Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 0:06
hány alaplap/videokártya/bizbasz márkát láttál az általam felsoroltak között? semmiféle fogyasztói márkaereje nincs az említett márkákhoz képest, az ismertsége a nullához konvergál. ha úgy gondolod, csak egy globális márkafelméréssel tudnálak meggyőzni az ellenkezőjéről, akkor se folytasd. az MSI 2 éve lépett be a sajátmárkás notebook biznisszbe, részesedése elhanyagolható, hibahatár alatti, a tajvaniak között nem is említi a legtöbb riport, mert lényegtelen szereplő.
milyen újságok? ugye csak nem pécés újságok? esetleg bazár? ha neked a sulinet mond valamit a piacról, akkor oszd meg velünk. a sulinet egy kretén, torz, átpolitizált rendszer, cserébe társadalmilag igazságtalan.
tehát egész nap otthon áll a gép 15 fokban és 50 százalékos páratartalomban, napfénytől elzárva. biztosan sose fog leesni, nem kerül nyomás alá táskában, nem lesz poros, nem nyitogatod ötvenezerszer a fedelét, mozgatod bekapcsolva, és teszed rá az asztalra határozottan. és úgy általában ezek a tesztek nem is mondanak semmit a toughbookok megbízhatóságáról sem.
Vagy mondjuk vehetsz egy használt vagy renew gépet.
Megtörtént. Fogtam ilyet az ölembe. Leírtam. Biztos vannak tulajdonosok, de azért addig nem állnék fél lábon, mire betoppan egy ide.
Kétkedve figyelem, kit érdekelne, hogy megcáfol vagy sem. Minőség?
Special!
Nem értem mi bosszantott fel ennyire? Attól, hogy te nem hiszed, hogy idetéved valaki egy fehér MSI-vel, és bárki megcáfol az említett kérdésemben nem hiszem, hogy ilyen arogánsan, pökhendien kellene válaszolnod! Nem vagyok a kisöcséd! Ennyit a személyeskedésről!
-Az MSI korábban un. "szerződéses eredeti notebookgyártó saját márka nélkül" volt. Ez számomra azt jelenti, hogy a majd 20 éves vállalatnak van tapasztalata a notebook gyártásban is. A PC-s alaplap és videokártya gyártásban jelenleg is nagy részt vesz ki. Ez hazugság? Vagy mi? Keressek rá?
-A Semptronos MSI notebook
teljesítményéről beszéltem. Ami azért valjad be még sincs fényévekre az Intel hasonló órajelű mobilprocesszoraihoz. Lehet, hogy elfogult vagyok az AMD termékei iránt, de csak azért mert hasonló teljesítményt jóval alacsonyabb áron adnak. Miért baj ez? Nagyon úgy néz ki, hogy a Samptron proci alacsony ára miatt olcsó ennyire ez a változat. A Turionos máris 60-80ezer Ft-vel drágább közelítve az általad valószínűleg elvárt 400-500ezres árhoz.
Azt is könnyedén elintézted, hogy említettem a sulinetet. Emiatt a gép akkor valójában nem 255000 Ft-be, hanem 195000-be kerül! Nem értem azt sem miért igazságtalan a sulinet ebben az esetben? Miért a drágább notebookokat kellene támogatnia? Hogy a félmilliós laptop 440ezerbe kerüljön? Igenis jelenleg csak az MSI árul ilyen áron elfogadható subnotebookot Magyarországon! Ne cáfolj, hanem mondj egy márkát, tipust, amit szerinted jobban megérné árulni a sulinet keretében! Majd próbáljuk ki a kettőt és nézzük meg megéri-e az általad ajánlott az árkülönbséget! Nem mellébeszélni kell!!!!
-Mi bajod a PC-s ujságokkal? Miért baj bennük hirdetni? Nem értem? Hol hirdessék a kiskegyedben?
-Nem vitrinben tartom az eszközeimet, de nem is vagyok fakezű, valahogy tudok vigyázni az eszközeimre. És azt sem hinném, hogy mert nem Panasonicnak hívják az S270W-t, egy eséstől darabokra esne, a 30 C-ben elolvadna. Azt is nehezen képzelem, hogy 50000-szer kinyitsz valamilyen notebookot életedben? Már a harmadánál lecseréli egy átlagember. Nem hinném, hogy nem bírna ki átlagos nyomást, ütődést? Miközben semmi bizonyítékod nincs arra, hogy ez a tipus nem masszív, vagy ütésálló simán megelőlegezed ennek az ellentétjét? Milyen logika ez?
-Sajnos, talán sokakkal együtt nagyon meggondolom mire adok ki 100ezreket. És nem látom a hatalmas előnyét annak, hogy pl az általad említett Panasonic terméket 2-szer olyan áron vegyem meg, mint az MSI-notebookját. Habár elismerem nem egy kategóriába tartozik a két gyártó és a két termék sem. És nyilván sokaknak igenis megéri az ilyen különbség is, ami nagyon is megérthető.
-Azért azt sem hinném, hogy valaha is idetéved valaki az említett Panasonic notebookkal (rajtad kívűl)! Nem kívánom, hogy addig legyél meg számítógép nélkül!
-Nem utolsó sorban köszönöm, hogy válaszoltál. A Samptronos MSI, a hozzá való akkuval belátom tényleg nagyon rövid ideig működhet egy feltöltéssel, ami máris megkérdőjelezi a subnotebook lényegét a hordozhatóságot. Kivárok még és körülnézek a renew kínálatban is.
Azért engedelmeddel várnék még egy kicsit hátha valakinek mégis van tapasztalata a vitatott notebookkal kapcsolatban?! Hátha az igazságtalan, politikás sulinet kedvezmény (pfújj 60 ezer ft kedvezmény!) miatt mégis vásároltak már néhányan ilyet.
pyguf