HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:25

Idézet: xedos - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 17:05

Egy rossz hír:
Kollégám SONY VAIO T1XP-je kinyiffant.... :

"NA ennyi volt, megpurcant a T1. Előadás előtt (szünetben) összekötöttem a kivetítővel, működött rendesen, aztán elküldtem aludni. Mikor kezdtem volna előadni (a szünet befejeztével), nem bírtam bekapcsolni. Semmi nem segített... Kicsit égő volt! Azért az előadást megtartottam, csak powerpoint bemutató nélkül. Visszavittem az Acomphoz, most küldik ki Németországba, mert az Acomp csak memóriát bővíthet benne, minden más beavatkozás tilos nekik. Most megszívtam, mert a holnapi előadásom is csak azon gépen volt meg. Most dobhatok össze egy új anyagot..."

Hát ez elég hervasztó lehet.

Én is egy subnotit nyúzok pár napja.
Előzőekben említett ARIMA CP11.

1.3Ghz banias. 768MB ram, 80GB hdd, wlan b/g, 12.1" XGA kijelző, 1.3kg (majd pontosan lemérem), 3USB, firewire, pcmcia, ethernet, modem, vga out, mikrofon bemenet, fejhallgató kimenet, no odd.

Kifejezetten jónak találom. A kis 2200 mAh-s akkujával is kb 3 órát megy.
Elég masszív a háza is, lehet rá rakni még plussz akkut is, így ha azt sikerül beszerezniu, akkor lesz igazán mobil.

Árban össze sem lehet hasonlítani a többivel....

És mindent tud. Na jó, BT nincs benne.

Szerkesztette: FőDudu 2005. 11. 23. 17:27 -kor

#702 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 22:16

Majd írok a fejleményekről... elvileg a 15. napon kap egy kölcsön notit, ha addig nincs kész az övé!

#703 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 24. 21:58

Sziasztok!
Azon gondolkoztam, hogy megér-e + 40e-t, hogy 256 helyett 512 Mb RAM, és hogy 900 Mhz-es (512Kb) Celeron proc. helyett 1.1-es Pentium M (2Mb) legyen a TC1100-amban.
Persze inkább a proci miatt aggódom, gondolom memóriát ma már nem olyan nagy pénzből lehet bele venni. A celeronnak a gyakorlatban milyen hátrányai lennének? Elsősorban szöveges dokumentumok olvasására, szerkesztésére használnám, másodsorban Internet, esetleg heti pár alkalommal játék, zenehallgatás. Tulajdonképpen Pda helyett veszem. Azt semmi féle képp nem szeretném, ha a gép a fülembe zúgna, vagy ha a melegedéstől nem tudnám használni. Tudom hogy ilyen szempontból jobb a pentium, de ilyen alapszintű igénybevétel esetén is kijönne a két proci közt a különbség?

#704 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 24. 23:03

Pont, hogy alacsony terhelésnél jön ki a két proci közti különbség, ugyanis a Pentium M finoman, sok lépcsőben növelgeti, csökkentgeti az órajelet és ennek megfelelteti a feszültséget, a terhelés függvényében. A Celeron fix 900 MHz-en fut akkor is, ha nem csinálsz semmit, és akkumulátorról vagy, míg a Pentium M visszavesz 600-ra, de sokszor a gyárak megoldják, hogy akár lejjebb is veheted. Ráadásul mivel a Pentium M-nek nagyobb az L2 cache-es négyszer, ezért a teljesítmény/fogyasztás mutatója is kedvezőbb, ugyanis a több cache kisebb arányban növeli a fogyasztást, mint a teljesítményt.

600 MHz-en olyan jó 2 wattot ha fogyaszt a proci, ha kicsit megterheled, a Celeron mondjuk 3-4-et. Tudom, 1-2 watt nem tűnik soknak, pedig ha kell az akkuidő, hidd el számít, és zavarni fog, pláne hogy ez akár fél órát vagy többet is jelenthet ilyen hosszú üzemidejű gépnél.

az 512 ram minimum.

zúgni fog, a merevlemez, mint mindig, persze ez igazán csak éjszaka, tök csendben lehet legfeljebb zavaró.

ha megvan a gép, élménybeszámolót ide.

#705 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 23:09

Köszönöm a választ!
A beszámoló a minimum a segítségért cserébe!

