HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 13. 19:57

bakker és tényleg. GBP118.40-t irt a kinai. a többi meg érthetetlen angolsággal a hülyeségeiket. komoylan olyanok mint wowban  :D  na mind1 akkor ez igy nemjó. majd veszek minőségi lézert ha lesz pénz
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#862 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 14:55

Nem tudom, volt-e szó róla, de úgy néz ki, mostanában lopják az eBay accountokat!

A nővérem kb két hónapja regisztrált, azt hiszem, nem is vett semmit azóta. Pár hete akart vásárolni, és nem tudott belépni. Az e-mailcímébe beleraktak random karaktereket, az ország megváltozott, meg ilyenek. Végül valahogy sikerült visszaszereznie. Ez egy.

Aztán nem rég vásároltam valakitől, és tegnap jött egy levél az eBaytől, hogy a felhasználó fiókját valószínűleg ellopták, ezért a licitem levették, PayPalon tegyem meg a következő lépéseket blabla. Szerencsére úgy néz ki, hogy ez később történt, és úton is van már a csomagom, különben futhatnék a pénzemért.

De a lényeg: rendszeresen lépjetek be az eBay oldalára ellenőrizni, hogy sikerül-e, hogy minél hamarabb észrevegyétek, ha van valami!.

Nem pánikkeltésnek szántam, csak figyelemfelhívásnak. Nem tudom, hogy csinálták, a nővérem például tuti, hogy nem adta ki a jelszavát licitálós weboldalaknak, ahol mondjuk jó eséllyel lenyúlják...

#863 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 19:14

Tudom kicsit offtopic, de vaterának nincs fóruma :( Fel tudom vkivel venni a kapcsolatot, akivel ugyanarra licitálunk? Vmelyikünk megnyeri, de ha ő, szeretnék vele beszélni. Akárhogy kattintgatok a nevére, semmit se látok róla, aminek köze lenne a kapcsolatfelvételhez (ellenőrzött felhasználó).
Jó drága dologra licitálunk egymásra, kicsit elbizonytalanodtam, de ha megnyeri szeretném megnézni élőben a dolgot (egy óra), egy városban vagyunk.

Szerkesztette: Orgi 2008. 03. 16. 19:16 -kor

#864 Felhasználó inaktív   -=Kumite=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 18:18

Hi!
EBay-re moneybookers.com-on keresztül lehet pénzt utalni, vagy csak PayPal-t fogad?
THX
ASUS M4A88TD-V EVO\USB3, Amd Phenom II X955, Kingston 2G DDR3 1333MHz, Gigabyte GTX 460 768Mb, Corsair PSU 450W, 500Gb+1Tb HDD, Samsung DVD, Audigy 2

#865 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 13:32

Idézet: -=Kumite=- - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 18:18

Hi!
EBay-re moneybookers.com-on keresztül lehet pénzt utalni, vagy csak PayPal-t fogad?
THX

Minden az eladotol fugg...Az eu-s ebayeken nagyon sokan csak az atutalast fogadjak el, a paypal-t sem.

#866 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 19:29

Tudom, hogy nem ide tartozik, de nem akartam új topioct nyitni, Amazonon ahol ki van írva h international shipping, ott ingyenes a házhoz szállítás mondjuk hungaryba?

#867 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 19:46

Szerintem kizárt, ez nem a sarki pizzás :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#868 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 00:26

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 19:46

Szerintem kizárt, ez nem a sarki pizzás :think:

Sőt...én valahol úgy hallottam, hogy Mo-ra elég drágán (felár) szállítanak, mivel sok csomag eltünt.

#869 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 11:31

Idézet: critical_source - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 18:29

Tudom, hogy nem ide tartozik, de nem akartam új topioct nyitni, Amazonon ahol ki van írva h international shipping, ott ingyenes a házhoz szállítás mondjuk hungaryba?

Nem ingyenes..elég vad ötlet lenne. De ha rámész a checkout-ra akkor meg tudod nézni mennyi lesz a végleges ára szállítással együtt.
Nemrég rendeltem egy könyvet az amazon.com-ról, ami szállítással együtt kb fele volt az itthoni árának...Szóval mindenképpen megéri körülnézni.

u.i.: Egyébként nem csoda, hogy sok csomag elveszik azalatt a 25 nap alatt amíg ideér(ne)...

#870 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 14:46

usabol mennyi a vam szamitastechnikai cuccra? afat is kell ra fizetni?

pontosabban egy wifis medialejatszo. ajandekkent kuldtek, de a vamhivatalban van :(

#871 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 10:34

Idézet: arn - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:46

usabol mennyi a vam szamitastechnikai cuccra? afat is kell ra fizetni?

pontosabban egy wifis medialejatszo. ajandekkent kuldtek, de a vamhivatalban van :(

Helló!

