HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2341 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 12. 15:53

Idézet: Studi - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 16:32

Nézz szét a fik fókusz kategóriában! Ott vannak az igazi csemegék. :) Mondjuk 400mm, 2.8-as fényerővel. Plusz az L, IS, USM mögötte. Jó nagy árcédula kerül rá. :)

:eek:  :eek:  :eek: Húbakker.

Egyébként ha már itt tartunk, mi szükség egy fix gyújtótávolságú objektívre? Ha jól értem, ezekkel egyáltalán nem lehet zoomolni. Ez eléggé behatárolja a kompozíciót. Gondolom, félelmetesen szép a képminőségük - de ennyivel jobb lenne a zoomos obik képénél?  :confused: Meg azt is gondolom, hogy a jó képminőség miatt az ezekkel készült képeket bátrabban vághatja az ember...  :think:

2 milla egy objektívért? Basszus, azért Kápolnán vagy Jászboldogházán már egy kisebb házat lehet kapni :D Na jó, ez nagyon proli volt, de akkor is letaglózott.

#2342 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 10. 12. 16:01

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 16:53

Egyébként ha már itt tartunk, mi szükség egy fix gyújtótávolságú objektívre? Ha jól értem, ezekkel egyáltalán nem lehet zoomolni. Ez eléggé behatárolja a kompozíciót. Gondolom, félelmetesen szép a képminőségük - de ennyivel jobb lenne a zoomos obik képénél?  :confused: Meg azt is gondolom, hogy a jó képminőség miatt az ezekkel készült képeket bátrabban vághatja az ember...  :think:

2 milla egy objektívért? Basszus, azért Kápolnán vagy Jászboldogházán már egy kisebb házat lehet kapni :D Na jó, ez nagyon proli volt, de akkor is letaglózott.

Valahogy úgy. :D

A nagy fényerő miatt könnyebb a manual, vagy gyorsabb az autofokusz. Ezenfelül tényleg torzításmentes, tökéletes képet adnak. A zoommal az lehet a gáz, hogy a két véglet felé jelentősen romlik a ké minősége. Például nagy zoomos digitális kompaktokra nagyon jellemző wide állásban a hordótorzítás. Nagyon csúnya tud lenni egy íves házfal, vagy ajtófélfa. :)

Szerintem főleg vadállatok fotózásánál lehet hasznos ekkora tele. Kérdezd pl Thrawn a madarak fényképezéséről. Nem tudom, hogy itt olvastam-e, de van egy alapszabály: madarak fotózásához mindig 200mm-rel nagyobb gyújtótávolságú objektív kell, mint a legnagyobb, amivel rendelkezel. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2343 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 16:11

Egy jó példa a digitális váz, és a jó öreg Carl Zeiss Flektogonjának gyümölcsöző kapcsolatára. :)
---> klikk <---

#2344 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 16:12

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 12:59

sziasztok!

ezt a címet ismeritek? van mindenféle SLR dolog, ezért is lett a neve http://www.slrfoto.hu alighanem.

állítólag jók az árak... tényleg jók?

üdv!

Nikon obik még európai viszonylatban is olcsók, viszont amcsiból rendelve még vámmal együtt is olcsóbb.

#2345 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 16:15

Egyébként ha már itt tartunk, mi szükség egy fix gyújtótávolságú objektívre?

Könnyebbek, kisebbek, mint a zoomok,  jobb minőség, sokkal jobb fényértékekkel rendelkeznek + olcsóbbak. Ez utóbbi alól azért van egy-két kivétel, de alapvetően igaz.

#2346 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 16:40

Idézet: Studi - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 16:32

Nézz szét a fix fókusz kategóriában! Ott vannak az igazi csemegék. :) Mondjuk 400mm, 2.8-as fényerővel. Plusz az L, IS, USM mögötte. Jó nagy árcédula kerül rá. :)

hehe, nezegettem en is, feltunt az ara :D

egy parameteret nem talaltam, pedig az is hasonloan erdekes lehet: a sulya :Đ
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2347 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 16:43

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 17:40

hehe, nezegettem en is, feltunt az ara :D

egy parameteret nem talaltam, pedig az is hasonloan erdekes lehet: a sulya :Đ

5370 gramm. Nem hiszem, hogy kézből sokat fotóznék vele. :)

Egyébként nem extrém a példa, a Nikon hasonló obijai sem olcsóbbak, és a Sigmák, Tokinák is milla körül vannak. :(

