Hiaba 1G a winyo, ha a belso puffer annal joval kisebb! Mert biza a mozgokep is csak ugy keszul ezeken a gepeken, mint a foto, a CCD-rol a belso pufferbe megy a video anyag, majd, mikor elengedted a gombot, vagy betelt a puffer, akkor szepen kiirja a kulso tarolora... De hat aki videozni akar az videot vegyen, aki meg fotozni az meg fenykepezogepet
Digitális fényképezőgépek
Elküldve: 2002. 12. 06. 09:24
Hiaba 1G a winyo, ha a belso puffer annal joval kisebb! Mert biza a mozgokep is csak ugy keszul ezeken a gepeken, mint a foto, a CCD-rol a belso pufferbe megy a video anyag, majd, mikor elengedted a gombot, vagy betelt a puffer, akkor szepen kiirja a kulso tarolora... De hat aki videozni akar az videot vegyen, aki meg fotozni az meg fenykepezogepet
Elküldve: 2002. 12. 06. 09:28
idézet:
Ezt írta Lehel:
............ Az oszver megoldasok mukodgetnek, de eppen ugy, mint a Porsche a szeker elott: elhuzza, de nem erre terveztek.[/quote]
Vagy megtörtént változatban: "...eltolja, de nem erre tervezték..."![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 12. 06. 11:47
Nikon Coolpix 775 vásárlás előtt állok.
Az lenne a kérdésem, hogy a gyári Lithium-Ion akksin kívül elemekkel lehet-e használni (magyarul: bele lehet-e tenni akármilyen más elemet vagy akkut, ha a gyári lemerült és nincs a közelben power)????????
Esetleg mi mást ajánlotok bruttó 120-ig? Ez kerek 100e egy 64 megás CF kártyával. Mediamarkt katalógusban.
[ 2002. december 06.: FőDudu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 12. 06. 12:28
idézet:
Ezt írta Lehel:
... Az 1 oras toltes az jo poen, de ha egy ejszakara rajta hagyod, es az akksit "lenyugtatja" egy csepptoltessel, akkor meg kb 20%-ot nyersz energiaban...[/quote]
Banyek, az én vacak Energizer tötlőm kb 15-16 óra alatt tölt fel 4 db 1850-es AA akkut. Mondjuk ezért (is) kerül csak 3e ft-ba.
Amúgy megvan az A40, de ne tudjátok meg, micsoda macera árán.
Első pár képem [url="http://"http://kep.tar.hu/szuts"]itt[/url] látható, de még gyakorolnom kell. Egyelőre még csak a 8 megás cf van benne, azért 1024-esek a képek.
[ 2002. december 06.: Gyulavitéz szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 12. 06. 12:32
Elküldve: 2002. 12. 06. 12:32
idézet:
Ezt írta FőDudu:
Hello!
Nikon Coolpix 775 vásárlás előtt állok.
Az lenne a kérdésem, hogy a gyári Lithium-Ion akksin kívül elemekkel lehet-e használni (magyarul: bele lehet-e tenni akármilyen más elemet vagy akkut, ha a gyári lemerült és nincs a közelben power)????????
Esetleg mi mást ajánlotok bruttó 120-ig? Ez kerek 100e egy 64 megás CF kártyával. Mediamarkt katalógusban.
[/quote]
Vegyél hozzá egy tartalék akkumulátor, egyébként jó.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 12. 06. 13:03
Elküldve: 2002. 12. 06. 13:39
idézet:
Ezt írta BoGyesz:
Tartalék aksi N775höz kb. 20000Ft! Nem semmi![/quote]
Szörnyűlködni nagyszerűen tudszcsak kár, hogy semmi haszna.
1. Az első akkkumulátor és a töltő benne van a gép árában
2. Akkor kezdj el számolni egy olyan gépnél ahol ez nincs, mennyi is a töltő plusz a két készlet akkumulátor? I tak dalse....
Elküldve: 2002. 12. 06. 13:50
A 2cr5 az valóban egy eldobható elem.
Hol kapható és tudja valaki mennyit kóstál?
Külhonban 10$ az ára.
Varta speciális lítium foto-elem.
Hosszú élettartamú elemek, elsôsorban motoros, beépített vakuval rendelkezô kamerákhoz. A lítium fotoelemek elônye a csekély súly és a minimális önkisülés.
Rend.sz. 626490-01
Ár: 2.190,00 HUF Darabszám
[url="http://"http://www.conrad.hu"]www.conrad.hu[/url]
[ 2002. december 06.: FőDudu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 12. 06. 14:23
idézet:
Ezt írta FőDudu:
Még egy gyors kérdés CP775-ről.
128 Megás CF kártyát kezel?[/quote]
Elvileg az 512 MB-ost is (a kártyában van a vezérlőelektronika).
Gyakorlatilag a 128 MB-os megy benne.
Elküldve: 2002. 12. 06. 14:42
idézet:
Ezt írta FőDudu:
Nikon CP775 megy elemről.
A 2cr5 az valóban egy eldobható elem.
Hol kapható és tudja valaki mennyit kóstál?
Külhonban 10$ az ára.
Varta speciális lítium foto-elem.
Hosszú élettartamú elemek, elsôsorban motoros, beépített vakuval rendelkezô kamerákhoz. A lítium fotoelemek elônye a csekély súly és a minimális önkisülés.
Rend.sz. 626490-01
Ár: 2.190,00 HUF Darabszám
[url="http://"http://www.conrad.hu"]www.conrad.hu[/url]
[ 2002. december 06.: FőDudu szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hasonló (CR-V3) megy az én Olympusomba is, 2 db-ot adtak a kamerához, az igaz hogy jól bírják (bár az árukért akkukészletet lehet venni) de én elvből nem veszek elemeket...
