HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 10. 18:48

Idézet: foxyr - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 15:17

pozitiv - ha mindennel elégedett vagyok

semleges - a partner korrekt, de kis kellemetlenseg ért (extra ktg, visszakuldes ktg-e). (nálam is volt most egy cucc, ami rossz volt, amikor kiprobaltam...visszakuldtem, az illeto gariztatta, s kuldte a jot).

negativ - a partner hozzaallasa is negativ. (a te esetedben, ha nem teritette volna vissza a penzt, vagy nem kuldott volna masikat).

kár ezen vitázni.
ha valamivel garis gond van, de korrektül rendezi, arra én pozitívat adnék.

én viszont elég negatívnak érzem, ha valaki megpróbál valamivel átb*szni. akár megtéríti, akár nem.

na mind1, van egy újabb arc, aki kicsit jobban beszopatott (3*650 usd), és félek hogy 1 fillért se látok már belőle... szálloda voucher lett volna. júniusban lett vásárolva, februári időpontra. mivel már 60 nap bőven letelt, így buzi paypal semmit nem csinál.
eladó még ígérget hogy rendezni fogja, és őt is üzlettársa szopatta meg, de én nem hiszek már benne.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#922 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 19:56

Egyszer vettem polarizáló szűrőt, de UV-t küldtek helyette.  Ment is az email, hogy wtf, egyből jött a válasz, hogy uh-oh, szórják a hamut a fejükre, küldjem vissza, adjam meg a postaköltséget, és iziben postázzák a polfiltert, illetve utalják a postaköltséget.  Úgy is lett.  Én erre pozitívat adtam, vmi olyasmi megjegyzéssel, hogy "másik áru, de gyorsan korrigáltak".

#923 Felhasználó inaktív   rootcommander 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 20. 12:53

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki, aki adott (ad) el valamit német vagy angol eBay-en?
(Bocs, ha ezek már szóba jöttek az előzőekben, de így együttesen leírva szerintem mindenkinek hasznára lehetne)

Egy terméket szeretnék eladni, és az eladás folyamatát, ha valaki röviden el tudná mondani onnan, hogy kitöltöm azt az oldalt, ahol vannak a termékinfo-k, fizetési módok, szállítás, stb. Mert ugye ezt csak azt tudja, aki már élesben próbálta...
Kérdéseim: (pl. német eBay, EU-n belüli szállítás, terméket Bp-ről küldeném)

1. Mi van akkor, ha a szállítási módok között nem tudok olyat kiválasztani, ami itthon van? Ekkor azt választom, hogy saját ármeghatározás?
2. Ha beírok egy szállítási összeget (ami megjelenik a legördülő listában), akkor ezt már véglegesnek számítja az eBay az aukció végén, tehát azt fizeti majd a vevő (az áron felül), vagy egyeztethető pontosan majd a vevővel a lezárás után? (Mert ugye csak EGY összeget lehet megadni minden országra, de itthoni feladásnál minden országba más-más díjjal megy.)
3. Tehetem-e a leírásba, hogy a szállítási díjak változhatnak (mint információ), nem pedig azok, amiket ott alul ki lehet választani?
4. Ha lezárult a licit, akkor az eBay automatikusan a legjobb árat ajánlót teszi meg nyertesnek, vagy SAJÁT magam választhatok a vevők között?
5. A licit lezárulása után megkapom a vevő adatait (e-mail cím), hogy a továbbiakat (szállítási cím, stb.) meg lehessen vele beszélni? Vagy az eBay-en keresztül kell továbbra is küldözgetni? (Mert ugye itt az emailek száma limitálva van)
6. Ha lezárult a licit egy adott összeggel, akkor a vevőnek azonnal az eBay küldi, hogy fizesse nekem a licit árat+szállítási díjat, vagy pedig nekem kell a vevő e-mail címére küldeni PayPal-on a fizetési kérvényt az általam beírt összegről? Tehát nekem kell küldeni a vevő e-mail címére PayPal-on a fizetési kérvényt a kialakult összegről + az AKTUÁLIS szállítási összegről?
7. Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ne csak a német eBay-en jelenjenek meg a termékeim, hanem mondjuk az angolon is? (Hiszen oda is szállítok)
8. Aki adott már el valamit, az melyik itthoni szállítóval szállítatott?

