HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#1821 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 06. 08:48

A nikon optikailag biztos jobban ottvan mint a minolta (bar nekem minoltam van), es a nikon mindig is egy elismertebb marka volt mint a minolta, szerintem izles, es penztarca dolga az egesz..
Per Aspera Ad Astra

#1822 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 06. 10:35

idézet:
Ezt írta Mono:
Nos előkerültem.

Gépet nagyon sűrűn használnám beltéri fotózásra, olyan helyeken is, ahol relative rosszak a fényviszonyok. Értem itt ezalatt pl. 6 m^2 szoba, 40W-os izzó a plafonon. Ezek alapján mennyire felejtős a gép? Jobb lenne erre egy nagyobb filmérzékenységű gép? Gondolkodom még egy Olympus 720 UltraZoom-on, igaz drágább valamivel, de ha 100 ezer körüli öszeget kell(ene) kiadnom, akkor inkább kiadok 150-160-at, de ne érezzem azt két hét után, hogy pénzkidobás volt.
[/quote]

helló és boldog új évet kívánok!

ha jó képeket (nem szemcsés és sötét) akarsz csinálni, akkor az Olympus inkább ajánlatos. én is sokáig a 720UZ-vel szemezgettem, mert nagyon király dolgokat tud. a 8x zoom nagyon tetszett, de aztán mégis egy másikat választottam, ez pedig a C4000Z az Olympustól. az ok: kromatikus aberráció (angolul néha purple fringe, ami lila ragyogást jelent).

ha erős fényben (napsütés vagy erős lámpa) éles kontraszt látható (például valami fémes felület, vagy üveg becsillan), akkor ott megjelenik ez a káros jelenség. a CCD és a lencse interferenciája okozza, de a zoom növekedésével erősödni szokott. ezenkívül az optika minősége is eldönti, hogy megjelenik-e vagy sem. az ilyen "megfizethető" gépeknél mindig van, ha 3-4 pixel alá sikerül szorítani a méretét, akkor már jónak számít.
a 720UZ sajnos elégg aberrált kromatikusan (így magyartalanul :) ), ezért aztán a nagyobb gépet választottam. a mondókám lényege tehát az lenne, hogy érdemes erre a jelenségre is figyelni, mert erős fényben idegesítő lehet. az Olympus mellett szól, hogy van rajta manuális beállítás is, meg shutter- és aperture priority, amivel tulajdonképpen mindent meg tudsz oldani. ha minden kötél szakad, akkor van full manuális mód is. lehet manuálisan fókuszálni, ami sötétben előny, mert kevés gépen van autófókusz illuminátor, ami segítene az elektronikának elkapni a fókuszt. az Olympus gépek másik előnye, hogy sötétben is egész jól elkapják a fókuszt, ami igen jó dolog.

szerintem menj el egy Olympus szaküzletbe (csak ott szabad a gépet megvenni, mert különben nem garanciális!!!) és próbáld ki. én a Bartók Béla úton elmentem a boltba és kialkudtam egy 20 rugós árengedményt is és órákig próbálgattam a gépet. szerintem egy ilyen beruházásnál érdemes jól megnézni. érdemes nagyobb tudású gépet is venni, mert rákapsz hamar az "ízére" és akkor "belenősz" a gépbe, nem pedig kinövöd. inkább spórolj még egy kicsit és vegyél jobbat, mert szerintem pontosan a 120-150e ársáv a vízválasztó, ami felett már sokkal jobb gépet kapsz, mint alatta.

