HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   plg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 14:01

Idézet: melon - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 10:21

Annyit tudnod kell, hogy magyarországi PayPal accounton nem tarthatsz pénzt, csak bankkártyával tudsz fizetni. Magyar accountot nem lehet 'feltölteni', az technikailag csak a tranzakciók erejéig változik, alapból mindig 0. Ez annyit jelent, hogy annak tudsz PayPal-lel fizetni, aki elfogad bankkártyás PayPal fizetést (is). Ha nem látod ezt vagy ehhez hasonló képet az aukció fizetési módjainál:
Kép
vagy nem látod, leírva, hogy ő elfogad PayPal bankkártyás fizetést, akkor nem tudsz neki fizetni. Ezzel neked illik tisztában lenni, hiszen amikor reggeltél, elolvastad, hogy mire is reggelsz, nem?  :think:

Hát, tudod, az a szomorú helyzet, hogy elfogad Paypalt, mivel eleve ilyenekre kerestem rá. A licitált cucc oldalán ott van pontosan az az ábra, amit beszúrtál. Attól kérdezem, aki esetleg volt már ilyen helyzetben: a Paypal visszautalja-e a számlámra a pénzem, ha megadom nekik az IBAN/BIC párost, vagy küldenek csekket? A levelemre még mindig nem válaszoltak, most túrom a help-jüket.

#222 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:41

Értem. Nekem szimplán visszajött a bankszámlámra a téves fizetés, de ehhez lehet, hogy az eladó kellett (?) Remélem, neked is hamarosan rendeződik.

#223 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 18:33

Idézet: bbence - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 22:18

CIB-es MasterCard-ot (netkártya) szeretnék hozzáadni PayPal-on, de ezt írja ki:

...

Ha ez a CIB-es internetkártya akkor ez jó paypalhoz 100%. Ott ronthattad el hogy nem utaltál rá a számlára és 0 Ft van rajta, ahonnan nem tudja levonni azt e kevés összeget amivel teszteli hogy müxik-e a kártya. Tehát ha utalsz rá 1-2 EUR-t akkor el fogja fogadni. Ha így sem akkor  :confused:

#224 Felhasználó inaktív   plg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 02. 20:31

Délelőtt azt mondta az ügyintéző a telefonban, hogy 15 napon belül feloldódik a meghiúsult tranzakció folyamán zárolt összeg, de ez már ma megtörtént.

#225 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 21:54

Nagy nehezen sikerült úgy regisztrálnom a paypal-on, hogy most már nem azt írja ki a CIB-es webkártyára, hogy elutasította a bank. Helyette új hibaüzenetet kapok az arcomba:

Before you can add this credit card to another account, you must contact the
PayPal Credit Card Team at cardproblems@paypal.com. A customer service
representative will respond to your request shortly. If you would rather add
a different credit card to your PayPal account, you may do so at any time.
Thank you for your cooperation.

Ez mi ez? Írtam nekik mailt, amiben leírtam a tényállást: előtte kétszer is próbáltam acc-ot nyitni, ahol - feltételezem - névnemegyezési hibákból nem fogadta el a kártyát, visszautasította a kártyát a bank szöveggel. De természetesen minden új próbálkozásnál bezártam és töröltettem az accountot, és most ez a harmadik úgy tűnik, hogy megfelelő név formátummal rendelkezik, erre itt ez az üzenet. Más is tapasztalt hasonlót, s ha igen, hogy oldotta meg?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#226 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 21:59

Idézet: geezmo - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 19:33

Ha ez a CIB-es internetkártya akkor ez jó paypalhoz 100%. Ott ronthattad el hogy nem utaltál rá a számlára és 0 Ft van rajta, ahonnan nem tudja levonni azt e kevés összeget amivel teszteli hogy müxik-e a kártya. Tehát ha utalsz rá 1-2 EUR-t akkor el fogja fogadni. Ha így sem akkor  :confused:

No, ügyes vagyok én is, előbb írok, csak utána olvasok. :D
Köszi a tippet, erre nem gondoltam, mindjárt megpróbálom így.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#227 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 22:05

Hm, nem működik, ugyanezt írja, pedig kb. 4 eurót utaltam a kártyára. Megpróbálom egy kicsit később...

#228 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 20:28

Ötlet? Még nem írtak vissza, nem tudom, miért késlekednek. Érdekes felfogásuk van a "shortly" szó jelentését illetően. Vagy a paypal support ilyen? :)

#229 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:45

Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 21:28

Ötlet? Még nem írtak vissza, nem tudom, miért késlekednek. Érdekes felfogásuk van a "shortly" szó jelentését illetően. Vagy a paypal support ilyen? :)

Felhívtad már a cib ügyfélszolgálatot? Ott meg tudják mondani mért utasították el szerintem. Énis most fogok regisztrálni ilyen internetkártyát majd megirom nekem sikerült-e.

