HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 23. 21:14

Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 21:29

Én bemutatótermi TC1000-et, gyárilag újracsomagolva, 3 év garival, ajándék portfolio case-el 750 euróért (nettó) vettem. Nyár végére már lesznek TC1100-ák is, ugyan így renew kategóriában.

Ez kiváló lenne, de mennyire biztos, hogy lesz ilyen akció és én is fogok tudni élni vele? Privit dobnál, hol sikerült ezt kifognod? Lehetséges, hogy van még TC1000?

Szerkesztette: special 2004. 06. 23. 21:17 -kor

#42 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 23. 22:13

Idézet: special - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 22:14

Ez kiváló lenne, de mennyire biztos, hogy lesz ilyen akció és én is fogok tudni élni vele? Privit dobnál, hol sikerült ezt kifognod? Lehetséges, hogy van még TC1000?

Ez egy olyan cég, ami francophone területről gyűjti be a HP bemutatótermek leadott gépeit, továbbá maga is HP dealer. Holnap délután tudom megkérdezni tőlük, mi az aktuális kínálat, illetve mi várható.

Egyébként szerintem a táblapc csak második gépnek jó, én mondjuk pda helyett vettem. Munkára, vagy akár egy levél írására is csak végszükség esetén ajánlott. Internet, AeroMap, Outlook tökéletes, de egy dinamikus excel táblával már nyöszörög a megnyitáskor.  Egyszer próbáltam vele újraszámoltatni az egész (27MB-os) xls-t, bele is fagyott a műveletbe.

#43 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 22:18

Előre is köszi. Nekem elsődleges gép lenne. Fontos a kis súly, kis méret és a minél nagyobb rendelkezésre állás, mert sokat cipelném. Olvasni, böngészni és gépelni, estleg dokumentumokat összerakni kellene jellemzően.

#44 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 11:29

Idézet: special - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 23:18

Előre is köszi. Nekem elsődleges gép lenne. Fontos a kis súly, kis méret és a minél nagyobb rendelkezésre állás, mert sokat cipelném. Olvasni, böngészni és gépelni, estleg dokumentumokat összerakni kellene jellemzően.

... privi ment.

Továbbá a témához kapcsolódóan
http://www.fujitsu-siemens.com/sme/product...lifebook_p.html

Kép

A FuSi 1,3 kg-os subnotija, 1280-as felbontással, 10,5 óra üzemidővel.

#45 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 20:35

Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 10:29

.... 10,5 óra üzemidővel.

A gyártó által a termékre megadott paramérek a 0.5 konstanssal szorzandók - Murphy :)

#46 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 20:42

Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 21:13

Ez egy olyan cég, ami francophone területről gyűjti be a HP bemutatótermek leadott gépeit, továbbá maga is HP dealer.

Akkor már értem a történetet. Ezek RENEW gépek. Ez a HP egy hivatalos programja, mely egy zárt körű B2B aukció. A dealer nem gyűjti be a gépeket, csak vetit egy picit. A Franciaország viszont annyiban igaz, hogy ott van a HP európai PSG (PC, notesz, palm) felújító üzeme.

Egész Európában összesen 3db  TC1000 került aukcióra az elmúlt 2 hónapban, de egyik sem volt csúcs állapotban. Ha érdekel, utánanézek milyen áron mentek el és melyik országba.

#47 Felhasználó inaktív   baraka113 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 01. 16:39

Sziasztok,

én is egy tabletPCvel szemezgetek. Kinéztem magamnak az Electrovaya SC-300 kis vasat, elkábultam a papíron 12-16, reálisan 5-8 óra működési idejétől (teljesítmény másodlagos, primitív munkára lesz) , de egyszerűen nem találok nem hogy hazai, de még európai beszerzési lehetőséget sem. Van ötletetek, hogyan lehet beszerezni ilyesmit az EU-ban ?
Köszi !

#48 Felhasználó inaktív   llam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 21:11

lassan 1 éve használok egy Commpaq evo N410c-t, az nc4000 elődjét.
Kicsit csalódtam benne, mert ma már nem tudom normálisan használni. Kevés a procc, lassu a hdd.
Presze nem csak office megy rajta, de akkor is. Bár tudom, hogy a méret a lényeg egy laptop pláne egy subnotesz esetében, de javallott a teljesítményre is odafigyelni, no és az alig 2 órás akkuidő igazán lelomboz.
.LLam.
.frontember.hu.

