HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 08:54

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 9:13

Hard resetkor elveszik minden.

Éppen ezért találták ki azt az okosságot, hogy a flash romba is lehet menteni. Az megmarad hard reset után is. ;)

Mert ugye az elfoglalt üzletemberek általában a sivatagban mászkálnak, hetekig nem látnak hálózati áramot, így a PDA-juk lemerül, meg az asztali géppel sem szinkronizálnak sohanapján. :)

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 23. 08:56 -kor

#322 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 09:45

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 17:21

Szerintem Fresi csak a kiállított darabokat akarta megnyomkodni-meglesni, vásárolni máshol szeretne. ;) A MM általában tényleg elég drága PDA-k tekintetében.

Így van.  :cool:
Miskolcon MM-n kívül nem tudom hol raknak még ki PDA-t.

#323 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 09:45

Milyen ingyenes progival lehet egy hálózati meghajtót mappelni pdaban?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#324 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 10:33

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 9:54

Éppen ezért találták ki azt az okosságot, hogy a flash romba is lehet menteni. Az megmarad hard reset után is. ;)

Hard reseteltél már WM5-ös gépet? Van egy csöpp helyzeti előnyöm: nekem ilyen gépem van, és hard reseteltem többször is. Hidd el nekem, elszáll minden. Amiről te beszélsz, az a soft resetre, lefagyásokra vonatkozik.

#325 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 11:02

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 11:33

Hard reseteltél már WM5-ös gépet? Van egy csöpp helyzeti előnyöm: nekem ilyen gépem van, és hard reseteltem többször is. Hidd el nekem, elszáll minden. Amiről te beszélsz, az a soft resetre, lefagyásokra vonatkozik.

Soft resetnél még a régi gépeken is megmarad minden. Én is úgy emlékszek, mintha azzal lenne "reklámozva" a wm5, hogy nem törli az adatokat hard resetkor sem. (bár ilyet már az én LOOX600-am is tud, van egy LOOXstore nevű mappa, aminek a tartalma hard-resetkor sem törlődíik ki. Cserébe viszont csak 4,66 MB-os. Nem ilyet tud a wm5-ös gép is?)

#326 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 11:04

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 9:49

Én is ilyet akarok venni, rossz tapasztalataim vannak a tapadókorongossal, csavarozósat meg nem akarok.
2 kérdésem lenne: a szellőzővel nem billeg, rögzíti azt is, milyen határok között állítható a rögzítés mérete?

Nem nagyon állítgattam még, csak tegnap este raktam fel. A szellőzőbe a két felső fül akad bele, hátulról kihajtható egy "fül/láb", azzal lehet a döntést állítani. Oldalirányban annyit enged mozgatni, hogy a két beakadó fül elég hosszú és van rajtuk egy-egy csúszka, így megoldható az, hogy pl. a bal fül eléggé kilóg, a jobb pedig eléggé bent van, így ha bal oldalt van, akkor pont a vezető felé néz a PDA.

#327 Felhasználó inaktív   Accsi1972 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 11:21

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 8:49

Én is ilyet akarok venni, rossz tapasztalataim vannak a tapadókorongossal, csavarozósat meg nem akarok.
2 kérdésem lenne: a szellőzővel nem billeg, rögzíti azt is, milyen határok között állítható a rögzítés mérete?

Sziasztok!
Nekem tapadókorongos tartóm van(ezzel kaptam) a Loox720-hoz, és eddig semmi bajom nem volt vele, pedig "gyötrődik".Még soha nem esett le.Inkább csak "műanyag"hangja van:)
Néhány árat hallva-olvasva égnek állt a hajam.Én 140-ért vettem tokkal-vonóval.Szóval Asus gps(bluetooth),tartó,töltő,full-bölcső stb.+térképek.
A töltő is átalakítható,tehát az autós töltővel lehet a gps-t tölteni.
Egyébként valaki írta már itt, hogy nem a gps a gyenge láncszem.Nagyságrendekkel tovább bírja, mint a gép.

#328 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 11:26

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:02

Soft resetnél még a régi gépeken is megmarad minden. Én is úgy emlékszek, mintha azzal lenne "reklámozva" a wm5, hogy nem törli az adatokat hard resetkor sem.

Bocsánat, pontatlanul fogalmaztam. A WM5 lényege az úgynevezett persistent storage, ami azt jelenti, hogy ha tápkimaradás van, nem fog hard resetelni a masina. Ilyen könnyen előfordulhat régebbi gépeken: meghal az akksi, véletlenül újraindul, és a RAM-ból elszállnak az adatok. Mivel a RAM helyett a masina flash memóriát használ, ezt ki lehet küszöbölni. Nem tudom érthetőbben leírni. :) A lényeg, hogy hard resetnél minden törlődik, ugyanakkor a váratlan újraindulások miatt nem veszítesz adatot.

