HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#351 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 11. 12:39

ugyvan! paypalon keresztul dijmentesen fizetsz. (ahogy a sarki boltban is, ha kartyaval vasarolsz..) egeszen konkretan a vevo fizet. sot, dijja sincs, csak ha mar sokat hasznaltad. (ennek gondolom utana tudsz nezni a leirasaban..)

azert majd szamolj be rola, ha sikerult, mert hiaba biztos az ember a dolgaban a gyakorlat megiscsak biztosabb. :)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#352 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 12:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 12:39

ugyvan! paypalon keresztul dijmentesen fizetsz. (ahogy a sarki boltban is, ha kartyaval vasarolsz..) egeszen konkretan a vevo fizet. sot, dijja sincs, csak ha mar sokat hasznaltad. (ennek gondolom utana tudsz nezni a leirasaban..)

azert majd szamolj be rola, ha sikerult, mert hiaba biztos az ember a dolgaban a gyakorlat megiscsak biztosabb. :)

Szarkazmust "hallok" a hozzaszolasodban :think:  :D

Ha tapasztalattal rendelkezel, akkor legyszi oszd meg velem. A Bank kondicios listajaban az van feltuntetve, hogy amennyiben a folyoszamlamrol tortenik kulfoldre utalas, azert bizonyos ezreleket szamolnak fel, azonban az Internetkartyaval torteno fizetes (ergo utalas) eseten dijmentes a tranzakcio. A Paypal meg gondolom valamennyit (fix??? dijat) felszamol.

#353 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 13:04

szerintem rosszul hallod. paypallal fizettem mar, nem szamolt fel erte senki semmit, ha jol emlekszem. az atutalas, mint irtam mas dolog.

amit hallhatsz, az a webkartyara valo bizonytalansag. nalam egy bank egy bizonyos kartyaja volt, ami nem webkartya. ennyi.
a forum ma:

#354 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 15:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 13:04

szerintem rosszul hallod. paypallal fizettem mar, nem szamolt fel erte senki semmit, ha jol emlekszem. az atutalas, mint irtam mas dolog.

amit hallhatsz, az a webkartyara valo bizonytalansag. nalam egy bank egy bizonyos kartyaja volt, ami nem webkartya. ennyi.

Akkor rosszul ereztem...de azert ott volt a smiley. :D

1 het mulva kiderul, hogy elfogadjak-e az en altalam kapott internetkartyat.

#355 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 17:27

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 13:50

Szarkazmust "hallok" a hozzaszolasodban :think:  :D

Ha tapasztalattal rendelkezel, akkor legyszi oszd meg velem. A Bank kondicios listajaban az van feltuntetve, hogy amennyiben a folyoszamlamrol tortenik kulfoldre utalas, azert bizonyos ezreleket szamolnak fel, azonban az Internetkartyaval torteno fizetes (ergo utalas) eseten dijmentes a tranzakcio. A Paypal meg gondolom valamennyit (fix??? dijat) felszamol.

Kevered a kártyáddal való fizetés, és a banki átutalás közötti fogalmakat. PayPal-lel a fizetés free (kivéve, ha egy-két nem amerikai eladó plusz pénzt kér érte)

#356 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 18:24

Idézet: melon - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 17:27

Kevered a kártyáddal való fizetés, és a banki átutalás közötti fogalmakat. PayPal-lel a fizetés free (kivéve, ha egy-két nem amerikai eladó plusz pénzt kér érte)

Miert is? "folyoszamlamrol tortenik kulfoldre utalas" ==banki átutalás....ennél felszámol tranzakciós költséget...ahogy lattam 0.15%, de minimum 5000Ft :( (a banki kondicios lista alapjan)

A Paypal a "kartyammal torteno fizetes" ez esetben. Vagy rosszul tudom?
Azert kerdeztem, hogy a Paypal nem szamol-e fel dijat, mivel akkor nekik mi az egeszben a business?

#357 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 19:02

Srácok az MKB-s ineternetkártyával bárhol lehet online fizetni, mert az ugyanolyan, mint egy dombornyomott VISA. Kapsz egy virtuális számot, ami a VISA rendszerében regisztrált. Ennyi. Ugyanolyan, mint ha dombornyomott kártyád lenne. Annyi, hogy az MKB azt hiszem 50000-ig enged fizetni vele. (Vagy 30?  :think:  HIrtelen nem emlékszem)

#358 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 19:04

az eladotol ker penzt. illetve azoktol a vevoktol, akik sokat kereskednek. illetve a reklambevetelek. (a'la google..) igy mar vilagos?
(es miert kellett megint elovenni az atutalast? tehat meg egyszer, mert nem vilagos, hogy vilagos-e.. ;) a paypal kartyas fizetesnek szamit, ergo nem kerul penzbe itthon.)
a forum ma:

#359 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 20:14

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 19:24

Miert is? "folyoszamlamrol tortenik kulfoldre utalas" ==banki átutalás....ennél felszámol tranzakciós költséget...ahogy lattam 0.15%, de minimum 5000Ft :( (a banki kondicios lista alapjan)

A Paypal a "kartyammal torteno fizetes" ez esetben. Vagy rosszul tudom?
Azert kerdeztem, hogy a Paypal nem szamol-e fel dijat, mivel akkor nekik mi az egeszben a business?

Legalább a saját írásod gondold végig. Ha közvetlenül a folyószámládról történne 'átutalás', akkor meg kellene adnod cél számlaszámot, értéknapot, konverziós jutalékról kellene rendelkezned, stb. Itt egy egyszerű kártyatranzakcióról van szó. Bankkártyával vásárolhatsz külföldön is, ugyanúgy ingyenes, mint belföldön.
A PayPal a pénzküldemény fogadásáért kér pénzt, de ott is csak azoktól, akik nagy forgalmat generálnak, ill. business accountjuk van.

