HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#3021 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 23. 16:00

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 15:44

Tényleg. Találtam egy közeli képet a fejről, és most nézem, hogy még vízmérték is van benne!

Rá fog amúgy erre menni egy Z2?

szilveszterkor valami pehelykonnyu pipaszar valamire tettem a z2-t, es nem billegett azzal sem :)

vagy ha kompatibilitasi aggalyaid vannak, az allvanycsavar elvileg szabvanyos.

de hol lehet kapni csak csavart? :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3022 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 16:12

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 16:00

szilveszterkor valami pehelykonnyu pipaszar valamire tettem a z2-t, es nem billegett azzal sem :)

vagy ha kompatibilitasi aggalyaid vannak, az allvanycsavar elvileg szabvanyos.

de hol lehet kapni csak csavart? :think:

Valami ilyesmi képet láttam a fejéről, és az állványcsavar mellett van valami másik pöcök is. Az mi?
Kép

A Hamának van csak csavarja is, délelőtt néztem a katalógusukban, a www.hama.hu-n. Itt meg is tudod nézni, hogy hol árulják (partnerek).
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#3023 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 17:06

ide is berakom :)

http://www.mkka.hu/main.php?ActPage=3

----atyuska----

#3024 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 17:14

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 16:12

az állványcsavar mellett van valami másik pöcök is. Az mi?

sok kamerán van egy ennek megfelelő ellendarab: egy apró félfurat, amibe ez be tud pattanni, így pozícionálásra jó
mivel ez egy rugós, benyomható pöcök, akkor sincs baj, ha nincs a kamera alján bemélyedés: egyszerűen csontig benyomódik
a Fuji 602-n nekem sem volt, a mostani Oly-n van

#3025 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 17:51

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 17:14

sok kamerán van egy ennek megfelelő ellendarab: egy apró félfurat, amibe ez be tud pattanni, így pozícionálásra jó
mivel ez egy rugós, benyomható pöcök, akkor sincs baj, ha nincs a kamera alján bemélyedés: egyszerűen csontig benyomódik
a Fuji 602-n nekem sem volt, a mostani Oly-n van

Akkor megnyugodtam. Kösz.

#3026 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 20:24

Sziasztok! Digitális kamerával kapcsolatban lenne kérdésem: Nokia 6220-nak a beépített kamerájánál mi a különbség a standard és az éjszkai-módú képkészítés között? Mit állít át a telefon, amikor éjszakai módra váltok?  :think:

Üdv: Bepe

#3027 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 20:31

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 20:24

Sziasztok! Digitális kamerával kapcsolatban lenne kérdésem: Nokia 6220-nak a beépített kamerájánál mi a különbség a standard és az éjszkai-módú képkészítés között? Mit állít át a telefon, amikor éjszakai módra váltok?  :think:

Gondolom ISO érzékenységet. :confused:

#3028 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 01:01

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 21:24

Gyanitom, mint minden ilyen esetben, tovabb marad nyitva...

#3029 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 18:34

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 20:31

Gondolom ISO érzékenységet. :confused:

Kizártnak tartom, hogy egy olyan "digitális kamerába" (ami egyébként semmilyen szempontból nem nevezhető digitális kamerának) 2, esetleg több érzékenységet tápláljanak. Elnézve Kedvesem Nokiájának egyébként élvezhetetlen Night Mode képeit, két különbséget tippelek a normál és az éjszakai módok között: egyrészt éjszakai módban valószínűleg hosszabb záridőt használ a masina (zajosabbak is a képek), másrészt a színek között is van különbség, így gyanítom, hogy valamiféle WB-korrekciót is használnak. Mindenesetre az ISO állítást kevéssé tartom valószínűnek.

#3030 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 18:40

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 20:24

Digitális kamerával...