Megköszönném, ha tudna esetleg nekem segíteni valaki, aki jártas már az eladásban. Esetleg tudna a kérdéseimre válaszolni.

Köszönöm!

(Bocs az üzenet duplázásért, kérem azt admin-t, hogy majd törölje a nem megfelelő heylre írtat. Elnézést!)

#924 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 09:39

tudja valaki, hogy notebookra milyen vámtarifa vonatkozik?

vámhivatal által kiállított számla áfáját ugyanúgy vissza lehet igényelni cégnek, mint sima bolti vásárlás számlájának áfáját?

Szerkesztette: WiZARD 2008. 11. 27. 09:40 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#925 Felhasználó inaktív   PoolNorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 23:32

üdv!

bocsi ha már hasonló kérdés felmerült itt (nagy eséllyel igen), de azért megpróbálkozok feltenni a saját problémámat: szóval szeretnék venni egy ipod touchot valamelyik ebay-ről, angol tudás miatt ez mondjuk leszűkül .co.uk-re és .com-ra, de e kettő közül nem tudom eldönteni melyiket válasszam, mert mintha valahol azt olvastam volna, hogy usából érkező árura rájön még vám meg áfa. erről szeretném megkérdezni a tapasztalatakat, hogy milyen plusz költség jön rá az angliából illetve az usából vásárolt cuccra. árat tekintve átszámolva úgy max 60-et szánnék rá ha az árkategória számít.
előre is köszönöm a segítséget!

#926 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 10:34

Ha a termék valóban UK-n belül található, és onnan postázza, akkor semmilyen plusz költség nem terhel a termék árán és a szállítási díjon felül, mert EU-n belül bonyolódik az üzlet. De ezt mindig érdemes alaposan megnézni, kétségek esetén rákérdezni az eladónál, mert sok hong-kongi és kínai eladó írja, hogy a cucca UK-ben van, mégis Ázsiából postázza.

#927 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 11:01

Idézet: PoolNorbi - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 23:32

árat tekintve átszámolva úgy max 60-et szánnék rá ha az árkategória számít.

Még mielőtt külföldre szaladnál, nemrég láttam egy iPod Touchot a Bp. VII kerület, Rumbach Sebestyén 3 alatt levő kis üzletben, 55-ért. Egy megnézést megér, ha megvan még.

#928 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 12:30

Idézet: PoolNorbi - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 0:32

üdv!

bocsi ha már hasonló kérdés felmerült itt (nagy eséllyel igen), de azért megpróbálkozok feltenni a saját problémámat: szóval szeretnék venni egy ipod touchot valamelyik ebay-ről, angol tudás miatt ez mondjuk leszűkül .co.uk-re és .com-ra, de e kettő közül nem tudom eldönteni melyiket válasszam, mert mintha valahol azt olvastam volna, hogy usából érkező árura rájön még vám meg áfa. erről szeretném megkérdezni a tapasztalatakat, hogy milyen plusz költség jön rá az angliából illetve az usából vásárolt cuccra. árat tekintve átszámolva úgy max 60-et szánnék rá ha az árkategória számít.

Ahogy előttem is mondták már, Angliából nyugodtan vásárolhatsz, ha onnan is küldik. De akkor sincs igazából gond, ha nem, csak meg kell beszélni az eladóval, hogy ajándékmegjelöléssel küldje, ne írja rá a teljes összeget a dobozra, fuvarlevélre, hanem max. 40-50$ szerepeljen, ne tegye bele a számlát a dobozba...stb.

Akkor van gáz, ha számlával együtt küldi a cuccot, akkor nem tudsz mit tenni. Akkor vám, valamint cucc ára, szállítási ktg árára még együttesen rájön az ÁFA.

#929 Felhasználó inaktív   PoolNorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 12:59

Akkor végólis Angliából nyugodtan lehet bármit vásárolni, és EU-n kívülinél pedig csak attól függ, hogy az eladó hogyan küldi a cuccot, ezt pedig meg kell beszélni vele.

Nem próbálkoznék külföldről rendeléssel, ha találnék itthon is jó áron, az az 55e pedig jól hangzik, csak szerintem az az első generációsra vonatkozik, mert azok kb ennyiért mennek itthon és a 2. generációsak amik drággábbak, és az nekem fontos, hogy 2. legyen  :)

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

#930 Felhasználó inaktív   hugi_0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 15:25

Idézet: rootcommander - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 11:53

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki, aki adott (ad) el valamit német vagy angol eBay-en?
(Bocs, ha ezek már szóba jöttek az előzőekben, de így együttesen leírva szerintem mindenkinek hasznára lehetne)

Egy terméket szeretnék eladni, és az eladás folyamatát, ha valaki röviden el tudná mondani onnan, hogy kitöltöm azt az oldalt, ahol vannak a termékinfo-k, fizetési módok, szállítás, stb. Mert ugye ezt csak azt tudja, aki már élesben próbálta...
Kérdéseim: (pl. német eBay, EU-n belüli szállítás, terméket Bp-ről küldeném)

1. Mi van akkor, ha a szállítási módok között nem tudok olyat kiválasztani, ami itthon van? Ekkor azt választom, hogy saját ármeghatározás?
2. Ha beírok egy szállítási összeget (ami megjelenik a legördülő listában), akkor ezt már véglegesnek számítja az eBay az aukció végén, tehát azt fizeti majd a vevő (az áron felül), vagy egyeztethető pontosan majd a vevővel a lezárás után? (Mert ugye csak EGY összeget lehet megadni minden országra, de itthoni feladásnál minden országba más-más díjjal megy.)
3. Tehetem-e a leírásba, hogy a szállítási díjak változhatnak (mint információ), nem pedig azok, amiket ott alul ki lehet választani?
4. Ha lezárult a licit, akkor az eBay automatikusan a legjobb árat ajánlót teszi meg nyertesnek, vagy SAJÁT magam választhatok a vevők között?
5. A licit lezárulása után megkapom a vevő adatait (e-mail cím), hogy a továbbiakat (szállítási cím, stb.) meg lehessen vele beszélni? Vagy az eBay-en keresztül kell továbbra is küldözgetni? (Mert ugye itt az emailek száma limitálva van)
6. Ha lezárult a licit egy adott összeggel, akkor a vevőnek azonnal az eBay küldi, hogy fizesse nekem a licit árat+szállítási díjat, vagy pedig nekem kell a vevő e-mail címére küldeni PayPal-on a fizetési kérvényt az általam beírt összegről? Tehát nekem kell küldeni a vevő e-mail címére PayPal-on a fizetési kérvényt a kialakult összegről + az AKTUÁLIS szállítási összegről?
7. Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ne csak a német eBay-en jelenjenek meg a termékeim, hanem mondjuk az angolon is? (Hiszen oda is szállítok)
8. Aki adott már el valamit, az melyik itthoni szállítóval szállítatott?

Megköszönném, ha tudna esetleg nekem segíteni valaki, aki jártas már az eladásban. Esetleg tudna a kérdéseimre válaszolni.

Köszönöm!

(Bocs az üzenet duplázásért, kérem azt admin-t, hogy majd törölje a nem megfelelő heylre írtat. Elnézést!)

Igen, ennek a kerdessornak a megvalaszolasara en is kivancsi vagyok.
Hasonlo helyzetben vagyok. :))

+1 kerdes, hogy allithato be, hogy a termekemre 1 eurotol kezdve licitaljanak, de 100 euro alatt nem valok meg tolle. (Tehat 88 Euroert nem adom el.)

Szerkesztette: hugi_0 2008. 12. 31. 15:28 -kor

EPOX 8RDA+ 1700XP@10X200Mhz, Spire FalconRock II (Tukorfenyesre poliroztam) 2X256DDR(Samsung PC2100) 512MB (Kingston PC2100), PM ATI8500 128MB, Seagate Barracuda IV 80GB, DiamondMax Plus 9 60GB, CD-RW GCE-8240B, IntelliMouse Explorer 3.0,
XP Hun SP1, ircnet #aoe.hu vagy #aom.hu

#931 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 15:53

Idézet: hugi_0 - Dátum: 2008. dec. 31., szerda - 16:25

Igen, ennek a kerdessornak a megvalaszolasara en is kivancsi vagyok.
Hasonlo helyzetben vagyok. :))

+1 kerdes, hogy allithato be, hogy a termekemre 1 eurotol kezdve licitaljanak, de 100 euro alatt nem valok meg tolle. (Tehat 88 Euroert nem adom el.)

Én ugyan még nem adtam el, de nem hinném, hogy gondot okozna...logikusan jönnek a dolgok.

1, legegyszerűbb ha a hirdetésbe írod bele, hogy melyik szállítmányozó céggel fogod küldeni.
2, tudtommal változtatható, DE az elsődlegesen eladni kívánt országba lévő szállítási ktg-et megnézed, a többihez nem adsz meg semmit. Beírod a hirdetésbe, hogy kérdezzék meg tőled levélben.
3, lsd. előző pont
4, a legmagasabb árat kínáló a nyertes, ha esetleg mégis visszalépne, akkor a 2. legtöbbet ajánlónak felajánlhatod a terméket (természesen ő már azon az áron viszi, amennyit ő ajánlott érte, vagyis ha a nyertes 80Eur-ért vitte volna el, de a második csak mondjuk 65-ért, akkor 65-ért tudod neki felajanlani).
5, kapsz adatokat, de azok nem tartalmaznak mindent, egyszerűen irsz a nyertesnek, hogy keressen meg az emailcímeden. Kérhetsz tőle telszámot...a ti dolgotok.
6, ha jól adtad meg a hirdetésben a szállítási ktg-et, akkor nem kell küldeni, ő maga is ki tudja Paypalon fizetni az Ebayen keresztül. De valószínüleg előtte fel fogja veled venni a kapcsolatot, hogy egyeztessetek
7, gondolom az angol ebayen is feladod a hirdetést :D
8, az egyik legolcsóbb a DPD, németbe kb. netto 3500Ft-ért szállítanak kb. 3-5kg-ig, de a www.dpd.hu oldalon megtalálod az árlistájukat. Viszont hozzájuk ki kell vinni a csomagot, mert kulonben még 1500Ft kiszállási díjat számolnak fel. TNT express, UPS felejtősek mert nagyon drágák.

Szerkesztette: foxyr 2008. 12. 31. 15:55 -kor

#932 Felhasználó inaktív   tybby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 09:07

Sziqasztok!

Szeretnék segítséget kérni.
eBay-en adnék el cuccot, de nem fogadja el a banki adatokat se a bankkártyaszámom.
Már ezerféleképp próbáltam, de nem működik.
Annyit értek, hogy a banki adataim azért nem jók mert nem német a bankszámlám.
De akkor hogyan tovább?
Valakinek sikerült már, külföldiként is eladni?
:think:

#933 Felhasználó inaktív   kisherci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 09:06

Sziasztok! valaki nem tudja hogy ha én kínábol rendelek akor menyi a postaköltség?? és a vám meg az adó?? vagy mikket kel fizetni?? légyszi segítsetek. iirjetok v vegyetek fel msn-re kiskiraly2@hotmail.com

#934 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 11:54

a postaköltség meg van adva, egyébként meg http://dunainfo.net/~ebay/
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#935 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 01:11

Sziasztok!

Érdekelne, ki milyen tapasztalatokkal rendelkezik e téren.
Feltűnt-e másnak is, hogy a postaköltség megadásakor jóval többet kérnek, mint amennyibe valóban kerül. Amerika. 4.5$ helyett 6.7$ , 8$ helyett 14$ és ilyenek. Eddig nagyvonalúskodtam, de meguntam és beszigorítottam. Most egyikük kis sima levélért 15$ !!! akar elkérni, mert hogy neki ez kalkulálódott, hát megmutattam neki, hogy 2$-ból kijön a dolog. Majd kiderül mit válaszol. De hát könnyű megvezetni a buta magyart, mert egyrészt jó távol vagyunk egymástól, nyelvtudás is olykor bajos, az idióta angolszász mértékegységeikkel meg ... mindjárt nagyon csúnyát mondok. Aztán meg az ottani tarifákat se tudni ami szolgáltatást valahogy nem lehet az itteni postával összehasonlítani. Ráadásul innen nem lehet megtudni az ottani küldemény súlyát és hogy milyen csomagba fér bele, ami sokat számít. Na hát aki esetleg USÁból rendel, annak egy kis támpontot nyújthat a www.usps.com. Ez az ottani postának neve: az "us" az usát jelöli, a "ps" postal service. (Van még valami UPS is.) Jellemzően a "first class" a legolcsóbb, ami valahogy nem stimmel a nevével, mert az ember fordítva hinné, mindenesetre second classal nem találkoztam. Mi a 4-es group vagyunk. A súlyt már nehezebb megbecsülni főleg uncijás tartományon belül, én is mindig a postára rohanok mérlegelni a becsomagolt árut, mielőtt az ügyfélnek  számlát adok. Az ounce(s)-re (uncija) kettő átszámítást is találtam, az egyik 25.valamennyi, a másik 28.valamennyi. A nagyobbik a pound (font) ez kb fél kg. Lényeges tudni, hogy csakúgy, mint a magyarban, a levél is lehet doboz. 3 kordinátával van megadva, persze a határok eltérőek. Leginkább a large envelope alkalmas dobozos üzemre nagyjából 1.5-2 kg-os határig (ami hasonló a magyar feltételeknek is) 30$-os (kb 6500ft) áron. Persze nemzetközi viszonylatban. Tehát oda kell figyelni, nehogy express vagy priority marhasággal akarja küldeni, mert annak többszöröse a díja plusz még ő is rárak egy kis extra hasznot. Kapják be az imperialista #@Łđ€˘¸¤ !!!
Ha esetleg van valakinek még tapasztalata, ötlete, kérem ossza meg.

Más.
Az eladás sem magyaros. Eleve nem tudtam beállítani, hogy fix áras vagy esetleg kombinált legyen, persze minimál ár az volt. USD-n kívül sem tudtam mást beállítani. Az időtartam se veti szét az időkereket max 7 nap, a 10 nap már feláras. Feltöltési díj is van, ami eladási ár arányos és nem olcsó, ha elkel az szintén ugyanez arányos és akkor a pajpal (merhogy az is kell) szintén levesz bevétel arányos gázsit. Érdemes elgondolkodni, hogy inkább 0-ról indítani akciót minimálárral, mert talán úgy olcsóbb is lehet, mintha telibe adnánk meg. Hiába na, amerika. Nem véletlenül fexik ki mindig valamilyen válsággal. A tapasztalotak ez ügyben is várom.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#936 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 14:59

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 2:11

Sziasztok!

Érdekelne, ki milyen tapasztalatokkal rendelkezik e téren.
Feltűnt-e másnak is, hogy a postaköltség megadásakor jóval többet kérnek, mint amennyibe valóban kerül. Amerika. 4.5$ helyett 6.7$ , 8$ helyett 14$ és ilyenek. Eddig nagyvonalúskodtam, de meguntam és beszigorítottam. Most egyikük kis sima levélért 15$ !!! akar elkérni, mert hogy neki ez kalkulálódott, hát megmutattam neki, hogy 2$-ból kijön a dolog. Majd kiderül mit válaszol. De hát könnyű megvezetni a buta magyart, mert egyrészt jó távol vagyunk egymástól, nyelvtudás is olykor bajos, az idióta angolszász mértékegységeikkel meg ... mindjárt nagyon csúnyát mondok. Aztán meg az ottani tarifákat se tudni ami szolgáltatást valahogy nem lehet az itteni postával összehasonlítani. Ráadásul innen nem lehet megtudni az ottani küldemény súlyát és hogy milyen csomagba fér bele, ami sokat számít. Na hát aki esetleg USÁból rendel, annak egy kis támpontot nyújthat a www.usps.com. Ez az ottani postának neve: az "us" az usát jelöli, a "ps" postal service. (Van még valami UPS is.) Jellemzően a "first class" a legolcsóbb, ami valahogy nem stimmel a nevével, mert az ember fordítva hinné, mindenesetre second classal nem találkoztam. Mi a 4-es group vagyunk. A súlyt már nehezebb megbecsülni főleg uncijás tartományon belül, én is mindig a postára rohanok mérlegelni a becsomagolt árut, mielőtt az ügyfélnek  számlát adok. Az ounce(s)-re (uncija) kettő átszámítást is találtam, az egyik 25.valamennyi, a másik 28.valamennyi. A nagyobbik a pound (font) ez kb fél kg. Lényeges tudni, hogy csakúgy, mint a magyarban, a levél is lehet doboz. 3 kordinátával van megadva, persze a határok eltérőek. Leginkább a large envelope alkalmas dobozos üzemre nagyjából 1.5-2 kg-os határig (ami hasonló a magyar feltételeknek is) 30$-os (kb 6500ft) áron. Persze nemzetközi viszonylatban. Tehát oda kell figyelni, nehogy express vagy priority marhasággal akarja küldeni, mert annak többszöröse a díja plusz még ő is rárak egy kis extra hasznot. Kapják be az imperialista #@Łđ€˘¸¤ !!!
Ha esetleg van valakinek még tapasztalata, ötlete, kérem ossza meg.

Más.
Az eladás sem magyaros. Eleve nem tudtam beállítani, hogy fix áras vagy esetleg kombinált legyen, persze minimál ár az volt. USD-n kívül sem tudtam mást beállítani. Az időtartam se veti szét az időkereket max 7 nap, a 10 nap már feláras. Feltöltési díj is van, ami eladási ár arányos és nem olcsó, ha elkel az szintén ugyanez arányos és akkor a pajpal (merhogy az is kell) szintén levesz bevétel arányos gázsit. Érdemes elgondolkodni, hogy inkább 0-ról indítani akciót minimálárral, mert talán úgy olcsóbb is lehet, mintha telibe adnánk meg. Hiába na, amerika. Nem véletlenül fexik ki mindig valamilyen válsággal. A tapasztalotak ez ügyben is várom.

A UPS a United Parcel Service, és a világ egyik legnagyobb futárcége, olyan mint a TNT, FedEx, DHL...stb.

Viszont 2$-ért "levelet" feladni nagyon olcsó...gondolj bele...egy szaros 500gm-os levelert a magyar posta is elkér 400Ft-ot. Egyébként meg most küldtem Amcsiba vissza egy cuccot, levélként adtam fel...5100Ft-ba került. Most mit számít a 15$ ???? Szerintem inkább örülj neki, hogy 15$-ért elküldi, de ha már 6-8$ körül van, akkor járj örömtáncot, mert így is sokkal olcsóbb, mint a Magyar Posta (nem mellesleg el is tünt :mad: ).

#937 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 22:23

A 2$ és a 15$-os között csupán priority különbség van, vagyis mint itthon az elsőbbségi. Azért én nem fizetek többszörös árat, hogy egy nappal korábban jöjjön meg, amikor heteket utazik, meg egyébként se sietek. A biztonságot az ajánlott vagy tértivevény szavatolná, de amerikai viszonylatban nem találtam ennek megfelelőjét. És 1$-ért leütött motyóért se fogok kifizetni 15$-t, akkor inkább vállalom, hogy 2$-ért eltűnik. De nem fog. Azonkívül az egész csak arra megy ki, hogy az amcsi eladó megtollasodhasson az extra profitjain. Ezt sem vagyok hajlandó finanszírozni. Én vagyok a vevő, ha aszondom küldje úgy, akkor küldje úgy!
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#938 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 10:11

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 23:23

A 2$ és a 15$-os között csupán priority különbség van, vagyis mint itthon az elsőbbségi. Azért én nem fizetek többszörös árat, hogy egy nappal korábban jöjjön meg, amikor heteket utazik, meg egyébként se sietek. A biztonságot az ajánlott vagy tértivevény szavatolná, de amerikai viszonylatban nem találtam ennek megfelelőjét. És 1$-ért leütött motyóért se fogok kifizetni 15$-t, akkor inkább vállalom, hogy 2$-ért eltűnik. De nem fog. Azonkívül az egész csak arra megy ki, hogy az amcsi eladó megtollasodhasson az extra profitjain. Ezt sem vagyok hajlandó finanszírozni. Én vagyok a vevő, ha aszondom küldje úgy, akkor küldje úgy!

Ez azért nem teljesen így van. Rokonom kint el németben, s közel sem ugyanazok a dijak ugyanannál a szolgáltatónál ha máshol adja fel a csomagot. Ez nem úgy megy, mint idehaza. De pl. itthon is a DPD szerzodott ugyfeleknek ingyen kiszall a csomagfelvetelert, te viszont fizethetsz 1500Ft-ot. Kintrol a rokon bekuldott egy 42"-os LCD tv-t. Mikor megkerdeztek, hogy mekkora TV-rol van szó, nem vallaltak (hiaba volt sulyhatar alatt). Masnap felhivta megint, akkor 32"-t mondott, szó nélkül elhozták, pedig ugyanaz a TV volt.

Egyébként pedig csak gondolj bele...ki az aki 2$-ért elszállít barmit is a fél világon keresztül????

#939 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 10:58

A magasabb postaköltség sokszor az ebay jutalékát hivatott csökkenteni. :)

#940 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 11:25

és különben is nem postaköltségnek hívják, hanem shipping & handling.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.