Szerkesztette: Studi 2004. 10. 12. 16:47 -kor

#2348 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 08:19

Ezeket az obikat többnyire profi fotósok használják, lóg még rajta másik három obi+gép. A mindent bele obik jellemzően a kompaktokhoz készülnek, ahol kell egy zoomátfogás nagylátótól valamekkora teléig, plusz makro lehetőség, mert cserélni nem tudsz. Legfeljebb ilyen-olyan előtétlencsékkel buherálsz. Ez minőségi kompromisszumok nélkül nem megy.
Másodszor: jogos lehet a kérdés, hogy ott van a Canon Powershot S1 IS, 38-380mm csodazoom, stabilizátor, töredék pénzért és az is majd' 400mm. Ha viszont jobban megnézed a gépet, ott látható a tényleges fókusztartomány, jelen esetben 5.8-58mm, ami a szorzó miatt olyan, mintha 38-380mm lenne. Mintha. Ezen van a hangsúly.
Harmadszor: nézzük továbbra is a 400/F2.8-at Itt az objektívátmérő meghaladja a 140mm-t, márpedig az átmérővel hatványozottan növekszik az ár, csillagászati objektíveknél ebben a mérettartományban kb. köbösen, itt sincs másképp. Ekkora lencsét ilyen fényerővel profi minőségben előállítani egy vagyon, nem beszélve az obiban található többi lencséről (lusta vagyok utánanézni, de legalább 15-18 lencse van benne).
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2349 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 08:40

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 12:17

Huhh... Meg fogjátok kérdezni, hogy "hol élsz? bicajbelsőben?", de én nagyon meglepődtem, hogy ilyen drágák az objektívek. .

azt tudom, hogy USA árak olcsóbbak. itthon jó árak ezek?

nagyon szemezek a Sigma EX 20 F1.8-as és a Sigma EX 15 F2.8 halszemmel. egyenlőre a 20-as jó lenne, de később szeretnék halszemet is.

múltkor ki is próbáltam mindkettőt a Pálvölgyiben. állat... :)

üdv!
.
.
.

#2350 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 10:11

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 9:40

azt tudom, hogy USA árak olcsóbbak. itthon jó árak ezek?

nagyon szemezek a Sigma EX 20 F1.8-as és a Sigma EX 15 F2.8 halszemmel. egyenlőre a 20-as jó lenne, de később szeretnék halszemet is.

múltkor ki is próbáltam mindkettőt a Pálvölgyiben. állat... :)

üdv!

Itthon egyenlőre ez van, nézz szét <<Itt>> , szerintem érdemes kimenni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2351 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 11:59

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 9:19

Ezeket az obikat többnyire profi fotósok használják, lóg még rajta másik három obi+gép. A mindent bele obik jellemzően a kompaktokhoz készülnek, ahol kell egy zoomátfogás nagylátótól valamekkora teléig, plusz makro lehetőség, mert cserélni nem tudsz. Legfeljebb ilyen-olyan előtétlencsékkel buherálsz. Ez minőségi kompromisszumok nélkül nem megy.
Másodszor: jogos lehet a kérdés, hogy ott van a Canon Powershot S1 IS, 38-380mm csodazoom, stabilizátor, töredék pénzért és az is majd' 400mm. Ha viszont jobban megnézed a gépet, ott látható a tényleges fókusztartomány, jelen esetben 5.8-58mm, ami a szorzó miatt olyan, mintha 38-380mm lenne. Mintha. Ezen van a hangsúly.
Harmadszor: nézzük továbbra is a 400/F2.8-at Itt az objektívátmérő meghaladja a 140mm-t, márpedig az átmérővel hatványozottan növekszik az ár, csillagászati objektíveknél ebben a mérettartományban kb. köbösen, itt sincs másképp. Ekkora lencsét ilyen fényerővel profi minőségben előállítani egy vagyon, nem beszélve az obiban található többi lencséről (lusta vagyok utánanézni, de legalább 15-18 lencse van benne).

Az említett objektív legnagyobb átmérője 162mm, amihez tényleg hatalmas lencsék kellenek. Egészen pontosan 17 lencse, 13 csoportban. Nem kevés. Szerintem ezeket leginkább természetfotósok, vagy paparazzik használják, akiknek kisebb gyújtótávolságra nemigen van szükségük, ellenben teléből a lehető legjobb kell.
Egy dolog ismeretlen számomra: mi ez a drop-in szűrő? A normál szűrőket ugye az objektív elejére tesszük, de 160mm-es szűrő nagyon durva lenne. Hátsó szűrőkről meg inkább nagylátóknál, illetve halszemeknél hallottam. Erre az objektívre azt írja, hogy 52mm, drop-in. Ez mit jelent? Első szűrőnek kicsi, hátsónak meg szerintem nagy. :confused:

#2352 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 12:07

Idézet: Studi - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 12:59

Az említett objektív legnagyobb átmérője 162mm, amihez tényleg hatalmas lencsék kellenek. Egészen pontosan 17 lencse, 13 csoportban. Nem kevés. Szerintem ezeket leginkább természetfotósok, vagy paparazzik használják, akiknek kisebb gyújtótávolságra nemigen van szükségük, ellenben teléből a lehető legjobb kell.
Egy dolog ismeretlen számomra: mi ez a drop-in szűrő? A normál szűrőket ugye az objektív elejére tesszük, de 160mm-es szűrő nagyon durva lenne. Hátsó szűrőkről meg inkább nagylátóknál, illetve halszemeknél hallottam. Erre az objektívre azt írja, hogy 52mm, drop-in. Ez mit jelent? Első szűrőnek kicsi, hátsónak meg szerintem nagy. :confused:

Ezt bele kell nyomni oldalról az obiba.

