idézet:
Ezt írta The-GoDi:
Ezt írta zsozso:
Valóban ezt mondtam volna? Én mintha azt írtam volna, hogy a márkamatrica önmagában nem teszi jóvá a cuccot.
De valamiért csak kitalálták.
[/quote]
Erre csak egy megjegyzésem van:
Nekünk itthon 2 Fujitsu Laptop van. Mindkettő Lifebook, és nagyon jó a minőség érzet. Az enyém még nem bizonyitott mert uj de 3 év garija van. A másik meg már 3 éves és semmi baja nem volt pedig rendesen van használva, még ujrainstallálva sem lett, ami aztán tényleg nagy szó.
Viszont amikor tegnap a media marktban végigmentem a notebookok között (szigoruan csak végigtapiztam őket) Az amilo-k majdhogynem rosszabb minőséget sejtettek mint a gericomok. (talán az ott kaphatók közül az asus volt a legjobban összerakott)
Szóval zsozsonak van valami igaza hogy a matrica nem minden...
:confused:
Milyen notebookot vegyek? - második rész
Elküldve: 2004. 01. 26. 10:17
7/24 Server: Amd Athlon 1900+, 1Gb RAM, 380Gb HD,
Notebook: Fujitsu Siemens Lifebook T3010
Mobilcucc: Sony-Ericsson Z600, Hp Ipaq 3970
Elküldve: 2004. 01. 26. 10:21
idézet:
Ezt írta randomly:
a link lemaradt.
[url="http://"http://www.gericom.hu/aru/angeri502.html"]http://www.gericom.h.../angeri502.html[/url][/quote]
Uff...
idéznék az oldalról: A Centirno processzorban a WireLess LAN technológia beépítve található
ezt mindenki izlelgesse.![]()
Elküldve: 2004. 01. 26. 10:21
idézet:
Ezt írta trapi:
Erre csak egy megjegyzésem van:
Nekünk itthon 2 Fujitsu Laptop van. Mindkettő Lifebook, és nagyon jó a minőség érzet. Az enyém még nem bizonyitott mert uj de 3 év garija van. A másik meg már 3 éves és semmi baja nem volt pedig rendesen van használva, még ujrainstallálva sem lett, ami aztán tényleg nagy szó.
Viszont amikor tegnap a media marktban végigmentem a notebookok között (szigoruan csak végigtapiztam őket) Az amilo-k majdhogynem rosszabb minőséget sejtettek mint a gericomok. (talán az ott kaphatók közül az asus volt a legjobban összerakott)
Szóval zsozsonak van valami igaza hogy a matrica nem minden...
:confused:[/quote]
De ki mondta, hogy FuSI minőséget gyárt ?![]()
Elküldve: 2004. 01. 26. 11:51
idézet:
Ezt írta randomly:
Meg ha jól ismerem fől a gépet.
Akkor az ECS Elitegroup is.
Vagy a Polus-os eladónak van igaza.
Az ECS veszi a házat a Gericom-tól?
[/quote]
Éreztem, hogy kihagyok valakit (ill. egyvalakit szándékosan ki is hagytam). Erről szól a ",..." szekvencia.
A Gericom Beetle és az Overdose Radeon MC ECS gépek.
Elküldve: 2004. 01. 26. 11:52
idézet:
Ezt írta The-GoDi:
De ki mondta, hogy FuSI minőséget gyárt ?[/quote]
Ki mondta, hogy a FUSI gyárt?![]()
Elküldve: 2004. 01. 26. 12:04
idézet:
Ezt írta The-GoDi:
Valóban ezt mondtam volna? Én mintha azt írtam volna, hogy a márkamatrica önmagában nem teszi jóvá a cuccot.
De valamiért csak kitalálták.
[/quote]
Igen, erről is szóltam már. Ezt neveztem tudatos - és egyben kényszerű - márkanév devalválásnak.
