idézet:
Ezt írta FKornel:
Nah találtam egy újabb notebookot, ami nem olyan vészesen drága és jó a teljesítménye.
Fujitsu Siemens Amilo
Processzor száma [db] 1
Alaplap típusIntel 82845PE + Intel 82801DB (ICH4)
Alaplap Busz Sebesség 400
Memória mérete [Mb] 256
Memória sebesség SODIMM DDR
Processzor típusa Intel Pentium 4
Processzor sebessége 2400
HDD 40 GB IDE
CD-R, CD-RW, DVD-R Combo DVD/CD-RW drive CD 24x / CD-R 24x / CD-RW 16x / DVD 8x
Monitorvezérl?ATI MOBILITY RADEON 9000 (64 bit) 64MB
Monitor 15? TFT XGA, 1024 x 768 pixel
Modem Built-in 56K, V.90 international modem
LAN 10/100 Mbps LAN, SiS 962 chipset tartalmazza integrálva
Audio Cirrus Logic CS4299 ? KQ, including S/PDIF support
Portok, periféria csatlakozók
1 x parallel, 1 x serial, 1 x PS/2, 2 x USB 2.0 ports 2 x type I/II or 1 x type III in 2 PC Card slots (32 bit CardBus support) 1 x modem, 1 x LAN, 1 x CRT 1 x S-Video (TV-out cable included in delivery), 1 x IEEE1394 1 x microphone line i
Egér, billenty?zet
Touch-pad, Magyar billenty?zet
PC ház, táp
Li-Ion battery, 12 cellás, 5880 mAh, kb. 2.0 óra átlagos üzemid?
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Home, magyar
Az ára: 379 900,- Ft
Zsozso, nem tudod, hogy ezt a gépet lehet-e tartósbérletre venni?[/quote]
A válasz negatív.
Milyen notebookot vegyek? - második rész
Elküldve: 2003. 08. 17. 17:00
Elküldve: 2003. 08. 17. 20:52
idézet:
Ezt írta zsozso:
A válasz negatív.[/quote]
hmm... most akkor nem tudod, vagy nem lehet venni bérletre? :confused:
Elküldve: 2003. 08. 18. 09:11
idézet:
Ezt írta FKornel:
hmm... most akkor nem tudod, vagy nem lehet venni bérletre? :confused:[/quote]
Nem lehet. A Sulinet Expressz egy monopoly. Még véletenül sem rólatok, diákokról szól.
Elküldve: 2003. 08. 18. 09:36
idézet:
Ezt írta BoGyesz:
[QB]Multkor vki kérdezgetett 3DMark eredményeket, de rajtam kívül senki sem rakott fel. Azért kíváncsi lennék más noti teljesítményére, főleg, amiben Athlon van.
QB][/quote]
IBM R40e (1,8G Mobile P4, 256M DDR, integrált ATI csoda 16M shared memory satöbbi) 1480pont (3DM2001)
Hát elég karcsú de ezt a gépet nem egy 3d grafikai csodának találták ki hanem egy igáslónak, arra viszont szvsz kiváló (hameg jáccani akarok akkor ott van az otthoni athlon konfigok a 8800 3DM pontjával)
Elküldve: 2003. 08. 18. 09:53
idézet:
Ezt írta zsozso:
Nem lehet. A Sulinet Expressz egy monopoly. Még véletenül sem rólatok, diákokról szól.[/quote]
Tyűűű ez a hozzászólás nagyon tetszettmint vmi aranyköpécs
KCS érte
![]()
Elküldve: 2003. 08. 18. 14:36
Maxika
Elküldve: 2003. 08. 18. 14:58
idézet:
Ezt írta maxika007:
Compaq Evo N1020v-t NE. Én azt használom
Maxika[/quote]
Mi a gond a 1020v-vel? Többek között egy ilyen vásárlásán gondolkodom éppen...
Valamint a 1015V-n, ami meglepően olcsón jelent meg néhány kereskedőnél, 25-30 ezerrel olcsóbban, mint a HP-nál és a többinél. Azt modják, egyéb forrásból szerezték, mi a véleményetek, tiszta lehet az ügy? Úgy tűnik, mismásolnak a garancia kiterjesztésével kapcsolatban is...
/KG
Elküldve: 2003. 08. 18. 15:12
idézet:
Ezt írta kg00:
Valamint a 1015V-n, ami meglepően olcsón jelent meg néhány kereskedőnél, 25-30 ezerrel olcsóbban, mint a HP-nál és a többinél. Azt modják, egyéb forrásból szerezték, mi a véleményetek, tiszta lehet az ügy? Úgy tűnik, mismásolnak a garancia kiterjesztésével kapcsolatban is...
