Milyen notebookot vegyek? - második rész
Elküldve: 2003. 08. 22. 21:50
Elküldve: 2003. 08. 23. 10:36

így csak egy gyors kérdés:
fater kitalálta kell neki új gép (hát igen 386 dx, 4 mb ram, 115 mb vinyó kezd kicsi lenni), és akkor már notebook, mert jobban elfér, meg árban is hasonló mint egy kb azonos asztali gép tftvel...
metro akciós újságban nézett ki egyet, ami elsőre nem tetszett, de szétnéztem, árban egész korrekt, nem a metro rakja össze >> csak nem olyan szar.
kérdés: Fujitsu Siemens Amilio A 7600 BTS cucc vajon jó-e.
illetve általánosságban fujitsu siemens notebookok milyenek?
ebben van:
2000+ Athlon XP
15" TFT
DVD/CDRW kombó
20 gb vinyó
256 mega ddr
56k modem, 10/100 hálókari
ati radeon igp 320m 64 bit
usb, svideo, firewire
Windows XP home
MS word/works
nettó 216 ezer.
ilyen áron haosnló tudású cuccot nem nagoyn találtam.
érdemes/szabad megvenni?
előre is thx
Elküldve: 2003. 08. 23. 22:58
idézet:
Ezt írta WiZARD:
nah jól le leszek baszva, de nem volt erőm végigolvasni egészet...
így csak egy gyors kérdés:
fater kitalálta kell neki új gép (hát igen 386 dx, 4 mb ram, 115 mb vinyó kezd kicsi lenni), és akkor már notebook, mert jobban elfér, meg árban is hasonló mint egy kb azonos asztali gép tftvel...
metro akciós újságban nézett ki egyet, ami elsőre nem tetszett, de szétnéztem, árban egész korrekt, nem a metro rakja össze >> csak nem olyan szar.
kérdés: Fujitsu Siemens Amilio A 7600 BTS cucc vajon jó-e.
illetve általánosságban fujitsu siemens notebookok milyenek?
ebben van:
2000+ Athlon XP
15" TFT
DVD/CDRW kombó
20 gb vinyó
256 mega ddr
56k modem, 10/100 hálókari
ati radeon igp 320m 64 bit
usb, svideo, firewire
Windows XP home
MS word/works
nettó 216 ezer.
ilyen áron haosnló tudású cuccot nem nagoyn találtam.
érdemes/szabad megvenni?
előre is thx[/quote]
Próbálok emlékezetből válaszolniHa jól emléxem a metro igen jó áron kapja a fusi notikat, tehát árban valszi megtaláltad a legjobbat.
Nem vagyok otthon ambdben, de érzésre egy 2000xp proci egy noteszban az akkumulátort feleslegesen cipelt súlytöbbletté teszi, pláne 15-ös tft-vel. Magyarán asztalra letett notinak jó lehet, de útközben használtnak aligha. Gondolom fűthet is rendesen, legalábbis erről is volt szó pár oldallal visszáb, mint asztali procis gép.
A szoftver körítés viszont nagyon impozáns, bár kevés ember szokta számításba venni, hogy egy WinXP 2xezer forint, egy Office XP (még ha nem is használ belőle mindent) 60-70. Az XP+Word+Works páros szerintem árban mindenképpen verhetetlenné teszi.
Nem ártana a mérete és a súlya sem, gondolom vastag is mint egy ló.
Én egy Toshiba Sat-ot vettem majdnem meg a hozzáadott progyk miatt (ott is ezek voltak + multimédiás ms cucc), de aztán elindultam a vegyünk könnyű, vékony, akksiról sokat bíró úton és egyelőre cirka a kétszeresénél tartok az általad említett árnak a progykkalPersze teljes fedezet nélkül.
Ha árban szétnéztél, láthattad, hogy 200e az alsó határ ahol új (nem felujítottan új) notit lehet kapni, ez pedig elég közel van hozzá.
Kérdés az is, mire lenne használva. Otthon letesz, budug használ, hónalávág, irodában betug használ procedúrára szerintem jó lehet.
Ha használjátok a progykat amit hozzá adnak, akkor szerintem BestBuy.
Remélem ezek után ezt: "Mielőtt kérdeznél, topicot nyitnál használd ezt:KERESŐ Köszönöm, hogy használtad és nem vagy idióta." kiveszed az aláírásodból![]()
Elküldve: 2003. 08. 23. 23:08
Van egy compal CQ12-es notebookom 24 szeres CDRW-vel, de csak kb 8 szorosan tud irni.....marmint ha ugyebar beallitom 24 szeresre akko is 9-10 perc alatt ir meg egy full cdt (ugyebar az kb 8szoros)
A vinyom 4200RPM-es...lehet hogy az miatt? :confused:
Elküldve: 2003. 08. 24. 05:52
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Próbálok emlékezetből válaszolniHa jól emléxem a metro igen jó áron kapja a fusi notikat, tehát árban valszi megtaláltad a legjobbat.
