idézet:
Ezt írta Mono:
Ja, megvan egyébként a gép (Olympus 730UZ), egy álom. De ha tényleg jó képet akarok vele készíteni, látom, hogy meg _kell_ tanulnom fényképezni, nem elég előrántani, oszt nyomni egyet, de meglesz a gyümölcse.
Üdv.
Mono[/quote]
az tök jó masina, az a 10x zúm igen táp, ha távoli dolgokat akarsz lefényképezni. javaslom például a Margit-hídról a Parlamentet. ha szépen ki van világítva, akkor nagyon fog tetszeni.
gratulálok a masinához, biztos nagyon sok örömöd lesz benne!
üdv!
Digitális fényképezőgépek
Elküldve: 2003. 02. 11. 10:17
.
.
Elküldve: 2003. 02. 11. 12:19
idézet:
Ezt írta donphobos:
az tök jó masina, az a 10x zúm igen táp, ha távoli dolgokat akarsz lefényképezni. javaslom például a Margit-hídról a Parlamentet. ha szépen ki van világítva, akkor nagyon fog tetszeni.
gratulálok a masinához, biztos nagyon sok örömöd lesz benne!
üdv![/quote]
Igen, nekem is nagyon tetszik, mindent lehet állítani rajta, korrekt gép. Tisztán látszik, hogy egyelőre én vagyok a készülő képek korlátja és nem a gép. Meg kell tanulnom fényképezni.
10x-es zoom tényleg nagyon jó, de állvány kategória (vagy legalább valami korlát),mert nagyon be tud mozdulni. Ez várható volt, tisztában is voltam vele, bár (ld. fentebb) egyesek szerint parasztvakítás
Lesznek majd Parlamentes képek is (nagyon tetszettek a Te esti képeid is, amiket beszúrtál valamelyik előző oldara), szeretnék majd én is hasonlóakat. De ki kell ismernem a gépet, hogy nyugodt szívvel menjek fagyoskodni a biztos siker érdekében.
Noise Reduction egyébként van ebben is.
Tényleg arról van vmi tapasztalatod(tok), hogy mi van, ha meleg helyről viszem ki a gépet a hidegre? nagyon nem mertem még, főként ilyen után használni is. Egyrészt árthat-e a gépnek, másrészt picit "hagyni kell" a hidegben ahhoz, hogy ne legyen homályos a kép? Értm itt, hogy párásodik-e az objektív? Ártó lehet-e a gépnek a pl. +20 fokból a -3 fokba kivitel utáni használat?
Elküldve: 2003. 02. 11. 17:57
ha beviszem hidegről, akkor a táskájában hagyom vagy fél órát (zsilipelem). mikor pedig kirohanok a hidegbe éjszakai képeket csinálni, akkor pedig a táskámban van, amíg oda nem érek (ez is egyfajta zsilipelés).
szerintem minden ilyen kütyünek kell egy kis zsilipelés, de annyira nem kell túlzásba sem vinni. azt viszont majd meglátod, hogy a CCD milyen sok hőt termel, szépen felmelegszik kézmelegre ott a gép. elvileg az is szárítja belülről. szerintem ezek az Olympus gépek olyan szépen össze vannak rakva, hogy nagyon nem kell aggódni miatta. leejteni viszont nem szabad, mert azt az optika nem hálálja meg.
ennyit tudtam mondani, kérem kapcsolja ki...
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 02. 11. 19:37
idézet:
Ezt írta Mono:
10x-es zoom tényleg nagyon jó, de állvány kategória (vagy legalább valami korlát),mert nagyon be tud mozdulni. Ez várható volt, tisztában is voltam vele, bár (ld. fentebb) egyesek szerint parasztvakítás
[/quote]
Úgy érzem, félreértetted, amit a zoomról írtam, viszont ha nem zavar, érdekelne, hogy szerinted mit is jelent az, hogy 10x zoom.
