HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#3241 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 17. 21:47

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 21:15

Ja és ez nem crop factor, ez egy szorzószám amivel át lehet számolni 35mm-es formátumba a gyújtótávolságot.

és?
kompaktoknál is át lehet számolni a gyújtótávolságot, mégsincs annak megfelelő kis mélységélesség
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3242 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 22:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 22:47

és?
kompaktoknál is át lehet számolni a gyújtótávolságot, mégsincs annak megfelelő kis mélységélesség

Azért mert félrevezető, ennyi.

#3243 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 02. 17. 22:21

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 21:15

Ja és ez nem crop factor, ez egy szorzószám amivel át lehet számolni 35mm-es formátumba a gyújtótávolságot.

Nem látom, hogy mi az eltérés. :think:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3244 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 06:46

Üdv!

Elnézést, hogy csak most reagálok a válaszotokra.

Szóval úgy tűnik, hogy 300D lesz a vége. Nézegettem az imaging-resource.com összehasonlító képeit, és hát a Canon nagyon meggyőző volt még kit obival is.

Bár most, hogy bejelentették a 350D-t  :think:  :think:  :think:

Érdemes szerintetek még kuporgatnom egy kicsit és megvárni, míg itthon is kapható lesz a 350D ???

Köszönöm!
gubitibi

#3245 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 07:41

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 7:46

Érdemes szerintetek még kuporgatnom egy kicsit és megvárni, míg itthon is kapható lesz a 350D ???

Feltétlen, papíron sokkal-sokkal jobb gép leszámítva a méret és a súlyt.

#3246 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 07:56

bizony, amit pl a dpreview-n lehet olvasni, az alapján okvetlenül
nem csak szolgáltatásokban, de pl sebességben is hatalmas a különbség (nagyon szemléletes a sorozatfölvételt bemutató hang)

#3247 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 08:06

szerintem meg nem, azért amit írtál is, az ár meghatározó tényező, ez kint most 1000usd, lehet kalkulálni mennyi lesz mire ideér :(

----atyuska----

#3248 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 08:14

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 6:46

Üdv!

Elnézést, hogy csak most reagálok a válaszotokra.

Szóval úgy tűnik, hogy 300D lesz a vége. Nézegettem az imaging-resource.com összehasonlító képeit, és hát a Canon nagyon meggyőző volt még kit obival is.

Bár most, hogy bejelentették a 350D-t  :think:  :think:  :think:

Köszönöm!

Ha itthon kapható lesz, pofátlanul sokat fognak kérni érte, legalábbis eleinte. A minap nézegettem árlistákat, egy cég, ami már csaknem nyugati árszínvonalon árult obikat, most visszaemelt a többihez. :reklamacio: Száradjon rájuk! :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3249 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 14:59

Üdv!

Egy gyors kérdés... a digitális tükörreflexes gépeken állítható, hogy milyen legyen a képfelvételi sebesség? Pl. EOS 20D-nél 5 fps. De vehetem mondjuk 2-re?

THX!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#3250 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 15:33

Idézet: Cancer - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 14:59

Üdv!

Egy gyors kérdés... a digitális tükörreflexes gépeken állítható, hogy milyen legyen a képfelvételi sebesség? Pl. EOS 20D-nél 5 fps. De vehetem mondjuk 2-re?

THX!

ugy tudom, a 20d-nel pont nem.
a tobbinel meg nem tudom :think:

szerk: persze vannak jo kis intervallumos tavkioldok :) de majd mindjart jon valaki nagyon kompetens, es elmondja a tapasztalatait. remelem. mert nekem olyanok meg nincsenek :)

Szerkesztette: alvaro 2005. 02. 18. 15:46 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3251 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 18:41

Idézet: Cancer - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 15:59

Üdv!

THX!

20D biztosan nem tudja.

