HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#371 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 18. 06:40

Idézet: kraftxld - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 23:34

Azért kell, hogy megnézzék, működik-e a számla a kártya mögött. Az első vásárláskor 1,5€-val kevesebbet von le ilyenkor.

Igazad van, kevertem valamivel.

#372 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 23:01

Az Ebay es a Paypal mennyire fuggetlen egymastol?

Csak mert edesapam nyert el egy termeket, s nekem van beregisztralva kartyam a Paypal-ban. Az elado nem volt teljesen segitokesz a tranzakcioban, s igy megprobaltuk apammal azt, hogy az Ebayen keresztul valo fizetesnel az en Paypalos accountomat hasznalta (ami ugye az en nevemen van, nem pedig az Oven, de mivel Ebayen keresztul tortenik az egesz, ezert az o nevet jelenitette meg), s el is tudta utalni a penzt...azonnal megkaptam a banktol az SMS-es ertesitot, hogy leszedtek a penzt...az Internetbankra fellepve mar lattam is, hogy leszedtek az adott Euronak megfelelo Ft-ot....azonban az meglepikent ert, hogy kozeparfolyamon szamitott HUF-ot szedtek le (264Ft), nem pedig az eladasi arfolyamon szamitott Ft-ot. Nem lehet abbol kesobb problema, hogy egy nem is az O neven levo Paypal accountot hasznalt (a fizetesnel az o adataival toltotte ki az adatlapot a gep) ? Vagyis mas accountjat hasznalta? :confused:

#373 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 22:39

Az elado elutasitotta az atutalasomat, mivel az o accuntjaval nem tud fogadni penzt credit vagy debit cardrol (s nem akar upgardelni, mivel akkor tobbet vonnanak le tole). Gondolom, hogy akkor neki a Personal accountja van.
Ebben az esetben van arra mod, hogy Paypallal fizessek? Ha en is Personal accounttal  (jelenleg Premier) rendelkeznek, akkor elfogadna? Vagy barmit csinalok, akkor Paypallal nem fogok tudni fizetni?

Ha utalnek, akkor meg az O bankjanak a tranzakcios koltsegeit is nekem kellene allnom (gondolom, ha a Paypallal ennyit vacakolt), s a bankomnal sejtesuk sincs, hogy ez mekkora osszeg lenne, mert nem allnak szerzodesben az adott bankkal.

#374 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 12:40

Mivel magyar accounton nem tarthatsz egyenleget, csak bankkártyával fizethetsz. Ha az eladó nem fogad bankkártyás paypal fizetést, akkor nem tudod a paypallal fizetni. A csatolt képen látható grafikát kell keresni, természetesen figyelj arra, hogy a bankkártyád logója szerepeljen rajta.

#375 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 17:23

Idézet: melon - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 12:40

Mivel magyar accounton nem tarthatsz egyenleget, csak bankkártyával fizethetsz. Ha az eladó nem fogad bankkártyás paypal fizetést, akkor nem tudod a paypallal fizetni. A csatolt képen látható grafikát kell keresni, természetesen figyelj arra, hogy a bankkártyád logója szerepeljen rajta.

Köszi...idokozben visszaolvastam a forumon, s lattam, hogy mar felmerult ez a problema meg 2005 novemberben, s az illetonek is zarolatak az osszeget, s kesobb oldottak fel a zarolast. Most megprobalom rabeszelni a Moneybookers-es fizetesre, mert annal is szinte 0 a koltseg...s most meg az Eurot is jol valtjak.

#376 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 09:32

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 17:23

Köszi...idokozben visszaolvastam a forumon, s lattam, hogy mar felmerult ez a problema meg 2005 novemberben, s az illetonek is zarolatak az osszeget, s kesobb oldottak fel a zarolast. Most megprobalom rabeszelni a Moneybookers-es fizetesre, mert annal is szinte 0 a koltseg...s most meg az Eurot is jol valtjak.

Hello!

Mi újság? Visszautalták már a pénzt? A nő végül milyen fizetési módot választott?
--Powered by IBM

#377 Felhasználó inaktív   plg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 20:00

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 16:23

Szevasz!

Válaszoltam a leveledre!

#378 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 21:45

Idokozben visszajott a penz...nem volt semmi gond...azonban megint balfasz voltam :omg:

A no elfogadta a Moneybookerses fizetest...en hulye meg nem olvastam el rendesen a policyt. Mit csinaltam? Szemelyesen fizettem be a penzt a CIB-nel, s ma kaptam a levelet a Moneybookers-tol, hogy se a szemelyes befizetest, se egy 3. szemely altali atutalast nem fogadjak el (pl. penzmosas elkerulese miatt...) Most igazabol nem tudom, hogy mit kene csinalni...valami olyasmit irnak, hogy azonositani kell magamat, amit ugy tudok, ha kovetem az utasitasokat, amit a levelben kuldenek...vegulis vagy kreditkartya adatokat adjak meg, vagy utaljak at egy bizonyos osszeget (ajanljak az 5Eurot) a bankszamlamrol. Ez utobbit valasztottam...csak tudnam, hogy mi fog 2-5 napig tartani, amikot CIB-rol CIB szamlara 0, azaz rogton ott van a penz...remelem, hogy nagyon rovid idon belul rendezodik a helyzet, vagyis ott lesz a teljes osszeg a Moneybookers-es szamlamon. (nem pedig csak a most utalt 5Euro=1400Huf)
Sajat karan tanul az ember....na en most elmondhatom magamrol, hogy nagyon sokat tanultam :D

Azert remelem, hogy a penzemet rateszik a szamlamra, hogy atvezethessem a noere.

#379 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 16:36

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 21:45

Idokozben visszajott a penz...nem volt semmi gond...azonban megint balfasz voltam :omg:

A no elfogadta a Moneybookerses fizetest...en hulye meg nem olvastam el rendesen a policyt. Mit csinaltam? Szemelyesen fizettem be a penzt a CIB-nel, s ma kaptam a levelet a Moneybookers-tol, hogy se a szemelyes befizetest, se egy 3. szemely altali atutalast nem fogadjak el (pl. penzmosas elkerulese miatt...)

Nem lehet személyesen befizetni, csak utalni rá?? Ez új, nem is emlékeztem erre...  Milyen baromságokat ki nem találnak.  :omg:
--Powered by IBM

#380 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 20:15

Üdv!
Nem tudjátok, h az IEB-s Visa Electront elfogadja-e a PayPal? Mert elvileg internetes kártya ennél a banknál, de alapból az Electron nem az. Mert lassan én is szeretnék ismerkedni ezzel a csodás íbéjjel, de ha nem megy vele a PP, akkor nem fizetek ezért a kártyáért 2x annyit . Csak az IEB-nek van netes, ifjúsági kártyája..
Köszi

#381 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 20:16

Idézet: PLacc - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 16:36

Nem lehet személyesen befizetni, csak utalni rá?? Ez új, nem is emlékeztem erre...  Milyen baromságokat ki nem találnak.  :omg:

Nem ám....nem lehet befizetni szemelyesen sem, valamint mas szemely sem utalhat ra...tehat csak a nevemen levo bankszamlarol utalhatok at penzt. Gondolom igy probaljak kiszurni a penzmosast...ugye 1 letrehozott accountra befizethet akarki penzt, vagy utalhat ra, onnantol pedig kiutalja maganak egy masik accountra, ahonnan egy valodi bankszamlara teszi a penzt...es mar tiszta is. Tehat valos az "aggodalmuk".

#382 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 20:17

Idézet: weqy - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 20:15

Üdv!
Nem tudjátok, h az IEB-s Visa Electront elfogadja-e a PayPal? Mert elvileg internetes kártya ennél a banknál, de alapból az Electron nem az. Mert lassan én is szeretnék ismerkedni ezzel a csodás íbéjjel, de ha nem megy vele a PP, akkor nem fizetek ezért a kártyáért 2x annyit . Csak az IEB-nek van netes, ifjúsági kártyája..
Köszi

Szerintem a CIB webkartyaja sem draga...800Ft eves dij, havi 190Ft szamlavezetesi...szoval siman megeri.

#383 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 21:13

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 20:17

Szerintem a CIB webkartyaja sem draga...800Ft eves dij, havi 190Ft szamlavezetesi...szoval siman megeri.

Ez az ugye: http://bankkartya.hu...ak&kartyaid=186 ? Most nem néztem át a részleteket, de e mellé kell egy sima kártya, aminek még hozzájönnek a költségei. És egyelőre még ifjúságiakat keresek, mert a többinek elég nagy nyitó összegei vannak, meg havi költségei..(az ifjúságiakhoz képest), de lehet, hogy ez még változni fog, vagy leteszek a netes kártyáról...
Azé köszi.