/KG[/quote]
Hát szerintem a 2,4 GHzes Evo n1020v most megéri az árát... De lehet ám, hogy nincs igazam... De egyelőre Én is úgy vagyok vele, hogy ez lesz...
Elküldve: 2003. 08. 18. 18:40
idézet:
Ezt írta ThEvil:
Zsozso:
Nem tudom megkaptad-e az előző privimet, de ez a konfig érdekel:
M4x0E P4-M 2.2GHz, 15" SXGA+, Radeon 9000 64MB VRAM, 256MB DDR, 60GB HDD 5400RPM, DVD+CDRW[/quote]
Elküldöd mégegyszer, ha megkérlek, és inkább mailben, mert bugzik nálam a privi és nem tudom visszanézni.
thevil.mail@freemail.hu
Elküldve: 2003. 08. 18. 18:59
idézet:
Ezt írta kg00:
/KG[/quote]
Szeretnélek megnyugtatni, hogy a dolog tiszta. Főképp azok után lehetsz biztos benne, hogy több cég egymástól függetlenül is hirdeti. Mivel magyar lokalizációjú az áru, ez de facto azt jelenti, hogy belföldi áru.
Elküldve: 2003. 08. 18. 23:35
idézet:
Ezt írta zsozso:
Szeretnélek megnyugtatni, hogy a dolog tiszta. Főképp azok után lehetsz biztos benne, hogy több cég egymástól függetlenül is hirdeti. Mivel magyar lokalizációjú az áru, ez de facto azt jelenti, hogy belföldi áru.[/quote]
Amúgy Zsozso, biztos vagy benne, hogy már marad 370e Ft-ért a 2,4es P4es Evo 1020v vagy netalán egyéb forrásokból később újból csak a sima 2,0 Ghzes változat lesz majd...?
Elküldve: 2003. 08. 20. 17:04
Én is most vagyok notebook vásárlás előtt. Elsősorban egy hordozható asztali gépet keresek. Nem félek a " noname" gépektől Clevo , Compal mert nagyobb gyártók is felhasználják ezeket (ld.zsozso korábbi hozászólása - én végigolvastam a topicot).
Rossz tapasztalatom volt már jónevű és noname gépekkel is
de jó is.
A jelenlegi célom egy olyan gép beszerzése ami alkalmas WORD, fax , bluetooth (USB is OK) kezelésére CD adat mentésre , DOS program futtatására ,internetezésre. Ezt szinte mindegyik gép tudja (Ennek költségét a cég állja). Itt jön a probléma , mert ha vennem kell valamit inkább rádobnék egy kis pénzt,hogy tudja az alábbiakat is : DVD lejátszás , divx lejátszás , game: counter strike .
Ki is néztem egy gépet:
P4 c2.0, ATI 9000,15,1 TFT 40 HD 256RAM 280+AFA
de gondom a melegedés és az e miatt keletkező zaj.
Egy asztali gépet lecsendesítettem c1.4 AMD hűtő de csak 5V-on . Ezen netezek és néha divx-et nézek Ez így teljesen tuti. De működik-e ez a notebook esetében is valamilyen módon? Természetesen konkrétan nem a nagyobb hűtőre és az 5V-ra gondolok .(Bár esetleg más anyagú hűtő vagy speckó ventillátor???)
Szerintem egy c2.0 -nak egy divx decode vagy egy DVD lejátszás nem jelenthet nagy gondot . VAn e lehetőség arra , hogy beszabályozzam a CPU sebességét, hogy egy bizonyos határt ne lépjen túl, így csendes maradjon e két esetben a gép ?
A játék esetében nem számít hogyha zúg , ezt feláldoznám a teljesítmény oltárán.
Ha huzamosabb ideig használom a gépet 8-10 óra, de csak netezek vagy szöveget szerkesztek akkor egyáltalán nem kapcsol be a hűtés?
Az ACER T800-nak mi az ára (Cent+ATI 9000) ?
Bár szerintem , ha kompromisszumokkal meg tudom oldani akkor az asztali procis gépnél maradok.
Egyébként meg mi lehet a helyzet a 3Ghz-s P4-el , mivel ezek az notebook alaplapok ezt is tudják kezelni?
Az Intel Chipsetes Noteok(COMPAL) gyorsabbak mint a SiSesek(CLEVO) ?
köszi a válaszokat , bár azt hiszem elsősorban "Isten hangja " vagyis zsozso fog válaszolni - előre is köszi.
ihead
Elküldve: 2003. 08. 20. 19:11
Ma kaptam egy Me*** Ma*** reklám újságot és anyámnak megtetszett benne egy
Gericom Supersonic2 Celeron 1000 14.1" TFT
laptop -mindössze- 100ezer forintért.
Az ára tetszetős és régi P1 gépét ezzel helyettesítené

A gépen csak word,excel,kisebb kártyajátékok és internet lenne rajta és remélhetőleg mindez linuxon futna.

