HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1111 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 17:22

a géped kb. annyit érhet kb. a piacon, mint a c400. az a biciklis esés szerintem a szerencsén is múlt, mert bár masszívak az ibm-ek, azért nem ennyire. egy ekkora esés még egy panasonic toughbooknak is sok lenne, ha telibekapná az ütést.

a latitude jó minőség, fődudu talán mond majd valamit a masszivitásáról.

#1112 Felhasználó inaktív   herlitz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:42

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 11:11

Mi vele a gond?
Kevés a proci, vagy a ram?

Már el is kelt...
Szerencsére hamar.
MSI s270 Megabook, AMD Turion 64 1,6ghz, 1024  ram, 80 gb hdd, bt, wlan

#1113 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 20:02

C400 elkelt.

#1114 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 20:04

Latitude nagyon jó. Talán IBM-hez tudnám hasonlítani. Nem fémvázas, de nagyon masszív a C400.

#1115 Felhasználó inaktív   sanda_banda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 13:14

Szerintetek mennyiért lehet eladni egy IBM X31-et?

12 coll kijelző
Banias 1.4GHz
512Mb memória
40Gb winchester, gyári recovery partícióval
Bluetooth-wifi
Firewire
2xUSB 2.0
Jó akku.

#1116 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 13:22

hogy mennyiért lehet eladni, az jó kérdés:), én olyan 180-200k-ra tenném max.

#1117 Felhasználó inaktív   sanda_banda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 13:26

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 12:22

hogy mennyiért lehet eladni, az jó kérdés:), én olyan 180-200k-ra tenném max.

Köszi.

#1118 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 18:43

Azoknak a táblásoknak, akik még nem próbálták/használják az xThink dolgait, itt egy remek hír a GottaBeMobile.com oladláról:

"If you visit www.xThink.com, you’ll notice that xThink doesn’t have a publicly accessible trial download of MathJournal. However, through a special arrangement with GottaBeMobile.com, xThink is offering our readers a special 45 day evaluation trial of MathJournal 1.1.
MathJournal includes the functionality of Calculator (see our InkShow), plus it features plotting, symbolic math, integrals, derivations, ability to define constants and functions, output to MathML, and more.

Download instructions:
1. Go to  www.xthink.com/downloads/MathJournal11.msi and download the trial.
2. Save the file to your harddrive. Run the install. When promoted for a keycode, press cancel. You’ll have 45 days to evaluate MathJournal.
3. Visit xThink’s support site if you have any questions.

Watch xThink’s own videos on MathJournal"

Természetesen az "egyszerű" xThink Calculator is, mint régen, továbbra is letölthető próbálgatásra.  :)

#1119 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:26

Sziasztok,

nem tudja valaki, hogy Compaq Evo N400c-hez hol lehet magyar billenytyűzetet venni?
A matricás dolog nem túl elegáns...

#1120 Felhasználó inaktív   valkai_elod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:57

C400-as témához: nekem egy és fél éve van, nem problémázik wlan kártyával. Először egy Senao-Engenius deluxe b/g (kék színű) Access Point-ból kitermelt minipci kártyával használtam, aztán vettem bele egy Atheros-t (hp tablet-ból kitermelt).

Nagyon szeretem, elsősorban a súlya miatt. A képernyőre vigyázzatok, nálam billeg egy picit (meg van kopva a vas). Az akkum 3.6-os, eleinte sokat ment, most kb egy órát viszi, kellene bele egy új. Melegszik rendesen az alja, főleg, hogy a ventillátor csak nagyobb hőmérsékleten indul. 512MB-ot érdemes tenni bele, Linux alatt pl. amarok és eclipse nem fut jól egyszerre kevés RAM miatt. Kellemesen gyors a gép (866-os, 512kb cache-el, a sebesseget 666-ra tudja visszavenni, én erre állítom alapból - így kevésbé melegszik és igy is elég gyors filmre is). Linux alatt tökéletesen megy minden (modemet nem próbáltam).

Csak ajánlani tudom, a következő is ultrahordozható lesz, ha ez megadja magát.

#1121 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:05

Idézet: valkai_elod - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:57

C400-as témához: nekem egy és fél éve van, nem problémázik wlan kártyával. Először egy Senao-Engenius deluxe b/g (kék színű) Access Point-ból kitermelt minipci kártyával használtam, aztán vettem bele egy Atheros-t (hp tablet-ból kitermelt).