Nem vagyok otthon ambdben, de érzésre egy 2000xp proci egy noteszban az akkumulátort feleslegesen cipelt súlytöbbletté teszi, pláne 15-ös tft-vel. Magyarán asztalra letett notinak jó lehet, de útközben használtnak aligha. Gondolom fűthet is rendesen, legalábbis erről is volt szó pár oldallal visszáb, mint asztali procis gép.
A szoftver körítés viszont nagyon impozáns, bár kevés ember szokta számításba venni, hogy egy WinXP 2xezer forint, egy Office XP (még ha nem is használ belőle mindent) 60-70. Az XP+Word+Works páros szerintem árban mindenképpen verhetetlenné teszi.
Remélem ezek után ezt: "Mielőtt kérdeznél, topicot nyitnál használd ezt:KERESŐ Köszönöm, hogy használtad és nem vagy idióta." kiveszed az aláírásodból[/quote]
köszi kimerítő válaszod
asztali gépnek lesz >> súly, akku és társai nem szempont.
az meg hogy van rajta legális soft az nem igazi szempont jelen esetben, de nem is hátrány
aláírás meg marad, mert legalább topicot megtaláltam![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 08. 24. 05:55
idézet:
Ezt írta KáZé:
Sziasztok!
Van egy compal CQ12-es notebookom 24 szeres CDRW-vel, de csak kb 8 szorosan tud irni.....marmint ha ugyebar beallitom 24 szeresre akko is 9-10 perc alatt ir meg egy full cdt (ugyebar az kb 8szoros)
A vinyom 4200RPM-es...lehet hogy az miatt? :confused:[/quote]
olyan fajta CDRW-t próbáltál, amit lehet is 24x írni?![]()
Elküldve: 2003. 08. 24. 13:21
idézet:
Ezt írta WiZARD:
köszi kimerítő válaszod
asztali gépnek lesz >> súly, akku és társai nem szempont.
az meg hogy van rajta legális soft az nem igazi szempont jelen esetben, de nem is hátrány
aláírás meg marad, mert legalább topicot megtaláltam![]()
![]()
[/quote]
Ha asztali gépnek lesz, akkor érdemes megnézni pár 16-os vagy 17-es tft-vel szerelt modellt is. Pl. Clevo Desknote 17"-es wide tft-vel, igaz már egy százassal drágább.
Zsozso biztos meg tudná mondani, ki az OEM gyártója a Fusinak, de lehet te is megtalálod a KERESŐVELIgaz a topkon belüli keresésre gondoltam kontroleffel.
Elküldve: 2003. 08. 24. 16:50
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Ha asztali gépnek lesz, akkor érdemes megnézni pár 16-os vagy 17-es tft-vel szerelt modellt is. Pl. Clevo Desknote 17"-es wide tft-vel, igaz már egy százassal drágább.
Zsozso biztos meg tudná mondani, ki az OEM gyártója a Fusinak, de lehet te is megtalálod a KERESŐVELIgaz a topkon belüli keresésre gondoltam kontroleffel.[/quote]
jó lesz ez a fujitsu, ha ez lesz, árban már ez is a max összeg körül jár...
Elküldve: 2003. 08. 25. 08:41
MagyarPCmagazin ( 2003 Szeptember , 74-77 oldal )
** 5 Sulinet Expressz Noteszgép
- Dell Inspiron 1100 -br329900Ft
- Fujitsu-Siemens Amilo Dx830 -br399900Ft
- Portocom Freestyle 14" br 310800Ft
- Portocom Freestyle 15" br 332400Ft
- Toshiba Satellite A10-S103 br332400Ft
MagyarPCmagazin ( 2003 Szeptember , 140-142 oldal )
** 4 Centrino alapú noteszgép
- Albacomp Activa Mobil 350MC
- Asus M2400N
- IBM Thinkpad T40
- Toshiba Satellite Pro M10
( rengeteg adat:
kiepites, teljesitmenytesztek(pl 3DMark,Akku,stb)
*-------------------------------------
Infomarket_ BNV, Szeptember 6-14
( Hátha akcióznak ....)
