Idézet: biriBUM - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 16:08
Elegge lamer vagyok szubnoti es tablet ugyben. Magyarazza el nekem lsz valaki, hogy mit nyer az ember egy tablettel PPC-vel szemben. Nekem nagyon bejon a ppc. Jegyzeteles, szamolas, meg film es jatek is, mindehhez nem kell egy kilo feletti masinat cipelni. Persze nyilvan a tarolokapacitas limitalt, de az igazi ultrahordozhatosagot szerintem ppc-vel vagy okostelefonnal lehet megvalositani.
Kernem ne sok szart ramdobalni, tenyleg a kivancsisag vezet!

Egyszerű: a subnotebook/tablet teljes értékű, viszonylag erőteljes Windows XP/Linux PC, és azért jelentősen nagyobb munkaterület (pl. 1024*768).
A PPC/PDA-piac pont azért nem megy, mert nem "rendes" PC, igen erős kompromisszumokkal, és csak viszonylag kevés ember fizet azért, hogy bárhol/bármikor e-mailezhessen, írhasson valamit stb. akár állva.
A legtöbbeknek elég az, hogy A-B-be vihesse a gépet (de az legyen rendes pc), vagy útközben, ülve tudja használni, de ez megint egy nagyságrenddel kisebb igény. Egy sub pont arra jó, hogy akárhova elviheted, mert nem foglal el nagyobb helyett, mint az előtted mellmagasságban lévő személyes tér, így ráteheted asztalra órán/konferencián/munkahelyen/tárgyalóteremben, és közben szabadon kommunikálhatsz másokkal is, nem zavar, és ott van egy teljes gép, és Google Earthön megmutathatod másnak, hogy honnan írt egy egyiptomi csaj előző este.
Ezt viszi egy szinttel feljebb a tablet azzal, hogy ha csak firkálni akarsz valamit, akkor ráteszed az aszallapra, végképp diszkrétté válva, továbbá baromi kényelmes lehet elővenni ülve/fekve akármilyen helyzetben, hogy olvasgass. Egy 10,4-es convertible tablet gép már elég pici, hidd el, egyedüli hátránya az extra tömege (legalábbis számomra).