HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - második rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - második rész

#501 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 21. 13:23

Köszi az infót zsozso.

Időközben meglett az MM is (WESTEND). Ezek 1-1 db noteok P3 800-1000 Mhz között több hónapja kiállított darabok szépséghibás , tartozékhiányos készülékek CD-ROM-al.

Van aki már reggel 6-tól megy sorbaállni 23.-án kezdődik az akció. SOK SIKERT mindenkinek, én azt hiszem kimaradok ebből.

Bubo
TÚRA,JÁTÉK,SPORT: GEOCACHING

#502 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 13:36

Most egyébként egy CLEVO M400E és egy COMPAL CQ12 között ingadozom.
A CLEVO mobil procis a COMPAL asztali proci de celeron.

zsozso ha jól tudom ,hogy TE Clevoval üzletelsz azt hallottam , hogy a 400-as sorozatnak a hűtése hangos ???
Ami még érdekelne , hogy a mobil procisnak is ugyanaz a hűtési rendszere mint az asztali procisnak , illetve , hogy teljesítménybe az asztali és a mobil proci hogyan hasonlítható (mi - minek felel meg ).

A válasz jöhet magánba is ha nem akarod publikálni az üzleti részét.

Ha már holnap tudsz mondani valamit a R9600 -al kaocsolatban azt is megköszönném.

Bubo

#503 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 14:59

idézet:
Ezt írta Bubo doktor:
Most egyébként egy CLEVO M400E és egy COMPAL CQ12 között ingadozom.
A CLEVO mobil procis a COMPAL asztali proci de celeron.

zsozso ha jól tudom ,hogy TE Clevoval üzletelsz azt hallottam , hogy a 400-as sorozatnak a hűtése hangos ???
Ami még érdekelne , hogy a mobil procisnak is ugyanaz a hűtési rendszere mint az asztali procisnak , illetve , hogy teljesítménybe az asztali és a mobil proci hogyan hasonlítható (mi - minek felel meg ).

A válasz jöhet magánba is ha nem akarod publikálni az üzleti részét.

Ha már holnap tudsz mondani valamit a R9600 -al kaocsolatban azt is megköszönném.

Bubo
[/quote]
Azt hallottad, azt hallottad... :)
Először is nem hangos. A légkalapács, az hangos! :)
Számotokra a notebook még mindig valamiféle misztikum, ahol a gyárak arra feccölik az energiájukat, hogy különböző hangerejű coolereket gyártsanak.
Ad1.) A notebook coolerek gyártására is van szakosodott cég. Tehát a Clevoban ugyanaz a hűtő van, mint sok más márkanévre hallgató társában, így az eleve egy nagy hülyeség, hogy hangosabb mint a többi gép. a 400-as szériában megtalálható ventillátor három fokozatban kapcsol. Ebből a harmadik fokozatnak tényleg van hangja, de hangsúlyozom, sok más készülékben is ugyanez a propeller zümmög. Az M400-asban ugyanaz a hűtés van, mint a D400-ban. Mivel azonban a proci jóval kevésbé melegszik, így a hűtő is ritkábban indul be, hármas fokozatban pedig még nem is hallottam. Egyébként az idei nyár eléggé keményen mozgatja a propellert, hiszen a 30 fok feletti hőmérsékletben a légmozgatással sem tud nagyon hűlni.

A desktop celeron elég nehezn hasonlítható össze a mobil P4-gyel. Főképp azért, mert a legolcsóbb kategóriájú procit akarod a legdrágábban összevetni. Mindkettő 400-as FSB-vel van. A desktop cerkában 128k cache van, a mobil P4-ben 512. A mobil p4 tud speedstep-et (ebben az állásban 1.2GHz-es), a desktop cerka nem.

#504 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 16:21

idézet:
Ezt írta zsozso:

Azt hallottad, azt hallottad... :)
Először is nem hangos. A légkalapács, az hangos! :)

-------------------------------------

Jogos , jogos , végül is TE vagy a szakember.