*-------------------------------------
Elküldve: 2003. 08. 25. 08:58
Elküldve: 2003. 08. 25. 17:56

Első körben: AMD-s laptopokkal nem foglalkozott senki?!
Nekem először egy Compaq Presario 700US nevű laptopom volt amiben egy 900 MHz-es mobil Duron proci volt. MAgával a laptoppal nagyon meg voltam elégedve, a Compaq tényleg megbízható gépeket csinál - Itt érdemes egy kicsit megállni. Nem tudom észrevette-e már valaki hogy sokban különböznek az európai és az USA beli notebookok?! Volt lehetőségem többször kint járni és a tapasztalatom: Egész egyszerűen az ugyan olyan (majdnem pl. 700US, 700EU) számozású laptopok akár Compaq, Sony, IBM sokmindenben különböznek: pl. a CD/DVD rom tartója műanyagból volt euban (olaszo., magyaro.), kevesebb memória, más márkájú wincseszter, CD helyett DVD és egyébb kisebb eltérések az Amerikai javára!
Felmerültek akku idők: a 900 Duron (mobil) képes szabályozni az órajelét így még megfelelő Divx nézés esetén 200-400 MHz között megy - így MAx kb. 2-3 órát bírta!
Most egy Sony PCG-FR130, laptopom van AMD Athlon XP-M 2000+
Gef4 420 go 256MB, 3*USB 2.0, Firewire, CD író(16*) DVD combo 40GB,TV-out,14,1'TFT, PCMCIA stb. -949USD 3DMark2001SE- 3900 ,alap driverrel
akku kb. 3 óra. a ventillátor nagyon csendes, a vinyóval együtt!! Ha nem játszom rajta akkor egyátalán nem melekszik!
Olvastam a Gericom TFT kijelző problémáról, nálam is meg van- egy kis kontakt spray egy ideig megoldotta (Gericom Webboy)!! Összehasonlításképpen egy 1200 asztali cerka jobban melekszik mint egy mobil Athlon XP - laptopban. Toshiba(1200 cerka) és egy Sony(Athlon XP-M) - a Sony látványosan (azaz hallhatóan) halkabb!
A melegedésről : volt egy Sony PCG505GR - 1.2 Mobil P3 - talán egy hajszályival "hűvösebb" volt mint egy Athlon XP-M, viszont összeségében halkabb volt az Athlonos (valószínű a vinyó miatt.)
További tapasztalatok: 1.2-es aztali Cerkás Toshiba és a fentebb említett mobil Duronos Compaq: Autóban próbálva - átalakítóval a szivargyújtóra téve a Tosiba egy idő után mindig kikapcsolt a Compaq bírta...valószínűleg kevesebbet fogyaszt...(Persze itt nem csak a proci számít...kijelző vinyó...stb - kb. megegyezett.)
Egy két jó tanács! HA valaki olcsó laptopot vesz: Nézze meg az akkut (ha van egyéátalán hozzá) legyen Lithium Ionos! A Cd/DVD tálcát nézze meg hogy pár használat után használható lesz -e még?! Nem recseg-e ropog túlzottan a váz!!
Megosztok még egy általános tapasztalatot: Sok laptopot láttam már és van is a környezetemben, és elég soknál előjön az a probléma hogy egy idő után megreped a kijelző mögötti műanyag rész, kicsivel a rögzítés fölött: Érdemes megnézni egy kicsit le- föl hajtani a kijelzőt nem fog -e hamar kilazulni!
Nos egyenlőre ennyi... bocs ha hosszú voltam!
Elküldve: 2003. 08. 25. 20:48
idézet:
Ezt írta KáZé:
[url="http://"http://www.compal.com/product/S3/CQ12/bcq12spec.htm"]compal specifikacio[/url]
Itt megnezheted mi van benne....az enyemben 2,4es p4, 512ram, 40gb hdd(toshiba), ati m-9000, dvd+cdrw(toshiba)van......ez kerult 393000,- Ft-ba.
3dmark 2001SE pontom: 6822[/quote]
A notebookcentrumnál vetted ?
Elküldve: 2003. 08. 25. 22:05
P4 2.4-M, 256 DDR ez valószínüleg upgradelve lesz a közeljövöbe, 60 GB 5400 rpm Toshiba winyó.
A néhány apró kifogásom van a géppel, de ezek igazából még nem zavarnak.
1. egy picit nehéznek tartom, de mondjuk ez nem volt szempont, mert 1 Trunk&Co. hátizsákban hordom.
2. 1 picit melegszik a billentyűzet, de azt írtátok ez a márkás gépeknél is így van, meg gondolom az 5400 rpm-es winyó is rásegít a dologra.