A 2001-es visszaesésnek köszönhetően irdatlan árverseny indult be a túlélés érdekében. Ennek következtében a beszállítói árakat is le kellett nyomni. Ennek legegyszerűebb módja a beszállítók ill. a termékek (pl. desktop CPU" elvtelen kiválasztása. Ez a rendszer pár évig még működni fog, aztán az egész úgy ahogy van összeomlik (csak azt nem tudni, hogy merre "dől".
Egy most megnevezni nem kívánt nagy márka notebook termékmendzsere mesélte nekem, hogy nem működik a retail áru rendszer, mert a potenciális ügyfél előkap egy METRO (vagy más) katalógust és megkérdi X darabnál mennyi a kedvezmény. Erre nem tudja azt mondani, hogy ezt csak egyesével tervezték eladni, mert szar. Próbálkozik egy darabig a biznisz modellel, melyre az ügyfél azt mondja, hogy a "marketing bullshit" nem érdekli, neki fix "budget"-ja van; különbenis "rabszolgának" lesz.
Igy aztán leszállítanak egyben mondjuk 100 darabot, aztán az ügyfél legközelebb egy másik márka ócsó szériáját veszi, mondván az X márka egy rakás shit. Igy megy a "vetésforgó" évekig.
Az ok az, hogy a vásárló a márka homogén minőségében hisz, ami piszkosul nem igaz.
Elküldve: 2004. 01. 26. 12:07
idézet:
Ezt írta TYFN:
hi,
Tudja vki hogy melyik gyarto gyartja Compaq(Presario)-nak a kijelzojet?
udv[/quote]
Még akkor sem lenne egyértelmű, ha pontos típust adnál meg. Igy meg aztán végképp nem fog menni.
Elküldve: 2004. 01. 26. 12:38
idézet:
Ezt írta zsozso:
Ki mondta, hogy a FUSI gyárt?[/quote]
Ok... Ki gyártja a Lifebook T sorozatot?
Elküldve: 2004. 01. 26. 13:07
Ez megoldás.

[ 2004. január 26.: 24 bit 96KHz szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 26. 13:51
idézet:
Ezt írta zsozso:
Még akkor sem lenne egyértelmű, ha pontos típust adnál meg. Igy meg aztán végképp nem fog menni.[/quote]
Compaq Presario 2100(2105Us)...
Elküldve: 2004. 01. 26. 14:19
idézet:
Ezt írta trapi:
Ok... Ki gyártja a Lifebook T sorozatot?[/quote]
Wistron. A cucc gyakorlatilag megegyezik az Acer, Gateway, Motion Computing trio által forgalmazott cuccal. Az Acer "biznisz" gépeket a cégcsoporthoz tartozó Wistron gyártja, a Gateway gépek is Wistron gyártmányúak, és mint a sajtóközleményből is tudjuk a Gateway tabletpc-t a Motion Computing-gal közösen "fejlesztette ki".
Általános gyártói infók a Digitimes.com-ról vagy esetenként lefordítva a hwsw.hu oldalról bogarászhatók ki.
Elküldve: 2004. 01. 26. 14:21
idézet:
Ezt írta TYFN:
Compaq Presario 2100(2105Us)...[/quote]
"Még akkor sem lenne egyértelmű, ha pontos típust adnál meg."
Sok esetben menet közben változik a beépített LCD típusa.
Elküldve: 2004. 01. 26. 14:25
idézet:
Ezt írta The-GoDi:
Zsozso a kérdésemre tudsz megoldást modnani vagy sem ?[/quote]
Mi is volt a kérdés?
Elküldve: 2004. 01. 26. 14:38
idézet:
Ezt írta The-GoDi:
És éppen ezért mondtam én ezt megoldásnak, a Toshiba P20 at mert az valahol csak minőséget is jelent és teljesítményt is.[/quote]
Elsősorban teljesítményt. Legalábbis, ha a Clevo-t nem tekinted minőségnek, akkor a Satellite P20/P25 sem tekinthető annak. Persze ezen továbbra is lehet vitatkozni.
Mondjuk úgy baromi nehéz, hogy a Toshiba-t még nem is láttad, a Clevo-t meg nem is akarod
[ 2004. január 26.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 26. 15:21
memória olvasás: 1937 Mb/mp
memória írás: 568 Mb/mp
Az aida eredményei közt szétnézve, továbbra is azt mondom, nem jelent hátrány a "marhalassúmemóriakezelésű" sis-es lapka, ahogy Godi kolléga vélte.
Elküldve: 2004. 01. 26. 15:26
idézet:
Ezt írta Shiva Ji:
Sziasztok!
Amint ígértem beszámolok a tapasztalataimró - ugyanis megvettem a drágaszágomat!
Szóval az ASUS A2400L-as P4 mobil Cerka 2200 Mh proci, 20GB vinyesz, 256 RAM, 14,1" kijelző, 5 X USB 2.0...stb.![]()
És 2 év gari!!!
[ 2004. január 21.: Shiva Ji szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Gratula az új notihoz !
Megtennéd , hogy lefuttatsz rajta egy 3dmark 2001 SE-t. Tudom , hogy nem igazásn 3d-re van tervezve a Sis650 , de érdekelne egy asztali gép vonatkozásában (Cerka1400+GEF2MX400), mert hasonló 3D elég lenne és így olcsóbban meg tudnám úszni a notit.
Tetszik amiket írtál, nálam is sokat számít a külcsíny és a 2 év gari.
Ha DVD-t vagy Divx-et nézel bekapcsol a venti ?
köszi
Bubo
Elküldve: 2004. 01. 26. 15:37
idézet:
Ezt írta zsozso:
Wistron. A cucc gyakorlatilag megegyezik az Acer, Gateway, Motion Computing trio által forgalmazott cuccal. Az Acer "biznisz" gépeket a cégcsoporthoz tartozó Wistron gyártja, a Gateway gépek is Wistron gyártmányúak, és mint a sajtóközleményből is tudjuk a Gateway tabletpc-t a Motion Computing-gal közösen "fejlesztette ki".
Általános gyártói infók a Digitimes.com-ról vagy esetenként lefordítva a hwsw.hu oldalról bogarászhatók ki.[/quote]
Ebben én 2 dolog miatt nem vagyok biztos:
1: azokban mind van beépitett optikai meghajtó (azért ez elég alapvető különbség)
2: a winstronnak nincsen gyára japánban csak service centre, és ezen a laptopon mindenhol az áll, hogy made in japan. A dobozban pedig direkt van egy szórólap az új német Augsburgi gyárról amiben az alkatrészeket csinálják.(mellesleg 2003 "Best Factory"-ja.)
De a FSC véletlenül sem gyárt laptopot... ugye?
Mellesleg az összes tabletpc nagyon hasonlit (mert a microsoft előirja hogy hogyan nézzen ki), sőt még az összesnek aminek aktiv cerkája van a Wacom gyártja az érzékelőfelületét, de ettől még nem egy gyárban gyártják az összeset.
Elküldve: 2004. 01. 26. 16:19

És még segédletek a dolog eldöntéséhez:
Asztali PC kiváltása, tehát lehet desktop procis. Vagy Ati, vagy Geforce FX nekem mind1, ja és 60 Gbos winchester minimum. 17" vagy 15" kijelző.
Elküldve: 2004. 01. 26. 16:51
idézet:
Ezt írta The-GoDi:
Hum ez még nem válaszTehát a kérdés mégegyszer: minőséget és teljesítményt ki gyárt? Clevo? Toshiba? IBM? HP?
És még segédletek a dolog eldöntéséhez:
Asztali PC kiváltása, tehát lehet desktop procis. Vagy Ati, vagy Geforce FX nekem mind1, ja és 60 Gbos winchester minimum. 17" vagy 15" kijelző.[/quote]
Hmm... talán az IBM Thinkpad R50p a proci kivételével minden stimmel (mondjuk az 1.7 centrino szerintem felér egy asztalival) ja és a vidkártya is firegl 128mb.
Ha az ár nem számitMinőséget kapsz dögivel..
![]()