HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2971 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 11. 14:21

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 13:46

Nyaralásra kellene 2x1GB, vagy egy 2GB CF. Esetleg ha elkezd kúszni az ára felfelé, azonnal veszek.

1GB SD már nem drága, például itt, arra már RAW is szépen fér. :up:

2003. október végén, azaz alig több, mint egy éve kerek 21k HUF-ért vettem náluk a negyedekkorát. :reklamacio: :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2972 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 15:17

nah megvan fater FZ20-a.
alapvetően tetszik, képeket még csak a kis lcd-n nézegettem.
súlya és mérete kicsit meglepett, képen nagyobbnak tűnt.
bár hozzá tartozik hogy előtte 20 percig az új 70-200 2.8 IS telém fogdostam, ami váz nélkül is többszöröse az FZ20nak, sok tekintetben (méret, súly, ár)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2973 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 14:21

https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=27932

#2974 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 14:29

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 14:21

:think: Nem hiszem, hogy a Canon/Nikon/Pentax/Minolta rendszerekkel fel tudnák venni a versenyt, de hajrá, törjék csak lefele az árakat. :up: Örülnék, ha következő karácsonykor már DSLR-rel fényképezhetnék! :)

#2975 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 14:46

Mindenesetre nagyon pozitív, hogy olyan gyártók is belevágnak digitális tükörreflexesek tervezésébe, akik a filmes világban nem mozogtak, vagy legalábbis nem olyan magas szinten. Örülök, hogy nemsokára az átlag ember is hozzájuthat egy olyan jó minőségű géphez, ahol nem kell a nyersanyag árán spórolni, lehet bátran kattintani. Nagyon jó dolog egy Zenittel/Prakticával/Pentaxszal fényképezni, de a film, előhívás, nagyítás nagyon sokba kerül. :(

#2976 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 14:47

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 14:29

...de hajrá, törjék csak lefele az árakat. :up:

Így van :)

#2977 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 14:53

Egy kicsit más világ :) :
van egy Magpix B350-esem, de nincs hozzá driver lemezem. Sajna a saját szoftvere nélkül képtelenség kinyerni belőle a képeket. Én lemez nélkül kaptam a cuccot, a weben nincs nyoma a programnak, a gyártó  meg nem válaszol a rimánkodó leveleimre. Nem akad valakinek otthon egy ilyenje?

Előre is kösz

#2978 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 15:09

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 14:53

Sajna a saját szoftvere nélkül képtelenség kinyerni belőle a képeket.

cam2pc? Biztos próbáltad már; ha nem, egy próbát megér: http://www.nabocorp....pc/freeware.php

SZERK:

Idézet

...weben nincs nyoma a programnak...

Ez nem az? Drivernek írják, elég kellene, hogy legyen... http://www.magpix.co...ixb350_0816.EXE

Szerkesztette: Satriani 2005. 01. 14. 15:11 -kor

#2979 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 15:36

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 16:09

cam2pc? Biztos próbáltad már; ha nem, egy próbát megér: http://www.nabocorp....pc/freeware.php

SZERK:

Ez nem az? Drivernek írják, elég kellene, hogy legyen... http://www.magpix.co...ixb350_0816.EXE

Ez egyszerűen hihetetlen!!!!

Köszönöm!

Őszintén szólva decemberben néztem meg a webjüket utoljára és akkor még tényleg csak annyi volt a support résznél, hogy írj idemegide és akkor majd jóól válaszolunk neked. Mivel kb. egy éve ez volt a helyzet nem is reménykedtem változásban.

Még egyszer köszönöm, hogy időt szakítottál rá!

Szerkesztette: Virág elvtárs 2005. 01. 14. 15:50 -kor

#2980 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 16:27

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 15:36

Mivel kb. egy éve ez volt a helyzet nem is reménykedtem változásban.

Még egyszer köszönöm, hogy időt szakítottál rá!

Látod, elég volt írnod nekik, meg is változtatták a site-jukat; apró szépséghiba, hogy ezt elfelejtették veled közölni :D

Időt? :) Bemásoljam (á la lameX), hogy meddig tartott a guglinak a keresés? ;) (Szívesen!)

#2981 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 20:06

Biztos olvastátok már a dpreview Olympus E-300 tesztjét. Én most jutottam odáig, hogy átfussam. Még nem jutottam el a végéig, de ezt a két lapot annyira beszédesnek találtam, hogy beszúrom ide :)

http://www.dpreview....e300/page25.asp
http://www.dpreview....e300/page26.asp

Egyrészt nagyon érdekes, hogy az Oly 8080 milyen jól teljesít a nagytestvér mellett az alacsony érzékenységen elvégzett stúdióteszt alatt (simán szorongatja a többi tükörreflexest is), másrészt érdekes, mennyire nagy (az alacsony ISO-n mutatott teljesítményhez képest pedig egyenesen mellbevágó) a különbség a "D-SLR@ISO800 vs. kompakt@ISO400" tesztben (második belinkelt oldal). Húbakker.

