HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 08. 16:09

Szeretnék egy-két dologban segíteni. Régóta ebayelek a világ minden tájáról. Pár dolláros cuccoktól az ezer dolláros hengerfejig sokmindent rendeltem már. Hogy e-bay vagy más online bolt, az szinte mind1. Fizetés általában dombornyomott visával, vagy pedig már ebayen és egyre több online boltban paypal. Régebben még westernunion online pénzküldés is ment, de több nap az átfutási idő, mire az eladó megkapja a pénzt. A paypal már elég elterjedt és csak a paypalnál kell megadni a dombornyomott kártya számát. Nem érdemes a paypallal forintba számoltatni, mert általában a magyar bankok devizás kártya használatra nagyon jó árfolyamot tudnak mondani.

Az ebayen minden esetben nézzük meg, hogy az eladó hova szállít, sok esetben nincs értelme erőltetni magyarországot, ha leírják, hogy pl külföldre, eu ba nem küldenek cuccot. ha nincs feltüntetve, akkor érdemes megkérdezni és rögtön egy ajánlatot kérni a posta költségre. Persze ez esetben kell már egy regisztrált account. Ahol az eladó vállalja a külföldre történő szállítást akkor meg kell, hogy legyen adva, hogy hova szállít. Ha van eu, vagy valamilyen eu-s állam, akkor már nem szokott gond lenni, jön hozzánk is a cucc ugyanannyiért. Ezek után vásárolhatunk.

Hagyományos licitálás esetén azt adjuk meg, amennyiért max megvennénk az árut. Ilyenkor nem az lesz bent a követlező licitnek, hanem a licit lépcsővel növekszik. Ha hírtelen nagyot ugrik de még mindig a mi általunk megadott érték alatt van, akkor valakinek a max összegét átugrottuk és mi vagyunk a nyerők. Amennyiben a mi értékünk fölé megy egy licit lépcsővel, akkor más már többet mondott rá korábban. A licit figyelést be lehet állítani, hogy skype, email és usa telefon esetén textbe jöjjön, hogy ránk licitáltak.

Van a buy it now kategória, mikor licit nélkül a meghírdetett áron vásárolhatjuk meg a cuccot.
Mindkét esetben erre még rájön a postaköltség.

A fizetés ezután történik, szerencsés paypallal fizetni, vagy ha nagyforgalmú eladóról van szó akkor simán dombornyomott kártyával. Nekünk ugyanannyiba kerül, mert a kezelési költséget mindig az eladó viseli ilyenkor. A kfizetésnél vagy kiválasztjuk, hogy mennyi a posta, vagy beírjuk mi az eladótól kapott kvotáció alapján.

Ha megtörtént a vásárlás adjuk meg a megyjegyzés rovatba, hogy milyen extra kivánságaink vannak. A customs declaration sheetre irassuk rá hogy gift, az összeg ne legyen több mostmár 30usdnél. A csomagba számlát ne mellékeljék, ha lehet eredeti csomagolásból vegyék ki és egy szatyorba pakolják be és azt csomagolják be. Sose cégnévként adják fel, hanem az ügyintéző saját nevében.

Nekem 99,99%ban eddig a fenti alapján vámmentesen jött meg a cucc. Egy-két esetben jött csak hozzá papír, hogy vámelé állítást kell kezdeményeznem és így áfát kell majd fizetnem meg esetleges vámot. Ez ilyenkor az orczy térre való becaplatást jelenti. Ha a csomagra ráírták hogy 80 usd akkor menthetetlen a dolog, ha nincs rá ár írva, akkor megpróbálják kitalálni, hogy mennyibe kerül. Kis kacatoknál ez nem probléma, mert elhiszik általában, hogy mennyit mondunk. Egy laptopnál azonban már interneten keresgélni fog a vámos az ár után. Ilyenkor nincs mit tenni, kapunk egy határozatot és a rajta lévő összeget be kell fizetni. A vámeléállítási kérelem mehet meghatalmazás alapján is.

