idézet:
Ezt írta donphobos:
esetleg gondolkozzatok el egy ilyen megoldáson: nagy táska a teljes felszereléshez és egy kicsi a gyors hadmozdulatokhoz...
remélem, hogy segítettem!
üdv![/quote]
Tényleg nagyon jók, Magyarországon is lehet ilyeneket kapni?
Ha igen, mennyit kóstál?
Canon DSLR topik
Elküldve: 2004. 01. 26. 11:16
Elküldve: 2004. 01. 26. 11:55
elmentem MM-be, mert ott láttam multkoriban olyat ami jónak tűnt, és egy hama táskára esett a választásom. 8ezer forint volt, nekem tetszik.
Elküldve: 2004. 01. 26. 11:58
idézet:
Ezt írta WiZARD:
én is táska gondban voltam, de mivel tudtam hogy egy darabig nem lesz pénzem túl sok kiegészítőre. (most még talán egy vaku) úgy döntöttem, hogy minél kisebb táskát veszek, aztán maximum eladom, vagy akármi, de felesleges hogy 1 évig egy nagy, majdnem üres táskát hordjak magamnál.
elmentem MM-be, mert ott láttam multkoriban olyat ami jónak tűnt, és egy hama táskára esett a választásom. 8ezer forint volt, nekem tetszik.
[/quote]
szinte teljesen ilyen felépítésű belül az a táska, amit én javasoltam. szerintem ez jó kis táskának...
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 01. 26. 11:59
Nézegettem már én is a rendes hátizsákokat, de míg egy olyat megtöltök obikkal, meg egyebekkel, addig még nagyon sok víz lefolyik a Dunán. Egyelőre maradok a "gyors hadmozdulatokhoz" elegendő táskával, amibe belefér egy közepes méretű objektív, a gép, polár, plusz CF esetleg, meg egyéb apróságok, könnyen elő tudom belőle kapni a gépet, és mindig szem előtt van.
Majd ha lesz annyi pénzem, hogy vegyek még annyi cuccot, hogy egy nagy táskát megtöltsön, akkor szemrebbenés nélkül veszek egy hátizsákot
Elküldve: 2004. 01. 26. 12:03
idézet:
Ezt írta donphobos:
szinte teljesen ilyen felépítésű belül az a táska, amit én javasoltam. szerintem ez jó kis táskának...
üdv![/quote]
néztem, azokat amiket te írtál, de mind jóval nagyobb
ebbe pont belefér a gép az alapobjektivvel (sőt nagyobb obival is beleférni, kb 8-9 centi hosszú obi lehet max a gépen amivel befér), ezen kívül van 2 rekesz elöl, meg 1 a tetejébe, pótakku, szűrő, CF belefér, de semmi több.
Elküldve: 2004. 01. 26. 12:13
idézet:
Ezt írta Heckler2:
Kösz a táskatippeket!
.
.
.
De a kis tatyó akkor is jól fog jönni. Vannak helyek, ahova egyszerűen nem érdemes/lehet bevinni egy full hátizsákot tele üveggel[/quote]
jól van, biztos találsz hozzá valami jót.
ha rajtam van a nagy táska, akkor eléggé gyanakodva szoktak méregetni az emberek, a fotós lelkültetűek pedig jönnek egyből kérdezgetni. leginkább a nagy tele fogja meg őket, a Kecskeméti Repülőnapon még kölcsön is akarták kérni. a por miatt nem mertem levenni, pedig egy EF 28-70L F2.8-at adott volna kölcsön a srác, amit az EOS-3 masinájáról húzott volna le. az sem piskóta masina, elég hamar elkapta a fókuszt a 45-pontos rendszer.
mondjuk én eléggé nagy darab vagyok és igen agresszívan is tudok ránézni másokra, ha akarok, ezért "viszonylagos védettséget élvezek". de az biztos, hogy egy ilyen hátizsák jól megpakolva már drágább, mint egy kisebb személygépkocsi, tehát nem érdemes vele mindenhol csak úgy flangálni. ezért jó, ha a kezed ügyében van egy masszív Manfrotto állvány, azzal atomjai zúzod az agresszorokat, ha baj van. a menetes gömbfejet behajtod a homlokukba vész esetén vagy szembevillantod őket a csoda Speedlight 550EX-el. de ezt csak vész esetére mondom
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 01. 26. 12:27
Elküldve: 2004. 01. 26. 12:29
idézet:
Ezt írta Heckler2:
Te leszel a jövő képregényfigurája. Hátadon a fotós tatyó, kezdben a 300D, és a rosszfiúk hátába állítod az állványt. Előttem van a címlap. Gazdagok leszünk. Ki tud közületek rajzolni?[/quote]
ő kezében 10D![]()
Elküldve: 2004. 01. 26. 12:34
idézet:
Ezt írta WiZARD:
ő kezében 10D[/quote]
Az is jó. Azzal még nagyobbat lehet ütni.![]()
Elküldve: 2004. 01. 26. 13:21
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Az is jó. Azzal még nagyobbat lehet ütni.[/quote]
igen
790 g (EOS-10D) vs 649 g (EOS-300D) body only tömege. jól meg kell lendíteni és hagyni, hogy a magnézium váz alakítsa az anyagot...
most gondolkozom, hogy mit lehetne művelni egy EOS-1Ds 1265 g-os tömegével![]()
![]()
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 01. 26. 13:25
idézet:
Ezt írta donphobos:
igen
790 g (EOS-10D) vs 649 g (EOS-300D) body only tömege. jól meg kell lendíteni és hagyni, hogy a magnézium váz alakítsa az anyagot...
most gondolkozom, hogy mit lehetne művelni egy EOS-1Ds 1265 g-os tömegével![]()
![]()
üdv![/quote]
Rátekerünk egy 1200-as telét, és kitartod egy kézzel, mint Toldi]
Elküldve: 2004. 01. 26. 15:56
idézet:
Ezt írta Heckler2:
Rátekerünk egy 1200-as telét, és kitartod egy kézzel, mint Toldi][/quote]
Az úgy már komoly harcieszköz. Az 1200-as tele 16.5 kg.
Azért én szívesen cipelném ám az 1200-as telét.
[ 2004. január 26.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 26. 16:29
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Azért én szívesen cipelném ám az 1200-as telét.[/quote]
énis énis
1200*1,6 >> 1920 marslakókat is lehetne fényképezni![]()
Elküldve: 2004. 01. 26. 20:24
Nade fiúk, ez egy komoly szakmai topic, irgumburgum
Szóval nekem van EF 75-300 USM objektívem. Szvsz semmi (komoly) gond sincs a képével, igaz, hogy csak jó fényviszonyok között használom, mert a viszonylag alacsony fényereje miatt kicsit nehezebben megy rajta az AF, a vaku segédfény meg ugye nemnagyon tud besegíteni neki
Más komoly gyártó ekkora obira minimum 72-es fronlencsét rak, de az utángyártók (Sigma, Tamron, Tokina) is 62 mm-es frontlencsét tasznek egy ilyen objektívre. A Canon-é viszont csak 58 mm-es
Hogy miért jó ez :confused: Pl. azért, mert így meg tudjuk venni, mert az ára viszonylag alacsony. Szóval valamit valamiért
Elküldve: 2004. 01. 27. 00:45
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Azért én szívesen cipelném ám az 1200-as telét.
[/quote]
Én is... egészen a boltig![]()
A dpreview-en van egy thread a fórum 300D részében, ahol valaki azt emlegeti, hogy új verzió jön ki a 300D-ből 2004 Júniusában. [url="http://"http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1031&message=7389836"]Klikk[/url]
Érdekes, viszont ha engem kérdeztek, baromság. Nagyon is jól megfontolt üzleti okok miatt maradt ki az a 300D-ből, ami kimaradt (spot fénymérés, pl.), szóval nem hinném, hogy bármi alapja is lenne a dolognak. A threadet egyébként szerintem nem érdemes átnyálazni, mert egyrészt rohadt hosszú, másrészt a thread 90%-a arról szól, hogy a 300D szar, és egyébként is, hogy gondolja a Canon, hogy nem az 1Ds-t árulja 1000 dolcsiért... sőt, lehetne olcsóbban is. Szóval depresszív, na![]()
Elküldve: 2004. 01. 28. 15:27
Ajánlom ezt a threadet a 300D tulajoknak. Van pár értelmes hozzászólás benne, amikből arra lehet következtetni, hogy a 300D nem a Trust és társai féle gagyiműanyag-fröccsöntött csoda anyagból van.
A vázat polikarbonátból kalapálták, amiről ugyan keveset tudok, de szépeket írtak róla a fenti linken, ami nyugtatólag hathat azokra, akik félnek a gép részben nem-fém vázától.
Elküldve: 2004. 01. 28. 15:37
idézet:
Ezt írta steven7:
Halihó!
Nade fiúk, ez egy komoly szakmai topic, irgumburgum![]()
Szóval nekem van EF 75-300 USM objektívem. Szvsz semmi (komoly) gond sincs a képével, igaz, hogy csak jó fényviszonyok között használom, mert a viszonylag alacsony fényereje miatt kicsit nehezebben megy rajta az AF, a vaku segédfény meg ugye nemnagyon tud besegíteni neki![]()
Más komoly gyártó ekkora obira minimum 72-es fronlencsét rak, de az utángyártók (Sigma, Tamron, Tokina) is 62 mm-es frontlencsét tasznek egy ilyen objektívre. A Canon-é viszont csak 58 mm-es![]()
Hogy miért jó ez :confused: Pl. azért, mert így meg tudjuk venni, mert az ára viszonylag alacsony. Szóval valamit valamiért[/quote]
kis kiegészítő információ: a Sigma 100-300 F4 EX IF HSM telén kapásból 82 mm-es menet van, ami feltételezi a 82 mm-es szűrőt. ekkora polár már egész drága sajnos...
a kis EF 28-135 IS "csak" 72 mm-est használ. viszont lehet kapni tágító gyűrűt és feltenni a 82-est a 72-es obira.
üdv!
.
.
Elküldve: 2004. 01. 28. 22:20
idézet:
Ezt írta donphobos:
kis kiegészítő információ: a Sigma 100-300 F4 EX IF HSM telén kapásból 82 mm-es menet van, ami feltételezi a 82 mm-es szűrőt. ekkora polár már egész drága sajnos...
a kis EF 28-135 IS "csak" 72 mm-est használ. viszont lehet kapni tágító gyűrűt és feltenni a 82-est a 72-es obira.
üdv![/quote]
Halihó!
Nekem is van Sigma 24-135-ös obim, azon 77 mm-es a menet. Kaptam is rá UV szűrőt 11 eFt-ért(az UV szűrő a létező legolcsóbb szűrőfajta !!!)
Szóval becsüljük meg azt a jó kis 58 mm-es szűrőméretet![]()
Elküldve: 2004. 01. 29. 09:29
A fényképezőn teljesen jónak nézett ki, a monitoron viszont nem! A monitorokkal nem hiszem, hogy baj lenne, hiszen más digifényképezővel készült kép teljesen jó.
Elküldve: 2004. 01. 29. 09:43
idézet:
Ezt írta BoGyesz:
Azt vettem észre, hogy a 300D kijelzője nem ua. a képet adja, mint az asztali monitorok. Ezt úgy értem, hogy sokszor előfordult már, hogy a gépen visszanéztem a képeket, majd az itthoni monitoron a képek java alulexponált lett. :confused:
A fényképezőn teljesen jónak nézett ki, a monitoron viszont nem! A monitorokkal nem hiszem, hogy baj lenne, hiszen más digifényképezővel készült kép teljesen jó.[/quote]
ezt jó, hogy említed, mert eleinte én is ebbe a hibába estem. van megoldás: először is nem szabad a kijelző fényerejét nagyon felnyomni. én az 5-ös skálán 2-esre tettem, így spórolok is az árammal és közelebb is kerül a valóshoz.
a másik dolog: a fénymérő javaslatait érdemes megfogadni. természetesen szokni kell, hogy miket mér, mert az előző géphez képest biztos más. nekem is máshogy mért a kis Olympus, de idővel kialakul majd az összhang.
a 300D-ben nincs "custom functions", de szerintem azért rekeszelni lehet (lehet, ugye?)
ez a "bracketing", ilyenkor lő valamivel alá- és fölé is a normál fénymérésnek. ha kétségeid vannak, hogy jól mérsz-e fényt vagy fontos a kép, akkor érdemes ezt is csinálni. ha nagyon ért hozzá valaki, akkor utólag így el lehet tüntetni a beégett részeket (rossz fénymérésnél simán előállítható ilyen), mert a sötétebb képről átcsenheted a kritikus részt.
ez segíteni fog elvileg, sokat kell gyakorolni vele. még szerencse, hogy ez élvezetes gyakorlás
üdv!
.
.

Súgó
A téma zárva.