Nagyon szeretem, elsősorban a súlya miatt. A képernyőre vigyázzatok, nálam billeg egy picit (meg van kopva a vas). Az akkum 3.6-os, eleinte sokat ment, most kb egy órát viszi, kellene bele egy új. Melegszik rendesen az alja, főleg, hogy a ventillátor csak nagyobb hőmérsékleten indul. 512MB-ot érdemes tenni bele, Linux alatt pl. amarok és eclipse nem fut jól egyszerre kevés RAM miatt. Kellemesen gyors a gép (866-os, 512kb cache-el, a sebesseget 666-ra tudja visszavenni, én erre állítom alapból - így kevésbé melegszik és igy is elég gyors filmre is). Linux alatt tökéletesen megy minden (modemet nem próbáltam).

Csak ajánlani tudom, a következő is ultrahordozható lesz, ha ez megadja magát.

Kérdés, hogy hol lehet (nem heroinárban) 512MB-os modult venni bele (ha jól tudom PC-133-as SODIMM memória való hozzá). És ebben akkor nincs olyan védelem beépítve, hogy csak bizonyos minipci wlan kártyák mennek bennne...
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1122 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 08:58

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:05

Kérdés, hogy hol lehet (nem heroinárban) 512MB-os modult venni bele (ha jól tudom PC-133-as SODIMM memória való hozzá). És ebben akkor nincs olyan védelem beépítve, hogy csak bizonyos minipci wlan kártyák mennek bennne...

MAx 512MBot támogat a chipset, tehát elég egy 256osat keresni :)
Egyébként van olyan progi amivel állítani tudom a proci sebességét a speedstepen "keresztül" ?

#1123 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:20

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 8:58

Egyébként van olyan progi amivel állítani tudom a proci sebességét a speedstepen "keresztül" ?

Van :)
BIOS a neve.

Beállítod amit akarsz, aztán azon megy.....

#1124 Felhasználó inaktív   valkai_elod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 20:19

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 9:58

1GB-ot tud max. Két PC133-as sodimm slot van, egyik a billentyűzet alatt, nem olyan nehéz hozzáférni. Picit többet kell bontani mint a wlan kártyához. A másik pedig az alján, két csavar választ el csak tőle. Sodimm SDRAM-ot pedig másodkézből a legkézenfekvőbb beszerezni.

WLAN nekem ment, tehát nem hiszem, hogy problémázna másnál. BIOS-ban azt irja, hogy talált minipci-t de nem ismeri fel. Ennyi. Szépen elindul vele, s WinXP is, Linux is látja a kártyát.

CPU sebességet lehet kézzel is kapcsolgatni (erőltetni). Linux alatt cpufreqd-vel %-okban, WinXP alatt pedig SpeedswitchXP-bel.

Célszerű a suspend-to-disk partíciót meghagyni a lemez elején, nekem nincs meg, s nem vettem még a fáradtságot, hogy visszarakjam, pedig nagyon szép volna pár másodperc alatt bootolni.

#1125 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 21:09

Idézet: valkai_elod - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 19:19

1GB-ot tud max. Két PC133-as sodimm slot van, egyik a billentyűzet alatt, nem olyan nehéz hozzáférni. Picit többet kell bontani mint a wlan kártyához. A másik pedig az alján, két csavar választ el csak tőle. Sodimm SDRAM-ot pedig másodkézből a legkézenfekvőbb beszerezni.

WLAN nekem ment, tehát nem hiszem, hogy problémázna másnál. BIOS-ban azt irja, hogy talált minipci-t de nem ismeri fel. Ennyi. Szépen elindul vele, s WinXP is, Linux is látja a kártyát.

CPU sebességet lehet kézzel is kapcsolgatni (erőltetni). Linux alatt cpufreqd-vel %-okban, WinXP alatt pedig SpeedswitchXP-bel.

Célszerű a suspend-to-disk partíciót meghagyni a lemez elején, nekem nincs meg, s nem vettem még a fáradtságot, hogy visszarakjam, pedig nagyon szép volna pár másodperc alatt bootolni.

Valóban 1gigát kezel, rosszul emlékeztem :omg:  (eleve azt hittem, hogy a chipset csak 512őt kezek)

SpeedswitchXP nekem is fent van, de nem akar működni :think:  Majd megnézem akkor megint.

