HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2101 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 07. 08:00

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 17:57

Előttem szólókhoz csatlakozva, még annyit fűznék hozzá, hogy szűkebb pénztárca esetén én inkább vennék 300D/350D-t mint 20D-t, és a külömbözetet jobb obira költeném. Többet ér, mint a 20D+kitobi. Egy jó obipark viszonylag "állandó", vázak meg évente jönnek ki. Ha kinövöd pl. a 350D-t, ráérsz majd vázat cserélni. Vagy ha nem félsz a használt vázaktól, esetleg lehet 10D-t venni.

Hát lehet hogy akkor majd a 300/350D lesz. Bár elég sok rosszat írogattak egy időben ezen gépek időtállásásról. Nem tudom, hogy azokból a rémhírekből vajon mennyi az igazság. A 20D-t sem kittobival gondoltam, de tuti nem vettem volna hozzá egy egész sorozat obit. Vagy kit obi + 1 átlagos vagy 1 komolyabb általános célú obi. A használt gépekkel az a gond hogy ezekben sok a mozgó alkatrész, nagyban függ a gép állapopta a felhasználótól és sajnos a szerencsétől is, mivel egy gyártósorról nem azonos minőségű termékek jönnek le. Biztos van olyan gép ami kibír 300e expót de tuti van közte olyan is ami 50 e után megfekszik. És egy hazsnált gépről még azt sem tudhatom biztosan hogy kb hány kép készült vele.

#2102 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 08:02

Telleg, Canon gépekben nincs vmi rejtett szamlalo hogy mennyi képet lőttek vele vagy ilyesmi? Mint nokiákban a szervizmenu ami megmond egy csomo adatot...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2103 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 07. 08:23

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:00

A használt gépekkel az a gond hogy ezekben sok a mozgó alkatrész, nagyban függ a gép állapopta a felhasználótól és sajnos a szerencsétől is, mivel egy gyártósorról nem azonos minőségű termékek jönnek le. Biztos van olyan gép ami kibír 300e expót de tuti van közte olyan is ami 50 e után megfekszik. És egy hazsnált gépről még azt sem tudhatom biztosan hogy kb hány kép készült vele.

:eek: Tudod te, milyen sok 50e expó? :think: öt éven keresztül napi majdnem 1 tekercs filmnek felel meg. És egy digit élettartama, nem a minőség, hanem az újabb, sokkal jobb típusok miatt 2-3 évnél nem több. Egy sokat lelkes hobbifotós évi 5-6-8k képet lő, de akkor már elég aktívnak mondható. És egy 300D is bírja rendesen a strapát, WiZARD is elég extrém exposzámmal cserélte le az övét.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2104 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 07. 08:24

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:02

Telleg, Canon gépekben nincs vmi rejtett szamlalo hogy mennyi képet lőttek vele vagy ilyesmi? Mint nokiákban a szervizmenu ami megmond egy csomo adatot...

Elvileg van, szervizekben tudják előcsalni, de hogy pontosan hol, és mennyibe kerül, azt nem tudom.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2105 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 08:30

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:23

:eek: Tudod te, milyen sok 50e expó? :think: öt éven keresztül napi majdnem 1 tekercs filmnek felel meg. És egy digit élettartama, nem a minőség, hanem az újabb, sokkal jobb típusok miatt 2-3 évnél nem több. Egy sokat lelkes hobbifotós évi 5-6-8k képet lő, de akkor már elég aktívnak mondható. És egy 300D is bírja rendesen a strapát, WiZARD is elég extrém exposzámmal cserélte le az övét.

Az 50e expo tényleg nem lenne túl kevés, de talán ezen a forumon, de lehet hogy máshol olvastam olyat hogy még a 10e sem jött össze és gondok voltak. Én a kompaktomat közel 3 éve nyúzom és tuti 10e felett járok. Reményeim szerint ha megveszek egy ilyen masinát ez a szám nőni fog hisz talán többet járok el fotózni. Eddig inkább csak a lakó hely körül és az utazások közben fényképeztem.

