HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1081 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 01. 20:59

A cikk alapján megdöbbentő, mennyi amatőr álcázta magát profinak az athéni olimpián. Ugyanis a delegált fotoriporterek nagyobbik részének Canon rendszere volt. :D  :omg:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1082 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 21:00

Odáig igaz hogy gyengébb géppel is lehet jókat fotózni- analógban. Aztán ez már meredek. Meg aztán, a digitális gépek napilapba való képekhez jók csak? na neeeee!

Szerkesztette: freeone 2005. 03. 01. 21:02 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1083 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 02. 07:44

Mi a hátránya a gari nehézségeken kívűl annak, ha az Usából hozat be az ember kamerát? :think:

Töltő hálózati csatlakozója nem gond? Le lehet itthon cserélni könnyedén 220V-ra, vagy esetleg multi konnektor van eleve a csomagban? :Đ

#1084 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 08:11

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 8:44

Mi a hátránya a gari nehézségeken kívűl annak, ha az Usából hozat be az ember kamerát? :think:

Töltő hálózati csatlakozója nem gond? Le lehet itthon cserélni könnyedén 220V-ra, vagy esetleg multi konnektor van eleve a csomagban? :Đ

Ráteszik a 25% ÁFA-t, meg vámot. Akkor éri meg az USA-ból gépet hozatni, ha valaki behozza neked személyesen. :(

#1085 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 08:18

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 8:11

Ráteszik a 25% ÁFA-t, meg vámot. Akkor éri meg az USA-ból gépet hozatni, ha valaki behozza neked személyesen. :(

Természetesen én is így gondoltam, csak nem írtam oda :D

Szóval, buktatók?  :think:

#1086 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 08:18

Én mondjuk csak most ismertem meg Ken Rockwell írásait. Biztos nincs mindenben igaza, de abban kezdő révén is egyetértek, hogy nem szabad túlságosan belebonyolódni a technikai részletekbe. Becsüljük, szeressük a fényképezőgépünket, koncentrájunk a képekre és ne azon gondolkodjunk állandóan, hogy mikor cseréljük le a nemrég vásárolt kütyüt.  Eleinte engem is bosszantott kicsit, hogy most vettem 300D-t, amikor itt van hamarosan a 350D, de kérdés, hogy valóban jobbak lettek volna-e tőle a képeim. Nem hiszem :)

#1087 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 09:23

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 8:18

...abban kezdő révén is egyetértek, hogy nem szabad túlságosan belebonyolódni a technikai részletekbe. Becsüljük, szeressük a fényképezőgépünket, koncentrájunk a képekre és ne azon gondolkodjunk állandóan, hogy mikor cseréljük le a nemrég vásárolt kütyüt.  Eleinte engem is bosszantott kicsit, hogy most vettem 300D-t, amikor itt van hamarosan a 350D, de kérdés, hogy valóban jobbak lettek volna-e tőle a képeim. Nem hiszem   :)

:up:

en is most igyexem kikavarodni beloluk - vegre osszeszedtem magamban nagyjabol mi kell, megvan a 20d-m az elso obival (erdekes felhasznalasi modoknak nyit utat, ha az embernek tortenetesen egy darab 105mm-es makroja van, ami 168mm az 1.6-os szorzo miatt :D) aztan majd lesz valami - most tanulom az uj gep hasznalatat, aztan hamarosan ujra tudok a Lenyegre koncentralni :cool:
ugy jo lesz magszabadulni a sok adattol, hosszu tavon eleg farasztoak, mikor mar honapok ota agyaltam, mit is vegyek :banghead:

Kép

(ez ugyan meg z2-vel keszult, meg mittomen, masnak hogy tetszik, de sebaj :))
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1088 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 10:41

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 8:18

Természetesen én is így gondoltam, csak nem írtam oda :D

Szóval, buktatók?  :think:

en azt gondolnam, hozzaertovel hozasd, aki ki tudja probalni.
jobb nem jut az eszembe.

#1089 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 10:57

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 7:44

csak dugót kell lecserélni, 100-240Volt feszültség jó neki. (legalábbis 300D töltőnél)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1090 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:26

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 10:57

csak dugót kell lecserélni, 100-240Volt feszültség jó neki. (legalábbis 300D töltőnél)

20d tolto detto. es elozekenyen kulon darab a zsinorja, csak az kell masik :)

#1091 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:34

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 11:26

20d tolto detto. es elozekenyen kulon darab a zsinorja, csak az kell masik :)

20D-t hol vetted/hozattad/szerezted ? Én is beütemeztem egyet, csak a 300D-től kell még megszabadulnom.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1092 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:46

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 11:34

20D-t hol vetted/hozattad/szerezted ? Én is beütemeztem egyet, csak a 300D-től kell még megszabadulnom.

hat, egy egri ember adta el az o 4 honapos magyar eredetu peldanyat, semmi extra beszerzes nem volt vegulis ;)
1400 expo, wie neue :cool: pardon, most mar 1800 :D

szerk.: ja, apronet.