Gugli első találata a persistent storage-re, teljesen használható: http://blogs.msdn.com/windowsmobile/archiv.../14/438991.aspx

Szerkesztette: Satriani 2006. 05. 23. 11:35 -kor

#329 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 11:51

Aha, akkor félreértettem. Szóval a WM5 átértelmezi a hard reset fogalmát :) (a gép alapállapotba áll vissza, az oprendszer RAM-ba kicsomagolt része és a RAM-ban tárolt adatok törlődnek, a rendszerleíró adatbázis nullázódik.)

Az én gépemen is van IPAQ File Store, azonban ez a flash romtól független, különálló nem felejtő memóriablokk. (A mostani h2210-emen cirka négy mega, a régi h5450-esemen 16 mega volt.)

#330 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:19

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:51

Szóval a WM5 átértelmezi a hard reset fogalmát :) (a gép alapállapotba áll vissza, az oprendszer RAM-ba kicsomagolt része és a RAM-ban tárolt adatok törlődnek, a rendszerleíró adatbázis nullázódik.)

A hard reset szerintem eddig is ezt jelentette.

#331 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:31

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:04

Nem nagyon állítgattam még, csak tegnap este raktam fel. A szellőzőbe a két felső fül akad bele, hátulról kihajtható egy "fül/láb", azzal lehet a döntést állítani. Oldalirányban annyit enged mozgatni, hogy a két beakadó fül elég hosszú és van rajtuk egy-egy csúszka, így megoldható az, hogy pl. a bal fül eléggé kilóg, a jobb pedig eléggé bent van, így ha bal oldalt van, akkor pont a vezető felé néz a PDA.

Kösz, így jó lesz.

Accsi1972: elég nehéz készülék volt ráakasztva nekem, iPAQ 3630+ dupla PCMCIA aksis tok + benne Crux GPS. Menet közben rossz úton nagyon remeg szinte nem is láttam, valamint nagy bukkanóba volt hogy leoldott. Munkatársamnak hasonló körülmények között leszakadt a tapadókorong, egy másikon pedig télen hidegben állásában szétrobbant a rögzítőfül. Ők is áttértek a fixesre azóta.

#332 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:31

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:04

A rázkódásra hogy reagál? Nekem elég sportos a futómű és az ablakracuppantósba rugózik rendesen.
Ja egyébként nem tudom ez a "fémgőzölt üveges franciaautók"-ból nem lát ki a GPS mennyire állja meg a helyét, mert az én autómnál franciább nincs, és semmi problémát nem tapasztaltam.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#333 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:33

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:31

Ja egyébként nem tudom ez a "fémgőzölt üveges franciaautók"-ból nem lát ki a GPS mennyire állja meg a helyét, mert az én autómnál franciább nincs, és semmi problémát nem tapasztaltam.

Neked van 205 GTI-d, ugye? Az - ilyen szempontból is szerencsére :) - elég régi darab, de egy Scénic-ben már tapasztaltam olyat, hogy nem látott ki az ablakon a GPS, csak segédantennával lehetett használni.

#334 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:59

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:33

Neked van 205 GTI-d, ugye? Az - ilyen szempontból is szerencsére :) - elég régi darab, de egy Scénic-ben már tapasztaltam olyat, hogy nem látott ki az ablakon a GPS, csak segédantennával lehetett használni.

Aha, de az üveg biztos kezelve van valamivel gyárilag, mert eléggé barna...
No mindegy, szerencsére nekem ezzel nincs gondom.
Ma megvolt viszont az első fagyás. Nem vagyok még hozzászokva, hogy ez nem rendes PC.
A tesztekben egyébként erről külön volt szó,hogy a WM5.0 nem szereti, ha feleslegesen bökdösik...
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#335 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 13:03

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:19

A hard reset szerintem eddig is ezt jelentette.

