HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - második rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - második rész

#161 Felhasználó inaktív   Soockit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 29. 20:40

idézet:
Ezt írta torta:

Esetleg más típusban is érdemes lehet gondolkodni. Ha nem a legfrissebb verziókat használod (én speciel kb. 3 éves Nemetschek 16.3 -ast használok)a CAD programokból, úgy szinte bármelyik korszerű gép megfelel. A kijelző mérete lényegtelen, mivel komoly CAD munkára alkalmatlan a 15" kijelző is, egyébként pedig alkalmanként a 14" is megfelel.
Mindenképpen vedd figyelembe, hogy cipelni kell a gépet, esetleg a projektor, stb.
Számomra elsődleges szempont volt a megbízhatóság, ezért IBM T40-est választottam.
[/quote]

Most jelenleg mindenből a legújjabbb van fenn kivéve a Nemetschek!
Statikai terveket készítek, ez talán meg kell jegyezni, így nem fogok, fényképeket készíteni, és videófilmeket!

A kijelzőnek azért akarok 15,4"-est mert talán az egy fokkal jobb mint a 15,1".
Venni akarok még hozzá otthonra egy LCD monitort mellé, valami olcsóbbat, kirakni mondjuk az ikonokat!

Az ASUS gépek, mindegyik kijön nekem (!!!) 400e+ÁFA-ból (olcsóbban kapom!)!!!

Azért várom a a hozzászólásokat!

Zsozso kiváncsi vagyok arra, hogy neked mi a véleményed?! Igaz írtam anno egy e-mailt, de nem válaszoltál rá, hátha majd itt!

Üdv.: Soockit
:::Soockit:::

"Nem az a gazdag ember akinek sok van, hanem az az igazán gazdag ember aki sokat ad!"

#162 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 30. 04:12

Sajnos bonyolitom az eletem, es az ASUS 6800-tol elkanyarodva mas gepeket is nezegetem.

Mielott elkezdem visszaolvasni a soksok oldalt kernek szepen velemenyeket az alabbi gepekrol TFT, beepitett hangszorok es altalanos kidolgozottsag szempontbol, hogy osszehasonlithassam valahogy oket:
NX7000
TM800
Aspire2001
AsusM6800

Leginkabb az erdekel, hogy mivel a 6800-ba nem a legjobb fajta TFT kerult, vajh a tobbiben milyen van ? Tudom, van wide TFTs 6700, de az meg dragabb, s nem fer bele :(

Nem akartam HP-t, de per pill epp az NX7000 fele huz a szivem :D

[ 2004. január 30.: hpx szerkesztette a hozzászólást ]

#163 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 10:24

idézet:
Ezt írta Bubo doktor:
DELL Inspiron C640 [url="http://"http://www.notebook.hu/hu/notebook/dell/latitude-c640"]http://www.notebook....l/latitude-c640[/url]

MEGVETTEM !

Ha valakit érdekel szívesen írok tapasztalatokat és mérési eredményeket. Pl.3Dmark2001 : 3337.

Andre ha a fent leírtakban gondolkozol (én is hasonlóakban ..) akkor ez is megér egy misét , nézd meg !
[/quote]

Írhatnál egy általános véleményt a gépről, mert a kollégám is egy ilyenbe akar beruházni. Pl. winyósebesség, meg úgy álltalában milyen érzés dolgozni vele, milyen a minősége, az összerakottság, ilyenek...

#164 Felhasználó inaktív   cdmail 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 30. 11:03

sziasztok,

Dell C810/es géphez keresek olyan S-Video out kábelt, aminek
a másik vége egy olyan adapter, amire S/PDIF audiot is lehet csatlakoztatni.

lásd itt:
[url="http://"http://docs.euro.dell.com/docs/systems/latc810/en/ug/connect.htm#s-video_tv_out"]http://docs.euro.del...#s-video_tv_out[/url]

Hol találok ilyet?

[ 2004. január 30.: cdmail szerkesztette a hozzászólást ]

#165 Felhasználó inaktív   24 bit 96KHz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 17:59

idézet:
Ezt írta Ati007:

Na akkor lássunk tesztet!!!!!
Rakd fel hadd lássuk mit tud a clevod!!!!!
[/quote]

Clevo D470v

Intel P4-3.0 / 800 / HT
1024 DDR / 333 KINGSTON
HDD HITACHI 60 Gb / 7200RPM /8M
TEAC 24X COMBO DW-224E

----------------------------

3DMARK 2001 : 9887

3DMARK03 B.330V 2920

AIDA 3.88.5

MEM READ 2390
MEM WRITE 900

SISOFT SANDRA 2004.10.9.89

CPU DHRYSTONE ALU : 9283
CPU WHETSTONE FPU/SSE2 3744/6617
CPU MULTIMEDIA INTEGER : 22942
CPU MULTIMEDIA FLOAT : 33292
MEM BANDWIDTH INT. BUFFERED: 2374
MEM BANDWIDTH FLOAT BUFFERED: 2366
SSE2 CACHE/MEMORY : 32K BLOCKS 23415 M/S
HDD : 29851 KB/S

Megnézhetném (nem láttam, lehet hogy csak figyelmetlen voltam) a Toshiba P10 3D eredményeit, légyszíves.

