HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 14. 23:00

Ehhez mit szoltok?
Kép
Erdekes egy megoldas sztem, sajna nekem nagyon hianyozna a tapipad, amugy jol nez ki... Belefer ez egyaltalan meg a subnotik kategoriajaba?
Egy osztrak oldalan talaltam amugy, cca fel milla, es azt irtak, hogy ugy 14 ora akkurol... En ezt nem igazan hiszem el, foleg hogy a gyari oldalon 4 cellas van irva ra.
SAMSUNG X1

#682 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 23:15

Szerváltam magamnak egy igazi "sub-sub" notit (bár nem biztos, hogy annak nevezhető :D) Jó lesz majd, ha megyek Angliába, nem kell vinnem magammal szinte semmit:

Kép

Vettem hozzá egy Wifi kareszt, felraktam rá egy Terminal Server klienst, és máris a saját gépem előtt ülök, mindent tudok futtatni (kivéve videólejátszást, de ahhoz meg van Windows CE progi), amit otthon, mivel gyakorlatilag ott is futnak a progik. :) És gyors is.

Wifivel együtt 30-ból megúsztam. Olcsó megoldás, és tényleg ultrahordozható.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#683 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 14. 23:18

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 23:00

Ehhez mit szoltok?
Kép
Erdekes egy megoldas sztem, sajna nekem nagyon hianyozna a tapipad, amugy jol nez ki... Belefer ez egyaltalan meg a subnotik kategoriajaba?
Egy osztrak oldalan talaltam amugy, cca fel milla, es azt irtak, hogy ugy 14 ora akkurol... En ezt nem igazan hiszem el, foleg hogy a gyari oldalon 4 cellas van irva ra.
SAMSUNG X1

Inkább thin&light kategória, de mindenkit forró baráti csókokkal üdvözlünk a klubbunkban, aki 2 kiló és 15" alatt vesz gépet. ;)

A tömege feljogosítja az ultrahordozható címkére, a formátuma kicsit nagyobb, de szerintem néhány bumfordibb ultraportable is lehet akkor.

A 14 óra akku még fél kilónyi extra akkuval is soknak tűnik.:) Talán 4 óra, de 4 cellással az is sok.

Ja igen, a tapipad ne érdekeljen. A pointer tökéletes, sőt aki rászokott, a tapipadot tekinti hátránynak. Megszokás kérdése. Helytakarékosabb, és talán ergonómikusabb. Mondom úgy, hogy én tapipadot használok 1 éve.

Szerkesztette: special 2005. 11. 14. 23:22 -kor

#684 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 23:20

Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 23:15

Szerváltam magamnak egy igazi "sub-sub" notit (bár nem biztos, hogy annak nevezhető :D) Jó lesz majd, ha megyek Angliába, nem kell vinnem magammal szinte semmit:

Vettem hozzá egy Wifi kareszt, felraktam rá egy Terminal Server klienst, és máris a saját gépem előtt ülök, mindent tudok futtatni (kivéve videólejátszást, de ahhoz meg van Windows CE progi), amit otthon, mivel gyakorlatilag ott is futnak a progik. :) És gyors is.

Wifivel együtt 30-ból megúsztam. Olcsó megoldás, és tényleg ultrahordozható.

Mit bír a cucc egyébként? A mai szarrá reklámflashelt oldalakat elbírja? Vagy egy ~100kbites vbr ogg/mp3 stremat dekódolni? google earth hogy fut? :D

#685 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 23:32

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 23:20

Mit bír a cucc egyébként? A mai szarrá reklámflashelt oldalakat elbírja? Vagy egy ~100kbites vbr ogg/mp3 stremat dekódolni? google earth hogy fut? :D

