HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás, amit megéri elindítani - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 12. 21:57

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 21:44

Igen, de a közjegyző min. 8 évet tanult azért, hogy rányomhasson egy olyan bélyegzőt, amitől az közokirat lesz... Úgyhogy a példád nem sarkítás, hanem egyszerűen hibás.

8 évet tanult. És? Ez még nem ok semmire. Már ne is haragudj, de ez érdekes érvelés volt... :Đ

Magyarázd már el nekem, hogy ha ugyanarról a weboldalról letölt ő is és én is egy cégkivonatot, majd ő nyom rá egy bélyegzőt (minden egyéb ellenőrzés nélkül) akkor az mi a ráktól lesz hiteles?  :D
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2462 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 12. 22:02

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 22:44

Ps.: Mellesleg: van amihez nekem is kötelező szerelőt hívni: ld. gázkészülék bekötés...

Azokat is utáljuk, klímásokat is, meg a PCbuzerálókat  :Đ

Riasztós ismerős pld. meglepő olcsón melózik, aztán ott is le kell tenni államnak valami milliós értékű tanfolyást, mert addig nem szerelhet. Mit meg nem tud az ember.
Make love not Wor.

#2463 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 22:06

Idézet: Zsul - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 22:57

8 évet tanult. És? Ez még nem ok semmire. Már ne is haragudj, de ez érdekes érvelés volt... :Đ

Magyarázd már el nekem, hogy ha ugyanarról a weboldalról letölt ő is és én is egy cégkivonatot,

Nekem lakásvásárlásnál az OTP saját közjegyzője hitelesítette a saját szerződésüket, 26ezer pénzért, mert csak.

Aztán villanyászkodni is X ideig kell tanulni, meg ezazamaz, PCben meg ember naponta tanul, meg jár sok okosságra, tudja a fene a többi ilyen elfoglaltság mivel jár. Könyvelés, ügyvédkedés, meg a többi elég alapos napi szinten tartott tudással kell, hogy járjon. kérdés ki akarja utólag ezt megkeresni, meg mennyire. Aláírási címpéldánynak is szabott ára van, minden vacakhoz kell sok.
Make love not Wor.

#2464 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 22:12

Idézet

Nekem lakásvásárlásnál az OTP saját közjegyzője hitelesítette a saját szerződésüket, 26ezer pénzért, mert csak.

Nos, ezért van szüksége az embernek ügyvédre.

Az OTP-nek lehet ügyvédje, de közjegyzője nem.

#2465 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 22:20

Idézet: Zsul - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 22:57

Magyarázd már el nekem, hogy ha ugyanarról a weboldalról letölt ő is és én is egy cégkivonatot, majd ő nyom rá egy bélyegzőt (minden egyéb ellenőrzés nélkül) akkor az mi a ráktól lesz hiteles?  :D

Ha nem mond neked semmit az a fogalom, hogy közokirat, akkor jelzem, az a 8 év ilyesmik tanulásával telik el, és ez csak az egyik olyan dolog, amit a jogász szakmákban meg kell fizetni.

Amúgy meg attól hiteles, hogy az arra jogosult, ügykörén belül megszabott alakban állítja ki, és "teljesen bizonyítja" a tartalmát, igaznak kell tekinteni a benne foglaltakat, az ellenkező bizonyításáig.

Ps.: Egyébként egy szintén magasan kvalifikált, egyetemi diplomás programozótól is elvitatnád a munkadíját csak azért, mert úgy gondolja, hogy a megrendelője igenis fizesse meg neki azt, hogy X évet töltött egy egyetemen? Mert hát gépelni majdnem mindenki tud...  :think:

#2466 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 22:21

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 23:12

Az OTP-nek lehet ügyvédje, de közjegyzője nem.

Közjegyző volt tutira, engem nem kérdeztek, hogy mi van, ember odajött, aláírta, meg mellé a számlát is. Csak az idegelt, hogy lehet drága, meg 8 évet tanult, de nem olyan speciális dolog, aminél reális azért a pár perces melóért ennyi küvecset odaadni, meg főleg az olyanok, hogy ezért én nem kaptam semmit, csak kvázi még plusz egy lehúzás.