#706 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 00:08

Gondolkoztam és, mégis csak visszakérdezek.
Előre szólok, nagyon buta kérdések lesznek!
1. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy elképzelhető az, hogy valamilyen egyszerű művelet esetében a Celeron esetében a hűtés bekapcsol, míg a Pentium esetében nem? Ez is csak akkor érdekes ha ez hanggal is jár, tehát ha ebből nem hallok semmit akkor az nem baj. (Természetesen az üzemidő is szempont, de azt már leírtad, hogy hogy alakul.)
A 3 szempontból a fogyasztást már tudom, a hangra vonatkozik az előző kérdésem, és maradt még a teljesítmény.
2. A magasabb órajel és a nagyobb L2 cache általánosan gyorsabb, pl. egy word dok.-ot is észrevehetően gyorsabban nyit meg, vagy csak magas terhelés esetén, mondjuk játéknál érezhető a különbség? 2/b Szélessávú internetezés esetén lehet különbség a kettő között? Gondolom nem, az oldalak gyors megjelenítése még nem a munkaigényes feladatok közé tartozik, feltételezem én
Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy a hűtés hangjában nincs (jelentős) különbség, ha a gyorsaságban alapfeladatok esetében nincs (jelentős) különbség, akkor azt hiszem számomra nem ér  + 40e Ft-ot a hosszabb üzemidő. Persze akár presztizs szempontjából is jobb lenne a Pentium, de sajnos most nem engedhetem meg magamnak hogy gyakorlati szempontokon túl mást is figyelembe vegyek a választásnál. :(
Egy kis magyarázat, hogy miért iyen alap dolgokat kérdezek. Itthon csak egy nagyon régi asztali gépem van (133 MHz-es proci), a környezetemben sincs senkinek notija, főleg nem M procis, szóval saját tapasztalatokra nem tudok hagyatkozni.
Előre is nagyon köszönöm!

#707 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 00:29

teljesítmény szempontjából nem okozhat gondot a celeron, ez kétségtelen. ugyanakkor a pentium m a magasabb órajel és a cache miatt hasraütésszerűen harmadával-felével nagyobb teljesítmény tud leadni.

hűtés jó kérdés, erről nem tudok nyilatkozni. de ha úgy közelítem meg, a pentium m-nél el tudod érni elvileg szoftveresen, hogy sose kapcsoljon be, még terhelés esetén sem (erről azért meg kell kérdezni az eladót), egyszerűen azzal, hogy mondjuk 600 MHz-ben maximálod az órajelet.

Celeronnál erre nincs ráhatásod. és a mai multimédiás, flashsel teli, beágyazott videós apámfasza oldalak simán bekapcsolják a ventit. az én netezési szokásaimmal (sok firefox ablak, nyitott openoffice, gimp, streaming zene) egy 750-es pentium III simán kifekszik, ezért ha akkun vagyok spórolnom kell az ablakokkal néha (ideiglenes bookmarkolás), meg egyszerűen maximálon az órajelet mondjuk 350 MHz-en, mert különben 2-3 óra alatt vége az akksinak 4 helyett.

a netezés is inkább a memóriát okádja tele. maga az oldal lerenderelése gyorsabb lehet pentiumon, de itt 1-2 másodpercről beszélünk legfeljebb.

a word megnyitása tipikusan ramot igénylő és merevlemez-intezív művelet. ma már egyik processzor sem lehet korlátozó tényező.

megemlíteném még, hogy időtállóbb a pentium, szerintem később könnyebben és jobb áron adhatod el.

nem tudom, mit csinálsz a géppel, de szerintem ne csak arra gondolj, hogy mennyivel kerül többe. ma a szgépek értékét nem az árcédulája, hanem az általa támogatott munka vagy szabadidő értéke mondja meg.

jó döntést!:)

#708 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 00:49

Köszönöm!
"teljesítmény szempontjából nem okozhat gondot a celeron, ez kétségtelen. ugyanakkor a pentium m a magasabb órajel és a cache miatt hasraütésszerűen harmadával-felével nagyobb teljesítmény tud leadni. "  -  Ez azt jelenti hogy pl. egyszerűbb dolgoknál nincs észrevehető különbség? Bár gondolom ezt csak azt tudja megmondani aki egymás mellé tud tenni két egyforma gépet, leszámítva a processzort.
(persze én is a pentium felé hajlok, de nem biztos hogy megengedhetem magamnak, lehet hogy emiatt inkább kicsit később veszem meg)
Tényleg, szerinted érdemes még ttc1100-ast venni? Nem a legújabb modell ezért kicsit tartok tőle, hogy pár hónap múlva kijön valami frissebb, jobb, hasonló áron.