-------------------------------------------------------

Idézet

Ezt írta zsozso:
[QB]
A desktop celeron elég nehezn hasonlítható össze a mobil P4-gyel. Főképp azért, mert a legolcsóbb kategóriájú procit akarod a legdrágábban összevetni. Mindkettő 400-as FSB-vel van. A desktop cerkában 128k cache van, a mobil P4-ben 512. A mobil p4 tud speedstep-et (ebben az állásban 1.2GHz-es), a desktop cerka nem.

-----------------------------------------------------

Én csak oda akarok kilyukadni, hogy az igényeimnek és a pénztárcámnak a legmegfelelőbb noteot válasszam 10-20eFt ebben a kategóriában már nem számít ha tényleg azt kapom amit szeretnék.

Pl. rögtön egy gyakorlati kérdés egy 2,2 mobil P4 egy DIVX vagy DVD nézés közben felmelegszik-e annyira , hogy a ventillátor bekapcsoljon , illetve ha bekapcsol milyen szintű a zaj , melyik fokozat?

Bubo

#505 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 16:47

idézet:
Ezt írta Bubo doktor:

-----------------------------------------------------

Én csak oda akarok kilyukadni, hogy az igényeimnek és a pénztárcámnak a legmegfelelőbb noteot válasszam 10-20eFt ebben a kategóriában már nem számít ha tényleg azt kapom amit szeretnék.

Pl. rögtön egy gyakorlati kérdés egy 2,2 mobil P4 egy DIVX vagy DVD nézés közben felmelegszik-e annyira , hogy a ventillátor bekapcsoljon , illetve ha bekapcsol milyen szintű a zaj , melyik fokozat?

Bubo
[/quote]
A külső hőmérséklettől függ. Ha 1.2GHz-en futtatod, akkor szinte soha.Hozzátenném, hogy minden notebookban van ventillátor (még a centrinokban is) pont azzal a céllal, hogy forogjon, ha kell.

#506 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 17:03

idézet:
Ezt írta zsozso:

A külső hőmérséklettől függ. Ha 1.2GHz-en futtatod, akkor szinte soha.Hozzátenném, hogy minden notebookban van ventillátor (még a centrinokban is) pont azzal a céllal, hogy forogjon, ha kell.
[/quote]

Ha már ennyit segítesz akkor ajánlj már nekem két szempont szerint (legalább legyen üzleted is belőle ha összejön):

1. a legolcsóbb új notebook (Svideo,SPDIF ,USB, DVD-ROM)
2. ATI 9000 + mobil proci , a legkisebb kiszereléssel honnan indulna?

Bubo

#507 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 18:09

idézet:
Ezt írta zsozso:

[/quote]

Ez még felvet bennem egy kérdést: Ha veszek egy P4 2.4 asztali procis noteot és beszabályozom 1.2 GHZ-re mert az adott felhasználásra nekem elég akkor az is csendes marad ? Szerintem egy divx decode-hoz ez is elég lenne.

Bubo

#508 Felhasználó inaktív   pentino 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 21. 19:45

Doki Bubo!

Szerintem azzal nem kell foglalkozni, hogy DVD-zés közbe hangos-e a ventillátor.
Nálam az asztali procis Gericomban elég hangos a ventillátor, de amikor DVD néztem meg sem hallottam a film hangjától a ventillátort, pedig nem hallgattam fülsűketítően a filmet (nem is birta volna a két pici beépített hangszóró). Szerintem a kérdést el is felejtheted. :rolleyes: :D

#509 Felhasználó inaktív   pentino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 19:56

Aprópó!
Transmeta proceszoros gépről érdemes valamit tudni? Jobb-e mint a hasonló teljesítményű Intel, vagy az AMD procis gép? Tud valamivel többet? Drágább? Forgalmaznak nálunk is ilyet?

