eBay
Elküldve: 2005. 10. 25. 17:58
Elküldve: 2005. 10. 25. 19:53
Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 18:58
Elküldve: 2005. 10. 25. 21:28
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:24
USA-ból vámot mekkora érték felett kell általában fizetni?
Az eladás része hogy tud működni? PayPal-ra tudnak már utalni, vagy nekünk még mindig nem megengedett?
Köszi
Elküldve: 2005. 10. 28. 23:37
Idézet: Kuronyab - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:24
USA-ból vámot mekkora érték felett kell általában fizetni?
Az eladás része hogy tud működni? PayPal-ra tudnak már utalni, vagy nekünk még mindig nem megengedett?
Köszi
Van egy értékhatár, az alatt a vámosok nem vizsgálják a csomagot. Ez az értékhatár nem tudom mennyi, elfelejtettem, de valami 3x ezer forint talán. Felette az érvényes áfát, talán valami kis fogyastási adót, és vámot kell fizetni, ha van. A vámra nincs olyan, hogy általában, meg kell nézni, mennyi az adott termékre. Ezt az TARIC rendszer megmondja neked a neten. A pontosság miatt bár kissé életidegen nyelvezete van (angolul), de azért rá lehet jönni. IT-termékekre a WTO irányelve alapján 0%. Ezek közül az áfa a legsúlyosabb jellemzően, ezért ezt nem szabad elfelejteni, ha valami faszántos ami árat látunk a neten.
Magyar PayPal acc egyelőre nem tud péznt fogadni, csak küldeni. Ez azért fasza, mert megtéríteni sem tudják valaminek az árát ekkor.
Elküldve: 2005. 10. 30. 21:18
"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."
Van valakinek ötlete, miért utasíthatja el? Arra gondolok, hogy esetleg a név nem tetszik neki. A first name nem a keresztnév és a last name a vezetéknév?
Elküldve: 2005. 10. 30. 21:51
Idézet: bbence - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 22:18
Próbáld meg úgy, hogy a nevet fordítva (magyar írásmód szerint) adod meg neki. Ki tudja, hogy a bank rendszerében hogy van könyvelve...
Más: Valaki próbálta már az OTP Bank elektronikus számlacsomagát? Ma töltöttem ki az igénylőlapot, a jelenlegi junior bankszámlámat konvertálja át, adnak hozzá valami épeszűbb bankkártyát meg egy webkártyát a netes vásárlásokhoz (ilyen mókás papírkártya, mellette egy borítékban a kártyaszám
Elküldve: 2005. 10. 31. 06:49
Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 0:37
Ez így nem teljesen igaz, mert egyszer az eladó hibájából rossz Paypal ID-re fizettem egy eBayes itemért (nem a sajátjára várta, hanem egy másikra), és miután kiderült a hiba, egyszerűen visszajött a pénz. No, nem a PayPal balance-ra, hanem a bankszámlámra.
Elküldve: 2005. 10. 31. 11:02
Idézet: melon - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 5:49
Én viszont, egyelőre úgy néz ki, megszívtam. Fizettem egy cuccért Paypal-lel, de denied lett a tranzakció. Az eladó szerint azért, mert először a Paypal account-omra kéne a pénzt feltölteni, és utána neki küldeni. (Soha nem így fizettem eddig, s soha nem volt gond.) A Paypal-től jött automatikus levél szerint a pénzt visszautalták a Paypal számlámra, de ugye oda nem tudunk pénzt fogadni, s Mastercardos lévén, a kártyámra sem. 2 napja írtam nekik levelet, még semmi válasz.
Elküldve: 2005. 10. 31. 11:21
Idézet: plg - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 12:02
Annyit tudnod kell, hogy magyarországi PayPal accounton nem tarthatsz pénzt, csak bankkártyával tudsz fizetni. Magyar accountot nem lehet 'feltölteni', az technikailag csak a tranzakciók erejéig változik, alapból mindig 0. Ez annyit jelent, hogy annak tudsz PayPal-lel fizetni, aki elfogad bankkártyás PayPal fizetést (is). Ha nem látod ezt vagy ehhez hasonló képet az aukció fizetési módjainál:

