Milyen notebookot vegyek? - második rész
Elküldve: 2005. 01. 19. 17:42
Elküldve: 2005. 01. 19. 17:59
Toshiba Tecra 8100, P- III 650 CPU, 256 MB RAM, 14. 1c kijelző 1024x768- 24bit, 20 GB HDD, CD ROM, 56 Kbps faxmodem, beépített hangszórók. Portok: infra, 2x PCMCIA, külső monitor, COM1, Printer, USB, külső billentyű/egér, hang ki, mikrofon be, TV- out. Újszerű állapotban, jó akkumulátorral adaptertöltővel, 1hónap garanciával! 100pénz
Elküldve: 2005. 01. 19. 18:15
Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 17:46
...
Szerintem ez így nem szabályos.
Teljesen mindegy, kitől vásárolta, ha számlát ad róla, akkor annak megfelelően kell kiállítani a számlát, hogy áfamentes, vagy nem. Illetve lehet kivétel, ha 0%-os áfás cuccról állít ki számlát (pl. ingatlanbérbeadás egyes fajtái, nyelvoktatás, stb.). A számtech cuccok (pl. notebook) 25% áfás.
Erről 0%-os áfás számlát akkor állíthat ki, ha nem áfatag (adószámból kiderül).
Még az elképzelhető, hogy csak bizományban árulnak dolgokat, de akkor nem számla, hanem adásvételi, vagy nem ők állítják ki a számlát, hanem az eladó, aki cég.
Na mindegy, szerintem nagy itt a kavar(od)ás.
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2005. 01. 19. 18:48
Idézet: Csirke - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 18:15
Na mindegy, szerintem nagy itt a kavar(od)ás.
Nagy
Az lesz a vége h magánembertől veszek
Elküldve: 2005. 01. 20. 01:24
Idézet: erozsolt - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 17:42
Hello!
Nekem nincs ilyen notim, egy Toshiba Portégé 2000-et nyúzok, amely igaz, ugyanaz a kategória (12,1" ultraportable). Tudni kell az X20 és T20 sorozatokról, hogy régi konstrukciók nagyon. Az X20 sorozat már lassan 5 éves lesz. Mobile Pentium III vagy Celeron kerül beléjük, tudtommal legfeljebb 320 MB ramot kezelnek.
Egy ilyet láttam 100 nettó körül: Intel Pentium-3 600 MHz processor, 40GB Disk Drive, 192MB 100MHz SDRAM Memor. Az akksi egy ilyen régi gépnél szerintem jó, ha 2 órát kibír, eredetileg legfeljebb 3,8-ra tervezték. Van többféle kiszerelés, erősebb procival, vagy Celeronnal.
Mire lehet használni egy ilyen régi gépet? Tekintve, hogy szempont a fogyasztás, tehát nem szerencsés, hogy folyamatosan full loadon menjen, korlátozottan. Elég rammal megpakolva netezésre, irodai munkára elég, bár egy képekkel, flashsel teli weboldal már megfingatja, ahogyan egy nagyobb pdf vagy prezentációs file. De használható. Ezeket a gépeket kényelmes, sűrű mozgással járó munkára tervezték, alapvetően business class, tehát robusztus alkotások viszonylag. A méretére azt tudom mondani, hogy alapvető tévedésben leledzenek az emberek a kijelző méretével kapcsolatban: 12,1" kiváló méret az előbb említett feladatokra, pont megfelelő abból a távolságból, ahonnan kényelmes gépelni. A billentyűzet sem túl pici, lehet gyorsgépelni, akár tíz ujjal is,de én úgy nem tudok, viszont nem lasabb, mint egy asztali taszton, sőt, engem már annak a nagy bamba gombjai zavarnak inkább. Az általam használt Portégé két-három éves modell, már 130 nanos proci van benne, az is ULV, így nagyon alacsony a fogyasztása, kisebb a hőtermelés. Most 350 MHz-en, alacsony loadon és negyed fényerővel kevesebb mint 9 Wattot eszik az egész gép, és 47 fokos a proci venti nélkül. Ahogy én használom a gépet, úgy jellemzően 4-4,5 fél órát bírok akkuról, de az akksik már több mint 12 százalék kapaccsökkenést mutatnak az öregedés miatt, tehát már több mint fél órám elveszik.
