HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#191 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 28. 07:16

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 22:53

És akkor hogy tudunk eladni ugy h megjöjjön a pénz is?

Sajnos magyarországon nem sok lehetőséged van pénz fogadására külföldről. Régebben ajánlották pl. a BidPay money ordert, de ezt egyeztetni kell a bankoddal, hogy beváltják-e (gyakorlatilag WU money orderről van szó) www.bidpay.com <- én ezzel még csak fizettem.
Aztán ott van még a direct deposit, vagy más néven bank wire transfer, itt a delikvens átutalja a bankszámládra a pénzt, általában IBAN, BIC/SWIFT kód kell, meg amit még a bankod mond, hogy kellhet.
Volt aki használta már a moneybookers.com szolgáltatását is, de erről nem tudok bővebbet mondani, nézz utána Te :up:

Én abban bízom, hogy hamarosan megnyílik a lehetőség a PayPal balance feltöltésre bankszámlán keresztül, ill. pénz fogadására is.

#192 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 15:51

Hello!

Ha csinálok egy paypal account-ot akkor a számlámról milyen pénznemban veszik le a pénzt? nekem forint számlám van, de ha mondjuk 10 euro-t fizetek az eladónak, akkor automatikusan átváltják nekem a forintot euro-ra, vagy hogy megy ez?

Köszi a választ.

#193 Felhasználó inaktív   Soma2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 18:13

Szasztok!

Van két számológép, most éppen Amerikában csücsülnek még egy pár napig vevőre várva.
Szeretném megvenni az egyiket, de ahhoz túl zöldfülű vagyok hogy ezt most lerendezzem.

http://cgi.ebay.com/SHARP-EL-512-II-PROGRA...1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/Sharp-EL-512-II-Scient...1QQcmdZViewItem

Kérdezem hogy mennyiért szállítaná le valaki (elsősorban a használati útmutatós érdekelne).

Előre is kösz

#194 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 19:30

Idézet: Soma2 - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 19:13

Szasztok!

Van két számológép, most éppen Amerikában csücsülnek még egy pár napig vevőre várva.
Szeretném megvenni az egyiket, de ahhoz túl zöldfülű vagyok hogy ezt most lerendezzem.

http://cgi.ebay.com/SHARP-EL-512-II-PROGRA...1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/Sharp-EL-512-II-Scient...1QQcmdZViewItem

Kérdezem hogy mennyiért szállítaná le valaki (elsősorban a használati útmutatós érdekelne).

Előre is kösz

Szia, ezek csak az usába hajlandok szállitani, igy sajnos nem igazan tudok segiteni neked, meg más se nagyon.
V.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#195 Felhasználó inaktív   Soma2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 08:48

Kösz, de még reménykedem hátha meg tudja velük valaki beszélni, hogy küldjék el ide is némi felár fejében

#196 Felhasználó inaktív   plg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 19:58

Idézet: plg - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 19:36

Boltoltam már az ebay-en gond nélkül. Eszembe sem jutott, hogy ezzel a cash on collection-ös dologgal szívni fogok. Rákerestem a neten - egy angol oldalon is helyszíni fizetésként értelmezték. Viszont ez az ember egy tiroli faluban lakik, volt már egy jópár boltja is... furcsa lenne, ha helyszíni átvételt írna elő, ráadásul úgy, hogy 14 eurós postaköltséggel számolt! Zavaros ez az egész, e-mailre meg nem válaszol, egyelőre. Azért köszönöm!

Végülis simán összejött a dolog: átutalással fizettem, miután végre elküldte az adatait az eladó, s 1 hét alatt megjött a csomag Ausztriából.

#197 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:05

HELP!
Most segítsetek aki tud, legalábbis nyugtassatok meg, vagy közöljétek a tényeket.
Ebay-en nyertem egy használt Panasonic Q konzolt. (Gamecube + dvd player) Ez eddig csodálatos. Pesti ismerős intézte a dolgot, paypal miegyebek, haverságból.
A berendezés USA-ban Marylandban lett feladva, 2 hete. Megbeszélt szállítási összköltségnek 100 dollárt alkudtunk az eladóval, maga a motyó 310 dolláromba került. Megérkezett Pestre a cucc, erre havernak jött értesítés hogy mittudomén melyik vámügyre menjen vámoltatni? a csomagját.
Eszembe se jutott hogy vámköteles lehet egy használt konzol.
Most mi legyen mire számítsak? Legrosszabb esetben mennyi bünti lesz ebből amit vámként kell fizetni vajon? Mennyire egyedi az elbírálás használt cikkeknél?
Segítsen akit tud.

