HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#401 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 20. 15:35

Idézet: sityak - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 15:09

Ezekkel az egybe csoda ajánlatokkal meg vigyázni kell, sajnos az a baj hogy a táska amit adnak hozzá elég gagyik, már két alaklommal is szívtam megy ilyen rendelésnél.

azért a Lowepro táskák nem éppen gagyik :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#402 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 16:35

Bocsánat most néztem utána, nem a CF sandisk-el van a baj, hanem az SD sandisk-el:)
Akkor lehet ultra II-es sandisket veszek majd, de előbb még látnom kell az árkülönbséget.

#403 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 16:38

Közben most kérdeztem utána a Canon-ál, hogy elegendő-e a számla a garihoz ha EU-ban veszem, vagy kell-e a gari levél, és sajna ugy fest, hogy EU-s gari levél kell! Azt viszont csak remélni tudom, hogy mind1ikhez ami a geizhalson van, ezt a fajta gari levet adják.

#404 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 17:02

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 16:35

azért a Lowepro táskák nem éppen gagyik :)

Azok speciel nem, de azért én inkább vennék olyan tatyót amit látok is előtte :)
de lehet, hogy ez csak nálam szempont
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#405 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 17:24

Még egy másik kérdés a fejembe ötlött, hogy apám vállalkozo, igy ha megveszem itthon a fényképezőt, akkor annak áfá-ját vissza tudja igényelni, de mi van abban az eseteben, ha a számla az EU-bol származik?

#406 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 08:32

Ha az öregnek van unio-s adószáma akkor igen. Viszont ha EVA-s akkor nem kaphat ilyet.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#407 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 21. 14:38

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 9:32

Ha az öregnek van unio-s adószáma akkor igen. Viszont ha EVA-s akkor nem kaphat ilyet.

En ugy tudom, hogy az elado boltnak is kell rendelkeznie EU-s adoszammal.

#408 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 16:04

Idézet: hybryd - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 15:38

En ugy tudom, hogy az elado boltnak is kell rendelkeznie EU-s adoszammal.

Természetesen, viszont pl az osztrák boltok (ha csak itt a közelben nézzük) nagyrésze rendelkezik EU-s adószámmal míg nálunk alig-alig, azért tényleg nem árt rákérdezni vásárlás előtt.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#409 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 17:35

Hát közben megtudtam, hogy EU-s adószám tulképpen akkor kell, ha ő ugy hozza be, hogy később itt esetleg eladja, igy csak a nettó árat kell kifizetni, aztán ha eladja számlára akkor be kell fizetni a számlát, viszont ha scak simán megveszi és ugy hoz számlát, akkor simán vissza tudja igényelni, mint itt, csak az a baj, hgoy sajna mint digit fényképezőt nem tudja visszaírni, így marad itt Mo-n, és legalább az kerüla  számlára amit akarunk:)

#410 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 23:02

Üdv,

a géphez adott Adobe Photoshop Elements 2.0 nevű csodával mit kell tenni, h a 300D RAW file-jait konvertálni tudja?
Köszönöm.

#411 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 07:13

Idézet: szeder - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 0:02

Üdv,

a géphez adott Adobe Photoshop Elements 2.0 nevű csodával mit kell tenni, h a 300D RAW file-jait konvertálni tudja?
Köszönöm.

Nem is tudom, lehet-e vele egyáltalán RAW-ot kezelni. Töltsd le a C1Pro nevű programot, az nagyon jó. A gúglival megtalálod, a hivatalos honlapon csak próbaverzió van, hogy ezt tudod-e teljes értékűként használni, az a Te leleményeden múlik. ;)
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#412 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 22. 12:14

Idézet: szeder - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 0:02

Üdv,

Köszönöm.

A gephez adott File Viewer Utilityvel is lehet RAWot konvertalni, de eredmeny tekinteteben a C1 a kiraly :)

#413 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 14:43

Egyik szgép boltos haverom mondja, hgoy ment be hozzá egy tag 300D-vel, hogy ultra CF-et vegyen, mert állítolag számít..miért biztos az, hgoy a 300Dnél nem számít? tapasztalat?