Nagyobb értékű cuccot nászajándékként lehet kérni, de ilyenkor a fogadónak fel kell mutatni egy házassági anyakönyvi kivonatot ami nem lehet egy évnél régebbi. DHL/EMS és a többi gyorspostát meg lehet bízni vámeléállítással és akkor nem kell pöcsölni, persze ilyenkor az kell, hogy az eladó velük küldesse a cuccot. Az ems egy jó szolgáltatás, érdemes a csomagra ráirattatni a mobilszámunkat és az ems az első próbálkozáskor talán még fel is hív, hogy mikor jöhetnek újra, nem nekünk kell telefonálgatni és rohangálni a verseny utcába.

Szóval én így szoktam. Remélem tudtam azért segíteni :)

#902 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 11:17

Sajnos beleszaladtam egy vámolásba, pedig elvileg gift meg minden...igaz lehet h $50-os nem $30, mert régen még annyi volt. :(  :think:
Cégneves dolgot elfelejtettem neki mondani, ezért nemtom , h küldte.
Egy GPSről van szó Kínából, szerintem dobozával. 
Viszont most kell egy számla elvileg, írták az értesítőben. 
Vagy ez megy számla nélkül is rámondásra, aztán vagy elhiszik vagy nem? Vagy ennél már keresgélnek és kitalálnak ők árat? Ez egy tök noname cucc, szóval nem találnak pont ilyet max tudása alapján kategorizálhatják... A PP számla adott, de ha elhiszik olcsóbbnak is, akkor jobb lenne. :D

Látom, hogy random módon vámolnak állítólag, meg az is lehetséges, hogy ki sem bontják akkor?

Foxyr, a 20e helyett 5e-t h csináltad? :)
Ha vkinek van vmi ötlete, hogy hogy lehet legolcsóbban megúszni, az nem fogja vissza magát. :respect:
Amúgy ez az orczy téri nyitvatartás elég vicces... :reklamacio:

#903 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 20:32

Idézet: weqy - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 12:17

Sajnos beleszaladtam egy vámolásba, pedig elvileg gift meg minden...igaz lehet h $50-os nem $30, mert régen még annyi volt. :(  :think:
Cégneves dolgot elfelejtettem neki mondani, ezért nemtom , h küldte.
Egy GPSről van szó Kínából, szerintem dobozával. 
Viszont most kell egy számla elvileg, írták az értesítőben. 
Vagy ez megy számla nélkül is rámondásra, aztán vagy elhiszik vagy nem? Vagy ennél már keresgélnek és kitalálnak ők árat? Ez egy tök noname cucc, szóval nem találnak pont ilyet max tudása alapján kategorizálhatják... A PP számla adott, de ha elhiszik olcsóbbnak is, akkor jobb lenne. :D

Látom, hogy random módon vámolnak állítólag, meg az is lehetséges, hogy ki sem bontják akkor?

Foxyr, a 20e helyett 5e-t h csináltad? :)
Ha vkinek van vmi ötlete, hogy hogy lehet legolcsóbban megúszni, az nem fogja vissza magát. :respect:
Amúgy ez az orczy téri nyitvatartás elég vicces... :reklamacio:

Nem kell számla. Bemész, megmondod, hogy kb 30 usd, erre mondani fogják, hogy hát értéknek 50usd van ráírva, leszel szíves 50usd után áfát fizetni (vám nem lesz).

ennyi;)

#904 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 21:50

Idézet: AndrewBoy - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 20:32

Nem kell számla. Bemész, megmondod, hogy kb 30 usd, erre mondani fogják, hogy hát értéknek 50usd van ráírva, leszel szíves 50usd után áfát fizetni (vám nem lesz).

ennyi;)

Már megoldottam, mondjuk fizettem viszonylag rendesen... :)

$30 volt rajta megjelölve, de azt alapból nem hitték el, azért kértek számlát. Azért nem olyan egyszerű, ahogy mondod (legalábbis nálam nem volt), mert v számla v kibontás között választhattam kb. Először vittem egy "számlát", de azzal elküldtek, h csak banktól v Paypal számla jó. Aztán vittem PP-t nekik. :cool:

Az volt a baj, h cég feladó, és 1kg súlyú a cucc. Ja meg az értéke kicsi volt, de nem volt Gift ráírva, pedig arról volt szó... :reklamacio:

Azért köszi.