(No offense, de ezek a "fél-VGA" felbontású bigyók legfeljebb telefonon adnak élvezhető mindőséget, és mint ilyen, nehezen nevezhetők digitális kamerának. :) Majd ha képesek lesznek normális érzékelőt és főleg normális, akár optikai zoom nélküli optikát pakolni a telefonokba, akkor hívjuk inkább őket digitális kamerának ;))

#3031 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 09:46

http://index.hu/tech...cikkek/dslr_05/

#3032 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 25. 10:55

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 9:46

Mi lesz itt ősszel? Elvileg jön a Dynax 5D, a 4/3-os szabványhoz való csatlakozással valószínűsíthető, hogy a Fuji is meg fog jelenni egy belépő szintű vázzal, talán a Sigma, Kodak is építhet egyet, piacot fog veszíteni a D70 és a 300D, úgyhogy lassan lépnie kell a Canonnak, és a Nikonnak. :up: Lehet, hogy az idei karácsonykor már annyi lesz egy 8mpixeles bridge, amennyiért másfél éve a Z1-et vettem. :) Vagy egy DSLR váz. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3033 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:02

a váz lehet, de az obik  :(

----atyuska----

#3034 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:27

sziasztok!

éppen a telefonokban található "kamerákról" vitáztatok, ezért beírom ide egy kísérletem eredményét. igazából még csak az első elméleti fázis valósult meg, a gyakorlati rész megvalósítása kérdéses sajnos.

azt gondoltam, hogy vannak ezek a modern kamerás mobilok, amik általában egész jó kijelzővel rendelkeznek. a fényképező elég korlátozott tudású a kis lencse és a kis érzékelő miatt, nem is beszélve a szolgáltatások teljes hiányáról. mondjuk nem is cél, hogy versenyezzenek a komoly gépekkel. bár már van állítólag 7 Mpixeles mobil fényképező is, ami elméletileg lenyomja az EOS-300D érzékelőjét is...

de most nem ez a lényeg, hanem a kijelző. a mobilokat mindig úgy reklámozzák, hogy van rajtuk valami csoda fénykép, ami általában montírozás eredménye. ráretusálják a térerőt és a töltöttséget és kis betűkkel odaírják, hogy nem aktuális kép. és vannak a beépített képek, amik igazi fényképezővel készültek és megfelelően előkészítették őket. arra gondoltam, hogy miért nem próbáljam ki én is ezt?

első lépésként megvizsgáltam, hogy a készülékek felbontásából mit lehet kihozni? a saját mobilom (Siemens CF62) alighanem alkalmatlan lenne erre a feladatra. a kijelző STN rendszerű, tehát a színek elés laposak lennének, ráadásul a kijelző mérete csak 128x128 pixel.

fogtam egy esti képet a Lánchídról és lekicsinyítettem erre a méretre. nem egyből, hanem első lépésben kivágtam egy 1:1 arányú négyzetet és azt lépésenként kicsinyítettem le. jobb eredményt ad a sok lépésből történő kicsinyítés, mint az egy nagy. utána kiderült, hogy a színek eléggé elvésznek a folyamat során, tehát előtte érdemes megnyomni a kontrasztot és a fényerőt. még akkor is, ha a nagy képen ez furán néz ki, utána jó lesz. a kicsi bélyeg méretű kép csupa homály, kaphat egy kis unsharp mask filtert is. az USM is olyan, mint a resize, több kicsi lépés célravezetőbb, mint egy nagy. 0.6 radius, 120% és 5-ös korlátozást kapott elsőre. így mindjárt élesebbnek tűnt a "bélyeg".

az eredmény mutatja, hogy fel lehet ugyan ismerni a hidat, de kábé ennyi. tehát erre a készülékre kár is képet feltölteni, nagyon gyengus lenne a kijelző miatt.

