HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2281 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:22

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 18:23

nem, sőt kifejezetten zavar, ha túl könnyű egy obi :)

utállak :)
énisolyatakaroook :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2282 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:35

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 18:23

nem, sőt kifejezetten zavar, ha túl könnyű egy obi :)

Majd ha egész nap cipeled a teljes készletet hegyen-völgyön át, lehet változni fog a véleményed :)

#2283 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 20:52

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 20:35

Majd ha egész nap cipeled a teljes készletet hegyen-völgyön át, lehet változni fog a véleményed :)

nem szoktam hegyenvölgyön át járkálni, szóval szinte esélytelen :)
hidd el egész nap fogni se könnyü, de pár nap alatt megszoktam es a könnyebb jobban zavar...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2284 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 21:38

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 19:52

nem szoktam hegyenvölgyön át járkálni, szóval szinte esélytelen :)
hidd el egész nap fogni se könnyü, de pár nap alatt megszoktam es a könnyebb jobban zavar...

Én Saennel értek egyet...Ha nem autóval,hanem a természet lágy ölén akarok kirándulni és közben fotózni,akkor igenis számít a cipelndő felszerelés (nagysága és súlya).  :D

Szerkesztette: mtubi 2005. 07. 27. 21:39 -kor

#2285 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 23:40

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 22:38

Én Saennel értek egyet...Ha nem autóval,hanem a természet lágy ölén akarok kirándulni és közben fotózni,akkor igenis számít a cipelndő felszerelés (nagysága és súlya):D

Akkor a Canon EF 1200mm f/5.6L USM-től mentsen meg az Isten!!! :Đ 350D-n hogy nézhet ki? :]
228x836mm / 16.500 g  :respect:

(Mondjuk a 15-30 és 17-35 közötti párszáz gramm nem hiszem hogy elviselhetetlen lenne kirándulásnál.) :) 

Szerkesztette: eszpe 2005. 07. 27. 23:56 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2286 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 00:06

ja túránál biztos számít, bár nem hiszem hogy az a 100-200 gram és 3 centi... :)

egy állvány+fej hossza és súlya már fontosabb kérdés :)

én sajnos/szerencsére nem túrázok. (sajnos mer biztos jó lenne, meg érdekel a természetfotózás, szerencse mert nem gond a sok nagy cucc :D)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2287 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 07:21

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 23:06

ja túránál biztos számít, bár nem hiszem hogy az a 100-200 gram és 3 centi... :)

egy állvány+fej hossza és súlya már fontosabb kérdés :)

én sajnos/szerencsére nem túrázok. (sajnos mer biztos jó lenne, meg érdekel a természetfotózás, szerencse mert nem gond a sok nagy cucc :D)

Hidd el,sokat vesztesz vele. Kiránduláshoz amúgy nem vinnék állványt sem, max éjjeli fotózáshoz (akkor meg nem kirándulok). A stúdiófotózásnak is biztos megvannak az előnyei,de én kinnt a szabadban szeretek a leginkább fotózni.

#2288 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 08:31

persze, csak időm sincs, lusta is vagyok, nincs is kivel menni...
sose voltam egy túrázós típus.

#2289 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 09:19

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 9:31

persze, csak időm sincs, lusta is vagyok, nincs is kivel menni...
sose voltam egy túrázós típus.

A "nincs is kivel menni" pontot kilőheted, a cuccal kell menni és kész. Mindenki más csak bekavar, kénytelen kelletlen alkalmazkodni kényszerülsz a többiekhez, előrecsörtetnek, amikor Te éppen egy őzet cserkésznél be, stb. Hidd el, legjobb egyedül, ez tapasztalat. Saját tempód szerint haladsz, ha észreveszel valami érdekeset, annyi időt töltesz ott, amennyit akarsz, ha úgy látod jónak, akár vissza is mehetsz. Ezt társakkal nyugodtan megcsinálni nem lehet.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2290 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 09:54

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 10:19

A "nincs is kivel menni" pontot kilőheted, a cuccal kell menni és kész. Mindenki más csak bekavar, kénytelen kelletlen alkalmazkodni kényszerülsz a többiekhez, előrecsörtetnek, amikor Te éppen egy őzet cserkésznél be, stb. Hidd el, legjobb egyedül, ez tapasztalat. Saját tempód szerint haladsz, ha észreveszel valami érdekeset, annyi időt töltesz ott, amennyit akarsz, ha úgy látod jónak, akár vissza is mehetsz. Ezt társakkal nyugodtan megcsinálni nem lehet.

Ne vegyük egy kalap alá azt a túrát, ahol direkt a fotózás a cél (ez esetben lehet menni egyedül, vagy más fotósokkal karöltve, akik megértőek, ha másfél órát rohangászunk vmi virág körül), és azt, ahol maga a túra, barátokkal való együttlét, stb, ahol a fotózás csak esetlegesen merül fel és/vagy "élménymegörökítés" célzattal.  Én pl. utóbbi esetén is szívesen használnék valami teleféleséget, viszont a nagy és nehéz felszerelés az könnyen az élmény rovására mehet...