ha nem fényképezel sokat éles fényben fémes felületeket és szeretnél jó nagy zoomot, akkor a 720UZ a te géped (szerintem!), ha pedig még több kézi funkciót szeretnél, akkor a C4000Z a jó választás. elképesztően jó színek, teljesen manuális módok, tweak beállítások, tökéletes menürendszer, nagyon jó autonómia, minőségi kidolgozottság. (ez kicsit marketinges lett, de tényleg jó gép)

nézd meg a Nikonokat is, de ott is inkább a Coolpix 4300 a jó. a 885 szintén szenved a kromatikus aberrációtól és a piros színeket is eltúlozza. még hátránya, hogy spéci akkuja van, ami drága (az Olympus AA akksikkal megy), de előnye a CompactFlash kártya (az Olympus sajnos csak SmartMedia, de az sem katasztrófa)

szóval én csak ajánlani tudom az Olympust, de feltétlenül próbáld ki először. semmiféleképpen ne vegyél gépet csak ajánlások alapján, KI KELL PRÓBÁLNI!

remélem, hogy segítettem!
üdv!
.
.
.

#1823 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 06. 11:04

még egy dolog, ami fontos: el kell olvasni a teszteket. igen sok tapasztalatot lehet szerezni, nagyon ajánlom az olvasásukat.

a [url="http://"http://www.digitcam.hu"]www.digitcam.hu[/url] linkek oldalán az első 4 linket feltétlenül "nyálazd végig"

üdv!

u.i.:

Havas téli takaró borítja a tájat,
ilyenkor a jó pezsgő senkenti a májat.
Sült malacka vándorol, surran a bendőbe,
sok minden jót kívánok az új esztendőbe!
.
.
.

#1824 Felhasználó inaktív   Hory 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 06. 19:52

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Én is ezt kérdezem :)
[/quote]

Most, hogy gonoszságot szagolva megnéztem a képek linkjeit, rájöttem, mi a turpisság. :) Gratula.

De én arra gondoltam, mikor fogod a teljes, X megapixeles képet, megnézed a monitoron 1:1-ben, és totál életlen, elmosott az egész. Aztán ugyanazon a monitoron megnézek egy profi képet, és szép, részletekben gazdag, éles.

Megnéztem a canon a40-est, az már egész jó képeket csinál. Aztán meg a canon S40-S45 -öst is, azok is jók. Nem tökéletesek, egy, a neten dögivel látható, minőségi képtől azért odébb vannak, de alapvetően jók. Csak tudnám, hogy ez utóbbiakat hogy csinálják?!

Magyarul normális fényképezőgép 200 bruttó körül kezdődik?
Bocs, totál láma vagyok a digifénykép témához, egyszer-kétszer megtapiztam, ennyi. De ha látok a monitoron egy képet, akkor meg tudom mondani, hogy az éles vagy sem. A mai fényképezőgépek X megapixeles képének információtartalma valahol X/2 körül van, legalábbis az eddigi minta alapján (amit a canon S45-ös kissé felborított).

[ 2003. január 06.: Hory szerkesztette a hozzászólást ]

#1825 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 06. 20:35

idézet:
Ezt írta Hory:

De ha látok a monitoron egy képet, akkor meg tudom mondani, hogy az éles vagy sem.
[ 2003. január 06.: Hory szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
Ha ezt csak a linkinformációkból tudtad megállapitani, akkor ebben azért ne bizzál. Szerinted mindkét kép éles volt? És mi van ha azt mondom, hogy koncentrálj a baloldalon álló hölgy fülcimpájára?
A részletek, ember, a részletekben van elrejtve az egész.

[ 2003. január 06.: perzecutor szerkesztette a hozzászólást ]
Business as usual. We fucked up everything.

#1826 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 01. 06. 20:39

idézet:
Ezt írta Hory:
Most, hogy gonoszságot szagolva megnéztem a képek linkjeit, rájöttem, mi a turpisság. :) Gratula.
......
[/quote]

Még mindig nem a vége, és ez nem piszkálás.

A Canon tesztképe 1174 kb, a Nikoné 650 kb.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1827 Felhasználó inaktív   Hory 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 06. 21:04

idézet:
Ezt írta perzecutor:

Ha ezt csak a linkinformációkból tudtad megállapitani, akkor ebben azért ne bizzál. Szerinted mindkét kép éles volt? És mi van ha azt mondom, hogy koncentrálj a baloldalon álló hölgy fülcimpájára?
A részletek, ember, a részletekben van elrejtve az egész.

