eBay
Elküldve: 2004. 05. 24. 00:25
Remélem a vpop-nál történt számítógépes bibi miatt késik.
Elküldve: 2004. 05. 24. 09:52
Idézet: skuzzy - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 21:15
uberweisung: banki atutalas
barzahlung: kp, szemelyes elhozatalnal
Arra figyelj oda, hogy ne 2 helyen gyozz, ha nem akarsz kettot belole,mert vissza nem szerencses lepni..., finoman szolva.
Hajjaj, ugy néz ki hogy rám fog ragadni a dolog
Én inkább attól félek hogy mit fogok csinálni ha mégis az enyém lesz. Mármint amiatt hogy nem tudok egy kukkot sem németül. A banki átutalásnál elöbb fizetem be a pénzt a számlára és utána küldik el, vagy fordítva? Komolyan nem vagyok járatos ezekben
Elküldve: 2004. 05. 24. 14:17
Idézet: Valdy - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 8:52
Bakker, tenyleg nem vagy jaratos..
A banki atutalas azt jelenti, hogy van neked egy banknal szamlad, azon rajta penz, abbol x osszeget atultasz egy masik ember akar masik banknal levo szamlajara.
Tehat kellene, hogy legyen egy bankszamlad..
Ha nem, csinaltass.., vagy kerj meg valaki ismerost, akijerol elkuldod,aztan a kozlemenyben megadod, hogy ki vagy, es mi az ebay akcio szama (ezt celszeru mindig).
A kulfoldi atutalasra szamolj ugy 5-10 Eurot banktol fuggoen.
Ha nagyon gondod van a nemettel, kuldj mailt, probalok segiteni, ha netkozelben vagyok.
Elküldve: 2004. 05. 24. 14:20
Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 23:25
Szerintem meg ne parazz. Egyszer az itthoni cimre kertem nemetbol egy kis csomagot, vagy egy honapig jott.
Egyebkent ha az eladot megkerdezed, kellett kapjjon egy asszem 12 jegyu csomagszamot, ami alapjan a posta nemzetkozi csomag tudakozojaba (valami ilyesmi, meg lehet talalni a telefonszamat valahol neten is) ra tudsz kerdezni, hogy beerkezett-e mar az orszagba, es ha igen, ki ul rajta.
Elküldve: 2004. 05. 24. 14:36
Idézet: skuzzy - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 15:17
A banki atutalas azt jelenti, hogy van neked egy banknal szamlad, azon rajta penz, abbol x osszeget atultasz egy masik ember akar masik banknal levo szamlajara.
Tehat kellene, hogy legyen egy bankszamlad..
Ha nem, csinaltass.., vagy kerj meg valaki ismerost, akijerol elkuldod,aztan a kozlemenyben megadod, hogy ki vagy, es mi az ebay akcio szama (ezt celszeru mindig).
A kulfoldi atutalasra szamolj ugy 5-10 Eurot banktol fuggoen.
Ha nagyon gondod van a nemettel, kuldj mailt, probalok segiteni, ha netkozelben vagyok.
Van bankszámlám az erste-nél. Akkor már világos. Én is igy gondoltam, de mivel még soha nem csináltam ilyet, ezért megkérdeztem. Lehet majd kell a segítséged a némettel kapcsolatban!
Elküldve: 2004. 06. 02. 13:53
Personal cheque és credit card jöhet még szóba. Mi az a personal cheque?
Kreditkártya nem jöhet szóba nálam, mert nem dombornyomott, meg nem is visa.
Küldtem neki az e-bay-en belül egy üzit, de azt az én e-mail cimemre küldte el :confused:
Szerkesztette: Valdy 2004. 06. 02. 13:58 -kor
Elküldve: 2004. 06. 02. 15:18
Idézet: Valdy - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 14:53
Nem csak Cc-t kaptál te róla?
Elküldve: 2004. 06. 02. 15:57
Idézet: Valdy - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 14:53
Personal cheque és credit card jöhet még szóba. Mi az a personal cheque?
Kreditkártya nem jöhet szóba nálam, mert nem dombornyomott, meg nem is visa.
Küldtem neki az e-bay-en belül egy üzit, de azt az én e-mail cimemre küldte el :confused:
paypalt elfelejtheted. nem lehet Mo-rol hasznalni.
personal check: ha europai akkor esetleg hasznalhato, de nem tul olcso megoldas. a bankodbol kell kuldeni.
a legegyszerubb a karyta lett volna, de hat...
szerintem jobb lett volna elore megnezned mit fogad el az elado, mert igy ha nem fizetsz (nem tudsz mivel) akkor megszivhatod.
Elküldve: 2004. 06. 03. 22:39
Idézet: szeder - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 16:18
Fingom sincs, de ugy néz ki ő is megkapta:)
Elküldve: 2004. 06. 03. 22:42
Idézet: Ariel - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 16:57
personal check: ha europai akkor esetleg hasznalhato, de nem tul olcso megoldas. a bankodbol kell kuldeni.
a legegyszerubb a karyta lett volna, de hat...
szerintem jobb lett volna elore megnezned mit fogad el az elado, mert igy ha nem fizetsz (nem tudsz mivel) akkor megszivhatod.