#709 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 01:21

Idézet: dobista - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 0:49

Ez azt jelenti hogy pl. egyszerűbb dolgoknál nincs észrevehető különbség?

azt. :)

Idézet

Tényleg, szerinted érdemes még ttc1100-ast venni? Nem a legújabb modell ezért kicsit tartok tőle, hogy pár hónap múlva kijön valami frissebb, jobb, hasonló áron.

na ez már kicsit komlexebb kérdés:) szerintem a tc1100 a mai felhozatalban egyáltalán nem elavult, sőt. a tabletek piaca sajnos nem produkál egyelőre olyan sok és pörgős modellt, mert kevés fogy belőlük, így a cégek először az eddigi modellekbe ölt pénzt akarják kitermelni.

az a kérdés, mennyiért, mennyi garanciával. én javasolnék renew kutatását. magyarországon elég sok outlet gép van. vagy használtan érvényes gyári garival.

#710 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 01:38

Köszönöm!
Úgy értettem hogy HP Tc1200, vagy valami ilyesmi ha kijönne a közeljövőben az lenne bosszantó.
Más modellben nem nagyon gondolkozom, esetleg st5020, de azok meg túl nagyok, a convertible modellekről nem is beszélve. Mint írtam nekem igazából egy nagyobb Pda-ra van szükségem, teljesítményre kevésbé. Bár ki tudja, lehet hogy normális eszkösszel a kezemben nekem is megnőnének az igényeim.
Lényeg hogy bárhol feltűnésmentesen elő tudjam venné, például megbeszéléseken, de azért munkához is használható méretekkel rendelkezzen. (végzős joghallgató vagyok, és kezdő politikus[csak falusi szinten, semmi komoly],  ebből talán sejthetó hogy milyen jellegű dolgokra használnám elsősorban.)
Egyébként a PDA-ról sem tettem le még teljesen, de az azt hiszem túl sok komromisszummal járna.

#711 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 01:55

nem garantálhatja senki, hogy nem jön egy jobb modell, csak nem látom igazán, miért jönne. :) jövő év elején jön az új pentium m. ha újan veszed a gépet teljes áron, és nem sürgős, akkor talán megéri várni. talán. ez viszont több hónap még, és nem biztos. ezenkívül lehet a késői óra az oka, de nem látom, milyen előnyt nyújtana. a tabletek, meg úgy az ultrahordozható gépek fejlettségét sokkal jobban meghatározzák a felhasznált anyagok, vagy a kijelző, az akumulátor energiasűrűsége stb. ezek meg lassabban fejlődnek jóval a chipeknél.

én egy 2002-es Toshiba Portégé 2000-et nyúzok, és hát semmi breakthrough nem történt. vannak már kompaktabb gépek. vannak  hosszabb akkuidejűek. de semmi egetrengető. új akksikkal ez is elmegy 5+ órát, 1,5 kiló, ULV Pentium III 750, 512 ram, wifi. két eset lehetséges, hogy gépet váltsak: vagy tönkremegy ez, vagy olyan megfizethető modell jön ki, amelyiket bármi áron meg akarok szerezni. ilyen killer gép számomra egy transzflektív kijelzős, 1 kiló körüli convertible tablet lenne 8 óra felett üzemidővel. a jelenlegi gépekből kiindulva ez 2 éven belül nem realitás.

#712 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 02:28

Nekem amúgy is kezdett már kicsit elegem lenni ebből az örületes sebességű fejlődésből, nem bánom hogy a tabletek piacán kicsit nyugodtabb a helyzet :)
Köszönök mindent, jó éjszakát!

#713 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 17:35

Idézet: dobista - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 0:49

Köszönöm!
"teljesítmény szempontjából nem okozhat gondot a celeron, ez kétségtelen. ugyanakkor a pentium m a magasabb órajel és a cache miatt hasraütésszerűen harmadával-felével nagyobb teljesítmény tud leadni. "  -  Ez azt jelenti hogy pl. egyszerűbb dolgoknál nincs észrevehető különbség? Bár gondolom ezt csak azt tudja megmondani aki egymás mellé tud tenni két egyforma gépet, leszámítva a processzort.
(persze én is a pentium felé hajlok, de nem biztos hogy megengedhetem magamnak, lehet hogy emiatt inkább kicsit később veszem meg)

Hali!