[ 2003. január 06.: perzecutor szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ez a 2 kep kicsinyitett, igy nemigen lehet latni a kulonbseget a 2 gep kozott.

#1828 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 06. 21:18

idézet:
Ezt írta Hory:

Ez a 2 kep kicsinyitett, igy nemigen lehet latni a kulonbseget a 2 gep kozott.
[/quote]
Hory, ne hülyéskedj, gondolkozzál már. Kétszeres a felbontásdiffi, mégis...

#1829 Felhasználó inaktív   Hory 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 08. 14:31

idézet:
Ezt írta perzecutor:

Hory, ne hülyéskedj, gondolkozzál már. Kétszeres a felbontásdiffi, mégis...
[/quote]

Te gondolozzal. Mar irtam, hogy ez a 2 ket kicsinyitett. Erted? KICSINYITETT! Az meg pont a reszleteket tunteti el. ERTED? A RESZLETEKET!!!
:)
(Bocs, de most egy ilyenre mit irjak?)

Mas. Ma vettem egy olympus c720uz -t. Errol vmi velemeny? Se a dpreview-n, se a digicam.index -en nincs semmi rola (adatlapon tul).

#1830 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 08. 15:52

én majdnem ilyet vettem, de aztán C4000Z lett belőle. engem a kromatikus aberrációja elriasztott, de a zoom viszont jó lett volna. szerintem tök jó gép az is, az a 8x zoom igen atom dolog.

ne haragudj, hogy megemlítem, de furának tartom, hogy a vásárlás után kérsz véleményt a gépről. szerintem fordítva logikusabb, de ez csak magánvélemény.... :)

van a 730UZ is, amiben már 10x zoom van, de sajnos abban sincs optikai stabilizátor (kézből nem tartod meg, kell tehát valami állvány is hozzá). de az biztos, hogy ezzel a géppel olyan képeket fogsz csinálni madarakról és távoli dolgokról, hogy többieknek (meg nekem is :) )majd csak csorog a nyáluk a kis 3x zoomjukkal.

szóval hajrá, kattingass és élvezd a masinát, szerintem király gépet választottál!

üdv!
.
.
.

#1831 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 08. 20:12

[QUOTE]Ezt írta Hory:
[QB]

Te gondolozzal. Mar irtam, hogy ez a 2 ket kicsinyitett. Erted? KICSINYITETT! Az meg pont a reszleteket tunteti el. ERTED? A RESZLETEKET!!!

átgondoltam. igazad van.

#1832 Felhasználó inaktív   Gany.Geza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 09. 12:06

Szisztok! Kb. egy hónapos a Canon A30-am. A képeivel meg vagyok elégedve, csak a videokimenettel van probléma.
Csináltam hozzá egy átalakítót, ami a fényképezőgép kábelét átvezeti egy Scart dugóra, így rá lehet kötni a videomagnóra. Azért kellett a videomagnót közbeiktatni, mert a TV-n csak antennabemenet van, ha lenne rajta Scart ajzat, akkor közvetlen oda lehetne csatlakoztatni.
Az átalakító, amit csinátam a Scart dugó a 17. és 20. tüskéjét köti össze a fényképezőgép kétpólusú videokimenetével. A fényképező ezzel a kábellel első próbálkozásra kiadta a TV-re a képet (az LCD kijelző lekapcsolt, és a TV-n jelent meg a kereső, és a korábban készült képeket is vissza lehetett nézni). Másnap, amikor próbáltam, már nem működött, az LCD nem kapcsolt le és a TV-n nem jelent meg semmi. A kábel nem szakadt meg, mert ugyanezzel a csatlakozóval sikerült más készülékek képét (Playstation, H+ DVD kártya) képét kirakni a TV-re, csak a fényképezőgéppel nem megy. A videómagnó és a fényképező is PAL szabványra van beállítva. Ha valakinek van Canon gépe és járt már így, akkor írjon, hogy lehet újraéleszteni a videókimenetet!