#3252 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 18:43

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 9:14

Ha itthon kapható lesz, pofátlanul sokat fognak kérni érte, legalábbis eleinte. A minap nézegettem árlistákat, egy cég, ami már csaknem nyugati árszínvonalon árult obikat, most visszaemelt a többihez. :reklamacio: Száradjon rájuk! :D

Meg kell akkor rendelni külföldről, drágább cuccok még vámmal együtt is megérik külföldről rendelve. Én pl ma adtam fel pénzt, Taiwanból fog jönni állvány és monopod, USÁ-ból meg hozzá a fej. Ha itthon venném olyan közel duplája lenne hasonló cucc...

#3253 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 10:58

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 18:43

Meg kell akkor rendelni külföldről, drágább cuccok még vámmal együtt is megérik külföldről rendelve. Én pl ma adtam fel pénzt, Taiwanból fog jönni állvány és monopod, USÁ-ból meg hozzá a fej. Ha itthon venném olyan közel duplája lenne hasonló cucc...

Tudnál segíteni, hogy működik ez? Még soha nem rendeltem külföldről. Előre kell feladni a pénzt? Milyen pénznemben? Nem kockázatos? Bizalmatlan vagyok, nem szeretném, ha nehezen összespórolt pénzem eltűnne.
Azon gondolkodom, hogy el kellene adni a 300D-t és a 75-300 obit, kipótolni a hiányzó összeget és venni egy 20D-t. Érdekes az észjárásom. :Đ Tulajdonképpen a 350D megjelenése inspirált a továbblépésre, de már írtam a topikjában, hogy nem látom értelmét 300D-ről 350D-re frissíteni, ha továbblépek, akkor 20D kellene.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3254 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 11:40

Mondjuk ez az eset speciális volt, mert egy ismerősnek küldtem pénzt USÁ-ba, aki megrendeli nekem a cuccot, a rendelés egy része (maga az állvány lába) paypal-on keresztül fog menni, az meg itthonról nem használható sajnos. Kiszámoltam, hogy így beszerezve olyan 80k körül spórolok az állványon. Igaz itthon pont ugyanezt nem lehet kapni, csak hasonlót.

Legjobb az ha van valahol ismerős, vagy csak valakid egy nagy multinál dolgozik, az ottani emberek gyakran utaznak jobb helyekre ahol be tudják szerezni a kívánt cuccot könnyedén. Így lett pl nekem Japánból távirányítóm a D70-hez, 3400Ft-ot fizettem érte összesen. Igaz ez nem nagy spórolás, de sok kicsi sokra megy.
Ha nincs ilyen ismerősőd akkor a lényeg az nagyjából annyi, hogy kell egy dombornyomott bankkártya, VISA vagy MasterCard esetleg American Express. Ezt a legtöbb helyen elfogadják. Fontos még, hogy csak híres, jó nevű helyen vásárolj, ők nem engedhetik meg maguknak hogy átverjenek. Külföldön már bevett szokás a neten történő rendelés, ott is simán megrendelik akár nagyon messziről is a cuccot, teljesen olajozottan megy minden, hozzá vannak már szokva. Ezen kívül távol kell tartani magad a bankkártyainfot kérő spam-ektől, sokkal inkább veszélyes ez. Ha EU-n kívülről rendelsz akkor a postadíjon felül számold még fel a 8%-os vámot (asszem ennyi) és a 25%-os áfát.
Két lehetséges helyet mondanék kezdésnek, mindkettő amcsi:
B&H az első, KEH a második. B&H elsősorban az új cuccokban jó, iszonyat nagy választék, ami itt nincs az majdhogynem nem is fontos, illetve a Keh meg elsősorban a használt cuccok miatt lehet érdekes. Látni fogod mondjuk, hogy csak a nagyobb értékű cuccokat éri meg rendelni, azokat viszont nagyon. Cserébe ha rendelsz valami nagyot, akkor az apróságokat is mellé lehet tenni és akkor már mindjárt jól is jártál megint. Garancia is van, de vissza kell küldeni a boltba a cuccot, így kicsit drágul az ügyintézés. Cserébe pl NikonUSA 5 év garit ad minden objektívre, szemben az itthoni talán 2-vel.
Ezen kívül van még ebay, ott is lehet jó üzleteket kötni megfelelő körültekintéssel, de ezzel még nem foglalkoztam, mások jobb tanácsokat tudnak adni ezügyben.

