HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2041 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 21:30

Hát nekem a kiértékelo nem igazán jött be, legalábbis ugy tunik hogy nem áll a helyzet magaslatán a dologgal a gép. Majd megprobálom az M módot, eddig csak a TV/AV módokkal probálkoztam a kevéssé automaták kozul.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2042 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 22:07

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 22:30

Hát nekem a kiértékelo nem igazán jött be, legalábbis ugy tunik hogy nem áll a helyzet magaslatán a dologgal a gép. Majd megprobálom az M módot, eddig csak a TV/AV módokkal probálkoztam a kevéssé automaták kozul.

Nekem eddig nem igazán jelentkezett ilyen probléma, igaz én általában mindig -1 FÉ értékkel alulexponálom a felvételt.

Szerkesztette: *EX* 2005. 07. 03. 22:09 -kor

gubitibi

#2043 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 22:16

Lehet az valóban hasznos lenne, ez nekem is megfordult a fejemben.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2044 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 22:48

A CMOS/CCD érzékelők nem rendelkeznek akkora dinamika tartománnyal, mint mondjuk a dia. Ha pl. egy szoba belső terét akarod úgy lefotózni, hogy szemben ablak/ajtó van, akkor 2 képet kell csinálni, egyiket a beltérre, másikat pedig az ablakon/ajtón kívüli kültérre mérve. A két képből tudsz összerakni egy normális (helyesen exponált) képet.
Ugyanez a helyzet, ha pl. egy tisztás szélén fotózol, ha a fűre mérsz fényt, kiég az ég, ha az égre mérsz, akkor bebukik a fű.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2045 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 04:02

300d-t sikerult (itt a nagy viz tuloldalan, a balkantol tavol :)) 350d-re csereltetni.
meretet leszamitva nagyon tetszik 350d, bar meret se annyira veszes mint eddig gondoltam. sokkal jobb lett, nagyon ajanlom, annak aki olcso, kis gepet akar, bar en 300dbol tanulva inkabb 20d fele nezelodnek, ha komolyan gondolnam a dolgot...
valaszthato fenymeres, es AF nagyon jo. anyagra es erzesre jobbnak, komolyabbnak tunik, mint 300d volt.
(ha hazamegyek, akkor asszem elado lesz a 350d, de lehet hogy fater megtartja, na meg egy elado 300D gripem is van, ez tuti)

ha minden jolmegy holnap lesz meg az uj vazam, elobb jott mail, hogy mar feladtak, overnight shippinggel rendeltem. en bizok benne hogy fedex jul 4-en is dolgozik, de nem vagyok biztos benne :(

Szerkesztette: WiZARD 2005. 07. 04. 04:05 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2046 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 08:37

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 23:48

A CMOS/CCD érzékelők nem rendelkeznek akkora dinamika tartománnyal, mint mondjuk a dia. Ha pl. egy szoba belső terét akarod úgy lefotózni, hogy szemben ablak/ajtó van, akkor 2 képet kell csinálni, egyiket a beltérre, másikat pedig az ablakon/ajtón kívüli kültérre mérve. A két képből tudsz összerakni egy normális (helyesen exponált) képet.
Ugyanez a helyzet, ha pl. egy tisztás szélén fotózol, ha a fűre mérsz fényt, kiég az ég, ha az égre mérsz, akkor bebukik a fű.

De ez röhej, a C300-as Olmypusom ami ma már az eldobható kategóriába esik szebb szineket produkál... :eek: [nem téged kritizállak csak érdekesnek vélem a kialakult helyzetet]

#2047 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 04. 09:00

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 9:37

De ez röhej, a C300-as Olmypusom ami ma már az eldobható kategóriába esik szebb szineket produkál... :eek: [nem téged kritizállak csak érdekesnek vélem a kialakult helyzetet]

Ez egyáltalán nem csoda a digitgépek több mint 80%-ánál van olyan hogy az adott sorozat új gépéből egy jónak bizonyult dolog helyett egy rosszabbat alkalmaznak vagy kihagyják egyszerűen. Ezért aki a sorozat újabb gépét megveszi mondván ez biztos mindenben jobb csak néz.