#1833 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 01. 09. 15:02

idézet:
Ezt írta Hory:
........
[/quote]

Azt, hogy te mit hasonlítottál össze, mivel?

A fent levő Canon tesztkép - nem az itt levő, a teszthelyen! - 1174 kb, a Nikon 650 kb, vagyis valószínűleg az egyik tömörített, a másik még jobban tömörített. JPG-vel tömörített.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1834 Felhasználó inaktív   Hory 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 09. 17:57

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Azt, hogy te mit hasonlítottál össze, mivel?

A fent levő Canon tesztkép - nem az itt levő, a teszthelyen! - 1174 kb, a Nikon 650 kb, vagyis valószínűleg az egyik tömörített, a másik még jobban tömörített. JPG-vel tömörített.
[/quote]

Igen, errol mar olvastam, hogy a nikon gepei erosebb tomoritest alkalmaznak, ezert tunik rosszabbnak a canon-nal. Meg hogy ezen nem is igen lehet segiteni, esetleg egy jovobeni szoftver-frissites...
Mondjuk nem ertem, hogy mire jo ez, miert nem teszenk be valami shq modot.

Mas. Azert utolag kerek tanacsot, mert 120-ert kinaltak eladasra a c720uz-t. 4 honapos sincs meg meg. Boltban ez 170. Ennyi penzert megerte. Annyira uj, hogy meg a gyari elem volt benne, nem akku. Es meg adtak hozza +1 db 16MB-os kartyat is.
Ma delelott tesztelgettem egy kicsit, haaat, mar ertem, miert is letezik az az elnevezes, hogy "profi fotos". :) Kb. az 50-edik kepem mar normalis minosegu lett, kezdem latni, hogy mit es hogyan.
Az eddig legjobban sikerult kepet felraktam [url="http://"http://www.inf.bme.hu/~hory/c720z_teszt.jpg"]ide[/url]. Jo, tudom, lama kezdo. :)

De ugy mellesleg mi a velemenyetek a kep alapjan a geprol?

#1835 Felhasználó inaktív   Gany.Geza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 10. 13:14

Használja egyáltalán valaki a videokimenetet a fényképezőgépén?

idézet:
Ezt írta Gany.Geza:
Szisztok! Kb. egy hónapos a Canon A30-am. A képeivel meg vagyok elégedve, csak a videokimenettel van probléma.
Csináltam hozzá egy átalakítót, ami a fényképezőgép kábelét átvezeti egy Scart dugóra, így rá lehet kötni a videomagnóra. Azért kellett a videomagnót közbeiktatni, mert a TV-n csak antennabemenet van, ha lenne rajta Scart ajzat, akkor közvetlen oda lehetne csatlakoztatni.
Az átalakító, amit csinátam a Scart dugó a 17. és 20. tüskéjét köti össze a fényképezőgép kétpólusú videokimenetével. A fényképező ezzel a kábellel első próbálkozásra kiadta a TV-re a képet (az LCD kijelző lekapcsolt, és a TV-n jelent meg a kereső, és a korábban készült képeket is vissza lehetett nézni). Másnap, amikor próbáltam, már nem működött, az LCD nem kapcsolt le és a TV-n nem jelent meg semmi. A kábel nem szakadt meg, mert ugyanezzel a csatlakozóval sikerült más készülékek képét (Playstation, H+ DVD kártya) képét kirakni a TV-re, csak a fényképezőgéppel nem megy. A videómagnó és a fényképező is PAL szabványra van beállítva. Ha valakinek van Canon gépe és járt már így, akkor írjon, hogy lehet újraéleszteni a videókimenetet!
[/quote]