Az, hogy neked megfelel-e egy ultraportable, csak te tudod eldönteni. Ha kibírod fejforgatós méretű kijelző megnyugtató tudata, nagy teljesítmény és mindenféle lemezes meghajtó és beépített hangszóró nélkül, viszont értékeled a kis méretet és tömeget, akkor megfontolandó. Nekem bevált ez a méret, nem hogy nem hiányzik a nagyobb noti, hanem sosem kéne ennél nagyobb. sőt, következőre még kisebben is gondolkodom, 10,4". Azért nekem pótolhatatlanul praktikus, hogy tudok a gépet a combjaimra rakva kényelmesen gépelni, mint most, ahogy írok. Ez jól jön vonaton, kocsiban, low-level albérletben, mint itt, gyalogos cipekedésnél.
Ja igen, T23. Teljesen más kategória, mainstream méret. Hogy neked melyik felel meg jobban, te tudod eldönteni. Nagyobb kijelző, erősebb proci, optikai meghajtó, esetleg több connectivity bizbasz, mint LPT port.
Szerkesztette: special 2005. 01. 20. 01:31 -kor
Elküldve: 2005. 01. 20. 09:42
Idézet: zsozso - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 12:16
Többször is tisztáztuk, hogy nincs ranglista.
...
Ha ennyi pénzt nem szánsz a dologra, akkor tulajdonképp felesleges nagy márkában gondolkodnod, azt vedd meg amelyik tetszik.
Magyarul Brutto 300 alatt mind1, hogy ibm/clevo/toshiba/fusi/asus/acer?
Mert ha igen, akkor meg mindig a clevo a legjobb a 2 ev garijaval...
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel
Elküldve: 2005. 01. 20. 09:49
Idézet: zsozso - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 12:16
Többször is tisztáztuk, hogy nincs ranglista.
Ha ennyi pénzt nem szánsz a dologra, akkor tulajdonképp felesleges nagy márkában gondolkodnod, azt vedd meg amelyik tetszik.
Magyarul Brutto 300 alatt mind1, hogy ibm/clevo/toshiba/fusi/asus/acer?
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel
Elküldve: 2005. 01. 20. 11:34
Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 16:59
Toshiba Tecra 8100, P- III 650 CPU, 256 MB RAM, 14. 1c kijelző 1024x768- 24bit, 20 GB HDD, CD ROM, 56 Kbps faxmodem, beépített hangszórók. Portok: infra, 2x PCMCIA, külső monitor, COM1, Printer, USB, külső billentyű/egér, hang ki, mikrofon be, TV- out. Újszerű állapotban, jó akkumulátorral adaptertöltővel, 1hónap garanciával! 100pénz
Udv!
Van egy ien gepem csak p3 500 as procival....kb 4-5 eve vettem azota kisebb megszakitasokkal szinte folyamatosan megy. Sose hittem volna hogy egy noti ennyit kibir:)Meg az aksija is birja egy darabig.
Az ararol nemtok mit mondani de a gepet maximalisan ajanlom. Mai napig egyik kedvenceim koze tartozik!! Pedig van par gepunk meg mellette.
Elküldve: 2005. 01. 20. 14:50
A kérdések:
a laptopokban a cd(rw+dvd) kézileg nyitható/csukható csak? (megnyomtam a kiadó gombot, de csak kb. 1 cm-re jött ki, először azt hittem, hogy beakadt v.miben...)
Hogyan célszerű működtetni, ha van a közelben áram? feltöltöm maxra, kihúzom a hálózatról, aztán használom, amíg van benne energia, majd újra rádugom, és így tovább, vagy, ha maxon van, akkor nem tölt többet rá?