#2106 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:02

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:24

Elvileg van, szervizekben tudják előcsalni, de hogy pontosan hol, és mennyibe kerül, azt nem tudom.

Camera Kft azt hiszem 10e körüli Ft-ért megmondja. :)

Picassu!
Az expószámnak szerintem kompaktoknál nincs nagy jelentősége, DSLR-eknél pedig a tükörcsapdosás miatt számít.
Volt, akinek 200 expó után cserélték a gépét (eltörött a tükröt mozgató egyik kis rugó), és van, aki 40-50e körül jár, és semmi baja. A 300D/350D-k eléggé népszerűek, nagy a kereslet, és ekkora mennyiségben több példánynál jöhet elő hiba, mintha csak 100 db-ot adtak volna el belőlük.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2107 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:03

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 8:24

Ez, hogy nem írtál pontos géptípust a vámpapírra, nagyon jó ötlet, emellett igyekezz úgy intézni, hogy ha számlát találnak nálad, akkor az mindenképp a 350D-é legyen. A másikat dugd el, nyeld le, add fel postán.

van ismeros aki kulon utazik, o hazahoz minden dobozt is :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2108 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:04

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 13:02

Picassu!
Az expószámnak szerintem kompaktoknál nincs nagy jelentősége, DSLR-eknél pedig a tükörcsapdosás miatt számít.
Volt, akinek 200 expó után cserélték a gépét (eltörött a tükröt mozgató egyik kis rugó), és van, aki 40-50e körül jár, és semmi baja. A 300D/350D-k eléggé népszerűek, nagy a kereslet, és ekkora mennyiségben több példánynál jöhet elő hiba, mintha csak 100 db-ot adtak volna el belőlük.

Arról nem is beszélve, hogy többnyire a póruljártak hangját hallod, a nagy többség, aki elégedetten használja a gépet, hallgat.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2109 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:04

Picassu!

Kösz, annyira nem fontos :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2110 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:08

Picassu!

Ez tiszta sor, nem is emiatt írtam. Arra céloztam hogyha 10e után megfekszik akkor bizony 2-3 és vége lenne a kezemben a masinának.

Idézet

A 300D/350D-k eléggé népszerűek, nagy a kereslet, és ekkora mennyiségben több példánynál jöhet elő hiba, mintha csak 100 db-ot adtak volna el belőlük.

Ez viszont teljesen igaz. Csak ahogy több hiba előjön és hangoztatják az emberek, ez egyre inkább el is bizonytalanít. De akkor valószanűleg az olcsóbb gép marad, jobb objektívvel.

#2111 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:09

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 13:03

van ismeros aki kulon utazik, o hazahoz minden dobozt is :)

Még a végén Quantanamo-ra viszik az üres dobozok miatt, mert a Canon Hungáriától vásárolt cuccokat vitt ki eladni, hogy az árkülönbözeten zsírosra keresse magát.  :Đ
(amerikaiak is olvasnak fórumokat, látják, hogy a "tengerentúlon" minden olcsóbb. Lehet hogy nem tudják, hogy Ők a tengerentúl.) :pokeas2:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2112 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 19:29

Nos en kozben tesztelgettem a 28-300-ast, és van pár tapasztaltom vele, de egyelore még elég kevés mert a tolto a géphez a jovo heten jon csak, és elobb-utobb idoszeru h lemeruljon már az akksi, de nem eroltetem nagyon a dolgot.
Valoban kicsit problémas az, hogy 300 mm kornyeken 6.5 az F, és hgoy kicsit lágyak a képek, azonban még keresgélek polárszűrőt az obira, ami lehet h tovább rontja majd a dolgokat, de legalább a szineken javit egy kicsit. Az a gond hogy valamiert igényt érzek a minimum 300-as obi meglétére, sőt szoktam használni is elég sűrű, az Olympuson is 380ig szoktam volt kihuzni elég sokszor, annak ott volt a vége. Mivel azonban nincs keretem egy 400-500e -s 2.8-as obira, sőt egy 150-es USM-L -re se nagyon, ezert ugy erzem hogy megfelelo valasztas volt, legalábbis nem jöttem még rá, hogy ennyiert jobbat találtam volna. Majd ha lesz toltő, és több napsutes is mint a héten akkor kimegyek egy kicsit a szabadba lőni, meg addig keresek szurot is.
Mégegy: a CA szintje tűrhető, jobb, mint az Olympuson volt, pedig az se nagyon zavart, eddig csak egy képemen sikerult felfedezni a lila vonalakat, de ott is csak ha ránagyitottam a képre.
üdv
v

