HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#241 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 30. 16:09

Ez alapszabály, minden elemmel működő cuccra igaz. Ha nem egyforma elemek vannak benne, akkor "egymásra dolgoznak", a jobbik "tölteni próbálja" a rosszabbikat/gyengébbiket, amit ha rossz napja van szétdurranással hálál meg.

#242 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 16:57

idézet:
Ezt írta Koala:
...a Nikon Coolpix 3100...[/quote]
Friss gyorsteszt a 3100-ról:

[url="http://"http://index.hu/tech/digicam/cikkek/cp3100_r/"] Kép [/url]

[ 2003. május 01.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#243 Felhasználó inaktív   Kenoby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 01. 10:27

Abban szeretnék segitséget kérni tőletek hogy most adom el a Nikon coolpix 885-ös gépemet és szeretnék egy jóval nagyobb optikai zoom-os gépet venni. Namármost én kinéztem egy Olympus C740 UltraZoom gépet, amely 3.1 MPixel illetve 10x-es optikai zomm-mal rendelkezik. Viszont XD Card-os, ami árban egy kicsit elrettent a Compact Flash Card-hoz képest 2x annyiba kerül. Mit javasoltok megéri? Ha esetleg van valakinek ilyen vagy tudtok olyan oldalt ahol a vele készült képeket lehetne nézni azt megköszönném mert nagyon kiváncsi vagyok milyen a képminősége.
Előre is köszi. (Nem vagyok egy nagy fotós jelleg.) :rolleyes:

#244 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 12:03

idézet:
Ezt írta Kenoby:
...vagy tudtok olyan oldalt ahol a vele készült képeket lehetne nézni ...[/quote]
teszt: [url="http://"http://www.imaging-resource.com/PRODS/C740/C74A.HTM"]http://www.imaging-r...S/C740/C74A.HTM[/url]

730-as képeivel tele van a net, de nem találtam 740-nel készült képeket.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#245 Felhasználó inaktív   Kenoby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 23:45

Köszönöm eszpe, ezen a linken találtam 740-essel készült képeket. A képminősége jó, márcsak ettől a fránya XD card-tól félek egy kicsit, de megnézem valami német boltban mennyi mert onnan tudok hozatni, hátha olcsóbb mint itthon. Egyébként 128.000 a gép ÁFA nélkül, de azt ugyis elsütöm valahová.

#246 Felhasználó inaktív   Kenoby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 23:53

Találtam kint németben a Vobis-ban SD Card-ot 128MB (50 euro)kb.12500 geppa.

#247 Felhasználó inaktív   McFreeze*** 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 02. 11:03

Szevasztok!

Mostanában kezdtem el gondolkodi egy digi fényképezőgép vásárlásáról. Az elmúlt két hétben már számos tesztoldalt, fórumot, köztük a ti hozzászólásaitokat, megtekintettem. Jelenleg a Minolta Dimage F100-assal "szemezgetek". Ha valakinek van már tapasztalata evvel a masinával kapcsolatban, légyszi írja meg a fórumban (hiszen biztosan nem csak én vagyok rá kíváncsi)! Ez a kamera jelenleg br. 140-150 lepedőbe kerül, ennyi összeget szándékozok feláldozni erre a célra. Egyéb javaslatokat, kritikákat is szívesen "meghallgatok". Egyébként amatőr célra használnám, de nem szeretnék kezdésként kiadni 30-40 ezret egy belépő szintű masinára, s majd utána egy komolyabbat venni - in medias rest...
Előre is köszi. Csá!

#248 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 02. 11:40

idézet:
Ezt írta McFreeze***:
Szevasztok!

Mostanában kezdtem el gondolkodi egy digi fényképezőgép vásárlásáról. Az elmúlt két hétben már számos tesztoldalt, fórumot, köztük a ti hozzászólásaitokat, megtekintettem. Jelenleg a Minolta Dimage F100-assal "szemezgetek". Ha valakinek van már tapasztalata evvel a masinával kapcsolatban, légyszi írja meg a fórumban (hiszen biztosan nem csak én vagyok rá kíváncsi)! Ez a kamera jelenleg br. 140-150 lepedőbe kerül, ennyi összeget szándékozok feláldozni erre a célra. Egyéb javaslatokat, kritikákat is szívesen "meghallgatok". Egyébként amatőr célra használnám, de nem szeretnék kezdésként kiadni 30-40 ezret egy belépő szintű masinára, s majd utána egy komolyabbat venni - in medias rest...
Előre is köszi. Csá!
[/quote]

F200at és F300at is érdemes talán megnézni (nemtudom mennyibe kerülnek)
illetve, amit talán érdemes ebben a kategóriában megnézni, az a canon powershot S400
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#249 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 02. 11:42

idézet:
Ezt írta Kenoby:
Találtam kint németben a Vobis-ban SD Card-ot 128MB (50 euro)kb.12500 geppa.[/quote]

imho nem mind1 hogy xd vagy sd card.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#250 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 02. 16:19