Elküldve: 2005. 01. 21. 07:20
Idézet: Quain - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 13:50
A kérdések:
a laptopokban a cd(rw+dvd) kézileg nyitható/csukható csak? (megnyomtam a kiadó gombot, de csak kb. 1 cm-re jött ki, először azt hittem, hogy beakadt v.miben...)
Hogyan célszerű működtetni, ha van a közelben áram? feltöltöm maxra, kihúzom a hálózatról, aztán használom, amíg van benne energia, majd újra rádugom, és így tovább, vagy, ha maxon van, akkor nem tölt többet rá?
Hello
Igen az olyan!
Itt az energia minden csepje kincs, a súlyról amit egy nyitómotor nyomna ne is beszéljünk!
rand
ps:Mondjuk egy olyan behúzós izé, nem megy a neve. Az jól jönne, talán GigyByte G501 vagy 601-ben van/volt?
Elküldve: 2005. 01. 21. 10:02
Elküldve: 2005. 01. 21. 11:16
Szeretnek notit venni es kerdeznem ,hogy szerintetek mit vegyek,mit ajanlatok es hogy honnan lenne erdemes beszerezni.
A fo szempontok,hogy az ar a brutto 250ezret ne haladja meg.Az aksi lehetoleg sokaig birja...
Koszi a helpet!
udv,sutyee
Elküldve: 2005. 01. 21. 11:43
Idézet: sutyeee - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 11:16
A fo szempontok,hogy az ar a brutto 250ezret ne haladja meg.Az aksi lehetoleg sokaig birja...
aksi sokaig birja: 14" esetleg 15" es pentium-m / vagy valami centrinos kutyu.
asztaliprocis celeronos kutyafulek felejtosek
vasarlasi helyben eddig notebook.hu meg az usanotebook.hu tunt itt jo valasztasnak...
a notebook.hu -n van az a mindenfele menupont, ahol lehet centrinora meg arfekvesre szurni az jo kiindulasi pont.
Elküldve: 2005. 01. 21. 12:09
És akkura (egy új, utángyártott 40Wh akkuval) melyik bírja tovább? Az X20 vagy a T23? Az X20 speedsteppes? És a 12 vs 14 sokat számít az időben?
Köszi
Elküldve: 2005. 01. 21. 12:57
Ajánlom figyelmetekbe:http://notebookforum...ead.php?t=43922
És találtam még egy pár képet.
Szerkesztette: realunit 2005. 01. 21. 13:02 -kor
Elküldve: 2005. 01. 21. 14:24
délelőtt felhívott ismerős, hogy lányának akar szülinapra notebookot. kicsi legyen, márkás. (pénz nem számít) mp3 lejátszásra, dvd nézésre, cdírásra, netezésre.
már valaki ajánlott neki gericomot, mondom azt inkább ne, és szerintem ibm T41.
megbeszéltük, mennék megvenni.
erre felhív, hogy inkább gericom, mer az jobb, mer 3 ghz, és gyorsabb.
nem győzködtem. vegye meg, ő baja...
Elküldve: 2005. 01. 21. 14:56
a Native instruments Final Scratch 2 progija kell hogy mennjen vele.....
kivancsi vagyok Te mit ajanlasz...mivel meg a program iroi sem tudtak meghatarozni hogy milyen chipsetes firewire kell hozza, mivel nemely viassal nem megy inkabb texas instrumentsel...ha van yoo 5 leted varom de nem kell az embert egybol lefikazni ha kerhetem.....
egyeb info a progirol http://www.native-instruments.com/traktor_....php?forumid=96
Elküldve: 2005. 01. 21. 15:20
van egy hirdetés az Aproneten, aminek utánanéztem és rájöttem, hogy már mintha beszéltetek volna róla itt a fórumon néhány napja. azért még egy kicsit felhozom a témát, hátha azóta kiderült egy és más.