BTW, nem kell ehhez feltételnül túra, egy szimpla reggeltől estig tartó sétálgatós városnézés is elég, hogy hatványozottan érződjön a felszerelés súlya.

#2291 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 09:59

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 10:19

egyedül halálra unom magam :)

na mind1, lényeg hogy nem nekem való :)

fotóstali viszont sose lesz, ha nem kezdjük szervezni, így hajrá.
tehát Várok 5leteket helyszínre, gondolom valami budapest közeliben megegyezhetünk...

#2292 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 10:17

Idézet: GP#2 - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 10:23

1, Av módban az első tárcsával választom ugye a rekeszt, és az automatika számolja hozzá a jó záridőt, ez eddig rendben is van. Igenám, de Manuál módban a rekeszt már a hátsó tárcsával tudom beállítani, az első tárcsa a záridőt vezérli.  :reklamacio: Ez azért gáz, mert az egyelőre az esetek 95%-ában Av módban használom a gépet, a fennmaradó részben pedig M módban, és olyankor mindig kiakadok rajta, hogy ez micsoda baromság. Ez mondjuk attól tartok minden Canon DSLR-nél így van, de nem bírok vele megbarátkozni, a Nikon megoldása sokkal szimpatikusabb e téren.

Ez minden Canon (D)SLR-nél így van, amivel találkoztam. Ha egy kicsit jobban belegondolsz, nem direkt kiszúrásból van így. A Tv módban az első tárcsával állítod az időt, csakúgy, mint M módban. Ha a Tv-t használnád gyakrabban, akkor éppen egyforma lenne. Persze olyan fotósról még nem hallottam, aki a Tv-t gyakrabban használná az Av-nél.

#2293 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 10:27

1Dnél custom functionsban lehet változtatni hogy manualban melyik tárcsa mit vezérlejen.
többi gépen nem lehet?

#2294 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 13:05

Idézet: szeder - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 8:54

Ne vegyük egy kalap alá azt a túrát, ahol direkt a fotózás a cél (ez esetben lehet menni egyedül, vagy más fotósokkal karöltve, akik megértőek, ha másfél órát rohangászunk vmi virág körül), és azt, ahol maga a túra, barátokkal való együttlét, stb, ahol a fotózás csak esetlegesen merül fel és/vagy "élménymegörökítés" célzattal.  Én pl. utóbbi esetén is szívesen használnék valami teleféleséget, viszont a nagy és nehéz felszerelés az könnyen az élmény rovására mehet...

BTW, nem kell ehhez feltételnül túra, egy szimpla reggeltől estig tartó sétálgatós városnézés is elég, hogy hatványozottan érződjön a felszerelés súlya.

Erre pozitív példa a zindeksz fórumon szerveződött DAF - Dél-Alföldi Fotósok, amolyan baráti kör. Csomó helyen voltunk már erre-arra, jól elvoltunk, meg fotóztunk. Amolyan hobbi közös művelése. Szerintem máshol is lehetne ilyet csinálni, Pesten biztos több fotós van. Lassan mi már ott járunk, hogy egy hónapban 2-3 hétvégén együtt megy a csapat valamilyen felállásban.  :up:

#2295 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 17:28

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 8:21

Kiránduláshoz amúgy nem vinnék állványt sem

:eek:  állvány nélkül el sem indulok...

#2296 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 17:35

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 18:28

:eek:  állvány nélkül el sem indulok...

Még egyszer mondom, hogy nagyon nem mindegy, milyen túráról van szó...

#2297 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 17:47

Idézet: szeder - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 18:35

Még egyszer mondom, hogy nagyon nem mindegy, milyen túráról van szó...

Igen, van az olyan túra ahol fotózik az ember, oda viszi az ember amit kell, meg van az összes többi ahová eszembe sem jutna vinni semmilyen kamerát.

#2298 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 18:37

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 18:47

Igen, van az olyan túra ahol fotózik az ember, oda viszi az ember amit kell, meg van az összes többi ahová eszembe sem jutna vinni semmilyen kamerát.

Sokak szerint van köztes állapot is...

szerk.:  "informatikus testalkat" helyett vmi kigyúrt állatnak kéne lenni...  Egyből nem lenne ilyen problémánk :Đ

Szerkesztette: szeder 2005. 07. 28. 19:12 -kor

#2299 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 19:46

szerencsére ennyire nem vagyok infós (bár kigyúrt állat se), de hatszor meggondolom hogy hova viszem magammal a cuccot...

főleg hogy hátizsák melegben melegít, hidegben meg utálom kabátra rávenni :D

bár szerencsére kocsival megyek mindenhova, egyedül szigeten nem tudom micsinálok, hátha lesz újabb szigetobi :D

#2300 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 20:09

Egy gyors kérdés, szenzort hogyan pucoltok? Nekem most "kissé" koszos és egyelőre semmi tisztító cuccom nincs...

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.