Lehetőségem lenne egy HP 120 Photosmart készülékhez jutni,igen olcsón.Csak az a baj,hogy egyáltalán nem értek a digitális fényképezőgépekhez.Szóval aki tudna nekem mondani vmi haszánlható infót a készülékkel kapcsolatban,azt megköszönném!
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#251 Felhasználó inaktív   Kenoby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 07:06

Igazad van WIZARD, én lamer elnéztem mint atom, no akkor keresgélek tovább. :eek:

#252 Felhasználó inaktív   PodMAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 08:07

idézet:
Ezt írta Kenoby:
Igazad van WIZARD, én lamer elnéztem mint atom, no akkor keresgélek tovább. :eek:[/quote]

Nekem C730-as gépem van, ami szintúgy xD kártyát használ. Én anno még 22eFt-ért vettem a 128MBosat, de a múltkorjában már valahol láttam 15eFt bruttoért is. Ha gondolog utánanézek, hol láttam. Mellesleg abból kiindulva, hogy ma jelenleg ez a leggyorsabb Flash kártya (asszem) ahoz képest nem drága. Jó persze a CF sokkal olcsóbb ezt elismerem. De azért egy 256MB xD-vel már elkaristol az ember valahogy :)

[ 2003. május 03.: PodMAN szerkesztette a hozzászólást ]

#253 Felhasználó inaktív   moose 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 11:14

idézet:
Ezt írta Péter:
Lehetőségem lenne egy HP 120 Photosmart készülékhez jutni,igen olcsón.Csak az a baj,hogy egyáltalán nem értek a digitális fényképezőgépekhez.Szóval aki tudna nekem mondani vmi haszánlható infót a készülékkel kapcsolatban,azt megköszönném![/quote]

sajnos a hp120 egy nagyon gyenge dolog... csak akkor vedd meg ha tenyleg nagyon olcson adjak joval 30 alatt *ja es persze zsir uj* .. tobbet nem er..
a foldalatti aruhazban most aruljak a canon a100-at brutto 45ert klasszis kulonbseg van a ket gep kozott... persze a canon javara..
illetve a szekesfehervari mm-ben canon a30-as 3* optikai zoommal .....brutto 50e.. ;) ;) ;)

#254 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 11:29

20e elég olcsó ? :D
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#255 Felhasználó inaktív   Kenoby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 12:24

Hát PodMaN ha megtennéd hogy megnézed hol láttad akkor azt nagyon megköszönném. És mit mondasz róla fáintos a gép? Megmondom öszintén nekem a Nikon coolpix 885 itthonra tökéletesen megfelel csak az a baj hogy én eljárkálok forma-1-re meg motorversenyre, és ha az ember külföldön van akkor fényképez sokat, namármost a 3x-os optikai zoom ilyenkor úgymond nulla, ezért kéne nekem egy 10x-es optikai zoom-os gép.
128.000 lenne a 740UZ annyit szerintem megér.

#256 Felhasználó inaktív   moose 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 12:27

az eleg olcso... akkor egy het utan 22e siman el tudod adni.. ;) ;) ;)

#257 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 13:03

idézet:
Ezt írta Kenoby:
...ezért kéne nekem egy 10x-es optikai zoom-os gép...[/quote]
Ugye azt tudod, hogy 8-10x-es állásban nem fogod kézben stabilan megtartani? :)

Ha tényleg szükséged van ilyen nagy zoomra, akkor a Panasonic DMC-FZ1E jól jöhet. (most tesztelték a Digitális fotó magazinban)
Bár csak 2 MP-es, de 12x-es (35-420-as) optikai! stabilizátoros objektívje van.
(sajnos 175E Ft)
[url="http://"http://www.fotomarket.hu/product.php?pid=0000008871"]http://www.fotomarke...?pid=0000008871[/url]

Ausztriában 150-160E Ft-ért kapható. [url="http://"http://www.geizhals.at/?a=42292"]http://www.geizhals.at/?a=42292[/url]

[ 2003. május 03.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]

#258 Felhasználó inaktív   Kenoby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 14:04

Az Olympus-nak nincs stabilizátora? Mégegyszer mondom nem vagyok profi.

[ 2003. május 03.: Kenoby szerkesztette a hozzászólást ]

#259 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 14:31

idézet:
Ezt írta Kenoby:
Az Olympus-nak nincs stabilizátora? Mégegyszer mondom nem vagyok profi.[/quote]
Én se vagyok profi. :) Ha az lennék, nem ittt írogatnék :D
Szerintem nincs. Hangsúlyozzák, hogy a Pana az egyetlen kompakt (olcsó) gép, amit stabilizátoros objektívvel láttak el. (és a fényerő f/2.8 a teljes zoomtartományban.)
Kár hogy nem egy 3MP-es CCD-t tettek mögé. :(

#260 Felhasználó inaktív   Kenoby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 14:56

Ahha értem. PodMAN te amikor használod a 10x-es optikai zoom-ot akkor kézből vagy állványról fényképezel. És ha kézből akkor mennyire mozdul be a kép? Ha bemozdul. :confused:

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.