Szerkesztette: Wyco 2005. 09. 26. 21:22 -kor
eBay
Elküldve: 2005. 09. 26. 21:21
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2005. 09. 27. 14:15
Sajna ez már késő bánat kategória:(
Leszedtek 25 ezerre. Ugyanis már a vámon volt tegnap. És át is vert az eladó kicsit, mert 100 dollárt kért feladásért, de 63 dollárjába került csak. Na mindegy, legközelebb (ha lesz olyan) Gift.
Köszi a helpet.
Elküldve: 2005. 10. 18. 07:04
Idézet
A jelszó biztosan jó, és már két gépen, két-két böngészővel is próbáltam.
Elküldve: 2005. 10. 18. 10:15
SZERK: köszönöm, hogy megnéztétek, ezek szerint valahol nálam van a hiba.
SZERK2: elküldettem magamnak e-mailben az ID-met, bekopizva a jelszó-emlékeztetőbe nem ismeri fel a rendszer. :confused:
Szerkesztette: Satriani 2005. 10. 18. 10:27 -kor
Elküldve: 2005. 10. 24. 15:45
1. Általában mennyi szokott lenni a szállítási költség az USÁ-ból illetve az Egyesült Királyságból?
2. Milyen egyéb járulékos költségek vannak (pl. vám), és ezeknek milyen összegek szoktak lenni?
3. Próbáltam regisztrálni Paypalben, végülis sikerült is, de utána inkább töröltem a regisztrációmat, mivel a regnél megadott név más, mint a netkártyán lévő név, és kiderült (legalábbis nekem így tűnt), hogy ennek meg kell egyeznie, mivel a kártya hozzáadásakor a nevet már alapból kitöltötte és nem lehet változtatni.
4. Paypal-nél elendő a Personal Account-ra regisztrálni? Milyen utalási és tranzakciós költségek merülnek fel a vásárlással kapcsolatban?
5. Ha én most regisztrálok az ebay-en, akkor milyen arányban nem fognak velem üzletelni (egyik helyen láttam, hogy az eladó írta, ha a vevő 0-ás eladási és/vagy vételi múlttal rendelkezik, akkor nem üzletel).
Egyelőre ennyi, ha valaki válaszol ezekre, akkor azt nagyon megköszönöm.
Elküldve: 2005. 10. 24. 18:38
Idézet: bbence - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 15:45
1. Általában mennyi szokott lenni a szállítási költség az USÁ-ból illetve az Egyesült Királyságból?
2. Milyen egyéb járulékos költségek vannak (pl. vám), és ezeknek milyen összegek szoktak lenni?
3. Próbáltam regisztrálni Paypalben, végülis sikerült is, de utána inkább töröltem a regisztrációmat, mivel a regnél megadott név más, mint a netkártyán lévő név, és kiderült (legalábbis nekem így tűnt), hogy ennek meg kell egyeznie, mivel a kártya hozzáadásakor a nevet már alapból kitöltötte és nem lehet változtatni.
4. Paypal-nél elendő a Personal Account-ra regisztrálni? Milyen utalási és tranzakciós költségek merülnek fel a vásárlással kapcsolatban?
5. Ha én most regisztrálok az ebay-en, akkor milyen arányban nem fognak velem üzletelni (egyik helyen láttam, hogy az eladó írta, ha a vevő 0-ás eladási és/vagy vételi múlttal rendelkezik, akkor nem üzletel).
Egyelőre ennyi, ha valaki válaszol ezekre, akkor azt nagyon megköszönöm.
1. A postaktsg igen változó, de ha nincs kiírva külön hogy európába mennyi, akkor rá kell kérdezni mindenképp. Van, aki nagyon olcsón kínálja a cumót de a postával próbálja kompenzálni, tehát érdemes megnézni. UK-ből mindenem megjött pikk-pakk (max 3-4 nap), Usából már jóval tovább tartott. Onnan a vám is esélyes (meg persze +áfa), ha elég értékes/nagy a cucc és nem próbálod meg giftként elsütni.
2. UK-ból nyilván semmi, EU-n kívülről lehet vám+áfa+utánajárás kombóba beleszaladni, ami nem túl egészséges.
3-4. Paypal-nál beregelsz és megadod a kártyaszámod. Dombor legyen (EC/MC vagy Visa), vagy érdeklődjél a bankodnál a netes kártyákról. Alapból egy mindenkinek-adunk electron kártyával nem fogsz tudni fizetni. Az ottani accountra semmit nem lehet tölteni és pénzt sem tudsz egyelőre fogadni. A banknál szintén érdemes a tájékoztató/konfirmációs sms-t kérni, mert akkor látod mikor mennyi lé megy el.
5. Én is zéróval indítottam (milyen meglepő) és leginkább 1-2 cdnyi dolgot rendeltem, de sose kérdezte senki, hogy akkor én most mit akarok itt 1.0-ás balcanic userként zéró feedbackkel.
Ha valaki külön kiírja, akkor esetéeg érdemes mailben rákérdezni (ha nem zárkózik el határozottan). Egyébként meg hamar be lehet gyűjteni pár FB-t és akkor már nem vagy zérós.