#414 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 14:53

Idézet: csövike - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 15:43

Egyik szgép boltos haverom mondja, hgoy ment be hozzá egy tag 300D-vel, hogy ultra CF-et vegyen, mert állítolag számít..miért biztos az, hgoy a 300Dnél nem számít? tapasztalat?

Itt egy <<TESZT>>  Esetleg ha sűrűn egymás után sorozatfelvételt akarsz lőni, akkor számíthat, mennyi  idő alatt írja ki a puffert. Bár akkor inkább másik gép, ez gyors kártyával is lassú.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#415 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 17:13

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 8:13

Nem is tudom, lehet-e vele egyáltalán RAW-ot kezelni. Töltsd le a C1Pro nevű programot, az nagyon jó. A gúglival megtalálod, a hivatalos honlapon csak próbaverzió van, hogy ezt tudod-e teljes értékűként használni, az a Te leleményeden múlik. ;)

Nem a leleményen...  Nem használok nem jogtiszta programokat (; 
Az FVU nem az igazi, a C1 meg egyrészt drága, másrészt ami még a leleménynek is betenne, az az, h egyelőre még nem megy wine-nal.  Ezért kérdeztem a PS Elementset, mert adták a géphez és megy wine-nal is, már csak arra kellene rávenni, h olvasson be RAW-ot (;

#416 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 22:01

Hát azért ebből a tesztből az tűnik ki, hogy mégis csak más-más a sebesség, bár az lehet, hogy a fényképezés szempontjábol nem számít.
szeder: és mirét nem használsz nem jogtiszta progit? mellesleg ha johl sejtem linuxot használsz, nem hiszem hogy azalatt nincs normális konverter, pl gimp?

#417 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 23:15

Idézet: csövike - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 23:01

szeder: és mirét nem használsz nem jogtiszta progit?

Ez eléggé offtopik itt...  Egyrészt tudom, h mennyit kell gyökölni ahhoz, mire vmi ötletből, kutatási eredményből használható program lesz [bár én "megragadtam" a kutatás szintjén (;], és megadom a mérnöknek, ami a mérnöké, gy.k. megveszem a programot, ha jó.  Ha sz@r, és/vagy túl drága és/vagy nem adják nekem [pl. az egyetem, vagy mint jelen esetben a 300D-hez], akkor pech.  Másrészt meg...  áhh, hagyjuk (;

Idézet

mellesleg ha johl sejtem linuxot használsz, nem hiszem hogy azalatt nincs normális konverter, pl gimp?

dcraw van, a Gimp önmagában nem konvertál, hanem vmi pluginen keresztül használja a dcraw-ot.  Csak a dcraw-nál a fehéregyensúlyt érdekesen kell állítani [nem Kelvinben, hanem külön a kék és vörös csatorna erősítését], és - igaz igen ritkán - van olyan eset, amikor hibázik, ezért össze szerettem volna hasonlítani valami más konverterekkel is.  Mindenesetre a kódját már nézegettem, h esetleg heggesztek bele saját bayer interpolációt (;  Dehát idő meg energia, ami most másra kell...

Szerkesztette: szeder 2004. 07. 22. 23:16 -kor

#418 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 23:20

Idézet: szeder - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 0:15

Csak a dcraw-nál a fehéregyensúlyt érdekesen kell állítani [nem Kelvinben, hanem külön a kék és vörös csatorna erősítését], és - igaz igen ritkán - van olyan eset, amikor hibázik, ezért össze szerettem volna hasonlítani valami más konverterekkel is. 

mintha lenne a C1nek valami 30 napos próbaverziója...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#419 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 23:40

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 0:20

mintha lenne a C1nek valami 30 napos próbaverziója...

Van, le is töltöttem már...  De állítólag kell neki vmi mscms.dll, aztán az meg még nincs implementálva (;  Mondjuk sokat nem is próbálkoztam vele.

#420 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 09:12

Az egyik haverom haverja (nah ez szép kör:)) cserélte Fuji s7000-et, canon EOS 300D-re és hogy nem volt elhalva a teljesítménykülönbségben, meg hogy szinte egyforma képeket csinál. Érdekes nem?:)
Mert amennyire én olvastam az s7000-ről tesztet, ott nagyon lehuzták...

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.