#1836 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 10. 15:45

idézet:
Ezt írta GLaci:
Üdv mindenkinek!!
a napokban lehetőségem van gépet váltani (jelenleg nikon 995,és egy epson 3100) nem tudom melyiket (és mire)cseréljem ami elérhető számomra az a minolta 7hi esetleg,nikon 5700.Ha megosztanátok velem véleményeteket,esetleges személyes tapasztalatot nagyon megköszönném.üdv.
[/quote]

Nézd meg [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=20&t=000734"]itt![/url]ide írtam pár szót az 5700-as Nikonról...túl sokat nemtudtam mondani csak azt, hogy nálam jól műxik :)
ui.:a második oldalon található valahol lent.

[ 2003. január 10.: Boba Fett szerkesztette a hozzászólást ]
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1837 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 11. 18:16

idézet:
Ezt írta Hory:
...Mas. Ma vettem egy olympus c720uz -t. Errol vmi velemeny? Se a dpreview-n, se a digicam.index -en nincs semmi rola (adatlapon tul).[/quote]

[url="http://"http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9074350&uq=320"]Olympus 720UZ topic[/url]

[url="http://"http://www.megapixel.net/reviews/oly-c720uz/c720uz-review.html"]Review - Megapixel.net [/url]

[url="http://"http://www.imaging-resource.com/PRODS/C720/C72A.HTM"]Review - Imaging-resource.com[/url]

[url="http://"http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/c720uz.html"]Review - steves-digicams.com[/url]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1838 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 11. 19:29

256MB-os xD kártya. [url="http://"http://index.hu/tech/digicam?x:2003.01.10&115259"]http://index.hu/tech...03.01.10[/url]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1839 Felhasználó inaktív   Gabor a revi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 12. 18:47

Canon D30/D60
Szabad használtat venni belűlük? Lehet vizsgálni egy használt cuccot?

A történet:
Tönkre ment az analog EOSom zárja, aszt monggyák 40-50eFt a javítása;
egy ismerősöm (aki a fotózásból él) nemsokára m.o.-ra látogat a tengerentúlról;
obj+vaku+minden apróságot gyűjtögettem eddig nem akarok megválni tőlük, meg szeretem is a Canont
csak egy házat szeretnék, s akkor már digi lenne jó
DE
még így is elég húzós,
szabad belőlük használtat venni,
a szemmel (verés) mellett lehet valahogy tesztelni a használt cuccot ?
reklamálni már nem lesz módóm
azért az újjal is kacérkodom

[ 2003. január 12.: Gabor a revi szerkesztette a hozzászólást ]
Antec SLK 3700AMB; Asus A7N8xDe2.0; AMD Barton 2500+@2313MHz (210×11); SilentBreezeII; 2×512MB; Asus A9600XT;  200GB Sata + 120/160/200GB Pata; Plextor PX-W5224A+708A; ATP3;
ja és a MOMOm

#1840 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 12. 19:34

idézet:
Ezt írta Gabor a revi:
Canon D30/D60
Szabad használtat venni belűlük? Lehet vizsgálni egy használt cuccot?

A történet:
Tönkre ment az analog EOSom zárja, aszt monggyák 40-50eFt a javítása;
egy ismerősöm (aki a fotózásból él) nemsokára m.o.-ra látogat a tengerentúlról;
obj+vaku+minden apróságot gyűjtögettem eddig nem akarok megválni tőlük, meg szeretem is a Canont
csak egy házat szeretnék, s akkor már digi lenne jó
DE
még így is elég húzós,
szabad belőlük használtat venni,
a szemmel (verés) mellett lehet valahogy tesztelni a használt cuccot ?
reklamálni már nem lesz módóm
azért az újjal is kacérkodom

[ 2003. január 12.: Gabor a revi szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
pontosan eos milyennek ment tönkre a zárja? miböl gondolod, hogy a zárja ment tönkre? Eladó? Mennyiért?

[ 2003. január 12.: perzecutor szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.