Elküldve: 2005. 10. 24. 19:02
Természetesen van már internetes kártyánk (CIB-es netkártya, MasterCard-nak felel meg, működik is jól, amazon.co.uk-n már használtam). A kérdésem arra vonatkozott, hogy a paypal nem enged olyan kártyát felvinni, amelynek a vezetéknév nem egyezik meg a paypal account-hoz tartozó vezetéknévvel. A kártya ugyanis az édesanyám nevén van, így most nem tudom, mit kéne tenni: regisztráljak az ő nevével paypal acc-ot, vagy ne törődjek a kártya adatoknál a névvel.
Tehát jól értem, a paypal ilyen esetben gyakorlatilag "átjáróként" fog viselkedni? Tehát megadom a paypal acc-ot, de közvetlenül a kártyát terheli meg vásárláskor?
Mégegyszer köszönöm a válaszaidat!
Elküldve: 2005. 10. 25. 09:54
Akinek nincs kártyája amivel tudna regisztrálni a paypalon, a cib-nél van ingyen számla és hozzá ingyen webkártya 26 alattiaknak ill. tanulóknak, csak a visa electron-t kell fizetni 1 év után 1k/év.
Elküldve: 2005. 10. 25. 17:58
Elküldve: 2005. 10. 25. 19:53
Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 18:58
Elküldve: 2005. 10. 25. 21:28
Elküldve: 2005. 10. 28. 21:24
USA-ból vámot mekkora érték felett kell általában fizetni?
Az eladás része hogy tud működni? PayPal-ra tudnak már utalni, vagy nekünk még mindig nem megengedett?
Köszi
Elküldve: 2005. 10. 28. 23:37
Idézet: Kuronyab - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:24
USA-ból vámot mekkora érték felett kell általában fizetni?
Az eladás része hogy tud működni? PayPal-ra tudnak már utalni, vagy nekünk még mindig nem megengedett?
Köszi
Van egy értékhatár, az alatt a vámosok nem vizsgálják a csomagot. Ez az értékhatár nem tudom mennyi, elfelejtettem, de valami 3x ezer forint talán. Felette az érvényes áfát, talán valami kis fogyastási adót, és vámot kell fizetni, ha van. A vámra nincs olyan, hogy általában, meg kell nézni, mennyi az adott termékre. Ezt az TARIC rendszer megmondja neked a neten. A pontosság miatt bár kissé életidegen nyelvezete van (angolul), de azért rá lehet jönni. IT-termékekre a WTO irányelve alapján 0%. Ezek közül az áfa a legsúlyosabb jellemzően, ezért ezt nem szabad elfelejteni, ha valami faszántos ami árat látunk a neten.
Magyar PayPal acc egyelőre nem tud péznt fogadni, csak küldeni. Ez azért fasza, mert megtéríteni sem tudják valaminek az árát ekkor.
Elküldve: 2005. 10. 30. 21:18
"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."
Van valakinek ötlete, miért utasíthatja el? Arra gondolok, hogy esetleg a név nem tetszik neki. A first name nem a keresztnév és a last name a vezetéknév?
Elküldve: 2005. 10. 30. 21:51
Idézet: bbence - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 22:18
Próbáld meg úgy, hogy a nevet fordítva (magyar írásmód szerint) adod meg neki. Ki tudja, hogy a bank rendszerében hogy van könyvelve...
Más: Valaki próbálta már az OTP Bank elektronikus számlacsomagát? Ma töltöttem ki az igénylőlapot, a jelenlegi junior bankszámlámat konvertálja át, adnak hozzá valami épeszűbb bankkártyát meg egy webkártyát a netes vásárlásokhoz (ilyen mókás papírkártya, mellette egy borítékban a kártyaszám
Elküldve: 2005. 10. 31. 06:49
Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 0:37
Ez így nem teljesen igaz, mert egyszer az eladó hibájából rossz Paypal ID-re fizettem egy eBayes itemért (nem a sajátjára várta, hanem egy másikra), és miután kiderült a hiba, egyszerűen visszajött a pénz. No, nem a PayPal balance-ra, hanem a bankszámlámra.
Elküldve: 2005. 10. 31. 11:02
Idézet: melon - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 5:49
Én viszont, egyelőre úgy néz ki, megszívtam. Fizettem egy cuccért Paypal-lel, de denied lett a tranzakció. Az eladó szerint azért, mert először a Paypal account-omra kéne a pénzt feltölteni, és utána neki küldeni. (Soha nem így fizettem eddig, s soha nem volt gond.) A Paypal-től jött automatikus levél szerint a pénzt visszautalták a Paypal számlámra, de ugye oda nem tudunk pénzt fogadni, s Mastercardos lévén, a kártyámra sem. 2 napja írtam nekik levelet, még semmi válasz.
Elküldve: 2005. 10. 31. 11:21
Idézet: plg - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 12:02
Annyit tudnod kell, hogy magyarországi PayPal accounton nem tarthatsz pénzt, csak bankkártyával tudsz fizetni. Magyar accountot nem lehet 'feltölteni', az technikailag csak a tranzakciók erejéig változik, alapból mindig 0. Ez annyit jelent, hogy annak tudsz PayPal-lel fizetni, aki elfogad bankkártyás PayPal fizetést (is). Ha nem látod ezt vagy ehhez hasonló képet az aukció fizetési módjainál:

vagy nem látod, leírva, hogy ő elfogad PayPal bankkártyás fizetést, akkor nem tudsz neki fizetni. Ezzel neked illik tisztában lenni, hiszen amikor reggeltél, elolvastad, hogy mire is reggelsz, nem?

Súgó
A téma zárva.