öcsém Sony Ericsson F500i készüléke jobb lenne egy kicsit, mert már TFT kijelzős és 128x160 méretű a kijelző. de ez nem nagy előrelépés, ahogy a képen is látszik.

nagyon tetszik a K700, talán egyszer be is újítok egyet, ha már olcsóbb lesz. ennek a kijelzője 176x220 pixeles (ugyanolyan 0.8-es képaránnyal, mint a kisebbik nővére). a kijelző minősége feltételezi, hogy élvezhető képet kapunk rajta, felismerhető képelemekkel. egy ilyen méretű kijelzőn már el lehet gondolkodni a képek feltöltésével.

ezután jönnek az okos telefonok, a hatalmas kijelzőjükkel. a Sony Ericsson P900 felbontása 208x320, sajnos kicsit nyúlánk 0.65-ös képaránnyal. ez inkább vertikális témáknak kedvez. a felbontás elég nagy, ráadásul a nagyobbik testvére már 18 bites színmélységet is tud. ehhez kapcsolódik, hogy a resize alatt a színmélység drámai mértékben lecsökken, hiába 24 bites a kiinduló kép, lazán 16 bit alá esik a bélyeg képen a színek száma.

érdekes jószág a Sharp GX25, mert ugyani fizikai méreteit tekintve kicsi a kijelzője, de a felbontása igen magas (mobil mértékkel mérve), ugyanis 240x320. a nagyobbik nővére ugyanezt tudja 18 bites színmélységgel és nagyobb mérettel. ez a felbontás a 0.75-ös képaránnyal egészen jó képet feltételez. ilyen telefonra is érdemes képet feltölteni.

sajnos a további fázisig még nem jutottam el az eszközök hiánya miatt. most következhetne az, hogy ténylegesen feltöltöm a képeket a telefonra, aztán megnézem, hogy mennyi fényerő/kontraszt kompenzáció szükséges ahhoz, hogy jól nézzen ki a kijelzőn. aztán ki kell kísérletezni az USM mértékét is. a végső lépés pedig az lenne, hogy egymás mellé tesszük a készülékeket (párhuzamos kijelzővel) és lefényképezzük egyben az összeset. így akkor össze lehetne hasonlítani, hogy a gyakorlatban hogyan is fest a dolog. valószínűleg ez nem fog megvalósulni.

hát, ennyire jutottam a kísérlettel. inkább gondolatfuttatás volt, mint gyakorlati dolog, de érdekes összehasonlítani a képméreteket. egészen drámai a különbség a két véglet között...

remélem, hogy nem volt túlságosan unalmas a dolog. íme a kép:

Kép

üdv!
.
.
.

#3035 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:58

Sziasztok.

Szükségem lenne magyarnyelvü kézikönyvre. Amiről szó van az A Minolta Digimage A2  gép könyve.

Tud valaki olyan helyet ahonnan ezt le tudom tölteni?

Előre is köszi mindenkinek  ;)

Szerkesztette: Hoember 2005. 01. 25. 11:58 -kor

Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#3036 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 12:19

http://minoltaklub.uw.hu/modules.php?name=...=viewlink&cid=1

Egyébként Dimage, nem Digimage ;)

#3037 Felhasználó inaktív   Csontika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 13:16

Hali!
Nekem egy CanonA60-asom van letöltöttem az 5.0 ZoomBrowser EX-et de az install végén kifagyott többször egymás után. Ötlet?

#3038 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 14:05

Idézet: Csontika - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 13:16

Hali!
Nekem egy CanonA60-asom van letöltöttem az 5.0 ZoomBrowser EX-et de az install végén kifagyott többször egymás után. Ötlet?

Amit letöltöttél, az nagy valószínűséggel csak update. Tévednék?

#3039 Felhasználó inaktív   Csontika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 14:13

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 15:05

Amit letöltöttél, az nagy valószínűséggel csak update. Tévednék?

Természetesen nem, megköveteli, hogy elötte legyen 3, vagy 4es vrziójú telepítve.
Gondolom  azért, hogy csak az használhassa, akineek van telepítő CDje.
Sajnos kifagy, de ha 4 es frissített válltozatára rakom, akkor kiegészül a menüje autómatikus letöltés lehetőségével.
Habár az install nincs befejezve a progi elindul, csak nem lehet a fényképezőről letölteni.

Szerkesztette: Csontika 2005. 01. 25. 14:14 -kor

#3040 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 14:41

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 11:27

<háború&béke>

Ez mind nagyszerű, de mi a fene köze van a digitális fényképezőgépekhez?  :confused:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.