Mennyibe került? A vám 0%, de rájön valamennyi kezelési költség (1-2-3%), ha minden igaz környezetvédelmi járulék (nemtudom mennyi), és a 20%-os áfa..Ráadásul az áfát ha jó tudom a szállítási költséggel növelt árra rakjkák rá. Ezért mindig érdemes 2x is meggondolni ha onnan rendel az ember.

#872 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 12:39

399 dollar. de ajandekkent kuldtek... ingyen jott.

mar az is meredek szamomra, hogy forgalmi adot szamolnak egy olyan vmire, amit ki se fizettem.
hogy jon ehhez a szallitasi koltseg (nem is tudom mennyi - ajandek)?  :think: ennyi erovel fizethetnek mongy kamatadot meg egyhazi tizedet is ra. esetleg a postas nyugdija utan afat? komolyan nem ertem, hogy honnan szedik ezeket a terheket.

#873 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 12:51

meg ha 0% a vam, akkor miert van kezelesi koltseg? semmi dolguk vele.
es miert kell egy termekre ketszer forgalmi adot fizetni?  :think:

ezek csak a hirtelen eszembe jutott logikatlan es lenyulos dolgok.

#874 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 15:41

A szallitasi koltseget aze' szamoljak bele, mert az erteknovelo tenyezo. Csodaorszagban elunk...

Vamot par eve nem kell fizetni szamitastechnikai termekekre, de afat igen. Persze ez a ketszeres afa erdekes dolog, hogy ha azert egyszer mar kifizettek masik orszagban.

Szerkesztette: blash 2008. 04. 02. 15:43 -kor

#875 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 16:11

a szallitasi koltsegnek is van nyilvan forgalmi adoja... akkor azt is ketszer? ki van ez talalva  :omg:

#876 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 16:19

Idézet: arn - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 13:39

Ha jól emlékszem, akkor valami $20-25 értékig veszik csak figyelembe, hogy ajándék, a fölött kegyetlenül lecsapnak. Figyelni kell arra is, hogy ne a munkahelyen akard átvenni, mert már jártam úgy, hogy kereskedelni tételnek gondolták, mert a céghez kértem a cuccot.  :omg:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#877 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 02:17

Idézet: arn - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 11:39

mar az is meredek szamomra, hogy forgalmi adot szamolnak egy olyan vmire, amit ki se fizettem.
hogy jon ehhez a szallitasi koltseg (nem is tudom mennyi - ajandek)?  :think: ennyi erovel fizethetnek mongy kamatadot meg egyhazi tizedet is ra. esetleg a postas nyugdija utan afat? komolyan nem ertem, hogy honnan szedik ezeket a terheket.

Ilyenkor nem sokat segít, hogy ajándékként küldik.... Meg hát miért lenne kötelességük elhinni, hogy ajándék?! Talán ha van mellette egy "hivatalos" papír, hogy ez valóban ajándék akkor talán kötelességük elhinni egyébként nem.

Kezelési költség azért van mert foglalkoznak vele... (különben ugye nem állna ott)

Áfát szerintem egyértelmű, hogy miért kell fizetned, hiszen itt fogod használni/forgalomba hozni. A külföldi (= eu-n kívüli) áfát ugye a "határon" visszaigényelhetnéd, de rendelt cucc esetében nem tudom ez hogyan lehetséges, ha egyáltalán az...

Ilyenkor egyetlen megoldás, ha azt kéred az eladótól, hogy kisebb összeget írjon a számlára. Ha jól tudom van  egy értékhatár ami alatt nem igazán foglalkoznak a cuccokkal (100-150 euró talán). Persze ez biztosítási szempontból lehet nem a legjobb...

#878 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 05:23

tenyleg ajandekkent kapom, de a vegen meg a csokik meg az udvozlokartya utan is afat fizetek. remek. komolyan mondom lassan jobb ha az ember ebben az orszagban nem orokol, vagy kap ajandekot, mert a vegen meg az adosok bortoneben kot ki.  :omg:

koszonom az infokat  ;)

Szerkesztette: arn 2008. 04. 03. 05:26 -kor

#879 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:22

Néha azért az sem mindegy, hogy be kell menni az ügyeket elintézni az Orczy térre, holott te fizettél azért, hogy házhoz hozzák. Ha netalán tévedtek (én már többször voltam bent, pedig a küldemény nem igazolta volna), akkor is ki kell fizetni egy kb. 500 ft-nyi (már nem emlékszem pontosan) kezelési költséget!  :o
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#880 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 16:12

Múltkor felhivtam a VPOP-t, s ott azt az infot kaptam, hogy 22 EUR értékig nincs vamkezeles...ergo olyan 30$ értékig nem kell aggodni...afolott tenyleg az lehet a megoldas, hogy összegnek ezalatt jelolik meg az erteket. Az en csomagomon 15$ volt + a "gift" is be volt jelolve.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.