barátnőmnek majd szeretnék notebook számítógépet venni, mert tudná használni a munkájában és néha én is hasznát venném (image tank helyett a fényképezésnél, hurcolászásra). nagyon nézegettük az IBM Thinkpad R50e erősebb változatát, ami Pentium-M procival megy. igaz, hogy a teljesítményre nincs szüksége barátnőmnek, mert főleg szövegszerkesztene rajta, de a szeme rossz és előnyös lenne a nagyobb kijelző.
de aztán gondolkodtam rajta, hogy az R sorozatot egy kalap alá vettétek az összes többivel és úgy gondoltam, hogy ha hosszabb időre szeretnék venni valamit, akkor talán valami igazán masszívat kellene venni, ami jó sokáig szolgál majd.
meséltetek a T sorozatról és a csodálatos kialakításáról és nagyon megtetszett. de az ára miatt kiesett. most viszont megnéztem a L*ptopinfo oldalát és találtam viszonylag olcsón T40 és T41 masinákat. összevetettem a hivatalos oldalon található infókkal és léteznek ilyen felszereltségű gépek, a T40 "TC14QHL" típusú, a T41 pedig "TC142HL"-es.
annyi a különbség, hogy a T41-ben nincs WiFi és Bluetooth (ez talán megbocsájtható a mi esetünkben) és van hozzá WinXP Pro Hun. valamint a proci 1600-as Pentium-M, nem 1500-as. a T40-es tud vezeték nélkül kommunikálni (valószínűleg nem használnám), 100 MHz-el lassabb (nem gond), viszont német rendszer van hozzá.
a különféle segédprogramokról nem tudott nyilatkozni a jóember, de azt megtudtam, hogy a visszaállító partíció megvan a gépeken, tehát ha onnan feltelepíti a saját segédprogramjait (Batteri Maximiser és hasonlók), akkor az működik. az akkumulátorra azt írják, hogy kiváló állapotban van. kicsit utánakérdeztem és megtudtam, hogy leginkább dokkolón használták őket és 15x volt feltöltve az akksi. ez jó jelnek számít. a gépekre 3 nap garit adnak, utána már csak az IBM világgarancia él 3 évig (illetve ami maradt belőle, tekintve, hogy 3 hónapos kábé a gép). az akksira 1 évet adnak (minusz a gép kora).
ez így akár jó is lehet, de szerepel egy olyan kitétel, hogy "áfamentes számla". mivel barátnőm cége venné meg (Bt), ezért akkor ez nem biztos, hogy jó. azt mondta a jóember, hogy így költségként el lehet számolni, de nem lehet az áfát visszaigényelni. tehát elvileg az adóalapot nem csökkenti, ha jól értem.
szerintetek ez hogy van? a jóember azt mondta, hogy magánembertől vették ők és ezért ez a megoldás az áfával. mi van, hogy ilyen veszel cég számára? akkor mit csinál a könyvelő?
ti inkább elkerülnétek a dolgot? nekem nagyon tetszik a T41, ezen akár néhány kedvenc szimulátorom is futni (Commanche vs Hokum, DID F22 ADF, Jane's USAF, Jane's F/A-18, Jane's i688 és társai) tudna, nem is beszélve a képszerkesztésről (az R50e 256 megája ahhoz soványka). szóval tetszik, de kicsit bizonytalan vagyok ezzel a számlával kapcsolatban.
köszi előre is a hozzászólásokat!
üdv!
.
.
Elküldve: 2005. 01. 21. 15:22
Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 8:49
Azért ezt így én nem jelenteném ki!
Minden márkában vannak szériák (gyakorlatilag milyen dobozban van, milyen alap paraméterekkel)
és inkább ez határozza meg, hogy milyen minőség.
Pl. ASUS-ban az A4-es széria egyértelműen belépő szint, elég nagy és nehéz, viszont van 220-ért is.
Ugyanakkor 300eFt alatt lehet kapni A3N vagy M67R gépeket is (persze szerényebb paraméterekkel)
amik azért már korrekt készülékek. És 2 év garancia ezekre is van.
Igaz "konfigurátor" nincs.
HBali

Súgó
A téma zárva.