3. nem megy nekem ez a TouchPad dolog

Ezeket leszámítva nagyon tetszik a gép.
Elküldve: 2003. 08. 26. 00:15
idézet:
Ezt írta Obi-Wan:
rdemes benézni egy MediaMarktba most, notebook akciók:
350ről100ra leértékelés,
370-ről 150-re stb...
Reklámújságjukban láttam, nem tudom milyen cuccok, csak hátha vkinek ez most segít.[/quote]
Van róla topik. Lényegében a kirakott, dzsuvás, letapizott példányokat sózták ki állítólag no garral. Minegyikből csak 1-2 darab volt. [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=22&t=000132"]https://www.hwsw.hu/...c&f=22&t=000132[/url]
Elküldve: 2003. 08. 26. 00:18
idézet:
Ezt írta ThEvil:
Én ma vettem M400E Clevot így 1-re nagyon tetszik!
P4 2.4-M, 256 DDR ez valószínüleg upgradelve lesz a közeljövöbe, 60 GB 5400 rpm Toshiba winyó.
A néhány apró kifogásom van a géppel, de ezek igazából még nem zavarnak.
1. egy picit nehéznek tartom, de mondjuk ez nem volt szempont, mert 1 Trunk&Co. hátizsákban hordom.
2. 1 picit melegszik a billentyűzet, de azt írtátok ez a márkás gépeknél is így van, meg gondolom az 5400 rpm-es winyó is rásegít a dologra.
3. nem megy nekem ez a TouchPad dolog![]()
![]()
![]()
Ezeket leszámítva nagyon tetszik a gép.[/quote]
Aksiidőről majd légyszi írjál tapasztnyalatot, ha már használtad huzamosabb ideig.
Elvben a mobil procisnál annyira nem illene melegedni a bilinek, de valszi a winyó lesz akkor.
Elküldve: 2003. 08. 26. 20:35
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Aksiidőről majd légyszi írjál tapasztnyalatot, ha már használtad huzamosabb ideig.
Elvben a mobil procisnál annyira nem illene melegedni a bilinek, de valszi a winyó lesz akkor.[/quote]
Aksi időröl meg másról [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=20&t=001210"]itt[/url].
Szerintem is az lehet, mert a proc a másik oldalon van.
A winyó HWM szerint 54-55 fok, az notikban sok?
Az asztali gépemben mondjuk volt már 65°C a 120-as IBM, de
annak se lett baja.![]()
Elküldve: 2003. 08. 27. 10:06
Lenne egy használt gép amivel szemezek, ezzel kapcsolatban szeretném a véleményeteket kérni.
A gép egy ASUS L2000(E vagy D)
AMD Athlon 1400+ (1200MHz)
256MB SD
20GB HDD
8xDVD
14,1 TFT
2x USB
Ir
1x Firwire
1,44MB FDD
10/100 Ethernet
Modem
Táska
Egér
14 hónapos és még van 10 hónap garija. Tudnátok kb árat mondani rá?
Sürgős lenne pls segítsetek.
Előre is köszi.
A nem biztos hogy nem lesz, nem jelenti azt hogy biztos lesz.
Elküldve: 2003. 08. 27. 12:10
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Van róla topik. Lényegében a kirakott, dzsuvás, letapizott példányokat sózták ki állítólag no garral. Minegyikből csak 1-2 darab volt. [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=22&t=000132"]https://www.hwsw.hu/...c&f=22&t=000132[/url][/quote]
Van nekünk ez a bonyolult nevű ombudsman-unk, akinek a hülyeségeitől időnként kifacsarodik az igazságérzetem, de erre kérdezték, hogy a törvényben hogy is van ez a gari probléma az akciós árukkal:
A törvény szerint azzal nem lehet kivonni egy terméket a garancia-kötelezettség alól, hogy akciós áron adják: Tehát arra is JÁR!
Elvileg.
Dehát ki akar pereskedni... ha gebasz van a gépével...
Elküldve: 2003. 08. 27. 12:14
[ 2003. augusztus 27.: Obi-Wan szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 27. 18:26
Aki nem tudná: Minden játék és benchmark 3-4 percenként elkezd belassulni, lelassul 5-6fps-ig, majd megjavul.
Már próbáltam mindent, legújabb driverek, töredezettségmentesítés, újraintallált WinXP Pro + SP1, de semmi javulás. Megint írtam a Medion helpdesknek, de nem hiszem, hogy értelmeset tudnának válaszolni.
Szervízbe problémás elvinni, mert Németországban vettem.
Egyébként, ez egy pár hónapos Medion 6100.