Elküldve: 2003. 02. 11. 21:18
idézet:
Ezt írta Targa:
Úgy érzem, félreértetted, amit a zoomról írtam,...[/quote]
Szorri, rosszul emlékeztem a kifejezésedre, konkrétan ezt írtad (2003. február 07. 17:03):
idézet:
Ez a 10x-es zoom is egy nagy reklámszöveg, mert jól hangzik. A 30-300as zoom pontosan 10x-es zoomátfogás. Nem nagy extra.[/quote]
És talán itt a "Nem nagy extra" kifejezésed indította el bennem a "lavinát"- ugyanis szigorúan _szerintem_ akár a 3x-os optikai zoomhoz képest is elég nagy extra.
Kicsit fennakadtunk ezen a dolgon, nem akarok kötekedni, sem vitatkozni, de szerintem ez kicsit "elnagyoló" megfogalmazás volt részedről ahhoz képest, hogy a piacon levő, amatőr célokra való digit gépek jelentős része közel sem rendelkezik ekkora optikai zoomal.
Ami való igaz, hogy nem használható minden esetben, hiszen álvány nélkül nagyon nehezen készíthető vele értékelhető eredmény. DE amennyiben szükség van rá és a körülmények is úgy alakulnak, használható lehetőség, szemben egy olyan géppel, melyet gyárilag nem áldottak meg ekkora zoomal.
Én látok rosszul valamit :confused:![]()
Elküldve: 2003. 02. 11. 21:46
idézet:
Ezt írta Mono:
És talán itt a "Nem nagy extra" kifejezésed indította el bennem a "lavinát"- ugyanis szigorúan _szerintem_ akár a 3x-os optikai zoomhoz képest is elég nagy extra.
Kicsit fennakadtunk ezen a dolgon, nem akarok kötekedni, sem vitatkozni, de szerintem ez kicsit "elnagyoló" megfogalmazás volt részedről ahhoz képest, hogy a piacon levő, amatőr célokra való digit gépek jelentős része közel sem rendelkezik ekkora optikai zoomal.
Ami való igaz, hogy nem használható minden esetben, hiszen álvány nélkül nagyon nehezen készíthető vele értékelhető eredmény. DE amennyiben szükség van rá és a körülmények is úgy alakulnak, használható lehetőség, szemben egy olyan géppel, melyet gyárilag nem áldottak meg ekkora zoomal.
Én látok rosszul valamit :confused:[/quote]
Még mindíg nem mondtad el, hogy szerinted mit jelent az, ha egy fényképezőgépre rá van írva, hogy 10x zoom.
De bedobok még egy kérdést:
Ha a fényképezőgéped 100-300as optikával van felszerelve (ami egy elég általános felépítés az slr fényképezőgépek esetében), akkor az pontosan 3x zoom.
Ha messzi cuccot akarsz lőni vele, akkor most hogy is van ez? Ugyanazt le tudod lőni vele, pedig nem is 10x, csak 3x a zoom??? Affene, ammeghogylehet?
Szóval, szerinted mit is jelent az, ha az van odaírva, hogy 10x zoom?
[ 2003. február 11.: Targa szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 12. 17:26
És félreértés ne essék, ez nem kötözködés, csupán nemrégiben Mono írta, hogy vett új gépet, és hát ehhez meg kell tanulnia fényképezni... remélem komolyan gondolta...
Elküldve: 2003. 02. 12. 20:10
[url="http://"http://index.hu/tech/digicam/cikkek/nikon_raw?main!1"]>> katt <<[/url]
Elküldve: 2003. 02. 13. 03:45
Donphobos kozbenjarasaval sikerult nagyon szep ejszakai felveteleket csinalnom az Olypus Cameda 2020Zommal.
Hehehehe,olyan sikerelmeny
Koszi mindenkinek a segitseget,foleg Donphobosnak!