A bépített böngésző kb. IE 4-nek felel meg, így az nem nagyon használható. Van egy Pocket PC-s modern böngésző, amit egy hexa editorral működésre lehet bírni, de igazából egyik sem alkalmas gyors gépet igénylő oldalakhoz. Kivéve persze a Terminal Server (XP-ben Remote Desktop) klienssel, mert azzal tényleg minden (szinte) megoldható, így kvázi egy vékony kliensé válik a gép. Wifin keresztül nagyon élvezhető a sebesség.
A gép amúgy sem gyenge, egy ARM proci van benne, 200 mhz-en, 32MB rammal, fut rajta a kvék is szoftveres módban (persze átirat) meg a dúm is. :D Ahhoz képest, hogy majdnem 6 éves készülékről van szó, nagyon használható még ma is. Olcsó, kicsi, mi kell még? :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#686 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 23:38

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 23:18

Inkább thin&light kategória, de mindenkit forró baráti csókokkal üdvözlünk a klubbunkban, aki 2 kiló és 15" alatt vesz gépet. ;)

A tömege feljogosítja az ultrahordozható címkére, a formátuma kicsit nagyobb, de szerintem néhány bumfordibb ultraportable is lehet akkor.

A 14 óra akku még fél kilónyi extra akkuval is soknak tűnik.:) Talán 4 óra, de 4 cellással az is sok.

Ja igen, a tapipad ne érdekeljen. A pointer tökéletes, sőt aki rászokott, a tapipadot tekinti hátránynak. Megszokás kérdése. Helytakarékosabb, és talán ergonómikusabb. Mondom úgy, hogy én tapipadot használok 1 éve.

Megneztem jobban aztan, mert tenyleg irrealis volt az a 14... :)
Kicsit feluletesen olvastam, nomeg nem is tudok nemetul, bar ennyit azert megertek:

Idézet

Standard-Lithium-Ion 38,5 Wh Akku-Laufzeit bis zu 4.6 Stunden und Hochleistungs-Lithium-Ion 77 Wh Akku-Laufzeit 9,5 Stunden
Zusammen über 14 Stunden Akkulaufzeit

Itt meg van rola nehany kep: LINK

Jahh egen. Nekem fontos lenne majdan a tapipad, mert megszoktam es szeretem hasznalni, a trackpoint vhogy nem jott be. A jelenlegi notimon, egy Evo N600c-n (nem sub sajna, de nem is nagy, 14" SXGA+al) van mindketto.

bbence: Jopofa kis kutyunek nez ki.  :up: Aksirol megy vmennyit? Bar lehet hulye kerdes, de van azert benne ugye? :D

Szerkesztette: a t o s z 2005. 11. 14. 23:41 -kor

#687 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 23:52

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 23:38

bbence: Jopofa kis kutyunek nez ki.  :up: Aksirol megy vmennyit? Bar lehet hulye kerdes, de van azert benne ugye? :D

Ami most van benne aksi, az elég lepukkant már, azzal csak 5 órát megy, de ha vennék hozzá újat (lehetne kapni eredetit is, de az utángyártott is jó), akkor 8-10-et is elvinne. Amúgy a gép olyan fél kiló, tehát nem a legkönnyebbek közé tartozik, de a kabátzsebembe azért elfér és nem húzza le túlságosan. :)

#688 Felhasználó inaktív   jjuujj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 11:32

Hi,

lehet hogy hulye kerdes itt de ...
Van egy ajanlatom ugyanannyiert.

Notebook ThinkPad X41 Centrino M758 1.5GHz, 40GB
Procesor: Centrino
Procesor (MHz): 1500 FSB 400
Display: TFT XGA
LCD (inch): 12.1
HDD: 40 GB, 4200 rpm, ATA-100
Video: Intel Graphics Media Accelerator 900
RAM (Mb): 512
Kg: 1.29
Microsoft Windows XP Professional

Notebook ThinkPad T43 Centrino M750 1.8GHz, 40GB
Procesor: Centrino (MHz): 1800 FSB 533
LCD (inch): 14.1
HDD: 40 GB, ATA - 100
RAM (Mb): 512, 533MHz PC2-4200
CD-RW/DVD-ROM Combo
Kg: 2.4

Az a problema, hogy az elso nem tartalmaz optikai meghajtot.
Ha veszek egy dokkot es azt is cipelem akkor ugyanott vagyok.
Nem tudom, hogy mennyivel lassabb az X mint a T.
M758 1.5GHz  Vs M750 1.8GHz
Nekem sokat kellene cipeljem, de otthon filmnezegetesre is jo lenne ha megfelelne (persze kulso monitorral).

