a fényképeződnél valamiért mégsem, ezért megpróbálhatod kézzel v1.1-re állítani. Ha pedig esetleg NForce2 alaplapod van, akkor találsz egy olyan opciót is, hogy Enhance USB compatibility, ez alapból Disabled. Ha engedélyezed, talán megjavulhat.

Ezt nem is próbáltam, megnézem a BIOS-t. Acorp alaplapom van, és mivel más USB-s eszköz müködött rajta, nem gondoltam, hogy tiltva lenne. Azt nem is tudtam, hogy be lehett állítani, hogy 1.1 v 2! Megkukkolom, aztán beszámolok fejleményekről :)

#2945 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:36

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 0:09

usb-re: probaltad mar ugy, hogy semmi mast nem "latott" az usb ...

fenykepgep megerte-e? ennek csak...

Igen, próbáltam már, hogy semmi sincs az USB, és így indítom a gépet, sőt, azt is, hogy teljesen áramtalanítottam, rátettem a fényképezőt, és úgy kapcsoltam be, sajnos semmi...

A fényképező kapcsán köszönöm a megnyugtató szavakat..., ha le tudom szedni a képeket, akkor majd beszámolok róla (hogy vagyok megelégedve). A tudásával - full auto - meg vagyok elégedve, mert gyorsan lehet vele így kattintani. Tudom, így nem lehet szélsőséges képeket csinálni, az majd egy következő lépés lesz...

#2946 Felhasználó inaktív   anrab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 15:15

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 10:41

Hát megnéztem az alaplapi BIOS-t, nem találtam sima USB negedélyezést sem, és azt sem, hogy lehetne állítani, hogy 1.1 vagy 2-es szabvány szerint működjön. Egyeteln USB-s állítási lehetőséget találtam, miszerint egér és billentyűzetet engedélyezek-e USB. Ezek tiltva voltak, ezért engedélyeztem... változás semmi :)

#2947 Felhasználó inaktív   kyklops 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 18:59

Ki ismeri/használta már a Nikon Coolpix 8800 -as gépet?

Véleményeket / tapasztalatokat irjatok.

Előre is köszönöm!

Kyklops

#2948 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 08. 01:38

Idézet: kyklops - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 19:59

Ki ismeri/használta már a Nikon Coolpix 8800 -as gépet?

Véleményeket / tapasztalatokat irjatok.

Előre is köszönöm!

Kyklops

biztos ismered mar.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2949 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 15:54

sziasztok!

ha valaki lecsúszott a nagyszerű Olympus C5060WZ masináról, akkor itt van az utódja, a 7Mp-es Camedia C7070 Wide Zoom.

ha valaki kis gépet (nem SLR) akar venni, akkor érdemes ilyet választani, mert:

- a háza nagyon jó minőségű,
- sok gomb van rajta (nem kell menüzni)
- vakupapucs
- atom optika
- nagylátó, 27mm-től indul (nem 35 és 38, mint a többi gépnél)
- sok memóriakártya belemegy
- jól bírja az akksi
- jól paraméterezhető a gép
- jók a színek

persze drágább, mint az egyszerűbb gépek, de jól meg lehet tanulni fotózni vele. egy kis állvány kell hozzá és lehet menni esti képeket csinálni vagy menni vele kirándulni és tájfotókat (nagy előny a nagylátó optika)

remélem, hogy kedvet kap hozzá valaki. nekem van egy régi Camedia C4000Z, az is nagyon kis hasznos gép, sokat használtam és még most is bekapcsolom néha, ha az alkalmasabb a képhez.

üdv!
.
.
.

#2950 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:00

Nem keresett/tervezett venni valaki errefelé Nikon D1-et?

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...13411&t=9084058

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.