#230 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 21:38

Idézet: geezmo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 14:45

Felhívtad már a cib ügyfélszolgálatot? Ott meg tudják mondani mért utasították el szerintem. Énis most fogok regisztrálni ilyen internetkártyát majd megirom nekem sikerült-e.

Nem, de már azóta válaszoltak is az email-emre (mármint a Paypal-os support). Azt írták, hogy azért utasítja el, mert már próbáltam hozzáadni másik account-hoz is, de ott a név nemegyezőség miatt utasította el, ezért kellett újra regisztrálnom. Az emailben azt is írták, hogy ilyen, nem biztonságos csatornán (email) sajnos nem fogadhatnak el kártya "reset" kérelmet. Azt viszont persze nem írták, mi a teendő, de megpróbáltam küldeni egyet az online help részből, remélem azt már elfogadják és látják, hogy saját account-ról küldtem.
Tanulság: betűre (ékezet is!) pontosan kell megadni már regisztráláskor a nevet.

#231 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 20:47

Rendeltem egy papucsot amcsiból. 57usd volt postával együtt (mezei posta).
Most azitteni posta 3134-Ft áfá-t akar rászámolni + 997 Ft posta kezelési költséget.
Ez ennyi és kész? Vagy tudok ellene tenni valamit.
40usd volt a papucs, 17 usd a posta. Összességében így már k***a sok. Még jó, hogy vámot nem akarnak rá számolni.

#232 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 19:35

de miert kellene áfát is fizess?
egyebkent hogyha mondjuk veszek vmit amin latszik hogy használt, és benyomatok egy szulinapi udovzlo kartyat is a csomagba (usabol) akkor mennyire hiheto hogy ajandek a cucc? :) [értsd vám/áfa]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#233 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 20:35

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 19:35

Importáfa?

#234 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 20:46

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 20:35

Már kifizettem.
Igazából az zavar, hogy nem az áru értéke után fizettem az áfá-t hanem az áru+postaköltség után. Áru még azt mondom, ok, de, hogy postaköltség után is  :confused:

#235 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 21:11

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 20:46

Már kifizettem.
Igazából az zavar, hogy nem az áru értéke után fizettem az áfá-t hanem az áru+postaköltség után. Áru még azt mondom, ok, de, hogy postaköltség után is  :confused:

Csak a magyarországi szállítás után kéne áfát fizetni (elvileg).

#236 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 20:46

Már kifizettem.

Ezek ellen elég nehéz tenni bármit is. A második legidegesítőbb, hogy egyszer már kifizeted az ajtódig a postaköltséget, de azért itt Mo-n kifizettetnek veled még x Ft posta- és kezelési költséget. Milyen jogon? Nem elég, hogy szedik a vám és áfa sápot? :reklamacio:

#237 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:06

Idézet: melon - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 11:00

Ezek ellen elég nehéz tenni bármit is. A második legidegesítőbb, hogy egyszer már kifizeted az ajtódig a postaköltséget, de azért itt Mo-n kifizettetnek veled még x Ft posta- és kezelési költséget. Milyen jogon? Nem elég, hogy szedik a vám és áfa sápot? :reklamacio:

ja, sajna :(

40 usd volt a cucc, 17 usd a posta (mezei)
990 Ft a magyar postai ill. vám ügyintézés
33xxFt meg az áfa
így lett 40usd-s cucc 16300-Ft :mad:

#238 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 17:28

Az pont a duplája  :eek: .  Engem még nem vámoltak pedig ennél drágább dolgokat szoktam venni.  (legutóbb japánból óra) Vagy piszok mázlim van vagy valami ismerősöm dolgozik a vámnál amiről nem tudok  :confused:

#239 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 13:43

Megnyertem vmit az ebay.co.uk-n egy angol eladótól, ki is fizettem az árát rögtön, de még nem jelentkezett az ürge, pedig ez tegnap délután volt. Ez természetes, hogy nem válaszol ennyi idő alatt, vagy kérdezzek rá, hogy mi az ábra? :)

#240 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 22:09

Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 13:43

Megnyertem vmit az ebay.co.uk-n egy angol eladótól, ki is fizettem az árát rögtön, de még nem jelentkezett az ürge, pedig ez tegnap délután volt. Ez természetes, hogy nem válaszol ennyi idő alatt, vagy kérdezzek rá, hogy mi az ábra? :)

Én szoktam írni az eladónak fizetéskor, hogy böffentsen rám, ha feladja a csomit. Ha levélként jön, akkor 4-5 nap alatt itt lehet.
Ha power seller, akkor meg nyilván felad egy nap 25csomagot, azt nem levelezget. Esetleg az általános infokban benne van hány napon belül postáz.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.