Koszi

#689 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 12:09

Idézet: jjuujj - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 11:32

Hi,

Notebook ThinkPad X41 Centrino M758 1.5GHz, 40GB
Procesor: Centrino
Procesor (MHz): 1500 FSB 400
LCD (inch): 12.1
HDD: 40 GB, 4200 rpm, ATA-100
RAM (Mb): 512
Kg: 1.29

Notebook ThinkPad T43 Centrino M750 1.8GHz, 40GB
Procesor: Centrino (MHz): 1800 FSB 533
LCD (inch): 14.1
HDD: 40 GB, ATA - 100
RAM (Mb): 512, 533MHz PC2-4200
CD-RW/DVD-ROM Combo
Kg: 2.4

M758 1.5GHz  Vs   M750 1.8GHz
Nekem sokat kellene cipeljem, de otthon filmnezegetesre is jo lenne ha megfelelne (persze kulso monitorral).

Koszi

Szia!

Én a 12-est venném, ha cipelni is akarod. A külső drive meg maradhat otthon, azt úgysem használod állandóan.

Nekem 1,8kg-os a gépem, de el nem tudom képzelni, hogy mások hogyan bírnak 2-3-4kg-os gépeket cipelni magukkal, meg ahogy figyelgetem a nagyobb méretű/súlyú gépekhez pl a töltő is nagyobbacska. Másrészt pedig nem csak a súlya a fontos, hanem az is, hogy egy számmal kisebb táskába is beleférsz.

#690 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 14:23

Idézet: jjuujj - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 11:32

Hi,

[...]

M758 1.5GHz  Vs   M750 1.8GHz

Koszi

Ez itt egy subnotebookos topik, szóval nem a legokjektívebb a társaság:), de számomra is egyértelműen az x41. Iszonyat kompakt és könnyű gép, utána egy T gép elképzelhetetlen, pláne a többi nagyobb gép, amelyek a T-khez képest is bunkók.

A sebesség, hacsak nincs valami teljesítmény szempontjából komolyabb felhasználási terület, teljesen tök mindegy. A merevlemez lassú lehet egy kicsit, de a szokásos dolgokra, netezni, zene, film, irodai programok bőven megfelelő.

Sok cipeléshez ideális darab.

#691 Felhasználó inaktív   orange 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 20:11

Nekem ez a topic nyitotta fel a szemem, hogy létezik a subnotik világa. Hálás vagyok érte, különösen a topicnyitónak. Életem legjobb számítástechniai beruházása volt a subnotesz. Teljesen megváltoztatta a munkás hétköznapjaimat, de az otthoni hawaikodásomat is.

#692 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 03:54

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 18:54

Mi a véleményetek a Sony X505-ről?

Tegnap megcsodáltam egy sony kereskedésben. Egyszerűen gyönyörű! Mondjuk az ára horror volt a boltban(br. 820e).

Olyan 2 honapja hasznalom es nagyon bejon.
Mar a Tr5 1.2Kgja is neheznek tunik hozza kepest megis nagyon massziv ami nem rossz tekintve hogy Pc kartya vastagsagu.
A passiv hutes nagyon jol sikerult benne 1Ghz full loadot is Throttle nelkul viszi undervoltolva.
A sticktol tartottam picit mert elso probalkozasokra a pad kezelhetobbnek tunt de mar jobban szeretem mert nem kell mindig felemelni es visszatenni az ujjam, igaz nem sokat hasznalom mert ratpoison a GUIm.