Elküldve: 2003. 02. 13. 03:48
Bocsika
Elküldve: 2003. 02. 15. 15:30
mivel végigolvastam a leírását, feltűnt, hogy az elemeket igen zabálja és van néhány kis "gixer" is a képminőség terén. a kezelése sem olyan egyszerű, és a sötétben is igen nehezen fókuszál.
ezért javasoltam neki, hogy tekintse meg a [url="http://"http://www.dpreview.com/reviews/canong3/"]Canon G3-at[/url] és az [url="http://"http://www.dpreview.com/reviews/olympusc5050z/"]Olympus C5050Z-t[/url] is.
most az Olympus nagyon tetszik neki, mert sok dologban tud többet, mint a Nikon (elem, kezelés, sötétben fókusz) és olcsóbb is. viszont egy dolgot nem tud: nincs hozzá víz alatti tok. nyaranta szoktak menni búvárkodni és szeretne csinálni víz alatti képeket is.
mit tudtok az ilyen tokokról? én úgy tudom, hogy 1-2 méterig bírják, lejjebb nem mehetsz, mert mondjuk 1 atmoszférától már beroppan (1 atm=10 m mélység) és akkor "gáz van".
van hasonló tudású gép, amihez van ilyen tok vagy inkább valami külön tokot kéne hozzá szerválni? az unokanővérem Svédországban él, így ne a hazai kínálatból induljatok ki.
a fő felhasználási mód természetesen nem a víz alatti fényképezés lenne, egy helyi lappa írogat cikkeket és ahhoz szeretne gépet venni. a víz alatti mód csak jó lenne. vagy ehhez érdemes inkább valami külön gépet rendszeresíteni?
köszi előre is az infókat!
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 02. 16. 12:27
Mi a véleményetek erről a gépről? Vagy inkább mit ajánlotok helyette?
Ezek mennyire nagy problémák? :confused:
- A digitális fényképezőgéppel nem tudjuk módosítani a JPEG tömörítés hatásfokát. (tömörítetlen mód se áll rendelkezésre, minden esetben 91%)
- automatikus fehéregyensúlyon kívül csak napfény, és kétféle műfény beállítást használhatunk, felhős idő esetére nincs külön választható érték
Mik vannak még, amikre figyelni kell?
Előre is köszönök minden segítséget!
[ 2003. február 16.: Samm szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 17. 17:54
Nagyon zabbantja az aksikat, de ez azért is lehet, mert megvettem a legolcsóbb 1700mAh-ost (2800/4db) meg egy konnektoros tőtőt 4aksival (5000). (Lévén a többi pénzem, eléggé el nem ítélhető módon elkocsmáztam január folyamán
Szal a lényeg, hogy most 400 kattintásnál járok, aminek 90%-a elég erősen a próbafelvétel kategória. (leálltam este állvánnyal, azt kb. végiglőttem az iso/idő/blende variációkat)
Most a negyedik! friss kvartettet fogyasztja, tehát kicsit gyanús. A dpreview-s akuutesztet majd kipróbálom, mert ott majdnem ennyi jött ki egys akuszettel.
Amit egyébként Askey bácsi leírt a dpreview-n az teljesen ül, pl. az állványcsavar valóban idióta helyen van.
Egyébként GP-t érdemes venni? Abból asszem láttam 2000mAh-st is. A 20-25ropis töltőket kihagynám, ha nem muszáj, mert nem gond ha fél napig (8 / 12 óra) töltögeti az akksit, úgyis legalább 8 van belőle. Avval rémisztgettek, hogy csak a 20ropisakkal lehet tölteni a 2000-es aksikat, nemtom ez mennyire igaz?
A leírás szerint 8 óráig tölti a NiMH aksit, aztán csepptölt. De az is oda van írva, hogy ha feltöltöttem őket, akkor vegyem ki a töltőből, szal nem egészen világos ez sem.
Ha lesznek értékelhető képek, majd publikálom őket a másik topicba
Elküldve: 2003. 02. 18. 10:18
idézet:
Ezt írta Yoisten:
A pár oldallal ezelőtt általam említett Minolta S404-et beszereztem és ösmerkedtem vele némileg.