Hát igazad van, elöbb meg kellett volna néznem...
Ezt írta vissza:
Hi
I prefer payment in British pounds or Euros cash by recorded delivery or credit card via paypal. postage costs will be the same.
Regards
Nick
Tehát akkor marad a personal check. Mennyivel drágább? Kb? Magyarul mit jelent, személyi csekk? Angliából küldenék a cuccost.
A megszívás mit jelent? (mármint mik a következmények, ha nem tudom megoldani a fizetést?)
Mennyi időm van fizetni?
Elküldve: 2004. 06. 03. 23:31
Idézet: Valdy - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 23:39
Hát nézd meg a levelet, amit kaptál, aztán majd meglátod...
Elküldve: 2004. 06. 04. 01:45
Idézet: szeder - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 0:31
Ez az hogy nem látom rajta... Csak szimplán az a szöveg amit írtam a csávónak.
Elküldve: 2004. 06. 04. 15:18
Idézet: Valdy - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 23:42
Ezt írta vissza:
Hi
I prefer payment in British pounds or Euros cash by recorded delivery or credit card via paypal. postage costs will be the same.
Regards
Nick
Tehát akkor marad a personal check. Mennyivel drágább? Kb? Magyarul mit jelent, személyi csekk? Angliából küldenék a cuccost.
A megszívás mit jelent? (mármint mik a következmények, ha nem tudom megoldani a fizetést?)
Mennyi időm van fizetni?
ha jol ertelmezem a dolgot, akkor azt irja, hogy fizethetsz neki keszpenzben is, amit ajanlott levelben (magyar posta szerint nem szabad, de ha jol elrejted, pl. fekete, vastag kartonkoze, akkor talan nem talaljak meg es nem lopjak ki a postasok) kuldhetsz neki fontban vagy euroban. az ajanlott level elvileg 10e ft-ig biztositott, de ugyes postasok a penzt kiveve lezarjak a boritekot es ugy kezbesitik. (reklmacio felesleges, mert tilos penzt kuldeni igy). de azert is rizikos, mert meg akar le is tagadhatja hogy megkapta.
van meg egy mod, amit amig nem volt kartyam en is hasznaltam ez a westernunion money transfer (www.westerunion.com).
ez eleg draga, de pl. postakon es egyes otp-kben is fel lehet adni a penzt igy is.
a csekkrol a bankodat kerdezd.
a megszivas azt jelenti, ha nem fizetsz akkor kapsz egy figyelmeztetest az ebay-tol a masodik utan torolnek.
Elküldve: 2004. 06. 04. 22:48
Idézet: Ariel - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 16:18
van meg egy mod, amit amig nem volt kartyam en is hasznaltam ez a westernunion money transfer (www.westerunion.com).
ez eleg draga, de pl. postakon es egyes otp-kben is fel lehet adni a penzt igy is.
a csekkrol a bankodat kerdezd.
a megszivas azt jelenti, ha nem fizetsz akkor kapsz egy figyelmeztetest az ebay-tol a masodik utan torolnek.
Ezt az ajánlott levelet akkor elfelejtem. Nem kockáztatok.
Azt a westerunion cuccot is kihagyom, ugyanis egy 2 fontos (postával együtt asszem 3 és fél fontos )dologról lenne szó.
Hétfőn bemegyek a bankomba, megkérdezem ezt a csekkes dolgot. De ha van kedved, akkor addig is mesélhetnél róla, hogy ez hogy müködik!
Elküldve: 2004. 06. 05. 00:02
Idézet: Valdy - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 2:45
Talán ha a headerjét nézed... (;
Elküldve: 2004. 06. 05. 01:47
Idézet: szeder - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 1:02
Mármint a tárgyát?
Elküldve: 2004. 06. 05. 07:21
Elküldve: 2004. 06. 05. 10:27
Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 8:21
perzecutor!
sajnos ez nem "EU, nem EU" kerdese. itt valami regi-regi gebasz van, mert a nemet posta 2.zonaba sorolja hazankat jo regen. eloszor en is azt hittem, hogy az elado izelgetni akar, mert gorogorszagba es portugaliaba is olcsobb a csomag mint ide hozzank. (mellesleg ugyanilyen ciki a szomszedos ausztria is, oda is van olyan postai szolgaltatas amiert plussz koltseget terhelnek rad).
mondjuk vannak alternativ szallitok nemeto.ban is, pl. DPD, de nem tudom hogy kis csomagok eseteben hogy jon ki, nagyobbaknal olcsobb mint a dajcseposzt. pl. kb. 10kg-os cucc 20EUR-ert jott, igaz a kuldo ceg nagyforgalmu (gondoom van vmi kedvezmenye naluk).
Elküldve: 2004. 06. 05. 12:54
Ezek a fizetési modok mit jelentenek?
Melyik a legkedvezőbb? (egyszerű és olcso)
-Money order/Cashiers check
-See item description for payment methods accepted
-Visa/MasterCard, American Express, Discover

Súgó
A téma zárva.