#905 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 18. 11:01

V7 és a fejlesztés végéhez közeledtek. Ez érdekesen hangzik :think: . A shareware bejegyzés sem tűnik béta vagy alfa verziónak, amit próbára szokás adni. Így ezek fényében ez reklám. Ha megindoklod, akkor bennthagyom, máskülönben kiszerkesztésre fog kerülni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#906 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 14:39

szvsz reklám... eladóknak szól a dolog, mass sellereknek...

Szerkesztette: AndrewBoy 2008. 07. 21. 14:39 -kor

#907 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 15:10

Idézet: ebayleiras - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 8:09

FIGYELEM!

Legyel szives nem teliszemetelni a forumot. Itt nyiss neki topikot: https://forum.hwsw.h...hp?showforum=43

#908 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 16:40

Most találkoztam vhol a live.com-os (Microsoft live search) cashback reklámakcióval.  x%ot visszafizetnek vásárlások után, Buy it now termékeknél.
Szóval ez szép és jó, de Mo-ról is működik v csak az USA-ból? Mert nekem nem jött össze eddig sehogy.

#909 Felhasználó inaktív   veresnorbi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 01. 21:17

Szeretnék rendelni interneten keresztül az USA-ból, de ez a vám dolog kicsit még zavaros nekem. Konkrétan a www.501usa.com oldalról szeretnék Levi's farmernadrágot rendelni, $34.95 az ára, a szállítás meg $28.50 ill. $45.00, attól függően hogy "Internapional Priority" vagy "International Express" szállítást kérek, nekem elég a sima "Priority" is, így összesen $63.45 értékről van szó, ez olyan 10e Ft körüli összeg.

A kérdés, hogy ennél a tételnél mennyi vámot, áfát, stb. (olvastam valami vámáfáról is, az mi?) kell fizetni? Ez a vámolás hogy megy pontosan, kihozza a posta a csomagot, a vámot meg utánna kell intéznem, vagy nekem kell a csomagért elmennem? Ha nekem kell intézni, akkor ezt csak Budapesten lehet, vagy Miskolcról is megoldható valahogy, pl. postán elküldöm a papírokat? Ruházati cikkekre milyen vámszabályok vannak, ha jól tudom akkor elektronikai eszközökre nincs vám, ruházati cikkekre van?

A megrendelésnél van lehetőség "Special Instructions" és "Shipping Instructions" megadására, gondolom ide lehetne olyanokat írni hogy pl. ne küldjenek számlát, vagy írják rá a csomagra hogy "Gift", stb. Mit érdemes kérni az eladótól, írassak rá még a $35-nél is kevesebb összeget? Szerintem már azt sem hiszik el, hogy egy új, eredeti Levi's farmer ~6e Ft :(

Azon is gondolkodom, hogy több farmert rendelek, jó lesz karácsonyra ajándékba, meg körbekérdezem ismerősöket, barátokat, talán nekik is kell farmer, így a postaköltség több felé oszlik meg, így még kedvezőbb lenne az ár. Kérdés hogy van-e valami mennyiségi korlát, ami felett már morcosak a vámosok, tehát pl. 4-5 farmert gond nélkül rendelketek, vagy az már "kereskedelmi mennyiség"?

#910 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 07:19

Egy nagy kereskedő nem fog számla nélkül csomagot küldeni neked. Ha a vámosok úgy ítélik meg, akkor vámkötelesség tehetik a csomagod, ami úgy jelenik meg, hogy a csomag helyett kapsz egy tértivevényes levelet az Orczy térről, hogy ilyen és ilyen csomagot jött, és hogy nyilatkoznod kell a vámkezelésről. Erre vidékről elegendő egy fax is, amelyen esetleg a képernyőről nyomtatott számla és a kérelem van rajta, hogy vámkezeljék és kézbesítsék számodra az árut. Ezek után némi plusz díj ellenében kézbesítik a csomagot, és a vámtételeket a postásnak kell kifizetni készpénzben átvételkor. A vám kb. 6-8%, erre jön rá a 20%-os áfa, illetve a párszáz forint extra díj, amiért kihozzák. (amin mindig lázongok kicsit, hiszen én az ajtómig fizettem ki már egyszer a kézbesítés díját) Szóval kb. 24-28%-ot kell rászámolnod a végső összegre.

#911 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 09:39

rendeltem ebayről usa eladótól egy telefont (SE m600i, új, fehér), mert sehol máshol nem találtam, és ilyen kellett...
persze írta hogy van hongkongban is raktára, néha onnan számít. de van közel 13ezer értékelése amiből 99,7% pozitív, szóval aránylag nyugodtan rendeltem meg/fizettem ki.
a pár negatívnál mindig az volt a válasza, hogy nem kell negativ feedback, meg lehet vele beszélni a dolgot.

megjött a teló, sok minden csak nem új. kapott egy új házat (utángyártottnak tűnt) egy új akkut (ami nem eredeti, hanem valami hamisítvány).
írtam neki hogy ez így nem az igazi. válaszolt is hogy márpedig ez új, és eredeti. írtam hogy kijelzőjén is van apró karc. végül mondta, hogy akkor küldjem vissza, és ha jogos amit írok akkor visszautalja a lét, ha nem akkor levon 10%-ot és a maradékot adja vissza.
megírtam hogy ez nem oké, és mi a garancia számomra hogy nem vonja le a 10%-ot, hisz ezek után miért is bíznék benne. visszaírt hogy ha sérülésmentes a telefon, akkor ne féljek, vissza fogja küldeni a lét. és a vissza postára max 20$-t fizet ki.

odaért a csomag, jött is paypaltól mail, hogy a full összeg vissza lett térítve. (az más kérdés, hogy még nincs meg a lé. nem tudom hogy átutalás lassú, vagy az a gond, hogy időközben lejárt a kártyám, amire visszautalták elvileg) de csak a paypalon fizetett összeg (teló+postaköltség ide). írtam neki, hogy hiányzik még az a 20$-as a postára. fél nap múlva azt is átküldte paypalon.

szóval korrekt végülis, de kap egy negativ feedback-et, mert attól még a cucc nem az volt amit ígért...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#912 Felhasználó inaktív   ebertek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 02:08

Sziasztok!

eBay-en keresztül szeretnék rendelni Amerikából egy fényképezőgép szettet $1099 értékben, amire rá jönne még $249 postaköltség (Magyarországon ugyanezt megvéve kb. 290e Ft lenne).
Azt szeretném megkérdezni, hogy vámot ilyenkor már nem kell fizetni, a 20% ÁFA-t viszont igen? És azt mindenféleképpen megfizettetik? :(

Előre is köszönöm a válaszokat,
üdv,
Dávid.
ebi :) | flickr | My Webpage

#913 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 08:16

En rendeltem mar Hong Kongbol, Amerikabol stb., mindig annyit fizetsz amennyi oda van irva. Esetedben 1099+249=1348 dollart. Maximum a csomagodat nyithatjak ki ha unatkoznak, egyebkent semmi kozuk hozza hogy 200 vagy 200ezer forintert vetted-e azt a fenykepezogepet.