Na most az lenne a kérdésem,hogy ennyit megér e ez a laptop és érdemes e megvásárolni?
üDv
Galapow
Soul is another..."
Nick Warren at Amsterdam
Elküldve: 2003. 08. 20. 23:14
idézet:
Ezt írta Galapow:
Na most az lenne a kérdésem,hogy ennyit megér e ez a laptop és érdemes e megvásárolni?
[/quote]
Időnként egy ilyen notebookon dolgozom (bár ez még 360 + áfa volt anno, szerencsére nem nekem kellett fizetnem). Ha tényleg annyiért adják az MM-ben, akkor szerintem gyorsan vedd meg. Annyit simán megér.
Nekem két kisebb problémám van vele:
1. Nehéz. Szoktam cipelni keresztül a városon, és bizony húzza a vállamat/kezemet.
2. Nagyritkán csinál olyat, hogy a képernyő egy másodpercre elfeketedik, majd visszajön (nem képernyővédő vagy ilyesmi, normál használat közben csinálja). Nehéz megtippelni, mivel viszonylag ritkán van nálam a gép, de mondjuk naponta egyszer tesz ilyet.
Valószínű, hogy nem egy komoly gép, de nekem más gondom nem volt vele.
Lehet, hogy mindjárt én is veszek egyet.![]()
while (!sleep) sheep++;
Elküldve: 2003. 08. 21. 08:00
[QB]Sziasztok!
Nekem sajnos nem jár a MM újság írjál már róla részletesebben légyszi!
Elsősorban az érdekel , hogy van e rajta S-Video , SPDIF és USB kimenet, az optikai meghajtó DVD ,illetve 20 vagy 30 GB a vinyó. A memória ebben az árban gondolom 128 MB.
Bubo
Elküldve: 2003. 08. 21. 08:10
[QB]Sziasztok!
-----------------------------------------------------
Melyik MM-től kaptad az újságot ?
Mert a Europark Kispest nem is tud ilyenről , tehát központi akcióban nincs , csak helyi sajátosság !
PLZ gyorsan !
Bubo
Elküldve: 2003. 08. 21. 08:46
idézet:
Ezt írta Galapow:
Sziasztok!
Az ára tetszetős és régi P1 gépét ezzel helyettesítené
A gépen csak word,excel,kisebb kártyajátékok és internet lenne rajta és remélhetőleg mindez linuxon futna.
üDv
Galapow[/quote]
Szerintem erről kár hezitálni, mert már rég lecsúsztál. A M.M-ok a raktáron lévő elfekvő cuccokat szokták irreálisan alacsony áron kiszórni. Nem hiszem, hogy akkora nagy mennyiség maradt volna belőle. Egyébként a cucc reális ára bruttó 160 körül van. Attól persze érdemes érdeklődni. A M.M Kispest számtech osztályvezetőjét Szita Lászlónak hívják (hívták pár hónapja), talán tud még némi infóval szolgálni, mik a lehetőségek.
Elküldve: 2003. 08. 21. 08:50
Átnéztem a MM árait , már ahol volt elérhető szórólap a neten a vidéki áruházaknál és nekem nagyon az az érzésem , hogy valamit elnéztél , bár ne így lenne.
Bubo
Elküldve: 2003. 08. 21. 09:20
Kérlek nézd meg az aug20 18:04-i hozzászólásomat, érdekel a véleményed.
Szerinted a 9600 Radeonnal szerelt gépek mikorra lesznek elérhetőek itthon. Nekem a jövő héten kellene vennem valamilyen gépet , de nem tudom , hogy várjak e még.
Egyébként ha tudsz(tudtok) bruttó 150-ig valamit az is érdekelne . (S-video,SPDIF,DVD,USB)
Bubo
Elküldve: 2003. 08. 21. 12:37
idézet:
Ezt írta Bubo doktor:
Kedves zsozso!
Kérlek nézd meg az aug20 18:04-i hozzászólásomat, érdekel a véleményed.
Szerinted a 9600 Radeonnal szerelt gépek mikorra lesznek elérhetőek itthon. Nekem a jövő héten kellene vennem valamilyen gépet , de nem tudom , hogy várjak e még.
Egyébként ha tudsz(tudtok) bruttó 150-ig valamit az is érdekelne . (S-video,SPDIF,DVD,USB)
Bubo[/quote]
Radeon 9600 szeptember folyamán. Biankó előrendelést már feladtunk, de sem ár, sem pontos szállítási határidő nincs. Remélem, holnapra mindkettővel szolgálhatok.
bruttó 150-ig csak használt gép van, ezért nem ajánlom.
A SiS645DX és az Intel 845PE között nem tudom van-e sebességdiferencia. Ha van gondolom nem sok és azt sem, hogy melyik irányban.