Nagyon zabbantja az aksikat, de ez azért is lehet, mert [/quote]
nagybátyám céges Minolta gépe is úgy eszi az "elemeket", mint kacsa nokedlit. nagynéném személyes rekordja: egy új készlet elemmel (nem akksi!) 5 (!) képet tudott ellőni. ehhez az hozzá tartozik, hogy igen sokat pepecselhetett a képekkel, mire ellőtte őket és be volt kapcsolva a kijelző végig. de akkor is igen kevés. gondolom, hogy normális használat esetén nem ilyen kiábrándítóan keveset tud, de szerintem a Minolta nem túl jól gazdálkodik a töltéssel.
az én eddigi rekordom az Olympus C4000Z-vel: Kaposváron kellett az új Compobus-t fényképeznem a gyárban, hogy a dokumentációkat vissza tudjuk javítani. a buszon belül fényképeztem, vakuval, 1280-as felbontásban, kikapcsolt kijelzővel, de a kép elkészülte után egy pillanatra azért felvillant a kép. ezekkel a beállításokkal ellőttem 270 képet, olyan 2-3 óra alatt. közben néha a zúmot is állítottam.
az is igaz, hogy kedvező körülmények között fényképeztem, mert szobahőmérséklet uralkodott a buszban, hidegben biztos kevesebb jött volna ki. de a 270 kép vakuval megdöbbentett. ..
az akksik 1700mAh-s Olympus akksik, néhány nappal az út előtt töltöttem fel őket a jobbik Olympus töltővel (mikroprocesszoros gyorstöltő, csepptölt és minden hasonlót csinál töltés közben).
remélem, hogy segítettem. üdv!
u.i.: az unokanővérem kérdéséhez hozzá tudtok szólni? néhány hozzászólással előbb van.
.
.
Elküldve: 2003. 02. 19. 00:41
Elküldve: 2003. 02. 19. 09:43
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 02. 19. 09:49
Kezdő "digi-fotós" lesz belőlem hamarosan, ezért most bőszülten keresem a számomra megfelelő gépet. Végig rágtam magam néhány topic-on az elmúlt napokban és - anyagi lehetőségeimet figyelembe véve - kezd kristályosodni a lehetséges versenyzői 3-as. Ezek az alábbiak:
- Fuji 602Z
- Sony S85
- Olympos C730UZ
Sok leírás/tesztet olvastam, de nem tudom eldönteni, hogy számomra melyik volna a legjobb? Ugyanis - pillanatnyilag és főként - családi fotózásra szeretném használni, ez pedig a kisebb gépek számára elég nagy feladat. Gondolok arra pl., hogy kisebb gyereket elég nehéz egy foto közben megállítani vagyis bemozdul; nehéz a nyuszi szemet elkerülni, stb. Nem potré fotózásra adom a fejem, csak családi képeket szeretnék készíteni néha beltérben is.
Ha van gyakorlati tapasztalata valakinek a jelzett típusokat illetően, kérem segítsen nekem!
Elküldve: 2003. 02. 19. 12:26
Elküldve: 2003. 02. 19. 13:10
Koszonom.
Elküldve: 2003. 02. 19. 13:42
idézet:
Ezt írta kyra:
Segitsetek. Vettem egy HP Photosmart 318 digitalis fenykepezogepet es nincs meg drivere. Nem tudom honnan szerezhetnem meg. Ha esetleg valakinek megvan vagy meg tudja szerezni kerem segitsen rajtam. Irjatok az e-mailemre kyratech@freemail.hu.
Koszonom.[/quote]
[url="http://"http://h20015.www2.hp.com/en/softwareCategory.jhtml?lc=en&pagetype=software&prodId=hpphotosma43206&sw_lang=en"]http://h20015.www2.h...l?lc=en e=software&prodId=hpphotosma43206&sw_lang=en://http://h20015.www2.hp.com/en/softwa...3206&sw_lang=en[/url]
Csak az a baj, hogy letölteni nem lehet
Egyébként mihez kell driver? Win98?
[ 2003. február 19.: Yoisten szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.