HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1131 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 23:43

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 22:33

Vinyót majd megnézem, mert most már én is arra gyanakszom, csak az a furcsa, hogy ilyen kattanáskor semmi mellékesemény nincs, azaz nem merevedik le a windows vagy bármi hasonló, megy tovább rendesen és a gép is. Ebbe amúgy Hitachi van.

Wlan lesz bele. :) Viszont most itthon vettem észre (jól megnéztem a gépet a boltban, mondhatom :)), hogy a PCMCIA takaróműanyag nincs meg. Ebayen 60$-ért találtam is hozzá. :D

Hol lehet belepakolni a memóriát? És főleg: használható bármilyen, típus szerint megfelelő memória? Azaz nem lehetnek kompatibilitási gondok, hogy pl. a benne lévő mondjuk Samsung, de én nem olyan típust találok?

Manualok a c400hoz :)

#1132 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 15:15

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 23:43

Köszi. :)

Hm, most vmi más gondom is van, de lehet, hogy én vagyok a béna. Vmi miatt nem akar standby módból vissztérni. XP SP2 van a gépen, driverek a dell honlapjáról, cd-rom vagy USB-s cucc nincs csatlakoztatva, programok nem futnak a háttérben. Akár az XP Standby gombját használom, akár a tető lecsukást vagy a gyorsbillentyűt, mindig elalszik, de nem ébred fel sehogysem.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1133 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 15:54

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 16:15

Vmi miatt nem akar standby módból vissztérni....

dettó...  enyém se. :(

#1134 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 16:08

Idézet: ZXer - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 15:54

dettó...  enyém se. :(

Az az érdekes, hogy előtte egy XP SP1 magyar oprendszer volt rajta (így adták), és azzal mintha működött volna, legalábbis úgy emlékszem. De újratelepítettem rá egy angol SP2-es XP-t. Meg aztán machináltam a BIOS-ban is, úgyhogy lehet, hogy én csesztem el vmit. :) Próbálkozom még...
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1135 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 16:14

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 16:08

Az az érdekes, hogy előtte egy XP SP1 magyar oprendszer volt rajta (így adták), és azzal mintha működött volna, legalábbis úgy emlékszem. De újratelepítettem rá egy angol SP2-es XP-t. Meg aztán machináltam a BIOS-ban is, úgyhogy lehet, hogy én csesztem el vmit. :) Próbálkozom még...

Mert bénák vagytok!

Van valami suspend-to disk driver, azt fel kell tenni.
Anélkül nincs standby.

Nekem tuti hogy ment, mert kb 1 hétig standby volt, aztán 3%-nál járt az akku mikor felébresztettem.

Szerkesztette: FőDudu 2006. 03. 04. 16:16 -kor

#1136 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 16:38

Mammut 2 saturnban van sony x505. Álom marad továbbra is.

#1137 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 17:06

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 16:14

Mert bénák vagytok!

Van valami suspend-to disk driver, azt fel kell tenni.
Anélkül nincs standby.

Nekem tuti hogy ment, mert kb 1 hétig standby volt, aztán 3%-nál járt az akku mikor felébresztettem.

A Windows saját suspendje (standby) sem működik enélkül? Mert mintha azt vettem volna ki a leírásból, hogy suspend után a BIOS hozza vissza a lemezről a memóriatartalmat (tehát van POST is).
De majd megnézem. Csak éppen ehhez bootdisk kéne, az viszont csak CD-ről oldható meg, mert nincs floppy drive-om.

#1138 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:11

suspend =/= hibarnate! ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1139 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:30

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 18:11

suspend =/= hibarnate! ;)

Tudom. Hol írtam olyat, ami arra utalna, nem tudom? :D

Azt írtam, hogy mintha ez a C400 féle suspend partíciós dolog speckó dolog volna, és hogy visszatérés előtt van POST képernyő. A readme szerint legalábbis. Szóval ez amolyan hibrid hibernate-suspend cuccosnak néz ki. De mivel nem működik egyik sem, csak találgatok. :)

#1140 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:48

Hm, most megjavult. :) Felraktam egy új videókártya drivert, ez úgy tűnik, használt, pedig az előzőt is a dell honlapjáról szedtem le.