#198 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 20:26

Pls help, ez most zajlik pont. Legalább tudjak valamit ha rossz hír is.

#199 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 20:35

Szia, nyugi. A vám nem bünti, csak pluszköltség.
Általában a nettó ár 8%-a. Eddig volt a jó hír. A rossz az, hogy erre még 25% áfát is szoktak fizettetni.
Viszont, ha nincs mellette számla, és gift-ként adták fel, akkor esetleg eltekintenek a dologtól.

Szerkesztette: melon 2005. 09. 26. 20:36 -kor

#200 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 20:45

Számla biztos nem lesz. Mi is az a gift? :) És mitől tekintenek el, vám vagy áfa, ha eltekintenek?
És köszönöm :)

#201 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 21:21

Ajándékként adták fel (gift), akkor talán meguszod a vámot+áfát. Ezt általában érdemes elore lefixálni az eladoval (meg mondjuk csapjon hozza egy happy birthday card-ot és akkor biztos jo a hatás :D)

Szerkesztette: Wyco 2005. 09. 26. 21:22 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#202 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 14:15

Üdv!
Sajna ez már késő bánat kategória:(
Leszedtek 25 ezerre. Ugyanis már a vámon volt tegnap. És át is vert az eladó kicsit, mert 100 dollárt kért feladásért, de 63 dollárjába került csak. Na mindegy, legközelebb (ha lesz olyan) Gift.
Köszi a helpet.

#203 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 07:04

Ti be tudtok lépni? Én belépéskor ezt a hibaüzenetet kapom:

Idézet

Your sign in information is not valid. Please try again.

A jelszó biztosan jó, és már két gépen, két-két böngészővel is próbáltam.

#204 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 08:44

én a ebay.co.uk-re be tudtam most lépni.

#205 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 09:01

Nálam simán megy minden.

#206 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 10:15

Bravó, a jelszó-emlékeztetőnél nem ismeri fel a felhasználómat :think:

SZERK: köszönöm, hogy megnéztétek, ezek szerint valahol nálam van a hiba.
SZERK2: elküldettem magamnak e-mailben az ID-met, bekopizva a jelszó-emlékeztetőbe nem ismeri fel a rendszer. :confused:

Szerkesztette: Satriani 2005. 10. 18. 10:27 -kor

#207 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 15:45

Először is elnézést kérek, ha a most feltett kérdéseim már szerepeltek a topicban. De meg szeretnék ismerkedni az ebay-el egy kicsit jobban, hátha vennék is valamit néha. Akkor tehát a kérdések:
1. Általában mennyi szokott lenni a szállítási költség az USÁ-ból illetve az Egyesült Királyságból?
2. Milyen egyéb járulékos költségek vannak (pl. vám), és ezeknek milyen összegek szoktak lenni?
3. Próbáltam regisztrálni Paypalben, végülis sikerült is, de utána inkább töröltem a regisztrációmat, mivel a regnél megadott név más, mint a netkártyán lévő név, és kiderült (legalábbis nekem így tűnt), hogy ennek meg kell egyeznie, mivel a kártya hozzáadásakor a nevet már alapból kitöltötte és nem lehet változtatni.
4. Paypal-nél elendő a Personal Account-ra regisztrálni? Milyen utalási és tranzakciós költségek merülnek fel a vásárlással kapcsolatban?
5. Ha én most regisztrálok az ebay-en, akkor milyen arányban nem fognak velem üzletelni (egyik helyen láttam, hogy az eladó írta, ha a vevő 0-ás eladási és/vagy vételi múlttal rendelkezik, akkor nem üzletel).