Szerkesztette: alvaro 2005. 03. 02. 11:46 -kor

#1093 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:47

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 11:46

hat, egy egri ember adta el az o 4 honapos magyar eredetu peldanyat, semmi extra beszerzes nem volt vegulis ;)
1400 expo, wie neue :cool: pardon, most mar 1800 :D

szerk.: ja, apronet.

Nem merek használtan venni. Persze ilyen alapon tőlem sem venné meg a kutya sem a gépet, pedig csak a váltás miatt akarom eladni, semmi baja nincs.

#1094 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:49

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 11:47

Nem merek használtan venni. Persze ilyen alapon tőlem sem venné meg a kutya sem a gépet, pedig csak a váltás miatt akarom eladni, semmi baja nincs.

Mennyi?

#1095 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:54

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 11:47

van rajta egy kilo gar. jo, tudom, ez csak magyar gar, de hatha megis csinalnanak vele valamit :think:

meg hat mi 1400 expo egy 20d-nek? :cool:

Szerkesztette: alvaro 2005. 03. 02. 11:55 -kor

#1096 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:55

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 11:49

Mennyi?

Mármint a 300D? Ha kitobival viszik, plusz a távkioldóval, akkor minimum 165-170-et szeretnék érte kapni. Kitobi nélkül meg modjuk 20-al kevesebb. 1 éves, ~8 ezer képpel.

#1097 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:56

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 11:34

mesélj valamit a különbségekről (300d-20d).
használatban milyen különbségek vannak, mi az amiért váltottál, bejött-e.
af mennyivel pontosabb/gyorsabb
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1098 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 12:57

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 11:56

mesélj valamit a különbségekről (300d-20d).
használatban milyen különbségek vannak, mi az amiért váltottál, bejött-e.
af mennyivel pontosabb/gyorsabb

Még nem váltottam, a 300D árára szükségem lesz hozzá.  A 8.2 megapixel a 6.3 ellenében nem lelkesít különösebben, az alábbiakat viszont nagyon hasznosnak tartom:
- 65 ms shutter lag (ha jól tudom, 300D 125ms)
- 0.2 sec bekapcsolási idő (óriási előny a 300D-hez képest)
- 100000 expo élettartamú zár (végre itt leírják, nem kell találgatni, mint a 300D-nél)
- választható fénymérési módok
- választható AF módok
- világosabb, nagyobb, pentaprizmás kereső
- még alacsonyabb zaj (állítólag ISO1600-on olyan, mint a 10D ISO400-on)
- sorozatfelvételi lehetőség klasszissal jobb, mint a 300D-nél, 5kép/sec, azt hiszem 20 képig.

Persze vannak még különbségek, most hirtelen ezeket tudtam összeszedni, ami nekem fontos.

#1099 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 13:01

A 20D a legjobb vaz ebben a kategoriaban, folotte mar csak a millios gepek vannak sztem, ugyhogy en meleg szivvel ajanlom mindenkinek, aki szeret fenykepezni. Evekig halasztgattam a digitalis fotozast, mert pont egy ilyen gepre vartam.
Nyilvan ez sem tokeletes, a legnagyobb balfogas ez a beepitett vaku, bar neha hasznat veszem, csak akkor elokapom a sajat keszitesu vakumodosito felszerelesemet. Mar leszoltak miatta, de engem a tukor felcsapadosanak az eros hangja zavar nagyon ebben a gepben.
A kezeloszervei tokeletesek, bar nekem hianyzik meg egy-ket tarcsa a geprol, amin pl az erzekenyseget lehetne villamgyorsan allitani, es esetleg mutatna is a keresoben az allitott erteket, olyan szep kepeket lehet vele kesziteni meg ISO 800-on is.
Az autofokusz eszrevehetoen gyorsabb, mint a 300D-n vagy a 10D-n, es ami meg kivalo, hogy villamgyorsan bekapcsol a gep, azonnal lehet fotozni. A kepek visszanezese nagyon olajozottan mukodik.
Azt sajnalom, hogy a por meg mindig nagyon konnyen rakerul a keperzekelore, az Oly E-1-en mar van erre megoldas, pedig regebbi gep, persze itt is van holtbiztos segitseg: porszivo.
Van mostmar egy ujabb 20D, amivel infrakepeket lehet kesziteni es feligatereszto tukor van benne, igy a kepet folyamatosan lehet nezni a kijelzojen is. Talan van, akit erdekel.

#1100 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 13:24

De az csillagászati célra van, elég sok minden hiányzik is belőle az alapmodellhez képest.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.