A SIS-es memóriakezelés valóban lassabbnak tűnik, de kérdezem én:
Hol veszed azt észre (milyen alkalmazás alatt - tesztprogramokon kívül) használat közben,
hogy az Intelé egetverően gyorsabban
működne?

UI: Ha kevés lenne a kézzel bepötyögött igazság,
természetesen feltöltöm a printscreent is.

[ 2004. február 02.: 24 bit 96KHz szerkesztette a hozzászólást ]
Szeretem a notebookomat.

#166 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 18:43

idézet:
Ezt írta 24 bit 96KHz:

P4-3.0/800/HT
1024DDR 333 KINGSTON
HDD HITACHI 60/7200/8M
TEAC 24X COMBO DW-224E

----------------------------
3DMARK03 B.330V 2920 PONT

3DMARK 2001 : 9887

AIDA 3.88.5
MEM READ 2390
MEM WRITE 900

SISOFT SANDRA 2004.10.9.89
CPU DHRYSTONE ALU : 9283
CPU WHETSTONE FPU/SSE2 3744/6617
CPU MULTIMEDIA INTEGER : 22942
CPU MULTIMEDIA FLOAT : 33292
MEM BANDWIDTH INT. BUFFERED: 2374
MEM BANDWIDTH FLOAT BUFFERED: 2366
SSE2 CACHE/MEMORY : 32K BLOCKS 23415 M/S
HDD : 29851 KB/S

Megnézhetem (nem láttam, de lehet hogy csak figyelmetlen voltam) a Toshiba P10 3D-s eredményeit, légyszíves.

UI: Ha kevés lenne a kézzel bepötyögött igazság,
természetesen feltöltöm énis a printscreent.

A SIS-es memóriakezelés valóban lassabb, de kérdezem én:
Hol veszed azt észre (milyen alkalmazás alatt - tesztprogramokon kívül) használat közben,
hogy az Intelé egetverően gyorsabban
működne?
[/quote]

A SiS/Intel memória kezeléséről: Amikor olvastam a P10 értékeit, azért fakadtam mosolyra ( :) ), mert a teszteredmény a PC2700 (DDR333) elméleti max. értéke felett volt. Tehát, vagy 400DDR ram van a Toshiba-ban- mely i865PE mellett dual-channel is tud lenni - vagy ha csak 333-as - ami valószínű, mert a 400DDR SO-DIMM RAM olyan ami van is meg nincs is -, akkor tényleg elmér a teszt. Ha viszont 400-as a RAM, akkor a sávszélesség eltéréseket figyelembe véve ugyanott vagyunk, vagyis a két chipset között nincs is lényegi eltérés.

#167 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 18:47

idézet:
Ezt írta hpx:
Sajnos bonyolitom az eletem, es az ASUS 6800-tol elkanyarodva mas gepeket is nezegetem.

Mielott elkezdem visszaolvasni a soksok oldalt kernek szepen velemenyeket az alabbi gepekrol TFT, beepitett hangszorok es altalanos kidolgozottsag szempontbol, hogy osszehasonlithassam valahogy oket:
NX7000
TM800
Aspire2001
AsusM6800

Leginkabb az erdekel, hogy mivel a 6800-ba nem a legjobb fajta TFT kerult, vajh a tobbiben milyen van ? Tudom, van wide TFTs 6700, de az meg dragabb, s nem fer bele :(

Nem akartam HP-t, de per pill epp az NX7000 fele huz a szivem :D

[ 2004. január 30.: hpx szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

TFT minőség szempontjából nincs eltérés, mindegyik átlagos. Az Aspire-t nem venném meg, a többi menet. A Dell-nek van ultrasharp wide kijelzős gépe, nem ócsó.

#168 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 18:49

idézet:
Ezt írta Soockit:

Azért várom a a hozzászólásokat!

Zsozso kiváncsi vagyok arra, hogy neked mi a véleményed?! Igaz írtam anno egy e-mailt, de nem válaszoltál rá, hátha majd itt!

Üdv.: Soockit
[/quote]
Húha, elküldenéd még egyszer?

#169 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 01:10

idézet:
Ezt írta czaki:

Szerintem Yoisten arra gondolt, hogy elérhetővé tehetnéd az AIDA32 által generált riportfile-t is a screenshotok mellett. :)
[/quote]

Bingó.

#170 Felhasználó inaktív   Neutric 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 31. 11:10

Sziasztok! Még egy új fijjú, és friss notebook tulaj. :)
A következőt kérdezném: Visszaolvastam kb. 10 oldalt, és nagy polemizálások voltak, hogy az Amilo egy úgymond vadhajtás, silány tömegtermék-e.
Namármost lelkiekben teljesen felkészültem, elzártam az összes fegyvert, kést, tollat ceruzát, amivel kárt tehetnék magamban, de áruljátok már el légyszi, hogy a december elején vett FS Amilo A7620 Athlon XP 2600 Mobile, ATI9000 5USB, FireWire, LPT1, Modem, LAN, 40G win DVD combo XP-vel, Vírusirtóval, Adobe Photoshoppal, MS Works, MS Wordel vírusirtóval, meleg kézfogással sarcostól 385-ért újonnan nagyon rossz bót volt?
Merthogy kacérkodtam a Metro-s Amiloval, de nem nagyon bíztam a szervízhátterében, úgyhogy győzött belső vívódásomban az olcsó húsnak híg a leve mondás.
A gép amúgy tökéletesen megfelel (kicsit kevés ideig bírja az akksija, apropó! Meg lehet valahogy oldani, hogy a Nyír-BP 3 órás vonatutat végig bírja? A *vegyélmégháromaksit*-nál valamivel költségkímélőbb megoldás érdekelne. :)) a harmadik karaokebulit csinálom a haveroknak, mennek rajta TA programok (ezt ne kérdezzétek mi, mennek és kész. :)) elég gépigényesek), és tökéletes az összhang az asztali gépem és közte egy DLink WLAN-on keresztül. Ja! Már egyszer játszottam is. :)
Persze miközben ezeket írom, folyamatosan kopogok az asztal alján.
Szóval? :)

#171 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 11:39

idézet:
Ezt írta Neutric:
A következőt kérdezném: Visszaolvastam kb. 10 oldalt, és nagy polemizálások voltak, hogy az Amilo egy úgymond vadhajtás, silány tömegtermék-e.
Namármost lelkiekben teljesen felkészültem, elzártam az összes fegyvert, kést, tollat ceruzát, amivel kárt tehetnék magamban, de áruljátok már el légyszi, hogy a december elején vett FS Amilo A7620 Athlon XP 2600 Mobile, ATI9000 5USB, FireWire, LPT1, Modem, LAN, 40G win DVD combo XP-vel, Vírusirtóval, Adobe Photoshoppal, MS Works, MS Wordel vírusirtóval, meleg kézfogással sarcostól 385-ért újonnan nagyon rossz bót volt?
Merthogy kacérkodtam a Metro-s Amiloval, de nem nagyon bíztam a szervízhátterében, úgyhogy győzött belső vívódásomban az olcsó húsnak híg a leve mondás.
A gép amúgy tökéletesen megfelel (kicsit kevés ideig bírja az akksija, apropó! Meg lehet valahogy oldani, hogy a Nyír-BP 3 órás vonatutat végig bírja? A *vegyélmégháromaksit*-nál valamivel költségkímélőbb megoldás érdekelne. :)) a harmadik karaokebulit csinálom a haveroknak, mennek rajta TA programok (ezt ne kérdezzétek mi, mennek és kész. :)) elég gépigényesek), és tökéletes az összhang az asztali gépem és közte egy DLink WLAN-on keresztül. Ja! Már egyszer játszottam is. :)
[/quote]

Hi!

Nekem ugyanilyenem van hajszálra. Nagyon jó kis notebook, az akksi időt fel lehet tornászni a következő módszerekkel:

1. Először is vedd le a színmélységet 16 bitre 32-ről.

2. Le kell tölteni a Radeonator nevű ATI Radeon kártya tuningoló progit. Ezzel jól lehet tuningolni a jó kis 9000-est a notebookon, de ne erre használd, hanem underclockolásra, szed le minimumra a sebességét, nagyon sokat számít.

3. Tedd fel a [url="http://"http://www.diefer.de/speedswitchxp/index.html"]SpeedswitchXP[/url] nevű progit. Ezzel felülbírálhatod a Windows XP -nak a dinamikus proci órajel állítását is többek között, itt állítsd be, hogy csak 1400 Mhz-en menjen a proci, ne engedje feljebb.

