eBay
Elküldve: 2005. 11. 09. 20:47
Most azitteni posta 3134-Ft áfá-t akar rászámolni + 997 Ft posta kezelési költséget.
Ez ennyi és kész? Vagy tudok ellene tenni valamit.
40usd volt a papucs, 17 usd a posta. Összességében így már k***a sok. Még jó, hogy vámot nem akarnak rá számolni.
Elküldve: 2005. 11. 15. 19:35
egyebkent hogyha mondjuk veszek vmit amin latszik hogy használt, és benyomatok egy szulinapi udovzlo kartyat is a csomagba (usabol) akkor mennyire hiheto hogy ajandek a cucc?
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2005. 11. 15. 20:35
Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 19:35
Importáfa?
Elküldve: 2005. 11. 15. 20:46
Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 20:35
Már kifizettem.
Igazából az zavar, hogy nem az áru értéke után fizettem az áfá-t hanem az áru+postaköltség után. Áru még azt mondom, ok, de, hogy postaköltség után is :confused:
Elküldve: 2005. 11. 15. 21:11
Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 20:46
Igazából az zavar, hogy nem az áru értéke után fizettem az áfá-t hanem az áru+postaköltség után. Áru még azt mondom, ok, de, hogy postaköltség után is :confused:
Csak a magyarországi szállítás után kéne áfát fizetni (elvileg).
Elküldve: 2005. 11. 16. 10:00
Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 20:46
Ezek ellen elég nehéz tenni bármit is. A második legidegesítőbb, hogy egyszer már kifizeted az ajtódig a postaköltséget, de azért itt Mo-n kifizettetnek veled még x Ft posta- és kezelési költséget. Milyen jogon? Nem elég, hogy szedik a vám és áfa sápot?
Elküldve: 2005. 11. 16. 10:06
Idézet: melon - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 11:00
ja, sajna
40 usd volt a cucc, 17 usd a posta (mezei)
990 Ft a magyar postai ill. vám ügyintézés
33xxFt meg az áfa
így lett 40usd-s cucc 16300-Ft
Elküldve: 2005. 11. 16. 17:28
Elküldve: 2005. 11. 28. 13:43
Elküldve: 2005. 11. 28. 22:09
Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 13:43
Én szoktam írni az eladónak fizetéskor, hogy böffentsen rám, ha feladja a csomit. Ha levélként jön, akkor 4-5 nap alatt itt lehet.
Ha power seller, akkor meg nyilván felad egy nap 25csomagot, azt nem levelezget. Esetleg az általános infokban benne van hány napon belül postáz.
Elküldve: 2005. 11. 30. 00:07
Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 22:09
Ha power seller, akkor meg nyilván felad egy nap 25csomagot, azt nem levelezget. Esetleg az általános infokban benne van hány napon belül postáz.
Hm, még mindig nem írt, pedig én már tegnap írtam neki, kérdezve, hogy mi a helyzet. Kezdjek el aggódni?
Elküldve: 2005. 12. 12. 17:26
Nagyon megtetszett ez az ebay-es móka, de van 1-2 dolog ami elég homályos számomra
Tehát elsőnek a licitálással kapcsolatban, olvastam valami olyat, hogy megadhatok egy maximális értéket és ha valaki licitál akkor én azt automatikussan felül licitálom egy minimális összeggel, tehát addig én leszek a nyerő míg valaki nem tesz az én maximális keretem főlé, ugye?
Ha kinéztem egy dolgot amire szeretnék pénzt feltenni akkor elötte mit kell megnézem (szállításon és egyéb költségeken kivül) ? Érdemes az eladóval elötte beszélni?
Melyik a legegyszerűbb fizetési módszer, mellyel a legkönyebb módon fizethetek( valószínű, hogy csak egyszeri vásárlást ejtenék ebay-en ), nincs dombornyomatos kártyám. Az lehetséges hogy az eladó megadja a számlaszámát én meg itthon elsétálok egy bankba és egyszerűen befizetek a számlájára?
A vám az, hogy működik, tehát mi szerint tudja a vámos, hogy mi után számolja az áfát meg a vámot? Az erre megoldás hogy csak egy szimpla levélben küldje az eladó a számlát + egyebet és a megvásárolt terméket pedig csak giftként egy külön dobozban. Akkor mit csinál a vámos ha a csomagomban lapul egy drágábbnak kinéző számtech cucc, de egy deka ár sincsen ráirva+ se számla se semmi
Bocsi a sok fárasztó kérdésért, de nekem ez naon új még számomra
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv, Emde
Elküldve: 2005. 12. 15. 15:40
Idézet: emde - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 17:26
Nagyon megtetszett ez az ebay-es móka, de van 1-2 dolog ami elég homályos számomra
Tehát elsőnek a licitálással kapcsolatban, olvastam valami olyat, hogy megadhatok egy maximális értéket és ha valaki licitál akkor én azt automatikussan felül licitálom egy minimális összeggel, tehát addig én leszek a nyerő míg valaki nem tesz az én maximális keretem főlé, ugye?