Elküldve: 2002. 12. 06. 14:48
idézet:
![]()
Also referenced as DURACELL - DL425 & EVEREADY - EL2CR5BP[/quote]
Elküldve: 2002. 12. 06. 15:01
ez a sötétbeli fotózás fontos lenne, ezért köszi az infót, megnyugtatott. paramétereknek és különbségeknek közben utánanéztem. nem semmi egy gípek ezek. áruk jóval kevesebb, átlag helyen 280 bruttó a g3. láttam már 250 körül is. igaz, csak 32-es flessel. egy 256-osat szeretnék még hozzá. így lenne 32+64+256-om. egy darabig csak elég. melyik típust ajánlanátok? nem is a sebesség, hanem minőség tekintetében. az ár is számít azért.
Elküldve: 2002. 12. 06. 16:16
idézet:
Ezt írta FőDudu:
Milyen jó a Google, ugye LameX[/quote]
Attól függ, mire gondolsz.....mindenre nem.
Elküldve: 2002. 12. 06. 20:43
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Szörnyűlködni nagyszerűen tudszcsak kár, hogy semmi haszna.
1. Az első akkkumulátor és a töltő benne van a gép árában
2. Akkor kezdj el számolni egy olyan gépnél ahol ez nincs, mennyi is a töltő plusz a két készlet akkumulátor? I tak dalse....[/quote]
Szerintem ezt az összehasonlítást már kitárgyaltuk/ták sok helyen.
Szerintem a ceruza-akku éri meg jobban, én a töltőt (ami akár góliát-akkut is tölt, így ez jó a bicikli-lámpámhoz is) és 3 készlet 1800mAh-s akkut vettem kevesebb, mint 20eFt-ért.
Nem a legintelligensebb töltő, de annyira azért jó, hogy még akkor is jó állapotban legyenek az akkuk, amikor már a következő generációs digitcam-ek is elavulnak.
És így mindig megtehetem, hogy veszek a benzinkúton elemet, ha hirtelen kell.
Elküldve: 2002. 12. 06. 21:17
idézet:
Ezt írta MisterY:
Szerintem ezt az összehasonlítást már kitárgyaltuk/ták sok helyen.
Szerintem a ceruza-akku éri meg jobban, én a töltőt (ami akár góliát-akkut is tölt, így ez jó a bicikli-lámpámhoz is) és 3 készlet 1800mAh-s akkut vettem kevesebb, mint 20eFt-ért.
Nem a legintelligensebb töltő, de annyira azért jó, hogy még akkor is jó állapotban legyenek az akkuk, amikor már a következő generációs digitcam-ek is elavulnak.
És így mindig megtehetem, hogy veszek a benzinkúton elemet, ha hirtelen kell.[/quote]
Szép az okfejtésde itt egy konkrét jószágról van szó - ebből következik, hogy kissé felesleges
![]()
Elküldve: 2002. 12. 06. 21:30
idézet:
Ezt írta Orgi:
Berci, én nem tudom mi a különbség a G2 és a G3 között. A G2 ára 320ezer+áfa, 1 gigás vinyóval 500ezer+áfa. Ha a G3 ára is efelé mozog, akkor gondolom nem sok. Halvány lilám sincs róla.
A G2 teljes full sötétben olyan képet csinál, mintha déli napsütésben állnál nyáron. Minden kép gyönyörű, de ennyiért ez elvárható. Tud felvenni 30 mpet videóba, szoftveresen nem enged többet a Canon (pedig az 1 gigás vinyóra ráférne pár perc).
Minden hétvégén hozzájuthatok a fényképezőgéphez, ha vmi érdekel róla.[/quote]
Halihó!
Na, azért ne túlozzunk !!! A G2 tényleg jó gép, de ez enyhetúlzás. Full sötétben vaku nélkül semmilyen (!!!) gép sem tud élvezhető képet készíteni. Ha van rajta valami infra fényt kibocsátó lámpa, akkor is csak 1-2 m távolságon belüli dolgokról készíthető fekete-fehér jellegű kép. A vakuval készült képekről pedig sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy déli verőfényben készült képekkel lehetne összehasonlítani.
A G2 vakuja nem rossz, de semmivel sem jobb, mint a kategória átlaga. Amúgy nem is az éjszakai fényképezés a célja a G2 kategóriájú gépeknek. Pl. az optikája tényleg jó, de a fényereje nem éri el az Oly Cx040-es sorozatú gépek optikájának fényerejét. Ez is azt mutatja, hogy a gép tervezésekor nem volt cél a tökéletes szürkületi/esti képek készítése.
Tehát ha fontos az esti éjszakai képek jó minőségben való elkészítése, akkor inkább egy Olympus C3040, C4040, vagy C5050-es gépet javaslok.
Elküldve: 2002. 12. 06. 21:49
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Szép az okfejtésde itt egy konkrét jószágról van szó - ebből következik, hogy kissé felesleges
[/quote]
Ahol egy adott gépről van szó, ott persze nem az a kérdés, hogy melyik éri meg, hanem, hogy mennyit kell venni, hogy elég legyen.
És itt tényleg nincs sok értelme szörnyűlködni, hogy mennyibe kerül, ha ez számít, akkor másik tipust kell választani, ha ezt nem lehet, akkor egyszerűen számoljuk be a pótakku árát a gép mellé.

Súgó
A téma zárva.

mindenre nem.