vagy nem látod, leírva, hogy ő elfogad PayPal bankkártyás fizetést, akkor nem tudsz neki fizetni. Ezzel neked illik tisztában lenni, hiszen amikor reggeltél, elolvastad, hogy mire is reggelsz, nem?
Elküldve: 2005. 10. 31. 14:01
Idézet: melon - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 10:21

vagy nem látod, leírva, hogy ő elfogad PayPal bankkártyás fizetést, akkor nem tudsz neki fizetni. Ezzel neked illik tisztában lenni, hiszen amikor reggeltél, elolvastad, hogy mire is reggelsz, nem?
Hát, tudod, az a szomorú helyzet, hogy elfogad Paypalt, mivel eleve ilyenekre kerestem rá. A licitált cucc oldalán ott van pontosan az az ábra, amit beszúrtál. Attól kérdezem, aki esetleg volt már ilyen helyzetben: a Paypal visszautalja-e a számlámra a pénzem, ha megadom nekik az IBAN/BIC párost, vagy küldenek csekket? A levelemre még mindig nem válaszoltak, most túrom a help-jüket.
Elküldve: 2005. 10. 31. 22:41
Elküldve: 2005. 11. 01. 18:33
Idézet: bbence - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 22:18
...
Ha ez a CIB-es internetkártya akkor ez jó paypalhoz 100%. Ott ronthattad el hogy nem utaltál rá a számlára és 0 Ft van rajta, ahonnan nem tudja levonni azt e kevés összeget amivel teszteli hogy müxik-e a kártya. Tehát ha utalsz rá 1-2 EUR-t akkor el fogja fogadni. Ha így sem akkor :confused:
Elküldve: 2005. 11. 02. 20:31
Elküldve: 2005. 11. 06. 21:54
Before you can add this credit card to another account, you must contact the
PayPal Credit Card Team at cardproblems@paypal.com. A customer service
representative will respond to your request shortly. If you would rather add
a different credit card to your PayPal account, you may do so at any time.
Thank you for your cooperation.
Ez mi ez? Írtam nekik mailt, amiben leírtam a tényállást: előtte kétszer is próbáltam acc-ot nyitni, ahol - feltételezem - névnemegyezési hibákból nem fogadta el a kártyát, visszautasította a kártyát a bank szöveggel. De természetesen minden új próbálkozásnál bezártam és töröltettem az accountot, és most ez a harmadik úgy tűnik, hogy megfelelő név formátummal rendelkezik, erre itt ez az üzenet. Más is tapasztalt hasonlót, s ha igen, hogy oldotta meg?
Elküldve: 2005. 11. 06. 21:59
Idézet: geezmo - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 19:33
No, ügyes vagyok én is, előbb írok, csak utána olvasok.
Köszi a tippet, erre nem gondoltam, mindjárt megpróbálom így.
Elküldve: 2005. 11. 06. 22:05
Elküldve: 2005. 11. 07. 20:28
Elküldve: 2005. 11. 08. 13:45
Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 21:28
Felhívtad már a cib ügyfélszolgálatot? Ott meg tudják mondani mért utasították el szerintem. Énis most fogok regisztrálni ilyen internetkártyát majd megirom nekem sikerült-e.
Elküldve: 2005. 11. 08. 21:38
Idézet: geezmo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 14:45
Nem, de már azóta válaszoltak is az email-emre (mármint a Paypal-os support). Azt írták, hogy azért utasítja el, mert már próbáltam hozzáadni másik account-hoz is, de ott a név nemegyezőség miatt utasította el, ezért kellett újra regisztrálnom. Az emailben azt is írták, hogy ilyen, nem biztonságos csatornán (email) sajnos nem fogadhatnak el kártya "reset" kérelmet. Azt viszont persze nem írták, mi a teendő, de megpróbáltam küldeni egyet az online help részből, remélem azt már elfogadják és látják, hogy saját account-ról küldtem.
Tanulság: betűre (ékezet is!) pontosan kell megadni már regisztráláskor a nevet.

Súgó
A téma zárva.