#384 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 21:31

Idézet: weqy - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 21:13

Ez az ugye: http://bankkartya.hu...ak&kartyaid=186 ? Most nem néztem át a részleteket, de e mellé kell egy sima kártya, aminek még hozzájönnek a költségei. És egyelőre még ifjúságiakat keresek, mert a többinek elég nagy nyitó összegei vannak, meg havi költségei..(az ifjúságiakhoz képest), de lehet, hogy ez még változni fog, vagy leteszek a netes kártyáról...
Azé köszi.

Igen, ez az...viszont rosszul tudod az infokat. En 2 hete nyitottam szamlat, igy tudom :p  :D  :D
Nyitsz egy sima szamlat, amihez kersz egy Webkartyat. Sima kartyat egyaltalan nem kotelezo rendelni melle (direkt megkerdeztem). Nyito osszeg sem kell, hogy legyen, max 1db ezrest befizetsz, hogy legyen mibol levonniuk az elso havi dijat (190Ft)+kartya eves dijat (800Ft). Ezen kivul semmi mas nem kell. En rendeltem melle sima bankkartyat is, mert miert ne? :D barmikor ki akarok venni a szamlarol penzt, akkor megtehetem. Azt hiszem, hogy a 190Ft kezelesi koltseget mindennek nevezhetjuk, csak soknak nem.  :D

#385 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 08:24

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 21:31

Igen, ez az...viszont rosszul tudod az infokat. En 2 hete nyitottam szamlat, igy tudom :p  :D  :D
Nyitsz egy sima szamlat, amihez kersz egy Webkartyat. Sima kartyat egyaltalan nem kotelezo rendelni melle (direkt megkerdeztem). Nyito osszeg sem kell, hogy legyen, max 1db ezrest befizetsz, hogy legyen mibol levonniuk az elso havi dijat (190Ft)+kartya eves dijat (800Ft). Ezen kivul semmi mas nem kell. En rendeltem melle sima bankkartyat is, mert miert ne? :D barmikor ki akarok venni a szamlarol penzt, akkor megtehetem. Azt hiszem, hogy a 190Ft kezelesi koltseget mindennek nevezhetjuk, csak soknak nem.  :D

OK, amúgy tényleg nem drága, de nekem is kéne egy sima kártya hozzá. És ezzel hogy működik a fizetés? Mindig rá kell utalni az adott összeget? Neked milyen a sima kártyád hozzá?
Azért még mindig érdekelne az Electronos fizetés, vki??

#386 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:59

Nincs senkinek IEB-s Student kártyája?

#387 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:41

Idézet: weqy - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 8:24

OK, amúgy tényleg nem drága, de nekem is kéne egy sima kártya hozzá. És ezzel hogy működik a fizetés? Mindig rá kell utalni az adott összeget? Neked milyen a sima kártyád hozzá?
Azért még mindig érdekelne az Electronos fizetés, vki??

A sima kartya VISA electron. Es igen, mindig legyen rajta annyi penzt, amennyit utalni akarsz, vagy amennyivel fizetni akarsz.

#388 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 03:47

Idézet: weqy - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 21:59

Nincs senkinek IEB-s Student kártyája?

Nekem volt (amig megnem haromszoroztak a havi dijat stb.), de nekem valami olyasmi remlik, hogy kulon valami havidijert lehet naluk igenyelni 1x hasznalatos kartyaszamokat (amit szerintem mondjuk paypal-nal a hajadra kenhetsz), ugyanakkor a szamlat azert nem szuntetik meg azonnal, csak tobb honap utan, hogy mondvan meg kesobb is johet netes vasarlas miatt terheles...
Ja es a tobbeves kartyadijat is egybe lehuzzak rolad mar az elejen amit akkor sem kapsz vissza, ha sokkal elobb felmondod a szamladat naluk.
Sajnos onmagaban nem probaltam ki vele a vasarlast.

Ha 24 elmultal, de van mondjuk diakhitelszerzodesed akkor jobban jarsz szerintem az MKB-vel...

#389 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 10:48

Idézet: smyle - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 3:47

Ha 24 elmultal, de van mondjuk diakhitelszerzodesed akkor jobban jarsz szerintem az MKB-vel...

Nekem anno (bő fél éve) az MKB-nél volt internet kártyám pont Paypal-os regisztrációra, fizetésre. De regisztrációkor nem fogadta el a PP, azt írta, hogy ez nem megfelelő kártya, és vegyem fel a kapcsolatot a bankommal...
Azóta az Erste-nél van dombornyomottam, ami teljesen OK.