Kép

Szerk: a 400/f2.8-nak van még egy óriási előnye. A Tc2x-el még mindig f5.6, tehát működik vele az autofókusz is és így már 800mm. :omg:  :eek:
Ennél már csak az 1200/f5.6 jobb, de az a listákon "special order item" megjegyzéssel szerepel, ára kb 100ezer € és a súlya 16kg.
Az álmom tehát marad a 400/f2.8 :up:

Szerkesztette: Thrawn 2004. 10. 13. 12:16 -kor

#2353 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 12:25

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 13:07

Ezt bele kell nyomni oldalról az obiba.

Köszi, így már világos. :)

#2354 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 13:18

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 10:11

Itthon egyenlőre ez van, nézz szét <<Itt>> , szerintem érdemes kimenni.

Sziasztok!

Csináltam számításokat a következő optikákra nézve. Ha Ausztriába kimegy az ember, akkor elég nagy szállítmány kell, hogy ilyen kicsi különbség megtérüljön. Az USA árak persze alacsonyabbak, de azok mindig is nagyon olcsók voltak. Szóval nem is olyan drága az a www.slrfoto.hu bolt, ahogy nézem.

260 Ft-os EUR és 210 Ft-os dolcsi árfolyammal számoltam.

www.digicamabholshop.at slrfoto        adorama.com

Sigma 15mm / 2,8 EX Fisheye 135e 140e 94e
Sigma 15-30mm / 3,5-4,5 EX DG 192e 198e               122e
Sigma 20mm / 1,8 EX DG RF 116e 117e 78e

Remélem, hogy nem esik szét a kis "táblázat", csak tabokkal készítettem.
Üdv!
.
.
.

#2355 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 14:13

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 14:18

Sziasztok!

Csináltam számításokat a következő optikákra nézve. Ha Ausztriába kimegy az ember, akkor elég nagy szállítmány kell, hogy ilyen kicsi különbség megtérüljön. Az USA árak persze alacsonyabbak, de azok mindig is nagyon olcsók voltak. Szóval nem is olyan drága az a www.slrfoto.hu bolt, ahogy nézem.

260 Ft-os EUR és 210 Ft-os dolcsi árfolyammal számoltam.

www.digicamabholshop.at    slrfoto        adorama.com

Sigma 15mm / 2,8 EX Fisheye        135e            140e        94e
Sigma 15-30mm / 3,5-4,5 EX DG        192e            198e                  122e
Sigma 20mm / 1,8 EX DG RF        116e            117e        78e

Remélem, hogy nem esik szét a kis "táblázat", csak tabokkal készítettem.
Üdv!

Ilyen különbségek mellett tényleg nem érdemes kimenni.  Úgy látszik, a drágább üvegeknél nagyobb eltérés van, nem csak összegszerűen, hanem arányait tekintve is.

#2356 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 11:28

Nah. Canon PS A95 boldog tulajdonosa lettem.  :D  Nagggyon brutál a gép :)  :up:

#2357 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 13:13

Idézet: Fec - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 11:28

Nah. Canon PS A95 boldog tulajdonosa lettem.  :D  Nagggyon brutál a gép :)  :up:

csinálj jó kis képeket és linkeld be a "másik témába", ahol a képek vannak. gratula!  :up:

ennek lehet kihajtani a kijelzőjét, ugye? az enyémnek a garancia elvesztése nélkül nem kifordítható :)

üdv!
.
.
.

#2358 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 14:42

aha igen, ennek  :D

#2359 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 01:10

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 13:07

Ennél már csak az 1200/f5.6 jobb, de az a listákon "special order item" megjegyzéssel szerepel, ára kb 100ezer € és a súlya 16kg.

és az alá is be lehet rakni a 2x TC-t a canon szerint. igaz az af-nek lőttek.

de 2400 * 1,6 ha olyan fényképezőre teszi az ember.... :Đ
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2360 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 12:13

azert csak legalaposabb ojektiv egy szep meretes csillagaszati tavcso :D
de azt csak daruval rakhatod arrebb :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +