HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#3061 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 01. 10:17

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 20:18

1024x768-as felbontás 17''-es monitoron, eredeti méretben.

Amúgy hallotátok, hogy lesz Minolta Z5, és Z20?

Z5 már van, csak még nem ért ide. Ha jól láttam, tökugyanaz, mint a Z3, csak 4 helyett 5 MP.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3062 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 10:18

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 20:48

ennek ellenera most nagyon rakattantam, hogy raw-ba dolgozzak

Hogy fotózol te a Z2-vel RAW-ba? Hackelt fw?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3063 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 15:06

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 10:17

Z5 már van, csak még nem ért ide. Ha jól láttam, tökugyanaz, mint a Z3, csak 4 helyett 5 MP.

Szerintem is. A megapixel árlistájában már van is (0 Ft.)

Z20:
Kép
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#3064 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 02. 01. 17:40

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 15:06

Szerintem is. A megapixel árlistájában már van is (0 Ft.)

Annyiért veszek vagy huszat! :Đ
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3065 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 19:50

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 17:40

Annyiért veszek vagy huszat! :Đ

Késő. Már elvittem az egész készletet. Mostantól tőlem lehet venni!

#3066 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 20:29

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 10:18

Hogy fotózol te a Z2-vel RAW-ba? Hackelt fw?

ugy :cool:

aztan pedig gimp-pel dolgozom meg, ufraw pluginnel megnyitva.

mult heten viszont akadt egy kis gondom a pluginnel. elmentem ugyanis dynax7d nezobe, es a keszitett mrw file-okat nem nyitotta meg szegeny, hanem leakadt :reklamacio:

valami sharpraw nevu csodaval tudtam csak megnyitni oket, ami viszont alapbol nagyon nekiesett, vilagos lett, mint fene, es jo zajos :omg: de tegnap ejjel ujra net ele kerulve megtalaltam a yooo kis kenyelmes, otthonos ufraw uj verziojat, ami mar folismeri a d7d rawjait - es egybol kiderult, hogy nem annyi az amennyi, mert amit en eleg csunyacska 400 isonak lattam, az az alexpo miatt tulkeppen majdnem 800, csak a sharpraw automatice pusholta :omg: igy meg mindjart mas a leanyzo fekvese, ezek utan teljesen korrektnek talaltam a d7d kepminoseget, igazabol meg 1600 iso korul is szepen hasznalhato :respect:

most mar csak egy 20d-t kene megneznem, kiprobalgatnom, aztan kitalalnom, mit is akarok tulajdonkeppen :think:

van valakinek itt fehervaron 20d, amit meg tudnek fogdosni, es loni vele nehany tesztkepet? vinnek kartyat jol, mint a d7d-hez (nem sikerult senkitol kolcsonkerni itt a munkahelyen, vegul is vettem egyet). vagy budapesten is jo, csak az mas napokon, mert egyszerre csak egy helyen lehetek :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3067 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 20:30

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 19:50

mindegy. annyiert toled is megveszem, meg akkor is, ha csunyabb vagy, mint a megapixeles arczok :p

#3068 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 20:50

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 19:50

Akkor tőled megveszem mindet a duplájáért! Mit szólsz, 1 nap alatt 100%-os hasznot swzerzel. :Đ

#3069 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:02

Most, hogy a Pentax istDS altal eme gyarnak is van megfizetheto gepe, kicsit elbizonytalanodtam a D70 vasarlassal. Szivesen hallgatok erveket, miert ne valassza valaki a Pentax masinat. Igen gyorsnak tunik a specifikaciok alapjan - nekem ez fontos. Valahol megszorongatom majd ezen DSLR-eket mar vegre egymas mellett.

#3070 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:53

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 20:50

Akkor tőled megveszem mindet a duplájáért! Mit szólsz, 1 nap alatt 100%-os hasznot swzerzel. :Đ

Áll az alku!
De egyet megtartok magamnak.

#3071 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 17:20

Idézet: hpx - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 16:02

Most, hogy a Pentax istDS altal eme gyarnak is van megfizetheto gepe, kicsit elbizonytalanodtam a D70 vasarlassal. Szivesen hallgatok erveket, miert ne valassza valaki a Pentax masinat. Igen gyorsnak tunik a specifikaciok alapjan - nekem ez fontos. Valahol megszorongatom majd ezen DSLR-eket mar vegre egymas mellett.

Pentax-ot nem ismerem, de meglepődnék ha valaki is lassúnak találná a D70-et működés közben.

#3072 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 19:52

D70-*ist Ds? Jó kérdés.

Én inkább a Pentaxot választanám. Ami tetszik benne:
- A már meglévő ceruza akksik, és SD kártyáimat tudom vele használni. Ceruzaakksi készleteket potom áron lehet venni marékszám, és ez tök pozitív.
- Az érzékelőjük tök ugyanaz a Sony CCD.
- Használhatóak hozzá olcsó, gyári konverterrel szintén olcsó, de jó minőségű M42-es objektívek, valamint régebbi, szintén olcsón beszerezhető manuális Pentax K objektívek.
- Fényesebb pentaprizmás kereső a pentatükrössel szemben.

Persze ezek közül a gépek közül leginkább szimpátia alapján lehet dönteni. A Nikon, és a hozzávaló felszerelés talán drágább, de később profi felszereléshez is felhasználható, míg a Pentaxnak nincs profi digitális váza. (SZVSZ most még)

#3073 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 20:26

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 20:52

- Az érzékelőjük tök ugyanaz a Sony CCD.

Ez így nem teljesen igaz. Először is senki sem tudja biztosan Nikonon kívül, hogy milyen szenzor van a D70-ben, az egyik pletyka szól csak a régi Sony CCD-ről, a másik meg pl egy Sanyo fejlesztésről. Ha véletlenül mégis a Sony van benne, akkor is a különböző filterek, algoritmusok, stb miatt amit a kamera használ, totál más lesz a két chip jellemzője a végső képminőséget tekintve.

Azt meg azért tegyük hozzá a teljesség kedvéért, hogy a D70-nek meg vaku és fénymérési rendszere jóval jobb, mint a Pentax-é. Ezenkívül még persze sok különbség van tutira, de mindent én sem tudok :)

Szerkesztette: saen 2005. 02. 03. 20:32 -kor

#3074 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 21:48

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 20:26

Ez így nem teljesen igaz. Először is senki sem tudja biztosan Nikonon kívül, hogy milyen szenzor van a D70-ben, az egyik pletyka szól csak a régi Sony CCD-ről, a másik meg pl egy Sanyo fejlesztésről. Ha véletlenül mégis a Sony van benne, akkor is a különböző filterek, algoritmusok, stb miatt amit a kamera használ, totál más lesz a két chip jellemzője a végső képminőséget tekintve.

Azt meg azért tegyük hozzá a teljesség kedvéért, hogy a D70-nek meg vaku és fénymérési rendszere jóval jobb, mint a Pentax-é. Ezenkívül még persze sok különbség van tutira, de mindent én sem tudok :)

Lehet, hogy tévedek, bár több helyen olvastam arról, hogy ugyanaz a CCD.

Én elég egyoldalúan a Pentaxot dícsértem, mert a D70-ről alig tudok valamit. Valamiért alapból nem volt szimpatikus a gép, ezért nem is igazán néztem utána. Ebben a kategóriában szvsz bárhogy dönt az ember, rosszul nem választhat, csak jól.

#3075 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 22:13

Nikon nem adott ki semmi infot hivatalosan a CCD gyártójáról, így találgatás az egész. Én már többféle verziót olvastam, persze ettől még lehet, hogy ez is a Sony CCD.

Igazából azt nem értem, hogy valami hogy lehet nem szimpi úgy, hogy nem is tudsz róla semmit :)  :think:

Nagyon jó kis gép az árához képest, több részegysége a profi nikonokból való, full manuális, stb, stb. Persze ez sem, mint egyetlen más gép sem tökéletes. A mai dslr-ek közül valóban nincs rossz vétel, meg kell ismerni nagyon alaposan azt amit választasz és utána már jöhetnek a tuti képek :)

#3076 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 22:22

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 22:13

Igazából azt nem értem, hogy valami hogy lehet nem szimpi úgy, hogy nem is tudsz róla semmit :)  :think:

A nemszimpiség az abból jött, hogy a Nikon/Canon/Minolta gépekhez lehet egyszerű M42-es átalakítókat kapni, a Nikonhoz ellenben olyan kell, amiben korrekciós lencse van. Nekem itthon vannak jó kis M42-es objektívjeim, amiket szívesen használnék akkor is, ha már lesz digitális vázam. És erre a belépő szintű gépek közül jelenleg a Pentax a legalkalmasabb. :)

Idézet

Nagyon jó kis gép az árához képest, több részegysége a profi nikonokból való, full manuális, stb, stb.

