Idézet: dobista - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 9:41
1.Szerinted jövő év elején mehet jelentősen lejjebb az ára? 10-15e nem lenne annyira bosszantó, de 30e már igen. Ehhez hozzátartozik, hogy már most is tudnám használni, de igazi munka kb. február végén kezdődne. Az üzletben az eladó szerint bizos nem lesz olcsóbb, de hát neki ugye eladó, bár idáig nagyon rendes volt.
2.Mit ajánlasz a kiegészítők közül megvételre? Ez a radíros toll hasznosnak tűnik, a dokkoló nem tudom pontosan mire, miért jó, számomra nincs a megveendők között, de rá lehet beszélni, ha olyan jó dolog. Most megyek rákeresek a kiegészítőkre. (lehet hogy ezzel kellett volna kezdeni) Ja, amit szeretnék majd hozzá, az egy olyan tok amiből nem kell kivenni, hogy ne is lássák mások hogy mibe, mire írok. Lehet hogy poont ez volt a DC912A?
1. Megjósolhatatlan. Kint nem ment le az ára,
renew gépek nettó 650-1250 € között vannak továbbra is. Új gépekre vadászat folyik, mivel az USA-ban már nincs, ők Kanadából és Angliából próbálnak még rendelni. Jelenleg inkább nő, mint csökken a kereslet (vagy legalábbis igen élénk a 'hol lehet még kapni' téma), viszont ha valamelyik gyártó kijön később egy modellel, ami szimpatikus a mostani TC1100 tulajdonosoknak, és beindul a használtpiac (ami jelenleg szinte nulla) pillanatok alatt bruttó 120e-190e Ft közé eshet az ár. Szerintem jelenleg nincs alternatív lehetőség. Aki már használt slate-ként TC1100-át az bumfordi vaskosnak látja az összes convertible modellt. A Fujitsu ugyan pár hónapja kihozta a 3. generációt az ST5000 sorozatból, de nagy újdonság nincs benne, és ahhoz tényleg kell hogy vegyen az ember valami állványt, meg persze billentyűzetet, ami súlyos pénz, és akkor még mindig nincs előrébb, mint egy csupasz TC1100-ával.
2. Kigészítőkről a teljesség igénye nélkül. Javaslom a Google képkeresőjébe beírni az SKU számot.
Radíros toll (DM685A)
Szerintem alapvető fontosságú, viszont ez nem madzagozható oda a géphez, mint az eredeti.
Egyébként bármilyen Wacom kompatibilis toll használható, például a Cross-nak vannak exkluzív tollai is semmivel sem drágábban, mint a HP féle, csak persze nem tűzhető bele a gépbe.
Vékony portfolió tok (DC912A)
Csak billentyűzet nélkül rakható bele a gép. Rögzítő kapocs, karcvédő elválasztó lap, két névjegyzseb, és egy dokumentumfül 10-15 A4-es lapnak. Valódi bőr puha béléssel. A gép tokkal együtt 29-32 mm.
Portfolió tok (DC909A)
Zipzáras tok, csak billentyűzetre csatolt gépnek. Valódi bőr bevonat, műanyag merevítés. Rögzítő kapocs, karcvédő elválasztó lap, három névjegyzseb, és két CD zseb. Vastagsága kb. 45-50 mm.
A géphez (renewhoz is) egyébként alapból jár egy zipzáras tok, ami a DC909A-nak egy kiherélt műbőr változata, mindössze a rögzítő kapocs van benne. Léteznek más gyártótól is tokok (a fentieket a Targus gyártotta), de horribilis áron kínálják őket.
Cseppálló kemény tok (DK503A)
Egyéb leírással ellentétben nem való búvárkodásra! Használják EÜ környezetben, mivel a tokot lehet fertőtleníteni, esetleg poros helyeken, vagy ahol egy
kicsivel nagyobb a mechanikai sérülés esélye, fröccsenő víz érheti, vagy esetleg fontos a kézszíjas-válszíjas hordozás.
Megjegyzem, a TC1100 képernyője direkt napfényben olvashatatlan.
Válszíjas puha tok (DK504A)
Alapfokú por és cseppvédelem, egyszerű válszíjas tok. Én azt hittem, ez majd jó lesz túrázáshoz, de lásd megjegyzést.
Megjegyzem, a TC1100 képernyője direkt napfényben olvashatatlan.
Dokkoló állvány (DC911A)
Szép is, jó is, van belőle renew is. Lehet bele mindenféle multibay-es dolgot rakni, viszont tudtommal a gépet csak úgy lehet dokkolni, ha fel van rá csatolva a billentyűzet.
Pótakku (DC907A)
Nekem új korában 4-4,5 órát ment a gép akkuról, egy évesen max 3-at bír. Akku biztos lesz később is, sőt, ebből is akad renew.
Asztali töltő (most PK403A, régen DF903A)
Szerintem a PK-s lesz később is, viszont én vadászom egy renew DF903A-ra.
A többi, pld. utitöltő, memória stb. standard kiegészítés, biztos, hogy később is megvehető. A billentyűzetnél van esetleg még lehetőség variálásra, mivel az angol 87 gomboson kívül akadnak nyelvi verziók 88-as kiosztással is. Ha szerencséd van a vásárláskor, akkor lesz gombod a hosszú í-nek, ha nem, akkor altgr+j=í vagy altgr+i=Í. Esetleg PC875A
, de azt most meg nem mondom, melyik nyelvnek milyen a kiosztása.