Egyelőre ennyi, ha valaki válaszol ezekre, akkor azt nagyon megköszönöm. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#208 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 18:38

Idézet: bbence - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 15:45

Először is elnézést kérek, ha a most feltett kérdéseim már szerepeltek a topicban. De meg szeretnék ismerkedni az ebay-el egy kicsit jobban, hátha vennék is valamit néha. Akkor tehát a kérdések:
1. Általában mennyi szokott lenni a szállítási költség az USÁ-ból illetve az Egyesült Királyságból?
2. Milyen egyéb járulékos költségek vannak (pl. vám), és ezeknek milyen összegek szoktak lenni?
3. Próbáltam regisztrálni Paypalben, végülis sikerült is, de utána inkább töröltem a regisztrációmat, mivel a regnél megadott név más, mint a netkártyán lévő név, és kiderült (legalábbis nekem így tűnt), hogy ennek meg kell egyeznie, mivel a kártya hozzáadásakor a nevet már alapból kitöltötte és nem lehet változtatni.
4. Paypal-nél elendő a Personal Account-ra regisztrálni? Milyen utalási és tranzakciós költségek merülnek fel a vásárlással kapcsolatban?
5. Ha én most regisztrálok az ebay-en, akkor milyen arányban nem fognak velem üzletelni (egyik helyen láttam, hogy az eladó írta, ha a vevő 0-ás eladási és/vagy vételi múlttal rendelkezik, akkor nem üzletel).

Egyelőre ennyi, ha valaki válaszol ezekre, akkor azt nagyon megköszönöm. :)

1. A postaktsg igen változó, de ha nincs kiírva külön hogy európába mennyi, akkor rá kell kérdezni mindenképp. Van, aki nagyon olcsón kínálja a cumót de a postával próbálja kompenzálni, tehát érdemes megnézni. UK-ből mindenem megjött pikk-pakk (max 3-4 nap), Usából már jóval tovább tartott. Onnan a vám is esélyes (meg persze +áfa), ha elég értékes/nagy a cucc és nem próbálod meg giftként elsütni.

2. UK-ból nyilván semmi, EU-n kívülről lehet vám+áfa+utánajárás kombóba beleszaladni, ami nem túl egészséges.

3-4. Paypal-nál beregelsz és megadod a kártyaszámod. Dombor legyen (EC/MC vagy Visa), vagy érdeklődjél a bankodnál a netes kártyákról. Alapból egy mindenkinek-adunk electron kártyával nem fogsz tudni fizetni. Az ottani accountra semmit nem lehet tölteni és pénzt sem tudsz egyelőre fogadni. A banknál szintén érdemes a tájékoztató/konfirmációs sms-t kérni, mert akkor látod mikor mennyi lé megy el.

5. Én is zéróval indítottam (milyen meglepő) és leginkább 1-2 cdnyi dolgot rendeltem, de sose kérdezte senki, hogy akkor én most mit akarok itt 1.0-ás balcanic userként zéró feedbackkel.
Ha valaki külön kiírja, akkor esetéeg érdemes mailben rákérdezni (ha nem zárkózik el határozottan). Egyébként meg hamar be lehet gyűjteni pár FB-t és akkor már nem vagy zérós.

#209 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 19:02

Köszönöm!
Természetesen van már internetes kártyánk (CIB-es netkártya, MasterCard-nak felel meg, működik is jól, amazon.co.uk-n már használtam). A kérdésem arra vonatkozott, hogy a paypal nem enged olyan kártyát felvinni, amelynek a vezetéknév nem egyezik meg a paypal account-hoz tartozó vezetéknévvel. A kártya ugyanis az édesanyám nevén van, így most nem tudom, mit kéne tenni: regisztráljak az ő nevével paypal acc-ot, vagy ne törődjek a kártya adatoknál a névvel.

Tehát jól értem, a paypal ilyen esetben gyakorlatilag "átjáróként" fog viselkedni? Tehát megadom a paypal acc-ot, de közvetlenül a kártyát terheli meg vásárláskor?

Mégegyszer köszönöm a válaszaidat!
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#210 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 09:54

Legutóbbi vásárolt csomagomat ugy hozta ki a postás, hogy felakasztotta egy zacsiban a kerítésre. Ez hogy fordulhat elő?? :eek:  :eek: Aki elmegy az utcában bárki leemelheti. Ha nincs otthon senki akkor nincs kedve visszavinni? :rolleyes:  És ki vette át? Azért a magyar posta mindig meg tud lepni valamivel...

Akinek nincs kártyája amivel tudna regisztrálni a paypalon, a cib-nél van ingyen számla és hozzá ingyen webkártya 26 alattiaknak ill. tanulóknak, csak a visa electron-t kell fizetni 1 év után 1k/év.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.