#1141 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 22:39

Elkiabáltam, megint nem megy. Pedig nem változtattam semmit az ég világon. Vajon miért lehet ez? :think:

#1142 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 22:45

Most megy! Megőrülök. :D Egyszer megy, egyszer nem. Ha nem megy, akkor az van, hogy elsötétül a képernyő, de a bekapcsolást jelző led nem, azaz teljesen nem tudja szerintem kikapcsolni vmelyik hardvert. De melyiket? Gyanakszom a vinyóra, mert valószínűleg a halk kattanások is abból jönnek... Majd ha lesz pénzem, veszek egyet. Gondolom a gyorsabb rpm-es vinyók több áramot is zabálnak, igaz? Melyik megbízható márka a notebook vinyók közül?

#1143 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 11:54

Vettem a C400ba egy minipci Wlan kártyát, és az lenne a kérdésem, hogy melyik antennát hova kell dugjam? vagy mind1? Most úgy dugtam rá, hogy a fekete ment a mainbe, a fehér az auxba.

#1144 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 12:00

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 22:45

Most megy! Megőrülök. :D Egyszer megy, egyszer nem. Ha nem megy, akkor az van, hogy elsötétül a képernyő, de a bekapcsolást jelző led nem, azaz teljesen nem tudja szerintem kikapcsolni vmelyik hardvert. De melyiket? Gyanakszom a vinyóra, mert valószínűleg a halk kattanások is abból jönnek... Majd ha lesz pénzem, veszek egyet. Gondolom a gyorsabb rpm-es vinyók több áramot is zabálnak, igaz? Melyik megbízható márka a notebook vinyók közül?

A vinyódnak semmi baja!  Az enyém is csinálta, de Smart szerint tökéletes volt.
Rendesen el van távolítva az optikai meghajtó? Ha csak kihúzol egy ilyet, akkor még keresi.

Külső egér?

#1145 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 13:10

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 12:00

A vinyódnak semmi baja!  Az enyém is csinálta, de Smart szerint tökéletes volt.
Rendesen el van távolítva az optikai meghajtó? Ha csak kihúzol egy ilyet, akkor még keresi.

Külső egér?

Neked is kattogott? Akkor ez típushiba lehet. De ha megy, akkor végülis mindegy.

Nem volt optikai meghajtó, se külső egér csatlakoztatva, anélkül is volt, hogy nem kapcsolt ki.

#1146 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 13:10

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 11:54

Vettem a C400ba egy minipci Wlan kártyát, és az lenne a kérdésem, hogy melyik antennát hova kell dugjam? vagy mind1? Most úgy dugtam rá, hogy a fekete ment a mainbe, a fehér az auxba.

Ez jó kérdés, mert én is hamarosan veszek egyet. :)

#1147 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 16:41

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 12:54

IBM:
szürke - Main
fekete - Aux

Dell:
fehér - Main
fekete - Aux

Dell 9300 Wlan a képen.

Csatolt fájl:

IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#1148 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 17:11

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 23:45

Szerintem mindegyik noti winyó megbízható!
Szinte semmi -pontosabban minimális- a fogyasztásbeli különbség a különbözö fordulatszámú winyók között. Legalább 5400-asat vegyél! A 7200-as necces -picit többet fogyaszt-picit hangosabb, de gyorsabb is. A WD és a Samsung csendesebb mint a Toshiba és a Fujitsu!

#1149 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 19:37

Idézet: Feco - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 15:41

IBM:
szürke - Main
fekete - Aux

Dell:
fehér - Main
fekete - Aux

Dell 9300 Wlan a képen.

Köszönöm szépen!  :respect:

Akkor ezek szerint pont fordítva dugtam rá :(
Lehet ennek valami káros hatása? Csak mert most is megy..

#1150 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 19:52

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 20:37

Köszönöm szépen!  :respect:

Akkor ezek szerint pont fordítva dugtam rá :(
Lehet ennek valami káros hatása? Csak mert most is megy..

Off IBM-nél (T4x) az egyik antenna (felnyitott kijelző keretben) a jobb szélen van, függőlegesen, a másik a keret felső részén vízszintesen.  Gondolom, a függőleges ill. a vízszintes polarizácó számít az AP-nál és a nitinál is.
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »