HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 14. 23:04

Idézet: melon - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 19:06

Csak sajnálni tudom, aki az OTP-vel szóbaáll
150k :omg:

Azt én is, áldott legyen a nap mikor végre bankot váltottam, és ott hagytam az OTP-t.  :D
Sokan megszokásból vannak ott, pedig Magyarországon ő a legtöbb járulékos költségel dolgozó bank.
Bármit csináltam ott, azért mindig levont valami kezelési költséget.  :think:

#322 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 23:51

Nem azért a húsz fillérért, de netkártya mér' nem jó? Van egy pár banknak ilyen, többek között az OTP-nek is. "Kicsit" biztonságosabb és olcsóbb is.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#323 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 01:42

Igen, en is ugy tudom az OTP-nel van "net kártya", es ugy hivjak elektronikus szamlacsomag 1200 Ft/ho  :omg:

Egyebkent van olyan munkaltato aki csak OTP-s szamlara hajlando utalni a fizut...

Szerkesztette: smyle 2006. 04. 15. 01:42 -kor

#324 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 07:57

Az elég durva, ilyet még nem hallottam. Ha ilyennel találkoznék, valószínűleg azonnal felállnék a tárgyalóasztaltól, az a munkáltató, aki ilyenen problémázik, mással is fog.  :omg:

#325 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 09:36

Idézet: melon - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 19:06

Csak sajnálni tudom, aki az OTP-vel szóbaáll
150k :omg:

Rajfajzenbanknál 50e és nem vonnak a netes vásárlásért.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#326 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 12:10

A T-com-nal pl ez az eljaras.
Gondolom nagy penzek vannak emogott...

#327 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 21:04

A munkatörvénykönyv szerint, a munkahely csak akkor mondhatja azt, hogy csak egy féle bankra utal csak át pénzt, ha a fizetésen felül pluszban állja a banki költségeket. - Lévén hogy van akinek ezért kell számlát nyitnia ott. 

- a munkatörvénykönyv szerint, ....persze aztán sok minden nem így zajlik  :(

Szerkesztette: zsborg 2006. 04. 15. 21:06 -kor

#328 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 01:06

ma jött meg egy ebayes cucc, angliából.
31 GBP volt a licit vége.
4 GBP volt a posta, +2 GBP a biztosítás.
kifizettem.

a cucc egy használt (régi cím etikettmatricára nyomtatva+ragasztva lehetett, ezt letépte, régi "bélyeget" (2004es dátum) félig tépte le. boríték ragasztós része el volt tépve, celluxxal körberagasztotta, volt egy régi "if undelivered" cím rajta, azt áthúzta tollal) borítékban érkezett, amire a bélyeg tanúsága szerint 2.02 GBP-t fizetett feladásra a user.

erősen gondolkozok hogy milyen feedback-et kapjon.
amikor egy 31 pénzes cuccnál +4 pénzt behúz postára az elég pofátlan imho. :(
(eddig 100% pozitiv értékelésű (118 értékelés) volt a user)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#329 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 05:48

Nekem még 5 ebay-es cucc van függőben, (3 már megérkezett), de már kezdek aggódni.
Volt amit biztositva kértem, de a postás simán bedobta a postaládába, úgy hogy megvolt gyűrve a boritó teteje. (régi kisméretü LP papirtokkal, még jó hogy nagyobb volt a papir, mint a lemez) Nem is néztem mennyi volt a költség...
Volt, akit megkérdeztem licit elött, hogy mennyi lenne a biztositott csomag Brit-ből (cd lemez), erre azt írta 30 Euró !!! - gondoltam ez hülye, vesztett egy biztos licitálót.
Egy másiktól is rendeltem lemezt, ő 3 Eurót kért, hogyis van ez ? Általában, 3-6 Euro szokott lenni a biztositott csomag, de nem 30 Euró  :eek:

Úgyhogy nem csak te tapasztalhatsz ilyet, bár én szoktam nézni hány visszajelzése van, de úgylátszik ez sem biztositék...

Szerkesztette: zsborg 2006. 04. 20. 05:51 -kor

#330 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 05:58

Lehet hogy a csomagolás is be volt épitve az árba. :)

#331 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:27

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 2:06

ma jött meg egy ebayes cucc, angliából.
31 GBP volt a licit vége.
4 GBP volt a posta, +2 GBP a biztosítás.
kifizettem.

a cucc egy használt (régi cím etikettmatricára nyomtatva+ragasztva lehetett, ezt letépte, régi "bélyeget" (2004es dátum) félig tépte le. boríték ragasztós része el volt tépve, celluxxal körberagasztotta, volt egy régi "if undelivered" cím rajta, azt áthúzta tollal) borítékban érkezett, amire a bélyeg tanúsága szerint 2.02 GBP-t fizetett feladásra a user.

erősen gondolkozok hogy milyen feedback-et kapjon.
amikor egy 31 pénzes cuccnál +4 pénzt behúz postára az elég pofátlan imho. :(
(eddig 100% pozitiv értékelésű (118 értékelés) volt a user)

Nálam olyan volt, hogy egy szintén angliai eladótól rákérdeztem, hogy mennyi lenne a posta Magyaroszágra (csak a szokásos Will post to Worldwide volt feltüntetve). Erre azt írta, hogy kb. 15 font. Mondom ez egy kicsit sok lesz, úgyhogy hagyjuk. Utána vettem észre (vagy később írta oda) a descriptionbe, hogy EU posta 7.80. Szóval ez is lehúzás akart lenni. Persze lehet, hogy ő még nem tudja, hogy Mao. EU tag, de akkor is.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#332 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:28

Idézet: zsborg - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 6:48

Nekem még 5 ebay-es cucc van függőben, (3 már megérkezett), de már kezdek aggódni.

Mikor rendelted meg (mikor fizetted ki)?

#333 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:38

Idézet: melon - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 7:57

Az elég durva, ilyet még nem hallottam. Ha ilyennel találkoznék, valószínűleg azonnal felállnék a tárgyalóasztaltól, az a munkáltató, aki ilyenen problémázik, mással is fog.  :omg:

ha egyetemi halgato vagy, ott eleg nehez felallni a "targyaloasztaltol"! ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#334 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 16:41

A postázás árába a "kezelési költség" is be van építve, nekem ezt magyarázták.

Én elég régen és elég sokat ebayezek, de ami most megy, az nem sámli. Szóval, nyerek liciten kedvező áron egy Dell 2005FPW-t március 26-án. Március 31-én utaltam a pénzt. A bankom ma továbbította a kanadai bank faxját ami szerint április negyedikén jóváírták a pénzt a delikvensnél. Április 11-nél hagyott egy alertet az ebayen hogy nem fizettem. Azóta többször írtam neki, telefonszámot kértem, hogy tisztázzuk a dolgokat, de semmi. A fura az, hogy megvan a neve és a bankszámlaszáma, ha feljelentem a rendőrségen, akkor semmi másba, csak időbe tellik, amíg előkerítik. Mi értelme ennek?? Ja igen: van egy csomó pozitív feedbackje, azóta is naponta kap néhányat.

#335 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 21:44

Nos azóta már +2 értékelés is kaptam, és üzenetet, hogy feladták a cuccot, úgyhogy talán mégsem reménytelen hogy előbb, vagy utóbb megérkezik. (már csak a Magyar postától függ)

#336 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 21:56

Idézet: bean - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 17:41

A postázás árába a "kezelési költség" is be van építve, nekem ezt magyarázták.

Én elég régen és elég sokat ebayezek, de ami most megy, az nem sámli. Szóval, nyerek liciten kedvező áron egy Dell 2005FPW-t március 26-án. Március 31-én utaltam a pénzt. A bankom ma továbbította a kanadai bank faxját ami szerint április negyedikén jóváírták a pénzt a delikvensnél. Április 11-nél hagyott egy alertet az ebayen hogy nem fizettem. Azóta többször írtam neki, telefonszámot kértem, hogy tisztázzuk a dolgokat, de semmi. A fura az, hogy megvan a neve és a bankszámlaszáma, ha feljelentem a rendőrségen, akkor semmi másba, csak időbe tellik, amíg előkerítik. Mi értelme ennek?? Ja igen: van egy csomó pozitív feedbackje, azóta is naponta kap néhányat.

Erre nem tudok mit mondani, de nagy kár, hogy nem PayPal-lel fizetted ki (gondolom nem lehetett), ott van a Buyer Protection Program, ami ilyenkor igencsak jól jöhet (gondolom nem $50 alatti az aukció értéke)

Amúgy én is elég régóta eBayezek (már 50-es a feedbackem), de nekem is volt a kb. 60-65 tranzakcióból kb. 5-6 elveszett csomag + 1 szemétláda eladó, itt szerencsére nem nagy értékről volt szó.

Szerkesztette: melon 2006. 04. 22. 21:57 -kor

#337 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 23:14

Én rendszerint a nálunk egyáltalán nem kapható zenei kiadványokat rendelek, illetve egy-két ritka elektronikai kütyüt, így a legnagyobb aukciós licit csak 15,10 Eur körül volt.

Legutóbbi levelezésem Berlinben lakó figurával volt, aki megírta hogy ide nem postázik, és kiderült azért, mert a felrakot CD kiinduló értéke 3 Eur volt, a biztositott csomag értéke meg 3 Eur körül van és úgy gondolta hogy túl drága a posta, a tárgy értékéhez képest. Erre én mondtam, hagy döntsem el én, mi éri meg és mi nem, mert egyrész itt nem kapható, másrészt itt egy lemez 5000 Ft -tól indul, attól függően mennyit dobnak rá, és nem hozzák házhoz.

Volt akinél kéd dolgot is nyertem, és másiknál is egyet, de kiderült, ugyanazon e-mail címen vannak. Hát kellett vagy 3 levél, mire megbeszéltük, megértette hogy küldje már együtt őket, így a postaköltség csak egy lesz.

Szóval vannak ilyenek, mindig belefuthat az ember  :D

Szerkesztette: zsborg 2006. 04. 22. 23:16 -kor

#338 Felhasználó inaktív   syab19 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 14:02

Pici off :Đ  Nem igazán értem miért ilyen szemetek az emberek....
Meg a posta... nah az már egy más tészta.... :reklamacio: (kb. 1 hónapja várok egy levelet egy bankszámlanyitásról...)
Végigolvastam a topicot és azt hiszem, télleg csak olyasmit fogok venni, amit itthon nem lehet kapni.
Gondoltam veszek egy vga-t, de mire ideérne ua. lenne, mintha itt venném meg.

Egy kérdésem lenne viszont. Amikor regelek az ebayen akkor a bankkártya nevével vagy bármilyen névvel lehet? Mert olvastam, hogy valakinek ebből gondja volt.
Előre is köszönöm a választ. :respect:

#339 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 21:06

Van egy problémám.
A PayPal-en keresztül utalgattam pénzt ebay-es nyereményekre, ami ment is rendesen kűldtem a pénzt, kűldték a megnyert árut, értékelés, és mindenki boldog volt.
Aztán egyszer lett olyan, mikor utalni akartam hogy egy Euro limit, amivel nem foglalkoztam, utaltam, és ment minden, a limit, (mármint hogy mennyit utalhatok) egyre csak csökkent. Most 8,52 Euro-nál tart, és mivel nekem 12 Euro-t kellene utalnom, ezért ez nem ment.
A limit ahogy értelmeztem, 100 Euronként jelenik meg, hogy fizessek 1,50 Eurót.
Gondolom, hogy ők is részesednek. (Mármint a paypal).
Próbálkoztam megoldani, feltőlteni azt a 1,50 Eurót, kért egy számot, gondoltam az a 3 jegyü szám, (amit már egyszer kért kártya regisztráláskor) de nem fogadta el.
Megpróbáltam töbször is, és letíltotta a kártyával történő PayPal-es fizetést. (még jóhogy a kártyát nem)
Most azt mondja regisztráljak másik kártyát, vagy adjak meg bizonyos adatokat, de nekem ez már nem tiszta, hogy mit is akar pontosan.
Mi a teendő ezután ?

"You have reached your Sending Limit. Before you may send more money, you must complete your Expanded Use enrollment. Please begin by adding a credit card below."

ha teljesíteni akarom, majd ezt írja:

"This credit card is disabled for entry into the PayPal website. Please add a different credit card instead.

If you would still like to use this card, you may fax us a copy of the credit card statement with your PayPal Expanded Use Number on it and a copy of your driver's license or other photo I.D. You must use this form for your fax cover sheet.*

*Note:Not using the fax cover sheet when submitting your documents could result in a delay of processing your faxed items."

Szerkesztette: zsborg 2006. 05. 03. 21:09 -kor

#340 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 00:18

Itt a második hozzászólás leírja, mit kellett volna tenni: http://www.paypaldev...p?TOPIC_ID=4357

Valószínűleg te nem terheltetted le a kártyát a megfelelő összegre, vagy legalábbis nem a terheléssel együtt kapott kódot írtad be, így a sok hibás próbálkozás után letiltotta a kártyát (mármint a Paypal rendszerbeli használathoz). Ha újra használni akarod, követned kell a megadott utasításokat (ha jól értem számlaegyenleget kell nekik elfaxolni, amin rajta van ez a bizonyos terhelés, plusz a jogsidat v. személyidet).

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.