Közben látom, hogy már más is leírta ugyanezt, de ha már megírtam, elküldöm.

#360 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 20:55

Idézet: melon - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 20:14

Legalább a saját írásod gondold végig. Ha közvetlenül a folyószámládról történne 'átutalás', akkor meg kellene adnod cél számlaszámot, értéknapot, konverziós jutalékról kellene rendelkezned, stb. Itt egy egyszerű kártyatranzakcióról van szó. Bankkártyával vásárolhatsz külföldön is, ugyanúgy ingyenes, mint belföldön.
A PayPal a pénzküldemény fogadásáért kér pénzt, de ott is csak azoktól, akik nagy forgalmat generálnak, ill. business accountjuk van.

Közben látom, hogy már más is leírta ugyanezt, de ha már megírtam, elküldöm.

De ha te is atolvasod amit irtam, akkor lathatod, hogy ugyanazt irtuk...en a Paypal-t kerdeztem, nem pedig kijelentettem...azert kerdeztem, mert nem tudtam, hogy vegulis minek felel meg. Ezert is kerdeztem, hogy a sima bankkartyas utalassal ellentetben itt nem-e fognak felszamolni valamilyen tranzakcios koltseget.

#361 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 22:55

Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 20:02

Srácok az MKB-s ineternetkártyával bárhol lehet online fizetni, mert az ugyanolyan, mint egy dombornyomott VISA. Kapsz egy virtuális számot, ami a VISA rendszerében regisztrált. Ennyi. Ugyanolyan, mint ha dombornyomott kártyád lenne. Annyi, hogy az MKB azt hiszem 50000-ig enged fizetni vele. (Vagy 30?  :think:  HIrtelen nem emlékszem)

Nalam 100.000 Ft-ot enged beallitani 1 napra ra, de ezen belul akkora limitet allitasz be ra a netbankarban amekkorat akarsz.
En 500 Ft limitet allitottam be, ha meg vasarolni akarok vele akkor megnovelem a vasarlas idejere.

Szerkesztette: smyle 2006. 05. 11. 22:55 -kor

#362 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:50

Lehet, hogy azóta már változott. Vagy én emlékeztem rosszul. :respect:

#363 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 16:35

...közben igényeltem új bankártyát, így megoldottam a kártya letiltás dolgot, és most már újra megy az üzlet...  :D

#364 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:45

Paypallal mekkora osszegben lehet fizetni? Van valami korlat? Korabban olvastam valamit 100Euro-rol...ez mire vonatkozik?

Bocsi, hogy ilyeneket kerdezek, de reggel 5-tol este 6.30-ig meloztam, hulla faradt vagyok, igy nincs erom keresgelni+idegen nyelvu leirasokat olvasgatni.

#365 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:47

A paypal rendszernél biztonsági okokból van korlátozva, max 100 pénzért utalhatsz át valaki(kik)-nek.
Utána 1,5 Euro- költségért ujra meghosszabitják a dolgot, és megint lesz limited.

#366 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:59

Idézet: zsborg - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 20:47

A paypal rendszernél biztonsági okokból van korlátozva, max 100 pénzért utalhatsz át valaki(kik)-nek.
Utána 1,5 Euro- költségért ujra meghosszabitják a dolgot, és megint lesz limited.

Ha valami mondjuk 100-es 200Euro kozott van, akkor hogy tudok fizetni?

Eloszor elkuldom a 100Eurot, s a 1.5Euro levonasa utan tudom meg a maradekot fizetni? Vagy ilyenkor hogy megy? Mennyi ido, amig ujrahosszabbitjak???

#367 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 21:03

Idézet: zsborg - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 21:47

Hülyeség.
Paypallal bármekkora összeget küldhetsz, miután teljesítetted az expanded use dolgot. 1,5€-t vonnak le EGYSZER és a közleményben írt kódot kell beírni a paypal honlapjára. Ez után tudsz bármekkora összeget küldeni ha nincs limit a kártyán.
MCSE+M/S, MCITP

#368 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 21:37

Azt kérdezte mi az a 100 Euro korlát. Ezt írtam le.
(azt nem tudtam hogy egyszeri, az igaz)
de azt nem írtam hogy nem lehetne többet is fizetni...

#369 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 21:41

Idézet: kraftxld - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 22:03

Hülyeség.
Paypallal bármekkora összeget küldhetsz, miután teljesítetted az expanded use dolgot. 1,5€-t vonnak le EGYSZER és a közleményben írt kódot kell beírni a paypal honlapjára. Ez után tudsz bármekkora összeget küldeni ha nincs limit a kártyán.

Igazából nem emlékszem, hogy 1,5 €-t vontak volna. Igazából nekem 1 € volt a levonás, de a bankszámlakivonaton ez 1 Ft terhelés volt ténylegesen, szóval inkább ilyen technikai levonás jellegű volt a dolog.

#370 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 22:34

Idézet: melon - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 22:41

Igazából nem emlékszem, hogy 1,5 €-t vontak volna. Igazából nekem 1 € volt a levonás, de a bankszámlakivonaton ez 1 Ft terhelés volt ténylegesen, szóval inkább ilyen technikai levonás jellegű volt a dolog.

Azért kell, hogy megnézzék, működik-e a számla a kártya mögött. Az első vásárláskor 1,5€-val kevesebbet von le ilyenkor.
MCSE+M/S, MCITP

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.