HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1041 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 01:24

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 22:31

1. Miért kell az árat belekeverni? :reklamacio:
2. Miért is jobb, ha könnyebb? Itt nem szappantartók, hanem DSLR-ek összehasonlításáról van szó.

Nekem az jutott eszembe hirtelen, hogy:
1. Mert mondjuk van egy X nagyságú pénzösszeged a cuccra, és ezesetben 500$-ral több objektívet vagy egyéb kiegészítőt vehetsz, vagy elköltheted akár teljesen más célra is.
2. Mert ha elmész egy többnapos sátras-hátizsákos túrára, akkor akkor minden gramm számít.

#1042 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 10:11

Idézet: szeder - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 1:24

Nekem az jutott eszembe hirtelen, hogy:
1. Mert mondjuk van egy X nagyságú pénzösszeged a cuccra, és ezesetben 500$-ral több objektívet vagy egyéb kiegészítőt vehetsz, vagy elköltheted akár teljesen más célra is.
2. Mert ha elmész egy többnapos sátras-hátizsákos túrára, akkor akkor minden gramm számít.

Az elsőre mondtam, hogy a konklúzióban meg lehet említeni, a műszaki paraméterek összehasonlításánál semmi helye.
A másodikra csak annyit, hogy inkább vállalom azt a rettenetes 15-20 dekányi plusz terhet, amiért egy jóval robosztusabb, megbízhatóbb gépet cipelek.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1043 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 11:05

Van itt a link tetején 1 kis video, 300D vs. 350D.  Itt mégjobban látszódik, hogy milyen picike lett ez a 350D.

#1044 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 11:05

Itt meg 1 kis video.

#1045 Felhasználó inaktív   mobilfoto2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 24. 11:32

sziasztok.
Problémám van a 300 D-vel. 1 éves múlt most, 16000 kép készült vele, és most nem csapódik fel a tükör megfelelő sebességgel, a visszacsapódás is lassú, A kis tükör belelóg a képbe. A tükörnek nincs meg a megfelelő lendülete. Kérdés, hogyan lehet orvosolni a hihát?
Estleg szervíz lehetőség?

:mad:

#1046 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 11:48

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 10:11

Az elsőre mondtam, hogy a konklúzióban meg lehet említeni, a műszaki paraméterek összehasonlításánál semmi helye.
A másodikra csak annyit, hogy inkább vállalom azt a rettenetes 15-20 dekányi plusz terhet, amiért egy jóval robosztusabb, megbízhatóbb gépet cipelek.

1. Írják valahol, h csak műszaki paramétereket hasonlítanak össze?
2. Te igen, de lehet, h vannak, akik nem.

#1047 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 00:31

Úgy tűnik, a 350D már el is kezdte lenyomni a 300d árakat, legalábbis németeknél. majd 200E az áresés :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1048 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 12:11

Idézet: freeone - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 1:31

Úgy tűnik, a 350D már el is kezdte lenyomni a 300d árakat, legalábbis németeknél. majd 200E az áresés :think:

200E az 200 ezer, vagy 200 EUR? :D
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1049 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 12:35

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 12:11

200E az 200 ezer, vagy 200 EUR? :D

Szerinted? :D Különben is, ki vásárol ekkora gépet forintért?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1050 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 18:44

Üdv!

Nos, én is csatlakoztam a 300D-t használók táborába. :D  :D  :D
Ma tesztelgettem egy kicsit, nagyon tetszik, bár még szoknom kell, hogy nem úgy működik mint egy kompakt gép. Viszont a 10x zoom hiányát már most éreztem, így majd a közeljövőben kell szereznem egy telét. Az M42 obik használatáról, minőségéről tudnátok bővebb felvilágosítást adni ???

:offtopic:
PS(CS)-ben hogyan lehet a RAW képeket JPG-be menteni ???

Köszi!
gubitibi

#1051 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 18:51

gratula, jó döntés volt. hogy tetszik? :)

M42 obik > kell egy m42-eos átalakító (5ezer ft). ráteszed és használod :)
legtágabb blendével fókuszálni, majd munkalbendével kell fénytmérni, és exponálni.

photoshop: image>mode>8bits/channel mert jpeget az max 8 bites....

Szerkesztette: WiZARD 2005. 02. 26. 18:55 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1052 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 19:12

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 18:51

gratula, jó döntés volt. hogy tetszik? :)

M42 obik > kell egy m42-eos átalakító (5ezer ft). ráteszed és használod :)
legtágabb blendével fókuszálni, majd munkalbendével kell fénytmérni, és exponálni.

photoshop: image>mode>8bits/channel mert jpeget az max 8 bites....

Köszönöm, nagyon baba!!!  :D  :D

Az M42-es obi képminőségéről tudsz bővebb infot, estleg eléri egy 80e Ft-os Canon obi minőségét ???

PS: akkor azért nem sikerült. Köszi!
gubitibi

#1053 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 19:40

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 19:12

Köszönöm, nagyon baba!!!  :D  :D

Az M42-es obi képminőségéről tudsz bővebb infot, estleg eléri egy 80e Ft-os Canon obi minőségét ???

PS: akkor azért nem sikerült. Köszi!

A csúcs m42esek 50mm vagy afeletti gyújtótávolságnál rendszerint lealázzák ezeket a kis fényerejű zoomokat.  50mm alatt F8-F11nél az APS-C miatt sajnos a rajzolatuk kb hozza a 300D kitobi minőségét, de a brillancia az m42eseknél sokkal jobb, valamint tágabb blendénél is szebb az m42esek képe.

Mostanában az indexen ez eléggé sokat beszélt téma:

Ezt olvasd el, elég sok hasznos infó van benne. (Százbolha 10Dn használ M42eseket, és elég jól :) )

Kérdéseiddel nyugodtan fordulhatsz ide biztos fognak segíteni.