Szerkesztette: N.M.I. 2008. 10. 05. 08:17 -kor

C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#914 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 15:58

Idézet: ebertek - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 3:08

Sziasztok!

eBay-en keresztül szeretnék rendelni Amerikából egy fényképezőgép szettet $1099 értékben, amire rá jönne még $249 postaköltség (Magyarországon ugyanezt megvéve kb. 290e Ft lenne).
Azt szeretném megkérdezni, hogy vámot ilyenkor már nem kell fizetni, a 20% ÁFA-t viszont igen? És azt mindenféleképpen megfizettetik? :(

Előre is köszönöm a válaszokat,
üdv,
Dávid.

fenykepezogepre nincs 0% vam, ugyhogy a gep ara +szall. ktsg-re jon 8% vam es a gep ara+szall+vamra meg 20% afa.

ha mazlid van akkor nem fizeted ezeket. de az 1000$ mar eleg nagy tetel ahhoz hogy atcsusszon.

#915 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 16:14

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 10:39

szóval korrekt végülis, de kap egy negativ feedback-et, mert attól még a cucc nem az volt amit ígért...

Én ezt nem értem...visszakaptad a penzed, ezert szerintem nem korrekt dolog negativ feedbacket adni. Semlegest, de nem negativot...vagy akkor mit adnal akkor, ha leszarna a dolgot? dupla negativot? :D  Marpedig nagyon nagy kulonbseg van a ketto kozott...vagy akkor mire adnal semleges feedbacket?

#916 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 18:31

Idézet: foxyr - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 16:14

Én ezt nem értem...visszakaptad a penzed, ezert szerintem nem korrekt dolog negativ feedbacket adni. Semlegest, de nem negativot...vagy akkor mit adnal akkor, ha leszarna a dolgot? dupla negativot? :D  Marpedig nagyon nagy kulonbseg van a ketto kozott...vagy akkor mire adnal semleges feedbacket?

miért, neked az semleges, ha akarsz venni valamit, és utána napokig levelezhetsz, mehetsz postára feladni, stb?

mellesleg visszavont vásárlásra nem lehet feedback-et adni, mint kiderült.
gondolom ezért nincs neki se negativ se semleges feedback.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#917 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 08. 20:07

Idézet: foxyr - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 16:14

Én ezt nem értem...visszakaptad a penzed, ezert szerintem nem korrekt dolog negativ feedbacket adni.

Aztán ha áruzl X cuccost, de 90%át vissza kell vásárolni, de visszaadja a küvecset, akkor mit adjon az ember? Pendriveokkal így volt, mindenki megírta, hogy korrekt volt, visszadta  küvecset, aztán egyszer csak nem adta többet vissza, mert nyilván hosszú távon buktás a biznisz.
Make love not Wor.

#918 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 15:17

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 19:31

miért, neked az semleges, ha akarsz venni valamit, és utána napokig levelezhetsz, mehetsz postára feladni, stb?

mellesleg visszavont vásárlásra nem lehet feedback-et adni, mint kiderült.
gondolom ezért nincs neki se negativ se semleges feedback.

pozitiv - ha mindennel elégedett vagyok

semleges - a partner korrekt, de kis kellemetlenseg ért (extra ktg, visszakuldes ktg-e). (nálam is volt most egy cucc, ami rossz volt, amikor kiprobaltam...visszakuldtem, az illeto gariztatta, s kuldte a jot).

negativ - a partner hozzaallasa is negativ. (a te esetedben, ha nem teritette volna vissza a penzt, vagy nem kuldott volna masikat).

#919 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 15:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 21:07

Aztán ha áruzl X cuccost, de 90%át vissza kell vásárolni, de visszaadja a küvecset, akkor mit adjon az ember? Pendriveokkal így volt, mindenki megírta, hogy korrekt volt, visszadta  küvecset, aztán egyszer csak nem adta többet vissza, mert nyilván hosszú távon buktás a biznisz.

Ha nem adja vissza, akkor mehet a negatív, de addig szerintem miért ne lenne korrekt...te mint ügyfél visszakapod a pénzed.

#920 Felhasználó inaktív   weqy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 17:58

Idézet: foxyr - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 15:20

Ha nem adja vissza, akkor mehet a negatív, de addig szerintem miért ne lenne korrekt...te mint ügyfél visszakapod a pénzed.

Na igen, de a visszaküldés is pénz.....meg az idő is ugyebár. :)

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.