Igen, tudom. De azt mondod, hogy a WM5-ös gép nem hardresetel, ha lemerül az akku. Hardresetel az, csak éppen megmaradnak a doksik, hiszen a flash romba menti őket. Azt meg a többéves gépek is tudják, hogy a kritikus akkutöltöttség elérése után kikapcsolják a gépet, és nem engedik bekapcsolni :)
Volt erről pár külföldi fórumon anyázás, hogy egyrészt lassabb a gép, mint akár egy WM2003-as, másrészt a folyamatosan újrairkált flash rom hamarabb tönkremegy (és ugye ez nem jó, mert az az egész gépet gallyra vágja), mint a RAM tároló, amit a WM5-ös készülékek kizárólag programmemóriának használnak. Arról nem is beszélve, hogy memóriakártyák is léteznek a világon, ha valaki nem biztos abban, hogy töltőhöz jut a gépe a "kritikus" 9%-os akkutöltöttség elérése előtt, az használjon kártyát, ~15%-os akkutöltöttségnél meg csináljon backupot. :)

#336 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:10

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 14:03

Hardresetel az, csak éppen megmaradnak a doksik, hiszen a flash romba menti őket.

...lassabb a gép, mint akár egy WM2003-as, másrészt a folyamatosan újrairkált flash rom hamarabb tönkremegy...
~15%-os akkutöltöttségnél meg csináljon backupot. :)

Nincs hard reset akksi lemerülés esetén, értsd meg. Hard reset esetén az op. rendszer visszaáll gyári állapotába, kalap-kabát. Tehát ha szándékosan hard resertet hajtasz végre egy WM5-ös gépen, akkor nem marad meg egy dokumentumod sem, egy programod sem. Viszont ha egy WM5-ös gépnek lemerül az akksija, vagy mondjuk rázkódástól kimarad az áramellátás egy másodpercig, akkor megmaradnak a dokumentumaid, programjaid. Hogy lehetséges mindez? Úgy, hogy ilyen esetekben nincs hard reset. Hard resertkor ugyanis minden elszállna.

Az, hogy lassabb a gép, benchmarkokkal (amiket ugye a gyakorlati életben épeszű ember nem futtatgat, hacsak nem a munkája része) ki lehet mutatni, a használatban nincs észrevehető különbség. Édesanyám Loox 720-asa érzésre egyáltalán nem gyorsabb, mint az Axim X51v-m. A gyakorlatban én hátrányát nem sokat, viszont két hatalmas előnyét tapasztaltam a WM5-nek. Egyrészt fél év alatt nem volt olyan jellegű adatvesztésem, ami WM2003-as gépeknél előfordulhat. Másrészt egyszer sem kaptam olyan hibaüzenetet azzal kapcsolatban, hogy kevés a memória. Ugye korábbi op.rendszereknél jellemző, hogy a memóriaallokálást csúszkával be kell állítani; ilyen WM5 alatt nincs. Különben a WM5 modern, jól néz ki, gyors, szerintem teljesen rendben van.

Ha már WM5, írok a hátrányairól is: MS BT stack (nincs PAN), mikor tavaly vettem a gépet, kissé bugos volt (két frissítés alatt gyakorlatilag mindent kijavítottak). Mikor kijött az A04-es ROM a gépemhez, feltettem, letiltottam a hibajelentést, beállítottam, hogy az AS ne keressen szinkronizálás végett szervert, és azóta megy a gép. Ennek több hónapja. Egy nagy hátránya van még az én gépemnek (ami nem WM5-specifikus): ha op.rendszert frissítesz, a korábbi verzióból elmentett, gyári programmal készített backupokat nem tudod visszamásolni. Két megoldás van: 1. az adatokat lemented AS segítségével, a progikat újratelepíted; 2. alternatív backup programot (pl. Sprite, és van még egy cseh cucc, aminek nem jut eszembe a neve) használsz.

A flash memóriák élettartama szerintem meghaladja a masina várható élettartamát, így az erre alapozott, WM5 rendszerrel szembeni aggályok nem tudom, mennyire reálisak.

Ja, és 15%-os töltöttségnél kevéssé valószínű, hogy egy full backup lefutna...

#337 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:30

Üdv mindenkinek!

Tungsten T5-ről mi a vélemény?  :think:

Szerk.: És a Palm OS-ről?  :think:   :respect:

Szerk2.: >> EZ jó vétel lenne? <<

Szerkesztette: Henci Papa 2006. 05. 23. 14:54 -kor

Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#338 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:43

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 15:10

Hard reset esetén az op. rendszer visszaáll gyári állapotába, kalap-kabát.

Így igaz, hiszen törlődik az oprendszer RAM-ba kicsomagolt része. Éppúgy, mint akksilemerülés esetén. :) Vagy hova bontja ki a dinamikus fájljait a WM5? :think: (Nem arról beszélek, amikor már nem lehet bekapcsolni, hanem amikor annyira lemerül, hogy nem tudja árammal ellátni a RAM-ot, vagy ha kiveszed az akkut, és a backup battery is lemerül. A pár másodperces kimaradozásoktól jól véd a backup battery, a régi 5450-esemen percekig is bírta kiszedett akkuval a gép, a mostani 2210-esemben még nem próbáltam, de mások elmondása alapján úgy fél percet kihúz ez is. (nem lítiumakksi van benne, csak egy kondenzátor.)