Naponta 3-4 orat nyuzom a vonaton illetve otthon DTRkent funkcional.
Multkor 2 sracot lattam 14es notikkal szerencsetlenkedni a metron  egeszet tetezte hogy mobiltelorol neteztek, szerencsere van kenyelmesebb alternativa is.
Nem letezik hogy subnotinal nagyobb notit veszek a jovoben sem.
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#693 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 11:13

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 3:54

Aki egyszer subnotit vesz a kezei koze, tobbet ra se bir nezni masra :)

#694 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 14:25

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 2:54

Olyan 2 honapja hasznalom es nagyon bejon.
Mar a Tr5 1.2Kgja is neheznek tunik hozza kepest megis nagyon massziv ami nem rossz tekintve hogy Pc kartya vastagsagu.
A passiv hutes nagyon jol sikerult benne 1Ghz full loadot is Throttle nelkul viszi undervoltolva.
A sticktol tartottam picit mert elso probalkozasokra a pad kezelhetobbnek tunt de mar jobban szeretem mert nem kell mindig felemelni es visszatenni az ujjam, igaz nem sokat hasznalom mert ratpoison a GUIm.

Naponta 3-4 orat nyuzom a vonaton illetve otthon DTRkent funkcional.
Multkor 2 sracot lattam 14es notikkal szerencsetlenkedni a metron  egeszet tetezte hogy mobiltelorol neteztek, szerencsere van kenyelmesebb alternativa is.

Akkor ha jól sejtem te kint japánban vetted? Ott mennyibe kerül? Ugyanis az itthoni ár szerintem horror!! (amcsiknál asszem 2600dodó)

Aksija mennyit bir? Gondolom nem tettek bele valami nagyot:)
1ébként tanuláshoz/sok olvasáshoz nem túl kicsi a 10,6-os képernyő? Nem fárad el az ember szeme?

Esetleg valaki találkozott már a vaio vgn-tx családdal?
11,1es tft, közel 8órás akksi, optikai drive!!, és egy kiló alatt van!!!**
vgn-tx
Nagyon jól hangzik.

**közben látom, hogy mindenhol máshol 1,25kg irnak:) (azért ez sem rossz)

Szerkesztette: Karesz 2005. 11. 17. 14:31 -kor

#695 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 15:51

Új Panasonic Toughbook-ok (forrás: pH)
Bár annyira nem könnyűek, az üzemidők magukért beszélnek. Azért szívesen megtapogatnám, sőt: töréstesztet ide :Đ

#696 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 02:56

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 15:25

Akkor ha jól sejtem te kint japánban vetted? Ott mennyibe kerül? Ugyanis az itthoni ár szerintem horror!! (amcsiknál asszem 2600dodó)

Aksija mennyit bir? Gondolom nem tettek bele valami nagyot:)
1ébként tanuláshoz/sok olvasáshoz nem túl kicsi a 10,6-os képernyő? Nem fárad el az ember szeme?

Esetleg valaki találkozott már a vaio vgn-tx családdal?
11,1es tft, közel 8órás akksi, optikai drive!!, és egy kiló alatt van!!!**
vgn-tx
Nagyon jól hangzik.

**közben látom, hogy mindenhol máshol 1,25kg irnak:) (azért ez sem rossz)

115000Yenert vettem

3 ora folott bir egy akku teljes fenyeron. Atlagban 3,5 orat hozok ki belole. Kb Ennyi idot vonatozgatok egy melos sulis napon. =_=;;
Nem zavar a 10" kepernyo mert olyan 1.5 eve ekkorat hasznalok.

Lattam a TGXet de nem kapott meg nem konnyebb mint a tobb eves modellek, az LCD lett nagyon vekony.
De legalabb mar a custom build modelleket is lehet venni ami nem rossz ilyen pici gepnel.
180-400 000Y kozott van configtol fuggoen, a 180 meg celeron M. Persze van prebuild azonnal elviheto is.