Ha kinéztem egy dolgot amire szeretnék pénzt feltenni akkor elötte mit kell megnézem (szállításon és egyéb költségeken kivül) ? Érdemes az eladóval elötte beszélni?
Melyik a legegyszerűbb fizetési módszer, mellyel a legkönyebb módon fizethetek( valószínű, hogy csak egyszeri vásárlást ejtenék ebay-en ), nincs dombornyomatos kártyám. Az lehetséges hogy az eladó megadja a számlaszámát én meg itthon elsétálok egy bankba és egyszerűen befizetek a számlájára?
A vám az, hogy működik, tehát mi szerint tudja a vámos, hogy mi után számolja az áfát meg a vámot? Az erre megoldás hogy csak egy szimpla levélben küldje az eladó a számlát + egyebet és a megvásárolt terméket pedig csak giftként egy külön dobozban. Akkor mit csinál a vámos ha a csomagomban lapul egy drágábbnak kinéző számtech cucc, de egy deka ár sincsen ráirva+ se számla se semmi
Bocsi a sok fárasztó kérdésért, de nekem ez naon új még számomra
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv, Emde
Hali!
Nem biztos hogy mindenben 100%os leszek, de hátha segitek.
A licitálást jól értelmezted.
Vásárlás előtt érdemes megnézni h egyáltalán szállít-e Mo-ra, ill. nézz körül a feedback-ek között. Ha külön kiirja, érdemes megkérdezni az eladót szállitásról, stb, amugy meg nem érdemes mondjuk egy powerseller zargatni, ugysem fog válaszolni mikor napi 100 megrendelése van
Legegyszerübben, legkényelmesebben egy dombornyomott kártyával és egy PayPal-os regisztrációval tudsz fizetni, ezt 99%ban mindenki elfogadja és nem szokott igazán nagy gond vele lenni. Ha ugyis van folyószámlád, ez max egyszeri 5k körüli plusszköltséget jelent (dombornyomott kártya).
Átutalás sztem macerás.
Ha azonban tényleg csak egyszeri eset lenne és az eladó is megengedi (ha nincs kiirva akkor kérdezd meg), akkor lehet hogy olcsóbb és könnyebb egy sima átutalás.
Az eladóval megbeszélhetsz bármit (még licit előtt érdemes) a szállitással kapcsolatban,. Ha azonban leértékeli az árut a postán akkor elvesztés/sérülés esetén csak annyit kapsz. Lekopogom, de mintha a nemzetközi csomagokra a MP jobban vigyázna, eddig 30+ termékből nekem nem volt törött, stb
Elküldve: 2005. 12. 15. 17:04
Idézet: Kuronyab - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 16:40
...
Szia!
Köszönöm a válaszod, lehet még is megjátszok egy paypalt, mert elég sok jó cuccot láttam és rajtam is kitört a vásárlási láz igy karácsony környékén
még, 1 köszi!
Üdv, Emde
Elküldve: 2005. 12. 15. 22:20
Idézet: emde - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 17:04
Köszönöm a válaszod, lehet még is megjátszok egy paypalt, mert elég sok jó cuccot láttam és rajtam is kitört a vásárlási láz igy karácsony környékén
még, 1 köszi!
Üdv, Emde
Ok, arra azért számíts hogy lasan érnek ide a cuccok. Ami egy boritékba befér az a tengerentúlról általában max 1-1,5 hét de volt hogy majdnem 3 hétig jött, európából 4 napnál tovább semmi sem kavargott
Elküldve: 2005. 12. 16. 15:50
bbence, mi van veled? megjött az árud?
Elküldve: 2005. 12. 16. 16:38
Idézet: Nagy Zoltan Gabor - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 15:50
Igen, elfelejtettem azóta ide beírni, hogy megjött szerencsésen, az ürge mondjuk azóta sem válaszolt, de most már nem is kell. Biztos elfoglalt.
Elküldve: 2005. 12. 23. 21:13
Elküldve: 2005. 12. 28. 18:14
Idézet: bbence - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 22:13
Az jó, énnekem meg tegnap este jött meg az e-Bay-on ynert kvarcjátékom. Angliából jött és vártam rá vagy 3 hetet. Nagyjából megérte. Canadából rokon adott fel kis csomagot még elötte s mind a mai napig nem érkezett meg. Úgyanabban az időben úgyanabban a Postán feladott másnak is usába csomit s még az sem érkezett meg.
Ez van.
Elküldve: 2005. 12. 28. 18:16
Idézet: bbence - Dátum: 2005. Dec. 23., Friday - 21:13
Engem is riogattak ma egy 180$-os postaköltséggel az usából. Inkább megegyeztünk közösen az elállásban.

Súgó
A téma zárva.