#1126 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:40

No, megvan a C400-as. :) Most nyúzom, jónak tűnik. Tényleg nagyon halk, viszont van egy érdekes finom kattanó hang, ami néha a vinyó felöli oldalról jön. Lehet, hogy a prociventi is itt van, és ez a hang a ki-be kapcsolgatás hangja, de akkor is feltűnt. :)

Kérdés: hol lehet subnoti táskát kapni? Ha már subnoti, akkor szeretnék kisebb táskát, mint azok a böhöm nagyok 15-ösökhöz.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1127 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:42

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 12:40

No, megvan a C400-as. :) Most nyúzom, jónak tűnik. Tényleg nagyon halk, viszont van egy érdekes finom kattanó hang, ami néha a vinyó felöli oldalról jön. Lehet, hogy a prociventi is itt van, és ez a hang a ki-be kapcsolgatás hangja, de akkor is feltűnt. :)

Kérdés: hol lehet subnoti táskát kapni? Ha már subnoti, akkor szeretnék kisebb táskát, mint azok a böhöm nagyok 15-ösökhöz.

én nem találtam megfelelőt, ezét kisebb válltáskában hordom, füzetek, csokik között. vagy hátizsák. a notebooktáskát azért sem javaslom, hacsak nem valami slim védő, mert felhívja a figyelmet: notebook van nálam!

#1128 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:51

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 12:42

én nem találtam megfelelőt, ezét kisebb válltáskában hordom, füzetek, csokik között. vagy hátizsák. a notebooktáskát azért sem javaslom, hacsak nem valami slim védő, mert felhívja a figyelmet: notebook van nálam!

Jogos. Akkor marad a hátizsák, abban bőven elfér, és még nem is vészes a súlya.

#1129 Felhasználó inaktív   valkai_elod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 20:48

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 13:40

Keress még táskát. Van. Nekem egy olyan van, amiben pont elfér a c4oo-as. De nagyon jól jönne egy notebook hátizsák is, sokkal kényelmesebb lenne.

Kattogó hang nem biztos, hogy jó. Ventillátor nem kattog egyáltalán. Nem akkuról futtatod véletlenül? Akkor standby-ba megy a hdd elég gyorsan. Vagy talán a lemez kalibrálódik (hőmérséklet kompenzálás v vmi ilyesmi). Adj neki egy smart tesztet, nézd meg az értékeket. Nekem ibm lemezem van, nem kattan, csak olvasáskor ha nagyon elhúzza a fejet és standby-kor.

Wlan-t bele minél előbb :) olyan kártya kell bele aminek a fenti jobb sarokban van mindkét antennacsatlakozója. Eggyel is jól megy, de minek lomosodjon egy szabad csatlakozó ha nem muszáj.

Használd sikeresen, s minél tovább!

#1130 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 23:33

Idézet: valkai_elod - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 20:48

Keress még táskát. Van. Nekem egy olyan van, amiben pont elfér a c4oo-as. De nagyon jól jönne egy notebook hátizsák is, sokkal kényelmesebb lenne.

Kattogó hang nem biztos, hogy jó. Ventillátor nem kattog egyáltalán. Nem akkuról futtatod véletlenül? Akkor standby-ba megy a hdd elég gyorsan. Vagy talán a lemez kalibrálódik (hőmérséklet kompenzálás v vmi ilyesmi). Adj neki egy smart tesztet, nézd meg az értékeket. Nekem ibm lemezem van, nem kattan, csak olvasáskor ha nagyon elhúzza a fejet és standby-kor.

Wlan-t bele minél előbb :) olyan kártya kell bele aminek a fenti jobb sarokban van mindkét antennacsatlakozója. Eggyel is jól megy, de minek lomosodjon egy szabad csatlakozó ha nem muszáj.

Használd sikeresen, s minél tovább!

Vinyót majd megnézem, mert most már én is arra gyanakszom, csak az a furcsa, hogy ilyen kattanáskor semmi mellékesemény nincs, azaz nem merevedik le a windows vagy bármi hasonló, megy tovább rendesen és a gép is. Ebbe amúgy Hitachi van.

Wlan lesz bele. :) Viszont most itthon vettem észre (jól megnéztem a gépet a boltban, mondhatom :)), hogy a PCMCIA takaróműanyag nincs meg. Ebayen 60$-ért találtam is hozzá. :D

Hol lehet belepakolni a memóriát? És főleg: használható bármilyen, típus szerint megfelelő memória? Azaz nem lehetnek kompatibilitási gondok, hogy pl. a benne lévő mondjuk Samsung, de én nem olyan típust találok?

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.