Effelől persze semmi kétségem. Mint fentebb írtam, hogy a belépő szintű gépek között nemigen látok lényegi eltérést. Ellenben ha valaki később tovább szeretne lépni, akkor nagyon meg kell fontolnia a rendszerek közti alapvető eltérést, hogy elég legyen a vázat cserélgetnie.

#3077 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 22:27

jaj, azert csak megkerdezem ujra, nincs valakinek 20d-je, amit megnezegethetnek, meg lohetnek vele par tesztkepet?

hatha segitene valamit, ha ezt is megragadhatnam egy csekely idore, a 7d mar megvolt ;)

oly nehez
a valasztaaaas :sing:

(na jo, ez nem egeszen passzol, de ez az egyetlen eneklos smiley a hwsw-n :Đ)

Szerkesztette: alvaro 2005. 02. 03. 22:28 -kor

#3078 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 00:22

Idézet

NJani válasz | megnéz  2005.01.12 17:46:37 (66)
Sziasztok,

Pár gondolattal hozzájárulnék én is az eszmecseréhez. Véleményem szerint nincs tökéletes rendszer, mindenkinek a saját igényeihez és pénztárcájához mérten kell választania. Technikailag már mindegyik rendszerrel lehet közel tökéletes képet készíteni, a "jó kép" tehát nem a rendszertől függ, hacsak nem annyiban, hogy mindenki megszokta a saját rendszerének ergonómiáját és ügyesebben, gyorsabban kezeli azt. Pl:

Frans Lanting - Nikon
Michael "Nick" Nichols - Canon

Bármelyikük képeit szívesen a "nevemre" venném. :-))
Dönteni azért valahogyan mégis kell,  vegyük sorra a négy nagy gyártót:

Canon
Kétségtelenül a leginnovatívabb és a legintenzívebben fejlesztő cég. Az egyetlen
a négy közül, aki a teljes gyártási folyamatot maga végzi, saját maga gyártja a képérzékelő lapkát (DSLR-ekbe) és a feldolgozó processort is. Igy szerencsére nincs kiszolgáltatva más gyártóknak és beszállítóknak. A DSLR kínálata széles és legnagyobb elismerésemre 20D-től fölfelé a vázak fémből készülnek, nem úgy mint régen a sima Canon SLR-ek, amik kifejezetteb plasztik érzetet keltettek (mert abból is voltak). Nincs mese, a DSLR-ek fejlesztési tempóját és az irányvonalat a Canon szabja meg (pillanatnyilag). További előnyként szokás emlegetni a gyors AF-et és az optikai stabilizátort. Nos, ez utóbbi kettő kifejezetten felhasználás és igény függő. Én pl. mindkettő nélkül remekül elvagyok (természetfotó), egy GITZO állványt nem helyettesíthet semmilyen stabilizátor. Az EOS rendszer előnyei mellett a Canon egyik hátránya (csakis szerintem), hogy a remek minőségű; manuális FD objektíveket nem lehet hozzá csatlakoztatni.

Nikon
Pillanatnyi lemaradását a DSLR piacon arisztokratikus gőggel palástolja. Egyik nyilvánvaló gondja, hogy nem tudja megoldani a teljes fejlesztést házon belül. A D2H-ban ugyan debütált egy saját képérzékelővel, de meglepő módon a D2X-be ismét Sony chip került. Ilyen formán a Nikon elsősorban a bazi erős vázat, jó ergonómiát és a príma analóg SLR-ek fejlesztése terén szerzett tudását adja a chip mellé. Ez sem kevés, sokak szerint (szerintem is) a Nikon fénymérése és vaku technikája jobb a Canonénál. Mindez egyenlőre kevés ahhoz, hogy DSLR téren a Canon fölé kerekedjen. A D70-el a Nikon komoly eladásokra tett szert, de sajnos célzatosan nem csinálta jobbra a gépet, meghagyta amatőr kamerának. Ha volna hozzá függőleges markolat és kioldózsinór csatlakozás, akkor maga mögé utasítaná a D100-at és a D1X-et is. A fénymérés és a vakurendszeren kívül a Nikon egyik nagy előnye, hogy olcsón kaphatóak és (korlátozottan) használhatóak a DSLR-ekhez a kitűnő minőségű manuális Nikkor optikák. Sajnos a D70 nem hajlandó fényt mérni az elektromos csatlakozás nélküli Nikkor optikákkal, de minimális költséggel és utnánjárással ezek az optikák felszerelhetők ilyen csatlakozással. Saját kategóriájában kevés szebb rajzú optika van, mint mondjuk a Nikon 500/f4P vagy 105/f1,8. (és még sorolhatnám).