#2982 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 20:17

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 20:06

Biztos olvastátok már a dpreview Olympus E-300 tesztjét. Én most jutottam odáig, hogy átfussam. Még nem jutottam el a végéig, de ezt a két lapot annyira beszédesnek találtam, hogy beszúrom ide :)

http://www.dpreview....e300/page25.asp
http://www.dpreview....e300/page26.asp

Egyrészt nagyon érdekes, hogy az Oly 8080 milyen jól teljesít a nagytestvér mellett az alacsony érzékenységen elvégzett stúdióteszt alatt (simán szorongatja a többi tükörreflexest is), másrészt érdekes, mennyire nagy (az alacsony ISO-n mutatott teljesítményhez képest pedig egyenesen mellbevágó) a különbség a "D-SLR@ISO800 vs. kompakt@ISO400" tesztben (második belinkelt oldal). Húbakker.

Meg az is látszik, hogy egyelőre a Canon CMOS verhetetlen. :cool:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2983 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 20:25

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 20:17

Meg az is látszik, hogy egyelőre a Canon CMOS verhetetlen. :cool:

Azért ne felejtsük, hogy Az Olynál egy kisebb, 2-es szorzójú érzékelőről beszélünk, ami remélhetőleg olcsóbb is lesz. :up:

#2984 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 20:30

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 20:25

Azért ne felejtsük, hogy Az Olynál egy kisebb, 2-es szorzójú érzékelőről beszélünk, ami remélhetőleg olcsóbb is lesz. :up:

Nem tudom, jó irány lesz-e? Nem olvastam a gépről túl sokat, csak a hozzá kifejlesztett obikkal lehet használni? :think:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2985 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 20:40

Az E-1-nek nagyon jó híre van jelenleg és ha sikerül túllépniük a készítőknek a kicsi objektív és kiegészítő választékon, akkor sikeresek lehetnek.

Ja és természetesen csak az ilyen obikat lehet használni.

Szerkesztette: saen 2005. 01. 14. 20:41 -kor

#2986 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 20:30

Nem tudom, jó irány lesz-e? Nem olvastam a gépről túl sokat, csak a hozzá kifejlesztett obikkal lehet használni? :think:

ez elvileg valami nagyban elterjesztendo uj szabvany, fel-fel vitezek, csillagos lobogo, ilyesmi. egyelore nem sok ilyen obi van a tobbi rendszerhez kepest, viszont ugy nez ki, az olympuson kivul mar a sigma is elindult ezen a teruleten a sajat uvegeivel. meg a hwsw mai czikkeben emlegettek meg egy csomo mas (nagy) nevet is, de roluk nem hallottam meg a 4/3 kapcsan.

nekem szemely szerint eddig tenyleg a canon cmos jon be legjobban. igazan kar, hogy a dynax 7d-ben nem az van :( ha az lenne, nagyon megkonnyitenek a dolgomat a valasztassal ;)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2987 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Az Oly 4/3 szabványa megy hozzá, amit több gyártó is támogat. Lásd Satriani linkját pár hozzászólással feljebb. A teljesség igénye nélkül: a Panasonic, Sigma, Kodak és a Fuji már támogatja a dolgot.

#2988 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 21:14

Nem olvastam a gépről túl sokat...

Szerintem szaladj végig a cikken :) Vannak hibái (ami nekem nagyon nem tetszik: zaj ISO400 felett, nem épp színhelyes pirosak), egyébként életképes kis masinának tűnik.

#2989 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 21:46

Idézet: saen - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 20:40

Az E-1-nek nagyon jó híre van jelenleg és ha sikerül túllépniük a készítőknek a kicsi objektív és kiegészítő választékon, akkor sikeresek lehetnek.

Ja és természetesen csak az ilyen obikat lehet használni.

ami valljuk be, nem lesz gyors, és egyszerű...

nézd meg, hogy canon/nikon/minolta aktuálisan használt bajonettje mennyi idős, mennyi ideje készül hozzájuk objektiv...
szerintem elég merész húzás volt ez a 4/3 és nem sok jót jósolok neki.

szerintem picit is profibb felhasználásnál egyértelműen a minél nagyobb (ff 35mm) érzékelő lesz a fejlődés vonala...
én már most se vagyok hajlandó olyan objektivért pénzt adni, ami FF érzékelőre ne lenne jó.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2990 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 21:53

Érdekes kérdés. Ha egy 1,5-1,6 crop faktorú érzékelőtől kapok számomra elfogadható minőséget, zajszintet, felbontást, csinálnak hozzá megfelelő nagylátószögű lencséket, akkor nem fog zavarni, hogy az egész felszerelésem 5-6 kilóval könnyebb, mintha mindez full-frame lenne. Persze a csúcs az a full frame, sőt közép-nagyformátumú digitális lesz, de az átlag felhasználónak is kell ám DSLR, amihez az APS méret, vagy esetleg a 4/3 szabvány megfelelő lehet.
Persze ehhez az is kell, hogy a megfelelő objektívparkot is magasabb színvonalra emeljék, mert pl az EF-S objektívek kínálata tényleg nem lehet alternatívája az L obiknak.

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.