Ezzel a néhány trükkel igen meg lehet hosszabbítani a müködési időt.

#172 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 11:55

Ja és még mielőtt elfelejtem, ez minden Mobility Radeon tulajnak fontos lehet, mindegy milyen notebookja van:

[url="http://"http://www.davidhanefelt.dk/rage3d/MM4.exe"]RadeonMod[/url]

Ezzel a progival fel lehet telepíteni az összes hivatalos [url="http://"http://www.ati.com"]www.ati.com[/url] -os drivert Mobility Radeon -okra is, így nem kell megvárni, hogy a kedves notebookod gyártója kiadja az újabb drivert.

[url="http://"http://www.rage3d.com/board/showthread.php?threadid=33717450&perpage=30&pagenumber=1"]Bővebb Info[/url]

#173 Felhasználó inaktív   trapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 14:04

idézet:
Ezt írta Neutric:
[/quote]

És vedd le a moncsi fényerejét a minimumra!
Meg probáld megtalálni az optimális winyókikapcsolási időt...

[ 2004. január 31.: trapi szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. január 31.: trapi szerkesztette a hozzászólást ]
Asztali: Intel 2,6HT,1GbRam,280Gb HD,Nvidia GF4 Ti4200
7/24 Server: Amd Athlon 1900+, 1Gb RAM, 380Gb HD,
Notebook: Fujitsu Siemens Lifebook T3010
Mobilcucc: Sony-Ericsson Z600, Hp Ipaq 3970

#174 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 19:36

idézet:
Ezt írta consono:

Írhatnál egy általános véleményt a gépről, mert a kollégám is egy ilyenbe akar beruházni. Pl. winyósebesség, meg úgy álltalában milyen érzés dolgozni vele, milyen a minősége, az összerakottság, ilyenek...
[/quote]

Volt már több notebookom (1993 óta használok folyamatosan ilyen gépeket). Az eddigi tapasztalataim alapján a Toshiba Satellite Pro vitte a pálmát. Akik versenyeztek még:Gericom(Uniwill), Sharp,Fujitsu,Panasonic,Crito... .

Ez a széria egy kifutó modell ez látszik abból is , hogy csak USB1.1 és abból is csak egy darab van illetve nincs 1394-es port.
Viszont ami nekem fontos volt , hogy van rajta serial(COM) port és floppy egység is. A floppy egyébként a DVD/cdrw-vel cserélhető . Ez tetsztett mivel súlycsökkentő hatása van. Szükség esetén egyébként a paralell porthoz adtak kábelt (jó pont-ezért DELL) ,így lehetőség van mindkettő használatára is. Ha kiveszed mindkét dirveot akkor az üres helyre berakhatsz +1 aksit ! ezáltal megnövelve állítólag 6 óra fölé (még nem próbáltam) az üzemidőt.
A ház formatervezett és masszív. Tetszett , hogy ha felnyitom a kijelzőt nem akar az alja is velejönni ( mint a legtöbb notinál).
Mivel én szemeztem az enote subnotebookal is , tetszik , hogy kisebb mint a mai trend. Igaz csak 14,1" a TFT , de az 1400x1050 -es és megdöbbentően jó minőségű és pixelhibamentes (A tesztgépen és az enyémen sem találtam pixelhibát)
3év gari, ez magáért beszél.
Az USB2.0 hiányzott ezt egy PCMCIA -USB2.0 (2X) pótoltam 4900+FA -ért.
VAn benne mini PCI hely és állítólag WiFi antenna előkészítés de ebbe nem vagyok biztos viszont a PCMCIA WiFi olcsóbban kijön , igaz az kilóg a gépből.
A billenytűzet megfelelően kemény jól érzékelhető a billentés és MAGYAR.
Tapipad és pöcök is van rajta.
A hangja egy kicsit gyenge , abban többet vártam illetve nincs SPDIF.
Nagyon tetszett az aksin , hogy ha kézbeveszd akkor van rajta egy töltöttségmérő mint a Duracell elemeken.
Az ATI RAdeon 7500 számomra jó választás mert a 3dMARK 2001SE alatt elért 3547 pötty 3D-s játékokhoz is elég.
Ami nagyon tetszik ,hogy érezni rajta az EGYSÉGET annak ellenére , hogy látom , a DVD Samsung az aksi japán , a táp kínai , az összeszerelés ír...
Teljesen csendes ha netezem vagy szöveget szerkesztek (ekkor egyébként a mobilp4 2000 csak 1,4Mhz-n megy) , csak akkor kapcsolnak be a ventik ha játszom , vagy komolyabb 3d-s alkalmazást futtattam.

