És a téma újjá éledé vala...
Vételeztem használtan egy Toshiba Portégé 2000 cuccot, 512 MB-ra tuningolva, UK billentyűzettel, melynek jellemzője, hogy van rajta gomb a az í-nek is.
Hogy ne kelljen utánanézni, a gépben egy ULV Pentium III-M 750 lakik, a kijelző 12,1", súlya két akkumulátorral 1,53 kg, vanik benne Wi-Fi és Windows XP Pro lakik rajta. A HDD 20 GByte-os.
Eddigi tapasztalatok: túl nagy, és kár, hogy nem tablet.
A billentyűzetét még szokom, de szerintem kiválóan használható gyors gépelésre is. Leszögezem, hogy nincs igazán összehasonlítási tapasztalatom. A billentyűzetről kombókkal elég sokféle funkció elérhető, úgymint a háttérvilágítás erőssége, programok indítása, külső VGA használatának bekapcsolása, meg ki tudja, még mi. Ultra long life módban a becsült akku időtartam meghaladja a 7 órát is, igaz, ez kissé irreális. Először is ekkora a kijelző túl halvány, másrészt a proci 343 MHz-en fut, ami sokszor sovány. Reálisan, iroda-szerű felhasználáskor ez kb. 4-5 órára módosul. A touchpad számomra kissé fura mód a középvonaltól valamivel balra helyezkedik el, ez a jobbkezes kezelésnek szerintem nem kedvez. Magyarán a Toshiba tekintettel van még arra is, hogy a balkéz használatával serkentse az agyműködést, frissítve a szellemet.

A pad egyébként finomnak hat. Nem tudom, ez egyedi képessége e, de a jobb oldalán húzva végig finoman az ujjunkat scrollozhatunk. (ullyunkat

)
A gép rendelkezik 2 USB (1.1, ha jól tudom), egy D-SUB, egy RJ-45-ös Ethernet és egy modem csatlakozóval, továbbá egy SD és egy PCMCIA Card hellyel, valamint IRDA porttal.
A gép valamivel keskenyebb, mint egy A4-nes lap hossza, de mélysége 1-2 centivel nagyobb, mint egy lap szélessége.
Hirtelen ennyi jut eszembe, amiről írni érdemes. A kijelző fényerejének maximumával kapcsolatban vannak fenntartásaim, de ezt majd napfénynél meglátom.
Ha van kérdés, szívesen válaszolok. A gép 225 ezer volt. A kijelző foltos a billentyűzettől, a gép burkolata néhol ütött-kopott, a fedél pedig csúnyán karcos. Valószínűleg megpróbálkozom kozmetikázással, hátha lehet ezeken segíteni.
Szerkesztette: special 2004. 12. 04. 17:34 -kor