Idézet

a használatban nincs észrevehető különbség.

Olyanok állítják, hogy van, akik WM2003(SE)-s gépet frissítettek WM5-re. Annak, hogy két különböző gépet hasonlítasz össze sebesség terén, nem sok értelme van.

Idézet

Egyrészt fél év alatt nem volt olyan jellegű adatvesztésem, ami WM2003-as gépeknél előfordulhat.
Én se, memóriakártyára mentek, a contact list meg mindig szinkronizálásra kerül, ahogy a bölcsőbe kerül a készülék. :)

Idézet

Másrészt egyszer sem kaptam olyan hibaüzenetet azzal kapcsolatban, hogy kevés a memória.

Én se, a storage ram körülbelül tíz megabájtra van lehúzva, plusz amit az oprendszer használ. Memóriaszaggató alkalmazásokat, játékokat meg nem futtatok.

Idézet

és van még egy cseh cucc, aminek nem jut eszembe a neve

SPB Backupot használok, nem tudom ,hogy cseh-e. Mendenesetre feltelepítettem minden nekem kellő progit, csináltam egy backupot, ezzel a feladatát el is végezte, jöhet a hard reset.

Idézet

Ja, és 15%-os töltöttségnél kevéssé valószínű, hogy egy full backup lefutna...

A rendszerleíró adatbázist meg a nem memóriakártyán dekkoló cuccaimat 15%-nál még szépen lementette a file storeba :) Utána már elkezdené lehúzgálni a hardvereket, de ilyenkor általában már a buszon ülök hazafelé, tehát nem sokat merül az akksi.

#339 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:57

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 15:43

Olyanok állítják, hogy van, akik WM2003(SE)-s gépet frissítettek WM5-re. Annak, hogy két különböző gépet hasonlítasz össze sebesség terén, nem sok értelme van.

Persze, mert a tavaly ősszel elsőként kiadott frissítések - ahogy írtam is - még kellőképp bugosak és lassúak voltak. Ha most hasonlítanák össze a rendszereket, miután a gyártók feltehetően kijavították a hibákat (én a Dellről tudok, ők gatyába rázták az X50v-t), egészen más lenne a helyzet. Két PDA-t pontosan annyira van értelme összehasonlítani, mint két PC-t: ha hasonló a hardver, akkor hasonló sebességet vársz el tőlük.

Én se, memóriakártyára mentek, a contact list meg mindig szinkronizálásra kerül, ahogy a bölcsőbe kerül a készülék. :)

No, ez aztán az op.rendszeren múlik. :)

Én se, a storage ram körülbelül tíz megabájtra van lehúzva, plusz amit az oprendszer használ. Memóriaszaggató alkalmazásokat, játékokat meg nem futtatok.

Tehát te kompromisszumot kötsz. Viszont ha akár egy iGO-t kellene rendszeresen futtatnod egy VGA kijelzős gépen, "alapos" tervezési beállítással, esetleg szereznél pár játékot, amivel a buszon jól elszórakoznál, hamar rájönnél, mi a magyarok istene...

Tegnap ki akartam próbálni az iGO-t Édesanyám gépén (LOOX 720). Kilőttem mindent a memóriából, telepítettem a programot, és kíváncsi voltam, mennyire gyors a tervezés Gyöngyöstől Milánóig. (Az enyémen pár másodperc az egész.) 3x kellett a memória-csúszkán állítani: először 20%-nál, másodszor kb. 80%-nál, harmadszor 98,9%-nál :D kaptam a "nincs memória" hibaüzenetet. Ha ez autópályán történik, biztos, hogy kivágom a gépet az ablakon...

SPB Backupot használok, nem tudom ,hogy cseh-e.

Azt hiszem, az lesz az, de az tudtommal nemzetközi cég. Biztos rosszul emlékeztem.

#340 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 17:04

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 15:30

Tungsten T5-ről mi a vélemény?  :think:

Szerk.: És a Palm OS-ről?  :think: :respect:

Szerk2.: >> EZ jó vétel lenne? <<

A 2110-es az egyik legjobb "alap" gép ha jól emlékszem, már volt is konkrétan róla szó. :confused: Fogalmam sincs, mennyibe kerülhet újonnan, az árat ahhoz kéne igazítani.

Tungstent és egyáltalán, a palmokat nem ösmerem. Ha nem jár erre palm szaki, olvasgass errefelé: http://www.pdamania....m1.php3?szuro=3

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.