Egyenlőre ennyi , mert még elég friss a "drágaszágom" a többi úgyis csak a folyamatos használat alatt dől majd el.Ha valamiről nem írtam , kérdezzél.

Összegezve ár-érték arány :kiváló , csak ajánlani tudom , de vigyázz mert a legtöbb helyen már elfogyott!

Bubo
TÚRA,JÁTÉK,SPORT: GEOCACHING

#175 Felhasználó inaktív   citromtraktor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 21:50

Udv,

Valaki kerdezte, hogy milyen LCD van a Presariokban. Az en Presario 1505US-emben Samsung van. Legalabbis Linux alatt az X logjaban ezt lattam. Ha minden igaz BIOS-bol szedi.
Eddig egyszer volt gond a notesszel: filmnezes (divx) kozben megzakkant a CD. Onnantol kezdve SEMMILYEN CD-t (audio/-R/-RW) sem olvasott. :( DVD-t viszont gond nelkul lejatszott. :] Firmware nem volt felulirva (Linux alatt nincs ra szukseg).
Latott valaki mar ilyet?

Citromtraktor
Linux is like a wigwam. No gates, no windows, just an apache inside.

#176 Felhasználó inaktív   Soockit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 01:20

idézet:
Ezt írta zsozso:

Húha, elküldenéd még egyszer?
[/quote]

Haaat most nem tudom, mert itthon vagyok videken a PC-m meg fenn van Bp-en! Ezert kellene a notebook :)
Igy most is kenytelen vagyok a PDA-rol potyogni be a hozzaszolast!

Vegul is az e-mailben azt irtam, mint ebben a forumban is kerdeztem:

1. Centrino oder (vagy) Pentium 4?

2. A feksorolt gepek kozzul (ASUS) ajanlod e valamelyiket, mi a velemenyed rollui, ne kimelj!

3. A fenti gepek olyan 400+AFA korul vannak, ennyiert esetleg tudsz ajanlani valami jobb vetelt? Termeszetesen szamla es magyar billentyuzet kell!

Elore is koszonom a valaszod!

Udv.: Soockit
:::Soockit:::

"Nem az a gazdag ember akinek sok van, hanem az az igazán gazdag ember aki sokat ad!"

#177 Felhasználó inaktív   trapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 11:49

idézet:
Ezt írta Bubo doktor:

VAn benne mini PCI hely és állítólag WiFi antenna előkészítés de ebbe nem vagyok biztos viszont a PCMCIA WiFi olcsóbban kijön , igaz az kilóg a gépből.
Bubo
[/quote]

Hi jó tanács. Nézd meg a HRP-nél az X-jack antennás pcmcia wlan kártyákat. Valamivel drágábbak de nem lógnak ki!!!
Nagyon király a software is nekem [url="http://"http://www.3com.com/products/en_US/detail.jsp?tab=features&pathtype=purchase&sku=3CRPAG175"]ez[/url] van.
Asztali: Intel 2,6HT,1GbRam,280Gb HD,Nvidia GF4 Ti4200
7/24 Server: Amd Athlon 1900+, 1Gb RAM, 380Gb HD,
Notebook: Fujitsu Siemens Lifebook T3010
Mobilcucc: Sony-Ericsson Z600, Hp Ipaq 3970

#178 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 13:30

Zsozso: kuldtem PM-et, mert a BPPiac-ban meglepo ara van az N601-nek :D Vajh az az ervenyes-e ?

#179 Felhasználó inaktív   tsolid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 18:05

Hali,
Irt nekem valaki Pm-et, válaszoltam is, de utána törlődött az üzenet, és már nem tudom ki volt.
Any idea?
Tsolid

#180 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 12:59

idézet:
Ezt írta trapi:

Hi jó tanács. Nézd meg a HRP-nél az X-jack antennás pcmcia wlan kártyákat. Valamivel drágábbak de nem lógnak ki!!!
Nagyon király a software is nekem [url="http://"http://www.3com.com/products/en_US/detail.jsp?tab=features&pathtype=purchase&sku=3CRPAG175"]ez[/url] van.
[/quote]

köszike biztos megnézem.

Próbált már valaki bluetoothon keresztül netezni ?

Nálam hálózat van a lakásban és az egyik gépem (MSI alaplap) tudja a bluetoothot. kézenfekvő lenne egy 100m-es bluetooth donglet vennem a notihoz és ezen keresztül bonyolítani az adatforgalmat , de nem tudom hogy működne -e ?
TÚRA,JÁTÉK,SPORT: GEOCACHING

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.