Minolta
Isteni analóg kamerák és kevés (értsd kicsi számú) professzionális objektív. Elsősorban ezek jellemzik a gyárat. A kevés fajta objektívnek sajnos az a hátránya a rendszer szempontjából, hogy nem alakul ki komolyabb használt piac, ezért az új optikák ára nagyon magas (a nagyfényerejű, profi Minolta optikák drágábbak a Canon és Nikon optikáinál). Számomra meglepő, hogy csak most jöttek ki az első DSLR-el, ami azt jelenti, hogy az irodatechnikából befolyó bevételből a Minolta nem nagyon áldozott a fotótechnikai fejlesztésekre (nem úgy, mint a Canon). Ugyan a Dynax 7D-be most belefejlesztették a rángatózó CCD-t, ami minden Minoltást büszke, stabilizátoros érzéssel tölt el, de majd az idő eldönti, hogy ez mennyire használható dolog. Vitathatatlan azonban, hogy a Minoltának analóg gyártásban oriási tapasztalatai vannak és a manuális optikák egy konverter segítségével használhatóak a DSLR-eken, ami a bővíthetőség szempontából előnyös.

Pentax
Kellemes csalódással gondolok rá és akár titkos befutó is lehet. Sajnos Magyarországon a márka méltánytalanul elhanyagolt és túlzottan drága, pedig az USA-ban az *istD 1160$, a DS pedig ezer alatt van. A gyártók közül talán a Pentax őrizte meg legjobban a kompatibilitását a régebbi önmagával, ezekre a vázakra 'majd mindegyik régebbi manuális optika rátehető. Az optika parkja sajnos a Pentax-nak is a Minoltához hasonlóan kicsi.

Érdemes tudni:
A Pentax istD, istDS, Minolta 7D, Nikon D70 és D100 ugyanazt a Sony CCD-t használják.

A rendszereket egyébként lehet keverni is, én pl. a Canon 10D-n többek között egy
Nikon 500/f4P optikát is használok.

És végül hagy osszam meg veletek a legötletesebb és egyben legolcsóbb profi minőségű, nagytelés természetfotós összeállítást, amit Szekeres Jancsi barátom használ:
Pentax istD + Pentax 1,7x AF konverter + Tamron 300/f2,8 manuális adaptall optika.
A Tamron optika az eBay-n kb. 500$-ért vásárolható meg, az 1,7x konverter pedig használtan kb. 70 ezer forint. Ez utóbbi érdekessége, hogy auto fókuszálásra képes mert mozgó lencsetagokat tartalmaz, így a manuális optika AF-esre "változik". Az említett összeállítás egyébként egy 765/f4.75 rendszernek felel meg gyors autofóklusszal.

Tudom, hogy semmilyen üdvözíőt nem tudtam mondani, javasolni pedig azt tudom, hogy aki DSLR-t vásárol az:
-Gondolja végig a saját fényképezési szokásait
-Számolja meg a pénzét ;-)
-és végül azt a gépet vegye meg, amelyiket a legjobb érzés volt kézbe venni.

Jani

>DSLR-t szeretnél venni? <

Szerkesztette: eszpe 2005. 02. 04. 00:36 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3079 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 01:25

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 17:20

Pentax-ot nem ismerem, de meglepődnék ha valaki is lassúnak találná a D70-et működés közben.

Rosszul fogalmaztam. A D70 is azert volt kiszemelt, mert gyors. Csak jott kozben a Pentax... marad tehat az ellatottsag optika/egyeb szempontbol, ami majd dont.

eszpe: koszi a linket, mar olvasom is.

Szerkesztette: hpx 2005. 02. 04. 01:26 -kor

#3080 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 04. 01:57

olyan kerdesem volna, hogy a kamera leirasaban ugy volt irva a pchez valo csatlakozas, hogy:
- kamera bekapcs
- pcvel osszedug
- aztan pc kikapcs
- kamera kihuz

a kamerat bekacsolt gepnel is bele lehet dugni vagy ki lehet huzni?
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.