#2048 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 11:58

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 5:02

ha minden jolmegy holnap lesz meg az uj vazam, elobb jott mail, hogy mar feladtak, overnight shippinggel rendeltem. en bizok benne hogy fedex jul 4-en is dolgozik, de nem vagyok biztos benne :(

Melyik új váz?
350D / 20D / 1D :)

És ha a fedex dolgozna ma, akkor intézd úgy, hogy Tom Hanks ne legyen a gépen. :Đ

Szerkesztette: eszpe 2005. 07. 04. 12:22 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2049 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:20

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 9:37

Színek: testreszabható. Van Parameter1, és Parameter2. A P1 kicsit élesebb, kontrasztosabb, és teltebb színű, mint a P2. (jó szeműek azt mondják, hogy a P2 felel meg kb a 10D alapbeállításainak.)
Ezen kívül van 3 db testreszabható beállítás is (Set1, Set2, Set3), melyekben a sharpness/contrast/tone/saturation-t tudod finomhangolni. Ezekkel ki tudod kísérletezni a Neked tetsző kép paramétreket.
Még valami. DLSR-nél igenis meg kell szokni az utómunkát. A kompaktok előre szűrnek, élesítenek, kontrasztot, szaturációt állítanak. Ezért látszanak elsőre szebbnek a színeik. DSLR-nél ez a beavatkozás sokkal visszafogottabb (bár testreszabható), több szabadságot enged a képek elkészítésénél.

Magyar 300D leírás

Vagy van még egy hasznos trükk:

Idézet

ha a készitendő képen van egy nagyobb világos felület, amely valószinűsithetően ki fog égni, de nem szeretnénk, ha kiégne, leginkább azt szeretnénk, ha az még éppen jó lenne, akkor a következő a teendő (a példában AV módban): a expozició kompenzációt eltekerjük plusz kettőre (egy gombnyomás + tekerés) majd azon a világos részen mérünk fényt parciálisan (keresőben középre, majd *)

Aztán ekkor jó lesz a kép, mert ezt veszi a hisztogram jobb szélének, ami innen jobbra van az kiég (csúcsfények, ilyesmik) a többi rendben lesz

Szerkesztette: eszpe 2005. 07. 04. 12:39 -kor

#2050 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 15:16

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 12:58

Melyik új váz?
350D / 20D / 1D :)

És ha a fedex dolgozna ma, akkor intézd úgy, hogy Tom Hanks ne legyen a gépen. :Đ

350D az mar megvan, arrol irtam is :)

masikat inkabb nem irom, mer megoltok :p (1dmk2)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2051 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 15:25

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 16:16

masikat inkabb nem irom, mer megoltok :p (1dmk2)

Thrawn korábban már felvetette egy hwsw fotós találkozó ötletét. Szerintem itt az ideje.  :Đ

#2052 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 04. 15:27

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 16:25

Thrawn korábban már felvetette egy hwsw fotós találkozó ötletét. Szerintem itt az ideje.  :Đ

Ismerek itt a környéken egy jó sötét sikátort. :Đ
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2053 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 15:38

ennyire erdekel a 350d titeket? :D

#2054 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 16:10

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 23:48

A CMOS/CCD érzékelők nem rendelkeznek akkora dinamika tartománnyal, mint mondjuk a dia.

Ügye itt filmet akartál írni és nem diát.

#2055 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 20:15

Kérdés. 300D-hez keresek obit, és lehet hogy tudok venni Tamron 28- 300 XR DL -t, vagy Tamron 70- 300/3, 5- 6, 3 -t (ismeretlen altipus). Van esetleg tapasztalatotok veluk? (elsosorban a 28-300-as érdekelne)

Szerk: elirtam bocsi, a második 70-300, nem 28-300

Szerkesztette: Wyco 2005. 07. 04. 20:46 -kor

#2056 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 20:19

Valamilyen 28-300-as Tamronja van fateromnak Minolta filmes géphez, hát szerintem elég gagyi...

#2057 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 20:25

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:20

Vagy van még egy hasznos trükk:

Hmm ezt kiprobálom. Thnx

#2058 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 20:26

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 21:19

Valamilyen 28-300-as Tamronja van fateromnak Minolta filmes géphez, hát szerintem elég gagyi...

az pontosan mit takar, h gagyi? :)

#2059 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 20:29

Üdv!

Tanácsot szeretnék kérni, hogy érdemes-e beruházni a 18-55 EF-S és a 75-300-hoz egy közgyűrűsorra ???
Soligor vagy Kenko lenne a kiszemelt. Ezekre azt írják, hogy a fényérték csökkenés kb -1 blende. Ez most közgyűrűként -1 blende, vagy pedig a három egyszerre -1 blende ???

Köszi!
gubitibi

#2060 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 20:40

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 21:26

az pontosan mit takar, h gagyi? :)

10x15-ös képeken is látszik, hogy nem az igazi a kép, nem éles, szinek sem olyan tutik. Ezzel szemben a sima mezei alapobi (valami 28-90mm f3.5-5.6 ?) egy profi objektívnek tűnik ehhez képest. Ezen kívül gagyi műanyag az egész, a zoom gyűrű nehezen forog, ilyesmik. Ennyi pénzért sokkal inkább egy kisebb átfogású, de jobb minőségű obit ajánlanék.

Szerkesztette: saen 2005. 07. 04. 21:16 -kor

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.