#3255 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 12:29

illetve minden komoly banknak van internetes rendeléseket biztonságossá tevő szolgáltatása

ez történhet pl úgy, h egy virtuális kártyaszámot kapsz, amihez egy alszámla is tartozik
erre pedig mindig csak pont annyit utalsz át, közvetlenül a rendelésed előtt, amennyire szükség lesz
ha később bárki visszaélne a kártyaszámmal, nulla körüli egyenleg fogadja, elutasítódik a kérése

#3256 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 13:45

Köszönöm mindkettőtöknek! :respect:

#3257 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 14:22

ezeket annyival egészíteném ki, hogy usaban lehet venni baráti áron +1/2/3/4 év garit, ami magyarországon is érvényes. (www.mackcam.com)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3258 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 18:26

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 18:41

20D biztosan nem tudja.

...pedig egyebkent orulnek mondjuk 1fps-nek, "vegtelen" hosszan. nagyon jol tudnam hasznalni. de ezt at lehet hidalni :)

wizard:

hogyan mukodik az olyan gari, ami itt is ervenyes? ezek a hiresen "m*stralos" magyar szervizek hogyan eszik meg?

hasonlo temakor:

van itten egy sigma ex 105/2.8 makro, ugye.
remelem jol viseli magat 20d-n, de ha megse, hogyan lehet rajta "biost frissiteni"?
ez viszont echte magyar garos, juliusig vagymi.

Szerkesztette: alvaro 2005. 02. 19. 18:28 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3259 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 18:51

Üdv!

Úgy tűnik, hogy mindenképpen megvárom, míg a 350D kapható lesz itthon, és majd akkor eldöntöm, hogy 300D-t vagy 350D-t vegyek.

Addig is lenne egy-két kérdésem:

1. Ha esetlegesen a 300D jönne szóba, akkor a kit helyett érdemesebb lenne csak a vázat venni és mellé egy SIGMA 24-70mm F3.5-5.6 ASPHERICAL HF obit (a photozone.de szerint a kit obi 0.98, a SIGMA 2.34 átlagot kapott). Így kb 25e lenne drágább.

2. A másik az, hogy a 300D-ben nincsen választható fénymérés. Ez azt jelenti, hogy nem választhatok spot vagy matrix fénymérés között ???

Köszönöm!
gubitibi

#3260 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 19:09

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 18:51

Üdv!

Úgy tűnik, hogy mindenképpen megvárom, míg a 350D kapható lesz itthon, és majd akkor eldöntöm, hogy 300D-t vagy 350D-t vegyek.

Addig is lenne egy-két kérdésem:

1. Ha esetlegesen a 300D jönne szóba, akkor a kit helyett érdemesebb lenne csak a vázat venni és mellé egy SIGMA 24-70mm F3.5-5.6 ASPHERICAL HF obit (a photozone.de szerint a kit obi 0.98, a SIGMA 2.34 átlagot kapott). Így kb 25e lenne drágább.

2. A másik az, hogy a 300D-ben nincsen választható fénymérés. Ez azt jelenti, hogy nem választhatok spot vagy matrix fénymérés között ???

Köszönöm!

Nincs spot a 300D-ben, de mindjárt felteszek egy magyar kézikönyvet, abban minden benne van.

Szerk: ha megvárod a 350D megjelenését, az ártól függően esetleg érdemes a 20D felé is kacsintgatni.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 02. 19. 19:13 -kor

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.