A Toughbookkal midig is az volt a problemam hogy pici is meg konnyu is de inkabb jateknak tunik mint notebooknak.
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#697 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 16:08

Elegge lamer vagyok szubnoti es tablet ugyben. Magyarazza el nekem lsz valaki, hogy mit nyer az ember egy tablettel PPC-vel szemben. Nekem nagyon bejon a ppc. Jegyzeteles, szamolas, meg film es jatek is, mindehhez nem kell egy kilo feletti masinat cipelni. Persze nyilvan a tarolokapacitas limitalt, de az igazi ultrahordozhatosagot szerintem ppc-vel vagy okostelefonnal lehet megvalositani.

Kernem ne sok szart ramdobalni, tenyleg a kivancsisag vezet! :D
Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

#698 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 18:39

Idézet: biriBUM - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 16:08

Elegge lamer vagyok szubnoti es tablet ugyben. Magyarazza el nekem lsz valaki, hogy mit nyer az ember egy tablettel PPC-vel szemben. Nekem nagyon bejon a ppc. Jegyzeteles, szamolas, meg film es jatek is, mindehhez nem kell egy kilo feletti masinat cipelni. Persze nyilvan a tarolokapacitas limitalt, de az igazi ultrahordozhatosagot szerintem ppc-vel vagy okostelefonnal lehet megvalositani.

Kernem ne sok szart ramdobalni, tenyleg a kivancsisag vezet! :D

Egyszerű: a subnotebook/tablet teljes értékű, viszonylag erőteljes Windows XP/Linux PC, és azért jelentősen nagyobb munkaterület (pl. 1024*768). 

A PPC/PDA-piac pont azért nem megy, mert nem "rendes" PC, igen erős kompromisszumokkal, és csak viszonylag kevés ember fizet azért, hogy bárhol/bármikor e-mailezhessen, írhasson valamit stb. akár állva.

A legtöbbeknek elég az, hogy A-B-be vihesse a gépet (de az legyen rendes pc), vagy útközben, ülve tudja használni, de ez megint egy nagyságrenddel kisebb igény. Egy sub pont arra jó, hogy akárhova elviheted, mert nem foglal el nagyobb helyett, mint az előtted mellmagasságban lévő személyes tér, így ráteheted asztalra órán/konferencián/munkahelyen/tárgyalóteremben, és közben szabadon kommunikálhatsz másokkal is, nem zavar, és ott van egy teljes gép, és Google Earthön megmutathatod másnak, hogy honnan írt egy egyiptomi csaj előző este. :)

Ezt viszi egy szinttel feljebb a tablet azzal, hogy ha csak firkálni akarsz valamit, akkor ráteszed az aszallapra, végképp diszkrétté válva, továbbá baromi kényelmes lehet elővenni ülve/fekve akármilyen helyzetben, hogy olvasgass. Egy 10,4-es convertible tablet gép már elég pici, hidd el, egyedüli hátránya az extra  tömege (legalábbis számomra).

#699 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:05

Egy rossz hír:
Kollégám SONY VAIO T1XP-je kinyiffant.... :

"NA ennyi volt, megpurcant a T1. Előadás előtt (szünetben) összekötöttem a kivetítővel, működött rendesen, aztán elküldtem aludni. Mikor kezdtem volna előadni (a szünet befejeztével), nem bírtam bekapcsolni. Semmi nem segített... Kicsit égő volt! Azért az előadást megtartottam, csak powerpoint bemutató nélkül. Visszavittem az Acomphoz, most küldik ki Németországba, mert az Acomp csak memóriát bővíthet benne, minden más beavatkozás tilos nekik. Most megszívtam, mert a holnapi előadásom is csak azon gépen volt meg. Most dobhatok össze egy új anyagot..."

#700 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:19

Ebben az a vicc, hogy lehet, hogy egy sima érintkező romott el, vagy kontaktos valami.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.