#1054 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 19:56

a 80ezer forintos zoomok elég gagyik. igazából csak lerekeszelve van jó rajzuk (F8-F10)

m42es obik általában fixek, nagyobb fényerejűek, és jobb minőségűek.

a legolcsóbb autófokuszos "modern" obi, aminek nem lehet panasz a képére, az a 70-200 F4 L. de ez már 150ezer körül van.

bár a napokban gondolkoztam, hogy mennyire van eltúlozva ez a minőség mánia, és tényleg kell-e 300D mellé hobbifotósnak profi L-es objektiv... és gondolkodás nélkül legtöbbünk rávágja egy 60-80ezres zoom obira, hogy szar.  szerintem talán érdemes kipróbálni valami ilyen obit. lőni vele párat, és utána eldönteni, hogy számodra elég-e az a minőség amit nyújt. hisz ne felejtsük el, hogy mindenki ezeknek a többszörösébe kerülő objektivekhez hasonlítja őket, és azokhoz képest még jó hogy gyengék.

persze jó m42 obikhoz képest se csúcsok. de azért ez két teljesen más kategória. zoom vs fix. autofokusz vs manual. sétálgatós fix, és a 300D kis keresőjén (prizma és minden segítség nélkül) nem is mindig olyan egyszerű és pontos a manual fókusz.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1055 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 09:52

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 18:56

a 80ezer forintos zoomok elég gagyik. igazából csak lerekeszelve van jó rajzuk (F8-F10)

m42es obik általában fixek, nagyobb fényerejűek, és jobb minőségűek.

a legolcsóbb autófokuszos "modern" obi, aminek nem lehet panasz a képére, az a 70-200 F4 L. de ez már 150ezer körül van.

bár a napokban gondolkoztam, hogy mennyire van eltúlozva ez a minőség mánia, és tényleg kell-e 300D mellé hobbifotósnak profi L-es objektiv... és gondolkodás nélkül legtöbbünk rávágja egy 60-80ezres zoom obira, hogy szar.  szerintem talán érdemes kipróbálni valami ilyen obit. lőni vele párat, és utána eldönteni, hogy számodra elég-e az a minőség amit nyújt. hisz ne felejtsük el, hogy mindenki ezeknek a többszörösébe kerülő objektivekhez hasonlítja őket, és azokhoz képest még jó hogy gyengék.

persze jó m42 obikhoz képest se csúcsok. de azért ez két teljesen más kategória. zoom vs fix. autofokusz vs manual. sétálgatós fix, és a 300D kis keresőjén (prizma és minden segítség nélkül) nem is mindig olyan egyszerű és pontos a manual fókusz.

Hadd szólok hozzá. Bár magam kívülálló (nikonos) volnék, azért amit Wizard írt azt megerősíteném. Van ugye a D70-hez szállított kitobjektív (17-80), ami állítólag elég jó. Van még két objektívem, a 28-80G (ez állítólag elég rossz, a "szagértők" véleménye szerint legalábbis, míg a photosigen és egyéb fórumokban azt írják, hogy nem is annyira rossz), és van egy 75-300-as Sigmám, ami a "halehetmégolcsóbb" kategória (nem vicc, 16 ezer volt használtan az ebayen  :eek: ).

Csináltam pár tesztképet, a teljesen nyitott rekeszt kivéve, úgy kb 3 értékkel lerekeszelve nem volt akkora különbség az obik között, mint amekkorát az áruk igazolt volna. Élesség, felbontás és színmélység tekintetében néztem, "szemre", 100%-os nagyításban. Úgyhogy szerintem nyugodtan el tud lenni az ember a nemsokszázezres objektívekkel is...

#1056 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 10:58

még valamit hozzátennék, amit tegnap lehagytam.
szóval a most nagyonszargagyinak mondott olcsó zoomobjektivekkel 2-3 évvel ezelőttig elvolt a legtöbb hobbifotós. legtöbben 10*15-ös képnél nagyobbat sose nagyítottak, és aki diázott, azok között is páran elvoltak ezekkel.
digi korszakba lettek nagyon hypeolva az L obik, meg a minőség, és legagyizva az olcsóbbak. persze monitoron 100% crop mellett mindenki látja a különbséget.

#1057 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 11:34

Azért a profi objektíveknek nemcsak a képminőség az előnyük, hanem pl a rekeszérték is. Nekem azért kellenének profi zoom obik, hogy tudjak 2.8-as rekesszel fotózni, egyébként semmi bajom a közepes minőségű cuccokkal még akkor sem ha a mostani obim nem mindig hozza a maximumot.
Tudom vegyek prime-okat, de az sem olcsó mivel jópár kellene...

Szerkesztette: saen 2005. 02. 27. 11:34 -kor

#1058 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 11:37

nem kell magyarázkodni, nekem is itt figyel fix 2.8-as stabilizátoros kistele...

csak néha elgondolkozok rajta, hogy tényleg kell-e, és érdemes-e ennyi pénzt kiadni rá. de mindig meggyőzöm magam :)

#1059 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 12:16

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 19:44

Nos, én is csatlakoztam a 300D-t használók táborába. :D  :D  :D

*EX*
Gratulálok!
És várjuk az új képeid, a régi esztétikai minőségben. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1060 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 12:24

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 12:37

nem kell magyarázkodni, nekem is itt figyel fix 2.8-as stabilizátoros kistele...

csak néha elgondolkozok rajta, hogy tényleg kell-e, és érdemes-e ennyi pénzt kiadni rá. de mindig meggyőzöm magam :)

Én még csak a győzködöm magam fázisban vagyok, majd meglátjuk mi lesz a vége :)

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.