Ugyanaz, mint amikor most széfet béreltünk bankban. A banknál már van folyószámla, de még egyet rögtön hozzácsaptak, ami csak a széfhez van, arról vonják állandó utalással a íjat, havonta jön bizonylat, satöbbi. Ember meg nem akar pöcöslni, hogy havont autalgat, meg bizonylatot basztat, mondtam a néninek, hogy kifizetjük legalább 1 évre előre, de felőlem lehet rögtön 3 év is. Na, olyat már nem lehet. Bár ez nem olyan nagy összeg, csak nyűg.

Csomó mindent megszabnak az embernek, aztán csak néz ki a fejéből a számlák láttán.
Make love not Wor.

#2467 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 22:26

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 23:20

Ps.: Egyébként egy szintén magasan kvalifikált, egyetemi diplomás programozótól is elvitatnád a munkadíját csak azért, mert úgy gondolja, hogy a megrendelője igenis fizesse meg neki azt, hogy X évet töltött egy egyetemen?

Ha azt nézem, hogy programozó ha napi 10 órban teper, akkor nagyjából ott kap bruttóban, mint amit én közjegyzőnek kifizettem a 6 darab aláírási cuccért, akkor még mindig jobb lehet az arány. Bár gondolom közjegyzőnek iroda kell, ami költség, programozónak meg geci drága szoftverek, meg közjegyző sem napi 8 órásban ilyet hitelesít? Passz, én most éppen pék szeretnék lenni.
Make love not Wor.

#2468 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 22:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 23:21

Közjegyző volt tutira

De nem az OTP-é... Közjegyző.

#2469 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 22:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 23:26

én közjegyzőnek kifizettem a 6 darab aláírási cuccért

Amúgy a közjegyző munkadíja jogszabályban van megállapítva...

#2470 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 22:30

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 23:28

De nem az OTP-é... Közjegyző.

Akkor felfogadtak valaki alvállalkozót. Ember helységből kijött, az is lehet, hogy csak annak az OTPnek melózik napi X órában. Mittomén, de nem kérdeztek meg, hogy vihetek-e sajátot, vagy papírokat oda. No nem mintha lenne ilyen a polcon. Nekik meg volt.
Make love not Wor.

#2471 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 22:30

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 23:29

Amúgy a közjegyző munkadíja jogszabályban van megállapítva...

Aláírásinál tudom, ezért mertem bemenni az első sarokra, mert mindenhol fix áras.
Make love not Wor.

#2472 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 22:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 23:30

Akkor felfogadtak valaki alvállalkozót. Ember helységből kijött, az is lehet, hogy csak annak az OTPnek melózik napi X órában. Mittomén, de nem kérdeztek meg, hogy vihetek-e sajátot, vagy papírokat oda. No nem mintha lenne ilyen a polcon. Nekik meg volt.

Mindegy. Csak arra akartam utalni, hogy a közjegyző - ügyvéd megkülönböztetésen kívül a jogrendszerünkben még ezernyi olyan dolog van, aminek az ismeretéhez jogi tanulmányok szükségeltetnek. Ezért kell az ügyvéd.

Olyan világot élünk, ahol szükségünk van pár személyre az ilyen bizalmi szakmákból: könyvelő, fogorvos, nőgyógyász, ügyvéd, stb. De érdekes módon, mindig az ügyvéd az, akit a legtöbbet szidnak, akitől a legjobban sajnálják a munkadíjat, és akire szerintem alkalomadtán a legjobban rászorulnak az emberek. Mert fogad már lehet, hogy nem lesz, de végrendelethez nem árt egy ügyvédet megkérdezni... És még sorolhatnám...

A TEÁORos témával kapcsolatban: tény, hogy ügyfél csak az ügyvéddel kerül kapcsolatba. De nem az ügyvéd találta ki az új teáort, hanem pártunk és kormányunk, meg az a 15 csillagos rablóbanda. Szóval kéretik őket szidni a rendszer miatt.

#2473 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 22:51

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 23:43

könyvelő, fogorvos, nőgyógyász, ügyvéd, stb.

Naja, ha meglesem a költségvetésem, hogy könyvelővel egyéb kavarásban dolgozunk, de máshol szerintem havi b. 30 rugóért folyamatos supportot kapsz, probléma megoldva, aláír, elküld, céges posta oda érkezik.

Fogorvos már necces, én egyik legdrágábbhoz jártam, fogaim is szar állapotban vannak, elmúlt 15 évben ott is hagytam annyit, amit az ügyvéd kért a cégalapításkor, meg utána pár marhaságért. De most jó ideje le van cserélve, éppen a legjobb ügyvédet szopatom, hogy majd dec 23-án csinálja meg occóért a TEÁORT baszt. Vagy 29-én, nekem mindegy  :Đ

Nőgyógyász megint érdekes, meg az egész orvoslás, ott is ha termelésben/órában/egyébben nézem, akkor megint nem drága.

Ügyvédnél még a százalékos dolgokat nem értem, mikor van esetleg óradíj, meg bigyó,meg kavarás, de ha 2milliós a házam, akkor kisebb a számla, mint ha 80milliós házat adok el, mert drágább házzal biztos többet kell dolgoznia :-) Közben kicsivel is be lehet szopni, mikor haszonélvező, meg lemond a részéről, meg ilyenek vannak benne.
Make love not Wor.

#2474 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 23:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 23:51

Ügyvédnél még a százalékos dolgokat nem értem, mikor van esetleg óradíj, meg bigyó,meg kavarás, de ha 2milliós a házam, akkor kisebb a számla, mint ha 80milliós házat adok el, mert drágább házzal biztos többet kell dolgoznia :-) Közben kicsivel is be lehet szopni, mikor haszonélvező, meg lemond a részéről, meg ilyenek vannak benne.

Az ügyvéd egy adásvételinél teljes vagyonával felel azért, hogy a vevő kifizesse az ingatlant, az eladó meg hozzájáruljon a tul.jog bejegyzéshez. A felelősséget fizeted meg. Ha az ügyvéd elb*ssza, ügyvédi biztosító fizet, de az ügyvéd többet tuti nem dolgozhat, aztán a biztosító is visszaköveteli a pénzét...

Amúgy ügyvédnél is van folyamatos support, és akkor nem kell a teáor módosításokért csak az illetéket csengetni...  ;)

Szerkesztette: desiderius 2008. 06. 12. 23:06 -kor

#2475 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 23:07

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 0:01

Az ügyvéd egy adásvételinél teljes vagyonával felel azért, hogy a vevő kifizesse az ingatlant, az eladó meg hozzájáruljon a tul.jog bejegyzéshez.

Ennek ellenére a felettem lakó szerintem máig nem kapta meg a lóvéját. Bár ott ügyvéd is lelépett az összeggel, így gondolom pár emberrel hamar megcsinálta, aztán nem is baj, ha nem praktizálhat, ennyiből el lesz egy darabig :-(

Nálam amikor lakást vettem, akkor eladó hozta az ügyvédet, előleg fizetésnél tüntetőleg kivonult a helységből, aztán nyilatkozatott íratott, hogy átvettük, átadtuk, megkapta, minden szép, minden jó.
Make love not Wor.

#2476 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 23:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 0:07

Nálam amikor lakást vettem, akkor eladó hozta az ügyvédet, előleg fizetésnél tüntetőleg kivonult a helységből, aztán nyilatkozatott íratott, hogy átvettük, átadtuk, megkapta, minden szép, minden jó.

Nekem is van egy barátom, akinél szintén az eladó hozta az ügyvédet. Alapvető hiba. És az illető elbukta a lakást és a pénzt is. Szóval saját hülyeség ellen nehéz megvédeni valakit...

Az ügyvéd nem szokta a pénzt megszámolni, nem az a dolga. Hanem pl. az, hogy odafigyeljen rá, hogy az adja el a lakást, aki arra jogosult. Mert pl. ha eladó kiskorú, ezt is meg kell tudja oldani. Vagy pl. az, hogy olyan szerződést készítsen, amit a földhivatal be tud jegyezni. Újabban meg olyat is, ami a banknak is megfelel. Tehát ha pl. a lakást megkaptad, pénzt kifizetted, de a szerződés vacak, a földhivatal nem jegyzi be, ez olyat eredményezhet, hogy eladó el tudja adni másnak is, hiszen a tulaj ő maradt. Nos, ebben az esetben pl. az ügyvéd is felel.

#2477 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 23:47

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 0:19

Nekem is van egy barátom, akinél szintén az eladó hozta az ügyvédet. Alapvető hiba.

Ahamm, csak mi egyet eladtunk, egyet vettünk. Kb. 6 milliós lakást 9-esre cseréltünk. Köztes 3millió nyilván hitel, meg elengedtek némi illetéket, de fizessünk kb. 1milliót akkor csak ügyvédekre, meg illetékre, meg kiskutyafülére? Akkor hol van ez elbaszva így nekem kicsiben? Ugye, hogy annyát a zügyvédnek? De sebaj, következőre meg van a zügyvéd, csak addig sok borot kell vele meginni, de legalább úgy volt drága, hogy jól berúgtunk, annak értelme van  :Đ
Make love not Wor.

#2478 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 06:37

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 23:43

könyvelő, fogorvos, nőgyógyász, ügyvéd, stb.
szep felsorolas! pont ezek a tipikusan lenyulos, elvben garanciat vallalos, de azutan soha be nem hejthatos foglalkozasok..
konyvelobol sok van, igy azok kenytelenek ar alatt dolgozni (persze ha elszur valamit, akkor nem lehet am rajta bevasalni!), nogyogyasz akkor kezd ismet kedves lenni, ha meghal nehany paciense es orszagraszolo pereskedes indul ellene (nem a levegobe beszelek!), az ugyved meg hitelesiti azt az alairast is, akit eleteben nem latott, ezek utan a kamara es a birosag is neki ad igazat (konkret ugy egyik reszlete!) mirol beszelunk meg?

Idézet

De nem az ügyvéd találta ki az új teáort, hanem pártunk és kormányunk, meg az a 15 csillagos rablóbanda. Szóval kéretik őket szidni a rendszer miatt.
igazad van! a torvenyek valoban rosszak. peldaul az, hogy a kozjegyzo fix aras (es jo magas arak!), es zart kozosseg. NEM a 8 ev tanulast fizeti ott meg a delikvens, mert en hiaba tanulnek 8 evet, nem engednenek be maguk koze. azt fizetjuk meg, hogy sikerult bekerulnie abba a jol tejelo zart kozossegbe. hogy mikepp? hat azt csak talalgatni lehet..

a kozokirat fogalmat en jol ismerem, en is az OTP-s lakaskolcson soran talalkoztam vele. ott is az otp "hozta" a kozjegyzot (aki ki volt akadva, hogy miert kerdezek tole annyit..), ellenben en fizettem. es kinek volt szuksege arra a kozokiratra? mert nekem nem! az otp-nek, hogy a birosagon azonnal bevasalhato legyen a szerzodes, ha barmi gaz van vele. miert az otp spanja jott, miert nem hozhattamn en a sajatomat? miert en fizettem, ha az otp erdeke? na ezek a szep kerdesek!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2479 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 06:39

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 22:06

.. miért pont az ügyvéd munkájának az ellenértéke az, amibe mindenki beleköt?  :mad:

pl. me' sok megkérdezett (ügy?véd) eleve számla nélkül árat mond .. abból az állam nem sokat lát

#2480 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 06:58

Idézet

NEM a 8 ev tanulast fizeti ott meg a delikvens, mert en hiaba tanulnek 8 evet, nem engednenek be maguk koze. azt fizetjuk meg, hogy sikerult bekerulnie abba a jol tejelo zart kozossegbe. hogy mikepp? hat azt csak talalgatni lehet..

Te is végignyomhatod a nyolc évet, és tudom, hogy nem könnyű, de azért az nem igaz, hogy ez egy teljesen zárt közösség.

Idézet

az ugyved meg hitelesiti azt az alairast is, akit eleteben nem latott, ezek utan a kamara es a birosag is neki ad igazat (konkret ugy egyik reszlete!)

Az ellenjegyzés lényege, hogy az ügyvéd tanusítja, hogy az előtte megjelent személy megtette azt a nyilatkozatot. Miért kellene ismerni is ehhez?

Idézet

es kinek volt szuksege arra a kozokiratra? mert nekem nem! az otp-nek

A bankok pofátlanok, de hitel végülis neked kellett. Akkor viszont kénytelen vagy az OTP elvárásai szerint játszani. Ebben megint csak nem a közjegyző a hibás.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.