En tevedesbol egy Celeron M 1,7-es procival hoztam el eloszor a gepemet (Clevo M120W), igy par napig azzal hasznaltam, majd csereltem Pentium M 1,7-re. A procik teljesitmenyeben en nem veszek eszre semmi kulonbseget, de az akkuidom 4 orarol 5,5-re notta PM-el, es gyakorlatilag nem kapcsol be a hutesem, mig a cerkaval kb 20 percenkent elindult a venti.

Szoval en a Pentium M-re szavaznek.

#714 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 00:53

... úgy általában az előző pár hozzászóláshoz ...
A HP leállította a TC1100 gyártását, októbertől már nem rendelhető a cégtől, csak kifutó készletek léteznek. Utoljára még nyomtak rá egy kis powerup-ot proci, HDD formában, de amint egy USA dealer konferencián elhangzott egy HP kapcsolattartótól, a jövőben a convertible formára koncentrálnak. Forrás TabletpcBuzz.com fóruma.
Úgy egy hónapja elég nagy a felzúdulás, nyílt levél, egyebek a hybrid forma megtartására, de ha megnézitek az amerikai táblakínálatot, nagyot kellene lépni a HP-nek, ha akar valamit. Kint nagyon megy a Motion, de a Sahara i215 is alternatíva lehet. Slate-ben a Fujitsu szvsz verhetetlen minőségben. Most kihozták a HP TC4200-át outdoor kijelzővel - majd meglátjuk mit akar a HP. Állítólag az is felmerült, hogy az egész táblapc vonalat törlik, de erre volt válasz, hogy nem, a convertibel vonal meg fog maradni. Bár biztos megvan a gazdasági magyarázata, de sokan nem értik a döntést. A Vista tabletpc-s MVP-k közül is többen TC1100-án dolgoznak, és szép dolgok körvonalazódnak, mint pld. a nyelvfüggetlen (PDA-hoz hasonló) kézírásfelismerés stb. Sokan hitték, hogy a leállítás azért történt, mert decemberben jön az új hybrid, de ezt amerikai dealerek más fórumokon egyértelműen cáfolták. A termékvonal megszűnt, ha valaha lesz slate, vagy hybrid modelje a HP-nek, az teljesen új koncepció alapján fog megépülni.

#715 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 13:14

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 1:53

... úgy általában az előző pár hozzászóláshoz ...
A HP leállította a TC1100 gyártását, októbertől már nem rendelhető a cégtől, csak kifutó készletek léteznek. Utoljára még nyomtak rá egy kis powerup-ot proci, HDD formában, de amint egy USA dealer konferencián elhangzott egy HP kapcsolattartótól, a jövőben a convertible formára koncentrálnak. Forrás TabletpcBuzz.com fóruma.
Úgy egy hónapja elég nagy a felzúdulás, nyílt levél, egyebek a hybrid forma megtartására, de ha megnézitek az amerikai táblakínálatot, nagyot kellene lépni a HP-nek, ha akar valamit. Kint nagyon megy a Motion, de a Sahara i215 is alternatíva lehet. Slate-ben a Fujitsu szvsz verhetetlen minőségben. Most kihozták a HP TC4200-át outdoor kijelzővel - majd meglátjuk mit akar a HP. Állítólag az is felmerült, hogy az egész táblapc vonalat törlik, de erre volt válasz, hogy nem, a convertibel vonal meg fog maradni. Bár biztos megvan a gazdasági magyarázata, de sokan nem értik a döntést. A Vista tabletpc-s MVP-k közül is többen TC1100-án dolgoznak, és szép dolgok körvonalazódnak, mint pld. a nyelvfüggetlen (PDA-hoz hasonló) kézírásfelismerés stb. Sokan hitték, hogy a leállítás azért történt, mert decemberben jön az új hybrid, de ezt amerikai dealerek más fórumokon egyértelműen cáfolták. A termékvonal megszűnt, ha valaha lesz slate, vagy hybrid modelje a HP-nek, az teljesen új koncepció alapján fog megépülni.

Most hirtelen nem is tudom ez jó vagy rossz hír nekem?
Első gondolatom az volt, hogy akkor nem gondolkozom tovább, és gyorsan megveszem amit találtam még az előző szállítási áron. Amit karácsonyra hoztak az már drágább (250 helyett 280), csak azért gondolkoztam eddig mert elképzelhetőnek tartottam hogy az ünnepek után a korábbinál is olcsóbb lesz.  Viszont ha leállították a gyártását akkor már szerintem nem engedik lejjebb az árát, így is elfogy ami van. Az hogy nem gyártják járhat valami hátránnyal? Az alkatrészt gondolom biztosítaniuk kell továbbra is, más esetleges probléma nekem nem jutott eszembe, de ha tudtok valamit kérlek szóljatok!
Interneten én is elkezdtem nézni a slate pc-ket, de aztán gyorsan abbahagytam mert rájöttem csak a szívemet fájdítom. Mo.-on tudomásom szerint csak tc1100 és Fusi st-modelljei jöhetnek szóba ha convertible-t nem akarok. Fusiból viszont nem találtam hasonló áron mint a renew HP, így nem sok választásom maradt, bár nekem tetszik a TC, annyira nem bánkódom. Ha van ötletetek hasonló áron mit tudok beszerezni Mo.-n légy szíves szóljatok!
(Egyik kedvenc márkám a Siemens, de hiába ha dupla áron van.)

#716 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 16:12

Csak egy megjegyzés, hátha elkerülte a figyelmed: a tc1100 hibrid, azaz convertible és slate: a billentyűzet lecsatolható, ekkor 1,4 kiló a gép, taszttal 1,8.

#717 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 16:29

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 17:12

Csak egy megjegyzés, hátha elkerülte a figyelmed: a tc1100 hibrid, azaz convertible és slate: a billentyűzet lecsatolható, ekkor 1,4 kiló a gép, taszttal 1,8.

Tisztában vagyok vele, azért köszönöm!
Szerinted megvehetem attól, hogy már nem gyártják?
(egyébként az is tetszik benne hogy pcökegere van, szerintem sokkal jobb mint a tapipad)

#718 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 17:25

lehet figyelmen kívül hagyok valamit, de az, hogy gyártják-e még, indifferens. a garancia garanica, támogatni pedig évekig kötelesek még, alkatrészekkel is.

#719 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 17:43

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 18:25

lehet figyelmen kívül hagyok valamit, de az, hogy gyártják-e még, indifferens. a garancia garanica, támogatni pedig évekig kötelesek még, alkatrészekkel is.

Én is így gondolkoztam, köszi a megerősítést!
El jutottam oda, hogy ha szólnak hogy még meg van a gép, akkor rámondom az áment. Tetszik is a cucc, meg igazából alternatíva sincs, szóval...
Már csak azon izgulok, hogy nem vitték-e el előttem, én ugyanis szóltam a helyi üzletben hogy érdekelne a típus, a srác azt mondta akkor a központtal visszahozatja és akkor el hozzák nekem, de majd telefonálnak hogy meg van-e még. Vártam, nem szóltak, hívtam őket én... kiderült hogy a központból elfelejtették felhívni a másik üzletet :eek:

#720 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 00:23

Idézet: dobista - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 16:29

Szerinted megvehetem attól, hogy már nem gyártják?

Rendkívül megbízható gép, és nem csak a hp-hoz képest. Az enyém 1.0 GHz / 40GB atombiztosan megy több, mint egy éve, hetente kb. 50-80 órát. Folyamatosan velem van, konyhában, építkezésen, reptéren - elképesztően strapabíró. Szerintem a megszűnés nem alkatrész ellátásban fog gondot okozni (hacsak bele nem lépsz a képernyőbe), hanem a kiegészítők rendelhetőségében. Az én DC912A tokom már tavaly megszűnt, kérdés meddig lesz hozzá docking station, vagy asztali akkutöltő. Én úgy saccolom, hogy max egy évig még jönnek ilyenek renew-ként, tehát már most jobb eldönteni, hogy később mit akarsz még venni hozzá, mert utána csak az e-bay marad, de nem valószínű, hogy valaki úgy akarna eladni egy radíros tollat, hogy a gépet megtartja.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.