#49 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 10:35

Idézet: baraka113 - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 17:39

Sziasztok,

én is egy tabletPCvel szemezgetek. Kinéztem magamnak az Electrovaya SC-300 kis vasat, elkábultam a papíron 12-16, reálisan 5-8 óra működési idejétől (teljesítmény másodlagos, primitív munkára lesz) , de egyszerűen nem találok nem hogy hazai, de még európai beszerzési lehetőséget sem. Van ötletetek, hogyan lehet beszerezni ilyesmit az EU-ban ?
Köszi !

Szerintem téged nagyon elcsábított az a 12-16 órás gyári adat.
PIII-as gép, 10.4" XGA kijelző, 65e szín, 30 mm vastagság - nem egy technológiai csúcstermék, az üzemidő meg úgysem annyi, az ára pedig csillagászati. Legalábbis amilyen áron én láttam, tartalék akkuval együtt is vehetnél ennél sokkal jobb gépeket.

Pld. Fujitsu ST5010 a kilenc cellás akkuval 8 óra, 12.1" Wacom digitalizáló felülettel... és ezt 2100-2300 euró körül már megkapod. Szvsz, a piacon most a legjobb tábla a Toshiba Portege M200, amit már 2000-2200 euróért is megkaphatsz Európán belül, és ha jól csinálod, akkor ezekből még lejön az áfa is.

Szóval, szerintem azért nincs ez a kontinensen, mert találsz itt ennél jobbat is ezért a pénzért, vagy ilyet, de sokkal olcsóbban.

#50 Felhasználó inaktív   baraka113 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 07:26

Köszi.
Ha már "brand", a HP 1100 hol áll a ranlistádon (és miért ott) ? (Azt van esélyem reális - pl. USA-közeli - áron beszerezni)

#51 Felhasználó inaktív   baraka113 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 07:30

Mi az, ami olcsóbb de ugyanezt tudja ?
Az Electrovaya 300-as most 1500 USD, ami EUR-ban 1300 körüli gépet jelentene, hol van ilyesmi, én nyomait sem látom.... a legprimitívebb "brand"-ek kezdődnek 1800 EUR körül.

#52 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 15:31

Idézet: baraka113 - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 8:30

Az Electrovaya 300-as most 1500 USD...

Az jó ár. Ki az, aki ennyiért kínálja? Én konfigtól függően 2200 - 2700 USD-ért láttam.
A HP tábla tudásra közepes, de én szeretem. Véleményem szerint erősen túlárazott, de ha neked ilyen forrásaid vannak...

#53 Felhasználó inaktív   baraka113 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 15:58

www.electrovaya.com ;o)))

#54 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 18:17

Idézet: baraka113 - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 16:58

A toshiba.com -on hiába kerül 2000USD-be egy R100as Portege, mikor európában 3000euró felett van. Ahogy a zsozsó által írt 6-700 dolláros Dell noteszeknek sincs nyoma. Vagy közelé félárért a digit gépeknek i tak dalse...

Szerkesztette: Yoisten 2004. 07. 05. 18:17 -kor

#55 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 20:37

Idézet: baraka113 - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 16:58

Tényleg, 2300-ról lenyomták 1499-re. Úgy látszik kisöprik a készleteket. :)
Azért jól gondold meg, mert ehhez szvsz az akkut is az USA-ból kell majd rendelned két év múlva.
Én nem vennék olyan gépet, amihez nincs support az EU-ban.

#56 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 18:22

És a téma újjá éledé vala...

Vételeztem használtan egy Toshiba Portégé 2000 cuccot, 512 MB-ra tuningolva, UK billentyűzettel, melynek jellemzője, hogy van rajta gomb a az í-nek is.:)

Hogy ne kelljen utánanézni, a gépben egy ULV Pentium III-M 750 lakik, a kijelző 12,1", súlya két akkumulátorral 1,53 kg, vanik benne Wi-Fi és Windows XP Pro lakik rajta.  A HDD 20 GByte-os.

Eddigi tapasztalatok: túl nagy, és kár, hogy nem tablet.:)

A billentyűzetét még szokom, de szerintem kiválóan használható gyors gépelésre is. Leszögezem, hogy nincs igazán összehasonlítási tapasztalatom. A billentyűzetről kombókkal elég sokféle funkció elérhető, úgymint a háttérvilágítás erőssége, programok indítása, külső VGA használatának bekapcsolása, meg ki tudja, még mi. Ultra long life módban a becsült akku időtartam meghaladja a 7 órát is, igaz, ez kissé irreális. Először is ekkora a kijelző túl halvány, másrészt a proci 343 MHz-en fut, ami sokszor sovány. Reálisan, iroda-szerű felhasználáskor ez kb. 4-5 órára módosul. A touchpad számomra kissé fura mód a középvonaltól valamivel balra helyezkedik el, ez a jobbkezes kezelésnek szerintem nem kedvez. Magyarán a Toshiba tekintettel van még arra is, hogy a balkéz használatával serkentse az agyműködést, frissítve a szellemet.:) A pad egyébként finomnak hat. Nem tudom, ez egyedi képessége e, de a jobb oldalán húzva végig finoman az ujjunkat scrollozhatunk. (ullyunkat :omg:)

A gép rendelkezik 2 USB (1.1, ha jól tudom), egy D-SUB, egy RJ-45-ös Ethernet és egy modem csatlakozóval, továbbá egy SD és egy PCMCIA Card hellyel, valamint IRDA porttal.

A gép valamivel keskenyebb, mint egy A4-nes lap hossza, de mélysége 1-2 centivel nagyobb, mint egy lap szélessége.

Hirtelen ennyi jut eszembe, amiről írni érdemes. A kijelző fényerejének maximumával kapcsolatban vannak fenntartásaim, de ezt majd napfénynél meglátom.

Ha van kérdés, szívesen válaszolok. A gép 225 ezer volt. A kijelző foltos a  billentyűzettől, a gép burkolata néhol ütött-kopott, a fedél pedig csúnyán karcos. Valószínűleg megpróbálkozom kozmetikázással, hátha lehet ezeken segíteni.

Szerkesztette: special 2004. 12. 04. 17:34 -kor

#57 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 20:49

100 %-os terhelésen, max fényerőn 3 óra a becsült idő.

#58 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 00:15

Idézet: special - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 19:22

... Eddigi tapasztalatok: túl nagy, és kár, hogy nem tablet.:)

... Ha van kérdés, szívesen válaszolok. A gép 225 ezer volt. A kijelző foltos a  billentyűzettől, a gép burkolata néhol ütött-kopott, a fedél pedig csúnyán karcos. Valószínűleg megpróbálkozom kozmetikázással, hátha lehet ezeken segíteni.

En amikor egy joval kisebb Vaio-t probaltam itt eladni, es utaltam ra, hogy szerintem 200 felett er, hat jott a sok szakerto, hogy hova gondolok ennyiert... 

Hogy ertelme is legyen a szolasnak, egy Portege-ben _NEM_ lehet csalodni, szoval jo hasznalatot :)

#59 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 15:48

Idézet: hpx - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 0:15

En amikor egy joval kisebb Vaio-t probaltam itt eladni, es utaltam ra, hogy szerintem 200 felett er, hat jott a sok szakerto, hogy hova gondolok ennyiert... 

Hogy ertelme is legyen a szolasnak, egy Portege-ben _NEM_ lehet csalodni, szoval jo hasznalatot :)

Még úgy száz év piacgazdaság kell az embereknek, hogy tudatosuljon: minden annyit ér, amennyiért megveszik.:)

Kösz, úgy nézem, meglesz.  :)A foltok a kijelzőn, egyelőre úgy néz ki, csak képek nézésekor zavaró, olvasáskor, íráskor megszokja az ember. Csak azt furcsállom, hogy egy Toshiba Portégé megtervezésekor nem figyeltek erre. Hiába, a Mercedeszek is lerobbannak néha.:)

#60 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 16:03

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 17:17

. Ahogy a zsozsó által írt 6-700 dolláros Dell noteszeknek sincs nyoma.

A Dell.com-on is nézted már? :)

Inspiron notebooks from $599

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.