#2113 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 22:31

Canon elindított egy weboldalt kezdő DSLR-eseknek, azonban meg is szüntették gyorsan, mondván a mintaképeket szabálytalanul használták fel. Állítólag arról van szó, hogy bennt maradtak az exif infok a képekben és kiderült, hogy Nikon D70-nel készültek  :omg:  Elég ciki  :D  :p

Szerkesztette: saen 2005. 07. 08. 22:32 -kor

#2114 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 07:21

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 21:31

Canon elindított egy weboldalt kezdő DSLR-eseknek, azonban meg is szüntették gyorsan, mondván a mintaképeket szabálytalanul használták fel. Állítólag arról van szó, hogy bennt maradtak az exif infok a képekben és kiderült, hogy Nikon D70-nel készültek  :omg:  Elég ciki  :D  :p

Kár, hogy a Nikon nem csinál hasonló oldalt, bár ezek után lehet hogy fog. Ezt ismeritek: www.myfourthirds.com ? A 4/3 rendszer tulajdonosainak.
Elnézegettem, vannak rajta néhány döbbenet jó kép, pl a vonat ablakából készült a landscapes kategóriában a kedvencem. Vajon mennyibe kerülne egy nagy gyártónak egy hasonló szervert üzemeltetni? Szerintem benne lehetne az árban, hogy ne kelljen mindenkinek ingyenes tárhelyekkel, html szerkesztéssel-hegesztéssel szenvedni, hanem kapj a fotóidhoz egy normális bemutató felületet.

szerk: itt van a "vonatos" kép: http://myfourthirds.pixelcritic.com/docume...?id=8997&full=1

Szerkesztette: lugosi 2005. 07. 09. 07:23 -kor

#2115 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 22:59

eos viewer utility-t honnan tudok letolteni? a vazhoz adott cd nincs nalam, de kene a progi, de a canon weboldalain csak updateket talalok...

elore is thx
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2116 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 23:42

nekem az a kerdesem volna, hogy most olvasgatom a 350D reviewját és felmerult bennem, hogy nem lehetne-e olyan firmware-t irni a 300-asra ami tamogatja a metering és af mode menubol valo beallitasat, mint ahogy ez a 350-ban is van (?). Otletek?

#2117 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 23:48

fenymerest 300dn nem tudsz alitani, af-et meg lehet az ud firmware-rel

Szerkesztette: WiZARD 2005. 07. 09. 23:49 -kor

#2118 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 00:05

uj vazban 1.3x crop nagyon kiraly :)

28-135 igy mar egesz jo varosnezo obi, 17-40 meg tok jo nagylato lett, rajottam hogy ennel nagyobb latoszog nem is nagyon kell nekem...

sigma 50-500at kezdem megszokni, sulya elviselheto, zoom mar annyira nem zavaroan szoros. tele vegenel 6.3 fenyero elegge gyengus, nagyon sok feny kell hozza, es a fokusz sebessege is lehetne gyorsabb, hiaba hsm...
amugy nem rosz, regen neha gondolkoztam rajta, de asszem inkabb picit hozzateszek ha ilyen nagy tele kell es 100-400.
vagy a 70-200 ala beprobalok egy 2x konvertert. F5.6 de legalabb megmarad az IS. bar kepminosegtol felek...
na nem mintha mostansag barmira is lenne penz :p

#2119 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 09:14

:fuck:  :Đ

#2120 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 10:58

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 0:48

fenymerest 300dn nem tudsz alitani, af-et meg lehet az ud firmware-rel

azt vágom h most nem lehet, csak kerdem hogy nem lehetne megpatchelni h lehessen?

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.