#510 Felhasználó inaktív   kempf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 20:19

idézet:
Ezt írta Bubo doktor:

Ha veszek egy P4 2.4 asztali procis noteot és beszabályozom 1.2 GHZ-re...
[/quote]

Az asztali procis gépet szerintem nem tudod 'beszabályozni'. Az mindig 2.4-en megy.
Dell Latitude E5420

while (!sleep) sheep++;

#511 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 07:21

idézet:
Ezt írta kempf:

Az asztali procis gépet szerintem nem tudod 'beszabályozni'. Az mindig 2.4-en megy.
[/quote]

zsozso ajánlotta (aug.1.17:58) egy ASUS notera a SpeedStep programot . Lehet , hogy ez csak mobil procival üzemel?

Bubo

#512 Felhasználó inaktív   X-COM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 07:47

igen, csak mobil procival üzemel

és két fix órajel között tud váltogatni (pl. PIII-M 1Ghz, takarékos üzemmódban 733on ketyeg), nem Te szabályozod, hogy mennyire vegye vissza

#513 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 08:43

idézet:
Ezt írta X-COM:
igen, csak mobil procival üzemel

és két fix órajel között tud váltogatni (pl. PIII-M 1Ghz, takarékos üzemmódban 733on ketyeg), nem Te szabályozod, hogy mennyire vegye vissza
[/quote]

És mi a helyzet azokkal a progiggal amelyeket az asztali gépekhez szoktak használni tunningra , alaplapi frekvencia növelésére ? Itt most nem lehetne használni csökkentésre Windows alatt ?

#514 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 08:46

idézet:
Ezt írta Bubo doktor:

zsozso ajánlotta (aug.1.17:58) egy ASUS notera a SpeedStep programot . Lehet , hogy ez csak mobil procival üzemel?

Bubo
[/quote]
Pontosan így van. Csak a mobil P4 és a Centrino támogatja a Speedstep-et, még a mobil celeron sem!!
Egyes desktop készülékek BIOS-a támogatja ugyanezt a funkciót, CPU Throttle a neve. Ilyen a Clevo D400S, a Toshiba 1900-as széria, és gondolom még többen mások is.

[ 2003. augusztus 22.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]

#515 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 08:48

idézet:
Ezt írta pentino:
Aprópó!
Transmeta proceszoros gépről érdemes valamit tudni? Jobb-e mint a hasonló teljesítményű Intel, vagy az AMD procis gép? Tud valamivel többet? Drágább? Forgalmaznak nálunk is ilyet?
[/quote]

Gép: Sony PictureBook, Compaq TabletPC, és Gericom X.

#516 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 08:50

idézet:
Ezt írta Bubo doktor:

Ha már ennyit segítesz akkor ajánlj már nekem két szempont szerint (legalább legyen üzleted is belőle ha összejön):

1. a legolcsóbb új notebook (Svideo,SPDIF ,USB, DVD-ROM)
2. ATI 9000 + mobil proci , a legkisebb kiszereléssel honnan indulna?

Bubo
[/quote]

Nettó 3 körül.

#517 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 08:52

Jövő héten szabin leszek. Csak azért írom, hogy ne tekintsétek bunkóságnak, a egy ideig nem válaszolok.

#518 Felhasználó inaktív   X-COM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 08:54

én még nem próbáltam, de tudtommal nem szokták támogatni a notis chipseteket

idézet:
Ezt írta Bubo doktor:

És mi a helyzet azokkal a progiggal amelyeket az asztali gépekhez szoktak használni tunningra , alaplapi frekvencia növelésére ? Itt most nem lehetne használni csökkentésre Windows alatt ?
[/quote]

#519 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 08:59

idézet:
Ezt írta zsozso:
Jövő héten szabin leszek. Csak azért írom, hogy ne tekintsétek bunkóságnak, a egy ideig nem válaszolok.

[/quote]

Kösz az eddigi infokat.
Ha még ma megtudsz valamit a radeon 9600-al szerelt noteokról ár , várható száll idő , típus akkor még lökd fel ide a fórumba , Köszönöm előre is. Jó pihenést!

Bubo

#520 Felhasználó inaktív   X-COM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 09:24

behal a topic
jó pihenést :)

idézet:
Ezt írta zsozso:

[/quote]

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »