HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#321 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 09:41

Egy kérdés a manuálfokusznál kézzel kell csavarni a gyűrűket? vagy az objektíven nem lehet csavarni semmit (a gyárira gondolok)?

kösz az infokat..
byez

#322 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 09:46

Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 10:41

Egy kérdés a manuálfokusznál kézzel kell csavarni a gyűrűket? vagy az objektíven nem lehet csavarni semmit (a gyárira gondolok)?

kösz az infokat..
byez

hogy lehetne másképp? :confused:

gyári alatt a műanyag játékobit érted? azon is lehet, de elég szar, mer lötyög...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#323 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 12:21

Azt jah...nemtom hogy másképp:) inkább megkérdeztem:)

#324 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 09:26

Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 13:21

Azt jah...nemtom hogy másképp:) inkább megkérdeztem:)

Esetleg arra gondoltál, hogy némely kompakton a menügombokkal lehet "manuálisan" fókuszt állítani és a TFT-n nézheted, hogy elég éles-e a kép? Mert azt csak viccből lehet manuálisnak nevezni. :lol:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#325 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 12:24

Jah ezt kérdeztem...én persze azt akarom,hgoy obin lehessen tekergetni:)azért vagoyk megőrülve :D

#326 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 07:15

sziasztok!

bár én nem vagyok teljesen illetékes ebben a témában, mert márkatárs vagyok csak, de bátorkodom egy kis linket mutatni. mindenféle egyszerűbb és komolyabb trükk és módosítás az EOS-300D-hez, amit ki lehet próbálni. elég vad dolgok is vannak, de ötletesek is.

link...

a legtöbb dolog azonnali garanciavesztést okoz, szóval csak óvatosan!
üdv!
.
.
.

#327 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 07:50

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 8:15

sziasztok!

bár én nem vagyok teljesen illetékes ebben a témában, mert márkatárs vagyok csak, de bátorkodom egy kis linket mutatni. mindenféle egyszerűbb és komolyabb trükk és módosítás az EOS-300D-hez, amit ki lehet próbálni. elég vad dolgok is vannak, de ötletesek is.

link...

a legtöbb dolog azonnali garanciavesztést okoz, szóval csak óvatosan!
üdv!

Köszi a linket, érdekes, bár megakadt a szemem egy barkácsoláson, amit hülyeségnek tartok. Itthoni fórumokon is sokan keresnek leírást távkioldóhoz. Szvsz aki megengedhet magának egy ilyen gépet, az ne itt spóroljon. Persze ha ügyes kezű és  vállalkozó kedvű... Én mindenesetre inkább vettem egy eredetit 6000 magyar aranyért. Amellett a majd' félmillió mellett, amit eddig beleöltem, eltörpül. Inkább nem kockáztattam, hogy elbaltázok valamit.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#328 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 08:21

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 8:50

Köszi a linket, érdekes, bár megakadt a szemem egy barkácsoláson, amit hülyeségnek tartok. Itthoni fórumokon is sokan keresnek leírást távkioldóhoz. Szvsz aki megengedhet magának egy ilyen gépet, az ne itt spóroljon. Persze ha ügyes kezű és  vállalkozó kedvű... Én mindenesetre inkább vettem egy eredetit 6000 magyar aranyért. Amellett a majd' félmillió mellett, amit eddig beleöltem, eltörpül. Inkább nem kockáztattam, hogy elbaltázok valamit.

Valóban nem sok a 6e ft, a gép árához képest, ám jelen esetben tényleg annyira egyszerű és olcsó (kb. 3-400 Ft) eszközről van szó, hogy sokan elgondolkodnak rajta. Ha van némi hobbielektronikai tapasztalatod, akkor nem lehet elrontani rajta semmit. Persze mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy vállal-e ilyesmi kockázatot.
Az EOS500-amhoz én is magam csináltam, és tökéletesen mőködött.

Üdv, ZooLee

#329 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 08:54

sziasztok!

nekem egy egészen különleges távkioldóm van, kis barkácsolt darab. olvastam, hogy megfelelő módon szétvágva egy soros egér csatlakozóját lehet kapni olyan dugaszt, ami belemegy a gép oldalán levő aljzatba. elolvastam a lábak jelentését és apukámmal nekiugrottunk a témának.

fogtunk egy régi rossz orosz stopperórát (az ukrán szomszédunk dobta ki, kicsit lemostuk róla a kávézaccot és kitisztítottuk a gombjait), fúrtunk rajta lukat az egér drótjának. kunyeráltam az infósoktól a cégnél egy rossz Logitech egeret, ő lett a donor. a stopperóra nyákján az óra funkcióit lekötöttük a kapcsolókról, nehogy valami zavar legyen. ezután a középső gomb helyett egy kapcsolót építettünk be, a két szélső nyomógombra pedig rákötöttük az élességállítás/fénymérés és az elsütés funkcióit.

a középső kapcsoló az elsütéssel párhuzamosan bekötve pedig a B-időt kapcsolja. manuális módban így tudok extrém hosszúságú expozíciós időket is használni.

összerakva az egész úgy néz ki, mint egy orosz stopper, csak a nyakmadzag helyén a RS232-es dugasz vezetéke jön ki. teljesen patent kis szerkezet, borzalmasan néz ki, de jó.

tudom, hogy furának tűnik, hogy ilyenen "spóroltam", de sokkal izgalmasabb egy stopperrel fényképezni, mint ha lenne egy eredeti Canon cuccosom. nekem tetszik... :)

üdv!
.
.
.

#330 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 09:00

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 9:54

a középső kapcsoló az elsütéssel párhuzamosan bekötve pedig a B-időt kapcsolja. manuális módban így tudok extrém hosszúságú expozíciós időket is használni.

Ez így jó, nem néztem meg nagyon alaposan a barkácsmegoldásokat, de úgy tudom, azok többsége nemes egyszerűséggel kikerüli a B-idő problémáját. Pedig jól jön az olykor-olykor.

#331 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 12:47

Egy kérdés, nézegettem a neten, de nem találtam, hogy a játék obi tud makro modot? és ha igen hány cm?

Én is akarok egy ilyen gépet!! brühühü

thx
byez

Szerkesztette: csövike 2004. 06. 18. 12:48 -kor

#332 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 18:15

hm?:)

#333 Felhasználó inaktív   AEomega 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 18:20

Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 13:47

Egy kérdés, nézegettem a neten, de nem találtam, hogy a játék obi tud makro modot? és ha igen hány cm?

thx
byez

Makróra nem igazán alakalmas a játékobi, a kis nagyítást még tetézi az obi silány képe. A szokásost tudom javasolni: közgyűrű, makrolencse.

#334 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 18:27

Üdv,

tud a 300D olyat, hogy bizonyos intervallumonként [pl 1 perc] készít X darab képet?

Szerkesztette: szeder 2004. 06. 21. 18:34 -kor

#335 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 18:29

önmagában nem
számítógéppel összekötve asszem tud, de nem esküszöm, kipróbálni meg lusta vagyok :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#336 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 18:35

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 19:29

önmagában nem
számítógéppel összekötve asszem tud, de nem esküszöm, kipróbálni meg lusta vagyok :)

Remek (;  Az önkioldó ideje meg nem állítható, jól sejtem? (;

#337 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 18:37

Idézet: szeder - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 19:35

pasz.
ezt nem tudom, és szintén lusta vagyok megnézni :)

viszont van infrás távkioldó, és drótos is.
infrás az párezer ft asszem, drótos is, de azt párszáz forintból meg lehet csinálni (tetszőleges kábelhosszal)

#338 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 08:02

Idézet: szeder - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 19:35

Az önkioldó 10 másodperces időzítővel dolgozik. Ha vezeték nélküli távirányítót használsz, akkor az időzítés 2 másodperc lesz.

#339 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 08:04

Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 13:47

thx
byez

Kifejezetten macro módja nincs, a közelpontja kb. 30 centiméter.

#340 Felhasználó inaktív   AEomega 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 12:09

Néztétek az új firmet?

"E3kr111b71.rar

New in this release:
- ISO 3200
- Mirror Lock up
- Selectable pause for mirror lock up see C.Fn. 17
Changes:
- FEC is moved to JUMP button
- 'Left' button selects the autofocus mode:
AF OS - ONEShot
AF SE - AIservo (dosn't work right now)
AF AI - AIfocusAF
- the default button in delete prompt was changed from 'Cancel' to 'OK'. So, be aware.
  Now if you want to delete an image, press DEL button and then SET one. To Cancel press any other key.

Best regards,
Wasia and Ravil"

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »